'

Apr 30
DE WIJK – Nederland trof het met prachtig mooi weer op Koninginnedag. In De Wijk was het niet anders. De feestelijkheden verliepen perfect. Het was bijzonder druk en gezellig rondom de molen. Na het welkomstwoord van John Stapel van de Oranjevereniging, sprak burgemeester Snijders de inwoners toe. Daarna was het beurt aan Apollo om muzikaal van zich te laten horen. Het ringsteken was een groot succes, en ook de kinderen deden goede zaken op de rommelmarkt. Verder was er van alles te zien en te beleven. Meer foto's bekijken klik op link. Meer foto's bekijken: De Wijk


Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 30
verbreding en herinrichting N48 tussen Hoogeveen en Ommen

DRENTHE - Voor verbreding en herinrichting van de N48 sluit Rijkswaterstaat van maandag 2 mei tot en met zaterdag 28 mei 2001 de N48 in beide richtingen af voor al het verkeer. Tijdens de werkzaamheden moet het verkeer rekening houden met een langere reistijd. Rijkswaterstaat werkt samen met provincie Drenthe en gemeente De Wolden aan een veilige N48. De huidige inrichting van de weg tussen Hoogeveen en Ommen levert gevaarlijke verkeerssituaties op.

Ga door met lezen van "N48 volledig afgesloten in beide richtingen; 2-28 mei 2011 "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 30
RUINEN - De markt die georganiseerd werd door Ruinermarkten.nl was dit jaar een groot succes. Trekpleister was een grote groep Trike- en motorrijders uit Friesland die een rondrit gingen maken met mensen met een beperking. Het geronk van de motoren was tot lang in Ruinen te horen. Leden van de piratenzender PCR uit Ruinen hielpen mee om de rondrit in goede banen te leiden. Het is altijd leuk om te zien dat er mensen zijn die gewoon op vrijwillige basis iets willen doen en we zijn dan ook erg blij dat de Friese trikers en het PCR team spontaan hun medewerking aanboden, vertelden leden van Ruinermarkten.nl ‘Voor ons dit weer een stimulans om met de markten door te gaan en af en toe iets leuks te verzinnen zodat het iedere keer weer anders is. De markten lopen erg goed en we krijgen uit het hele land vragen van standhouders die graag een keer op de rommelmarkt of straks op de jaarmarkt willen staan’. De volgende markt wordt gehouden op 21 mei. Voor meer info kan gekeken worden of de website: www.ruinermarkten.come2me.nl en er kan contact opgenomen worden met de organisatie onder telefoonnummer: 06- 155 85 224

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 30
ZUIDWOLDE - In Zuidwolde vindt op 4 mei om 19.30 uur een herdenkingsbijeenkomst plaats. Belangstellenden kunnen zich op het Kerkplein verzamelen. Vervolgens start de stille tocht om 19.40 uur. Rond 19.45 uur is de herdenking bij het Monument. De muziek wordt verzorgd door muziekvereniging Woudklank. Namens het gemeentebestuur houdt Albert Haar, gemeenteraadslid een toespraak.

Ga door met lezen van "Ook in Zuidwolde Nationale Herdenking op 4 mei "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
ZUIDWOLDE - Vijf Woldigers kregen vanmorgen een Koninklijke onderscheiding, één daarvan mag zich Ridder noemen. Anna Catherina Botter-Guichelaar uit Alteveer, Hendrik (Henk) Pool uit Koekange, Jen Schoenmaker-Steenbergen uit de Wijk en Robert Arie van de Weg uit Veeningen werden Lid in de Orde van Oranje Nassau. Jan Willem van de Wetering uit Zuidwolde werd vanmorgen in Kampen geridderd door burgemeester Peter Snijders.
Anna Catherina Botter-Guichelaar is geboren in 1938 in Hoogeveen. Ze is vanaf 1953 tot heden actief op het gebied van mantelzorg en ontwikkelingshulp. Hendrik Pool werd in 1938 geboren in Ruinerwold en woont nu in Koekange. Hij heeft zich vanaf 1963 ingezet op het gebied van sport, kerkelijk leven, cultuur en het CNV.Ga door met lezen van "Vijf lintjes in gemeente De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
DE WOLDEN - Panna is een vorm van straatvoetbal in een kooi waar je uiteraard kunt scoren door de bal in het doel van de tegenstander te schieten. De wedstrijd kan echter in één keer voorbij zijn, wanneer één van de spelers de tegenstander tussen de benen door speelt, ‘poorten’. In dat geval is er sprake van een panna en is de winnaar bekend. Tijdens de meivakantie staat de pannakooi op vier verschillende plaatsen in De Wolden. Op maandag 2 mei staat de kooi in Alteveer achter dorpshuis de Alke en in De Wijk bij ontmoetingscentrum de Havezate. Op dinsdag 3 mei is Ruinerwold aan de beurt en dan staat de kooi bij de Bibliotheek en op woensdag 4 mei is het laatste toernooi bij sporthal de Marse in Ruinen. Elke dag wordt er een toernooi gespeeld, de start van het toernooi is om 14.00. Inschrijven kan op de dag zelf van 13.30 tot 14.00 uur bij de kooi.

