'

Nov 30
DE WOLDEN - Steeds meer jongeren maken zich druk over hun pensioen. Dat is de praktijkervaring van Edwin Schaapherder, pensioenadviseur in Zuidwolde. Hij vertelde dat op de ondanks het winterse weer redelijk bezochte discussieavond over pensioenen van de PvdA De Wolden in Ruinerwold. In de contacten met zijn klanten probeert hij hen ook te laten kijken naar hun uitgavenpatroon. Met hoge woonlasten en langlopende leningen kom je zelfs met een goed pensioen nog geld tekort. Het kabinet Rutte moet het pensioenakkoord van de werkgevers en de vakbonden snel omarmen en ruimte geven om de korte termijn problemen van de pensioenfondsen op te lossen. Paniekzaaierij, zoals minister Donner deze zomer deed, maakt mensen nodeloos ongerust.


Ga door met lezen van "Verslag discussieavond over Pensioen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
DRENTHE - In 2010 / 2011 verwacht Winterbanden.nl een nog grotere run op winterbanden dan voorgaande jaren. Ook dit jaar zal dit weer leiden tot een enorm tekort aan winterbanden aldus Dhr. Broere van Winterbanden.nl Door de grote aantallen die vorig jaar verkocht zijn is er een enorm tekort in productiecapaciteit onstaan waardoor de fabrikanten van winterbanden de enorme vraag naar winterbanden niet aan kunnen. Volgens Dhr. Broere van winterbanden.nl zijn alle voorraden vorig jaar volledig uitverkocht en nu probeert iedereen zijn magazijnen weer aan te vullen met winterbanden die nog wèl beschikbaar zijn. Opvallend is dat met name bijzondere- en nieuwe maten nu al schaars zijn en dan moet het seizoen eigenlijk nog beginnen.


Ga door met lezen van "Groot tekort aan winterbanden verwacht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
RUINERWOLD - Op basisschool de Dissel in Ruinerwold werken stagiaires als schaduwteam achter en naast het normale onderwijsteam. Twee van deze studenten van Stenden college uit Meppel zijn vorig jaar in India geweest en hebben daar veel ervaring opgedaan. Vooral het lesgeven in diverse scholen had een hoop indruk gemaakt op de toekomstige juffen. Samen besloten ze een actie op poten te zetten voor de kinderen in India.

Op de foto juf Sylvana met kinderen van de Dissel die trots hun werk laten zien.

Ga door met lezen van "De Dissel in actie voor India"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
RUINERWOLD - Sint Nicolaas heeft dit jaar weer de Museumboerderij De Karstenhoeve uitgekozen om te overnachten. In de bedstee van de pronkkamer zal een lekkere warme kruik liggen, zodat Sint het niet koud krijgt. Vroeger waren er geen verwarmde slaapkamers en sliepen de mensen in bedsteden, maar dat weet Sinterklaas natuurlijk nog wel. Samen met zijn Pieten heeft de Sint ook hier zijn werkkamer en worden er alle kado’s ingepakt voor alle kinderen van Ruinerwold en omgeving.

Ga door met lezen van "Sint Nicolaas slaapt zaterdag 4 december in de Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
DE WOLDEN - Wilt u weten of er in De Wolden e.o nog schaatsen worden verkocht? Middels deze link hebben we dat even uitgezocht! Klik Hier


