'

Dec 31
Verslag: Pulleschieten op nieuwe locatie schot in de roos

RUINERWOLD – Het was even wennen voor de Ruinerwoldigers om op oudejaarsdag het carbid schieten op een nieuwe locatie te moeten aanschouwen. Nadat het iets wat aarzelend op gang kwam bleek het halverwege de middag zo gek nog niet. De combinatie muziek en carbid schieten op het land van Berno de Vries was een gouden greep. Vele inwoners kwamen een kijkje nemen.

Ga door met lezen van "Carbidschieten Ruinerwold - video's"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
RUINERWOLD - Het oudejaarsmiddagfeest in Ruinerwold draagt dit jaar een nieuwe jas. Het bekende concept met Woldpop en carbidschieten is verhuisd van het centrum van Ruinerwold naar een mooie open plek aan de rand van het dorp. Aan de Havelterweg 67, op het land van Berno de Vries, kan volop feest gevierd worden. Klachten over scheuren in muren of gebarsten thermopane moeten tot het verleden behoren. Meer foto's bekijken RuinerwoldGa door met lezen van "Ruinerwold knalt op nieuwe plek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
DRENTHE - De posten Dwingeloo, Diever en Vledder van Brandweer ZuidWest Drenthe starten in januari 2010 met de wervingsactie ‘Help jij ons uit de brand?’. Om mensen enthousiast te krijgen voor het brandweervak organiseren enkele vrijwilligers een speciale informatieavond voor belangstellenden. Tijdens deze bijeenkomst staan verschillende taken van de brandweer centraal. Uiteraard het blussen van branden, maar andere taken zijn bijvoorbeeld het hulpverlenen aan mens en dier en optreden bij verkeersongevallen, wateroverlast of ongevallen met gevaarlijke stoffen. De informatieavond is op dinsdag 18 januari 2011 om 20.00 uur in de brandweerkazerne in Dwingeloo.Ga door met lezen van "Brandweer start wervingsactie ‘Help jij ons uit de brand?’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
DE WOLDEN - De gemeente De Wolden organiseert op dinsdag 4 januari 2011 haar jaarlijkse nieuwjaarsontmoeting. Alle inwoners van de gemeente zijn van harte uitgenodigd om te toasten op het nieuwe jaar. De nieuwjaarsontmoeting vindt plaats in het gemeentehuis van 19.30 - 21.30 uur. Zanggroep ’De Karstensanghers’ uit Ruinerwold verzorgt de muzikale omlijsting.

Ga door met lezen van "Welkom op 4 januari tijdens de nieuwjaarsontmoeting"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
RUINERWOLD - Op maandag 3 januari 2011 start de Volleybal Club Ruinerwold, of te wel VCR, het jaar weer met een mixtoernooi in de sporthal te Ruinerwold. Iedereen die de overtollige kilo's van de kerst op een leuke en sportieve manier weg wil krijgen is vanaf 20.30 uur van harte welkom. Volleybal ervaring is zeker geen must, het gaat om het spel en het is voor zowel dames als heren. Voor meer info kun je altijd mailen met info@vcr-ruinerwold of langs komen op een trainingsavond. Ook is er veel na te lezen op de site van VCR http://www.vcr-ruinerwold.nl/ . We hopen op een grote opkomst en echt iedereen is van harte welkom.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
Kaarten voor het Jubileumconcert van Henk Wijngaard zijn te koop bij het Rouveense entertainmentbedrijf HV Entertainment. HV Entertainment en Roelofs Entertainment organiseren dit concert gezamenlijk. Roelofs beschikt over 500 kaarten. HV Entertainment over 1000 kaarten. Mochten op voorhand de kaarten reeds de deur uitvliegen, dan volgt er een tweede concert. Het concert vindt plaats op zaterdag 2 april 2011. Bestel snel en je bent erbij. De kaarten zijn te koop aan de Oude Rijksweg 360a in Rouveen.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
DRENTHE - De prognose, op basis van bestellingen, is dat Nederland dit jaar 65 miljoen euro aan vuurwerk zal opsteken op 31 december. Dat is ongeveer evenveel als wat er vorig jaar de lucht inging. Zo stelt Leo Groeneveld, de voorzitter van Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN). Vooral verkoop via internet is in de lift: nu al is 60 procent van de bestellingen via het wereldwijde web gedaan. Verwacht wordt dat driekwart uiteindelijk online zal zijn besteld. Groeneveld over online inkopen doen: "Er staat allerlei fundingetjes op zoals vuurwerkgames of films. Je kunt op die manier al je eigen vuurwerkshow samenstellen en zien wat je op oud en nieuw gaat afsteken."


Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
MEPPEL – Bij de politie komen m.b.t. dit tragisch ongeval veel vragen binnen over het verloop van het onderzoek en de doodsoorzaak van de twee slachtoffers. De politie gaat in het onderzoek uit van het overlijden van de slachtoffers door het inademen van koolmonoxide. Deze conclusie is getrokken op basis van de aangetroffen situatie, de constatering/meting van de brandweer dat er in de woning koolmonoxide aanwezig was, de schouw van de slachtoffers door een GGD arts en de informatie van de andere personen die ook in de woning aanwezig waren. Het onderzoek van de politie richt zich in eerste instantie dan ook op het vinden van de oorzaak van het vrijkomen van koolmonoxide in de woning van de slachtoffers. Het onderzoek bestaat uit een technisch onderzoek en het horen van allerlei betrokkenen. Het zal zeker tot eind januari duren voor de politie de uitkomsten van dit onderzoek bekend zal maken.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
HOOGEVEEN – Een groepje van zes jongeren veroorzaakte dinsdagmiddag overlast in het winkelcentrum De Weide in Hoogeveen. Winkelend publiek werd gehinderd en lastig gevallen. Agenten die hier een eind aan wilden maken en de jongeren vroegen om weg te gaan kregen een grote mond. Dit gebeurde op luide toon en een bedreigende manier. Ook het steviger aanpakken en wegduwen van de jongeren had weinig effect. De grens werd overschreden toen een 18-jarige jongen uit Hoogeveen één van de agenten bedreigde met de woorden dat hij hem kapot zou maken. Deze jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij verhoord en daarna weer in vrijheid gesteld. De bedreigde agent deed aangifte en de politie maakt proces-verbaal op.Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
Slotfeest met Ruinerwoldse bands voor iedereen toegangelijk!

RUINERWOLD – De voorbereidingen voor een grote en unieke schoolreünie van OBS Ruinerwold zijn in volle gang. Alle oud leerlingen van de openbare lagere school zijn uitgenodigd voor deze bijeenkomst op zaterdag 14 mei 2011. Bijna vierhonderd mensen hebben zich hiervoor al aangemeld via de site. Aanmelden kan nog tot 2 april 2011.


De reünie commissie bijeen. (Foto: Gerard de Groot)

Ga door met lezen van "Unieke reünie openbare lagere school Ruinerwold in volle gang"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
IJHORST - Op maandag 3 januari 2011 zal de eerste ledencontactvergadering van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” in 2011 worden gehouden. Dit is tevens de nieuwsjaarsbijeenkomst van de vereniging. De aanvang is om 20.00 uur en iedereen is welkom bij Kroko Multipunt, Heerenweg 42 in IJhorst. Na de pauze geeft de Plantenwerkgroep van de vereniging een presentatie. Kom naar deze gezellige nieuwjaarsbijeenkomst met koffie en knieperties op maandagavond 3 januari a.s. bij Kroko Multipunt.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
DE WOLDEN - Op veel plekken binnen De Wolden schieten inwoners met carbid op oudejaarsdag. Een traditie waaraan veel mensen plezier beleven. Toch is de afgelopen jaren een toename zichtbaar in het aantal overlastmeldingen en schades veroorzaakt door carbidschieten. Sommige inwoners gebruiken steeds grotere kanonnen en op enkele plekken wordt dichtbij woningen geschoten. Op 31 december 2010 gaan een wijkagent en een gemeentelijke toezichthouder toezien of het schieten van carbid veilig en volgens de regels gebeurt.


Carbidschieten blijft een leuke bezigheid.(foto: archief 2008)

Ga door met lezen van "Traditioneel carbidschieten moet veilig blijven in De Wolden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
RUINEN - In januari 2011 gaan kinderen van alle twintig basisscholen in De Wolden genieten van de opvoering van het reuzenverhaal Miezemuis. Het stuk wordt gespeeld door Daniëlle Dommisse van het Huis van Barm uit Ruinen. De voorstellingen worden betaald vanuit bijdragen die zijn gestort op een rekening van het ‘Kindertheaterfonds De Wolden’. Dit geld is ontvangen ter gelegenheid van het afscheid van Bert Damming als wethouder van De Wolden.