Reinold Visscher bezig om schaatsen te slijpen in zijn werkplaats in Ruinerwold.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
RUINEN - Janina Lankhorst, die enige tijd haar eigen kapsalon startte in Ruinen heeft haar activieiten in salon uitgebreid. Sinds kort kunnen de dames naast het knippen en verven van hun haren ook terecht voor leuke vlotte trendy kleding. Tijdens de feestmaand, die altijd duurder is dan de ander maanden zijn er spectaculaire actie's. Op het knippen voor alle klanten wordt 10% korting gegeven. Wie een andere coupe wil of gewoon de bestaande look weer eventjes goed in model wil hebben en een kleurtje wil krijgt 15% korting.Ga door met lezen van "Janina breidt activiteiten uit"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
FORT - Vandaag, 29 november 2010 heeft de inspectie van het basisonderwijs de openbare basisschool De Vaarboom in Fort bezocht. De Vaarboom is een van de 14 scholen van stichting Wolderwijs en is een paar jaar geleden door de inspectie als " zwak" beoordeeld. Gelukkig is er de afgelopen jaren door het team en de directeur van de school keihard gewerkt om hier van af te komen. Vandaag oordeelde inspecteur B. Milo dat het goed is gesteld met de kwaliteit van onderwijs op deze school!Met name de betrokkenheid , het enthousiasme en deskundigheid van het team werd geroemd. De algemeen directeur van de stichting, de heer Martijn Mulder gaf aan bijzonder blij te zijn met deze nieuwe beoordeling. En hij gaf aan trots te zijn op het team en de directeur die dit in relatief korte tijd hebben gerealiseerd.
Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
RUINERWOLD - Er is namelijk een honderd jaar oud filmpje opgedoken. (op de filmkoker stond Nos Sint 1910 Ruinerwold) Het gaat om zwarte pieten die de bedstee van de karstenhoeve komen inspecteren. Of dit goed genoeg is voor sinterklaas. Ook ziet u een wel heel jonge Jan van Calker, die destijds is gefilmd door de Nos. Uit deze beelden blijkt dus dat sinterklaas dit jaar voor de honderdste keer in de karstenhoeve slaapt. De beelden zijn niet zo heel best maar, we wilden u deze niet onthouden.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DE WIJK - De teams van Wacker-Van Dijk en MSC zijnzondag tevergeefs afgereisd naar Emmen voor een bekerduel tegen WKE. Het bekerduel Wacker Van Dijk - WKE 1 kon vanwege de veldomstandigheden niet in de Wijk worden gespeeld. WKE gaf aan dat voetballen in Emmen wel mogelijk was, dus stapte Wacker-van Dijk de bus in. Daar aan gekomen werd het duel alsnog afgelast door de scheidsrechter van dienst uit Harlingen. Ook in Emmen bleek het veld veel te hard en leverde het gevaar op voor de spelers. WKE had het veld zelf goedgekeurd omdat het dolgraag wilde voetballen om enkele schorsingen te kunnen uitzitten. WKE 2 zou eveneens in actie komen voor de beker tegen MSC. De Meppelers kwamen eveneens tevergeefs naar Emmen, terwijl ze van te voren aangegeven hadden dat er in Meppel op het kunstgras zeker gevoetbald kon worden. De KNVB verplicht dit in de beker ook en dus zal dit muisje voor WKE nog wel een staartje krijgen. bron:MC


Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
ZUIDWOLDE – In een kapsalon aan de Hoofdstraat is vermoedelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Uit de salon zijn, voor zover bekend, haarproducten, een flatscreen-tv en geld weggenomen. De politie heeft de zaak in behandeling en zal sporenonderzoek uitvoeren.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
VEENINGEN/DE STAPEL – Onder enorme belangstelling heeft Sandra de Jonge (38) afgelopen zondagmiddag ‘Sandra’s kiekschuurtie’ officieel geopend voor het publiek. Sint en Piet waren uitgenodigd om deze openinghandeling op een ludieke wijze te verrichten. Enkele maanden geleden ontstond het idee bij De Jonge om iets voor haar zelf te beginnen. Tijdens een ziekteperiode kwam ze bij huis te zitten. En pakte ze haar hobby het maken van decoratiespulletjes weer op. De gemaakte decoratie voor binnen en buiten werden te koop aangeboden op een kraampje voor het huis in De Stapel. ‘En dat ging eigenlijk best wel aardig, er komt hier best nog wel veel langs’ zo bemerkte ze.


Sandra kwam uit het pakje tevoorschijn, om het lint samen met Sint en Piet door te knippen. (foto's BS/Weblog-dewolden)

Ga door met lezen van "Sandra de Jonge opent kiekschuurtie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DE STAPEL - Aan de Stapelerweg in de buurtschap De Stapel, tussen De Wijk en Veeningen, begint woensdagmiddag de bouw van het landelijk herdenkingsmonument voor geweldslachtoffers. Het monument is in de volksmond bekend als de 'Muur tegen Geweld'. Bij de bouw en het opzetten van een speciale website spelen leerlingen van het Alfa College uit Hoogeveen een belangrijke rol. Het monument Het Onbevattelijke, een ontwerp van Irene Fortuyn uit Amsterdam, verrijst op de hoek Stapelerweg-Commissieweg, rustiek gelegen achter een boswal. Initiatiefnemer is de Stichting 'Muur tegen Geweld'. Zij bouwt de muur ter ere van de slachtoffers van zinloos geweld en ter ondersteuning van de nabestaanden.


Ga door met lezen van "Bouw 'Muur tegen Geweld' begint woensdag in buurtschap De Stapel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
RUINERWOLD - Zaterdag werd Erik Kuijer uit Ruinerwold 3e tijdens de 10e en laatste editie van de Zuiderzeemarathon. Deze marathon start in Urk en gaat via de Noord Oostpolder naar Zwolle waar de finishlijn is getrokken. Op deze van punt naar punt marathon starten zaterdag een kleine 200 lopers. Deze lopers hadden een zware klus te volbrengen. Een marathon is opzichzelf al zwaar maar met de gehele afstand wind tegen maakt het nog iets zwaarder. Ook de temperatuur van rond het vriespunt maakte het er niet gemakkelijker op.

Ga door met lezen van "Erik Kuijer 3e bij Zuiderzeemarathon"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
RUINEN - Vrijdagavond werd in zaal Kuik te Ruinen de jaarlijkse ledenvergadering gehouden van de bijen- en imkervereniging Ruinen e.o.
Dit jaar was het een bijzondere vergadering want er drie leden in het zonnetje gezet. Bert Willigenburg lid van het hoofdbestuur van bijenhouders feliciteerde op zijn eigen wijze de drie leden met hun jubileum. Koop Kreulen (40 jaar lid en redacteur van de infogids), Eiso Eizinga (voorzitter en provinciaal ziektebestrijdingscoördinator) en Jan Mansier (o.a. ruim 25 jaar secretaris-penningmeester ), mochten hun onderscheiding in ontvangst nemen.

Ga door met lezen van "Ledenjaarvergadering bijen en imkersverening ruinen e.o."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
VEENINGEN - Gemeente De Wolden gaat het nieuwe waterbassin aan Bovenboer in Veeningen onderwerpen aan technische inspectie. Bij hevige regenbuien dient het bassin als tijdelijk opvang. Het water loopt echter onvoldoende weg en er staat daardoor vaak een halve meter water in de grote bak. Buurtbewoners vinden dit gevaarlijk voor spelende kinderen en kaartten de problematiek aan bij de VVD. Die stelde hierover donderdagavond in de raadvergadering vragen. Wethouder Henk Lammers gaf toe dat er slecht is gecommuniceerd met bewoners en Dorspbelangen. Hij beloofde beterschap én

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
RUINERWOLD - Tonny ziet vandaag Abraham, hij is in het dagelijks leven drukker van beroep. Daar is hij 50 jaar geleden al aan begonnen, vandaar deze opstelling (Tonny op de wc pot) Natuurlijk wensen wij hem een fijne dag toe met het gezin, familie en vrienden die vandaag langs zullen komen voor een hapje en een drankje. Uiteraard kunt u Tonny ook even van harte feliciteren met zijn 50ste verjaardag via de telefoon op nr 481014. Bel hem gerust want Tonny is een super aardige kerel en zal het zeker waarderen. Zo kunnen wij er met z'n allen voor zorgen dat het voor hem een onvergetelijke verjaardag wordt. Je wordt immers maar een keer 50 jaar.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
ZUIDWOLDE - Het dorp Zuidwolde kreeg gistermorgen historie terug. Met een grote hijskraan en op uiterst secure wijze werden de twee gerestaureerde luidklokken teruggehangen in de toren van de Nederlands hervormde kerk aan de Hoofdstraat. Beide bronzen klokken zijn in 1502 gegoten door Willem van Wou. Ze zijn zwaar – 373 en 283 kilo – en bijzonder. Daardoor is de kerk een rijksmonument.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
ZUIDWOLDE - Een boerderij aan de burgemeester Tonckensstraat in Zuidwolde is zaterdagmiddag tot de grond toe afgebrand. In vuur ontstond in het achterhuis en werd ontdekt door de bewoners die een brandlucht roken. De brandweer heeft nog geprobeerd het vuur van binnenuit te doven, maar dat lukte niet. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Ook de dieren bij de boerderij zijn voor zover bekend ongedeerd gebleven. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
DE WIJK - Tijdens de Wijker Winter Markt op 12 december 2010 zal Jeanet Wolf weer een 2e hands boekenmarkt organiseren. In of nabij de Primera in de Wijk zullen weer vele honderden gelezen boeken te koop aangeboden worden voor weinig geld. Voor iedereen die op zoek is naar een appart, speciaal, vergeten of onvindbaar boek dé kans op succes. Heeft u nog boeken waar u niets meer mee doet en waar u graag vanaf wilt? Lever ze in bij Primera Het Wolvennest aan de Dorpsstraat 36 in de Wijk. Bent u zelf niet in staat de boeken te brengen dan komen we ze graag halen. Voor overleg bel 0522-441375.


Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 11, totaal 208 artikelen)