Ga door met lezen van "Miezemuis in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
RUINERWOLD - Zoals gebruikelijk is er op 1 januari weer een nieuwjaarsfeest bij cafe Centraal. Vanaf 01.00 uur is iedereen welkom om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden. Discotheek Ellojay zorgt voor de muziek.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 28
RUINERWOLD – Vrijwilligers en bewoners hadden dinsdagmiddag een leuke middag in verzorgingscentrum ’t Vonder in Ruinerwold. Samen bakten ze heerlijke knijpertjes. Al werd er meer opgegeten dan dat er over bleef. Ook de slagroomspuit ontbrak ook niet in dit geval. Alle bewoners kregen een zakje met knijpertjes mee naar huis. Het was een geslaagde middag aldus coördinator Welzijn Harmina Hoekstra.


Bewoners en vrijwilligers hadden een leuke middag.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 28
ZUIDWOLDE - Het programma bestaat al meer dan een decenium: het is radio fuck-the-format in optima forma: de Vinkenvleugel Vijftig. De 50 mooiste platen van 2010 volgens Serge Vinkenvleugel. Radiomaker sinds zijn 15e. Pop,- en rockmuziekkenner van het eerste uur. Zijn beste 50 beste platen van 2010 zijn dinsdag 28 december tussen 20.00 en 24.00 uur te horen op Streekradio De Wolden. Per defenitie een egolijst dus.

Ga door met lezen van "Vinkenvleugel Vijftig voor het eerst op de Streekradio"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 28
DRENTHE - Brandweer ZuidWest Drenthe wil een behulpzame, deskundige en daadkrachtige organisatie zijn. De vrijwilligers zijn de spil in de hulpverlening aan 130.000 inwoners. Goed opgeleide medewerkers zijn belangrijk om de kwaliteit van de brandweer te borgen en te verbeteren waar kan. Daarom krijgt iedere vrijwilliger de kans om zich te ontwikkelen. In januari 2011 start de brandweer in samenwerking met Brandweeropleidingen Noord (BON) een cursus om vrijwilligers op te leiden tot oefenleider. Circa dertig vrijwilligers kunnen zich aanmelden.

Ga door met lezen van "Brandweer ZuidWest Drenthe op cursus "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 28
DE WOLDEN - Inwoners van De Wolden zijn zeer betrokken bij hun omgeving. Dat blijkt uit de inspraakreacties die de gemeente ontving over de concept Structuurvisie De Wolden 2010-2030. In totaal 297 reacties, waarvan 200 door een handtekeningenactie. Een zorgvuldige afweging van deze inspraakreacties door het college van burgemeester en wethouders heeft geleid tot een aangepaste Structuurvisie. Nu is het woord aan de gemeenteraad.

Ga door met lezen van "College legt Structuurvisie aan gemeenteraad voor"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 27
RUINERWOLD - Traditiegetrouw gaat Ruinerwold muzikaal knallend het jaar uit. Stichting Woldpop organiseert voor de vijfde keer het oudejaarsmiddagfeest. De regionale bands Botja, La Mud, B!one, Reptica en Big Hug laten daar live hun beste pop/rock repertoire horen. St.Woldpop biedt al jaren (on)ervaren muzikanten / bands laagdrempelig podia aan om ervaring op te doen. Tevens bieden zij deskundige bandcoaching en jamsessies aan. St. Woldpop heeft afgelopen weken diverse gesprekken met de Burgermeester, gemeente, politie, brandweer, dorpsbelangen en vele jongeren / carbidschieters gehad. Dit naar aanleiding van diverse overlastmeldingen van bewoners uit het centrum van Ruinerwold. Hoewel St.Woldpop niets met het carbidschieten te maken heeft, hebben zij toch besloten samen op te trekken.

Ga door met lezen van "Knallend het jaar uit met Woldpop en the King of the Pulle!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 27
‘Laatste twee dagen van het jaar alles vijftig procent korting’

RUINERWOLD - Daar waar het voor vele winkeliers en ondernemers onzekere tijden zijn, maken ze zich bij kringloopwinkel ‘de Wolden’ in Ruinerwold geen zorgen. De kringloop van Stichting AMKS bestaat krap aan drie jaar maar draait als vanaf de oprichting boven verwachting goed. De opbrengst gaat naar zelfgekozen goede doelen in de omgeving. De eigen muziekvereniging de Bergklanken wordt daarbij in iedergeval rijkelijk bedeeld.


Coördinator Gerrit Brink achter een orgel in de kringloop. (foto's: BS/Weblog-dewolden.nl)

Ga door met lezen van "Kringloopwinkel de Wolden draait als een tierelier"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 8, totaal 146 artikelen)