Ga door met lezen van "Panna Cup De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
Zwemabonnement nog tegen voorverkooptarief kopen op 1 en 2 mei

DE WOLDEN - Op zondag 1 mei om 13.00 uur openen de zwembaden van De Wolden de deuren voor zwemseizoen 2011. De medewerkers van de zwembaden in De Wolden heten alle inwoners en toeristen van harte welkom voor een eerste duik. Het kopen van een zwemabonnement tegen voorverkooptarief is nog mogelijk tot en met 2 mei. Daarna geldt de reguliere abonnementsprijs. Wie geen abonnement aanschaft, kan uiteraard tegen individueel tarief zwemmen.Ga door met lezen van "Zwembaden in De Wolden zijn er klaar voor!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
DE WOLDEN - Op woensdag 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats. De gemeente verzoekt inwoners hiermee rekening te houden. Op verschillende locaties in De Wolden zijn er herdenkingsbijeenkomsten.

Ga door met lezen van "Nationale Herdenking op vier locaties in De Wolden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
DRENTHE - Beeldend Collectief Drenthe organiseert een grote tentoonstelling met als thema DOZEN. Een veelzijdig product dat al decennia wordt vervaardigd en gebruikt. Dozen gaan de hele wereld over en je weet nooit precies waar ze terecht komen. Dit vormt een geweldige inspiratiebron voor kunstenaars. De 21 kunstenaars die aangesloten zijn bij het Beeldend Collectief Drenthe hebben zich door DOZEN laten inspireren. Zij hebben hierbij verschillende technieken gebruikt. DOZEN: een eenvoudig wegwerpartikel, puur een omhulsel voor materiële zaken, soms irritaties oproepend door het irritante plakband of de moeilijk te verwijderen nieten. Eenentwintig kunstenaars van het Beeldend Collectief Drenthe laten zien dat het begrip DOZEN meer inhoudt dan een omhulsel.

Ga door met lezen van "Expositie thema Dozen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 29
DE WIJK - Het TIP kantoor in de Wijk draait alweer op volle toeren inmiddels. Nieuwe informatiegidsen zijn gratis af te halen. Er zijn nieuwe cadeau artikelen gemaakt door bewoners van Het Erf in Broekhuizen. Verder zijn er wandel en fietsroutes te koop. Zoals de fietsroute brochure ‘Kijk en Beleef de Wolden’. De nieuwe Monnikenroute en de wandelnetwerkkaart van het Vechtdal. Deze loopt t/m de Stapel. Ook staan er diverse evenementen op de agenda. Zoals het dauwtrappen op Hemelvaartsdag 2 juni vanaf de molen. De theatertour Dikke Reint wordt ook weer zes keer 6 keer opgevoerd. De data zijn 6, 9 en 30 juli en 3, 6 en 10 augustus. Inlichtingen TIP kantoor. Openingstijden; maandag t/m vrijdag van 10.30 tot 15.30 uur zaterdag van 10.30 tot 12.30 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
ZUIDWOLDE – Op de kruising van de Nijverheidsweg met de Industrieweg in Zuidwolde kwamen woensdag aan het eind van de middag twee auto’s met elkaar in botsing. Een 74-jarige vrouw uit Zuidwolde verleende in haar auto geen voorrang aan een voor haar van rechts komende auto bestuurd door een 35-jarige plaatsgenoot. Bij de 74-jarige vrouw in de auto zaten twee vrouwen van 66 en 89 jaar uit Zuidwolde. Deze twee raakten licht gewond. De oudste van hen ging voor onderzoek naar de huisartsenpost. De andere voor onderzoek naar het ziekenhuis van Hoogeveen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
DE WIJK - Ook volkstuin vereniging De Slenken heeft last van aanhoudende droogte. Sinds maart heeft het Haast niet meer geregend. Juist nu al hun zaaigoed zoals bieten, peulen, wortelen en pootaardappelen de grond in moeten, hebben ze water nodig. Voor veel mensen is het dan ook pompen en gieten om hun zaaigoed nat te houden. Anders is al hun werk voor niets geweest. Het is dan ook vrij uniek dat het al zolang droog is geweest in de maand maart en april en voorlopig ziet er niet naar uit dat het veel gaat regenen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
IJHORST - Op maandag 2 mei 2011 wordt de maandelijkse ledencontactvergadering van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” bij KroKo MultiPunt aan de Heerenweg 42 in IJhorst gehouden. Na het huishoudelijk gedeelte en een korte pauze zal Koos Dansen om ± 21.00 uur een presentatie geven onder de titel “Verrassend vogels kijken dichtbij huis”. Dansen was tot eind 2007 hoofd van de afdeling Voorlichting en hoofdredacteur van het tijdschrift van de stichting Het Geldersch Landschap. Aan de hand van satelliet-, landschaps- en natuurlijk vooral vogelfoto’s laat Dansen zien, dat er verrassend veel en vaak van vogels te genieten valt, gewoon dichtbij huis. Iedereen, lid of geen lid, is van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
DE WIJK - Bijna vijftig huurhuizen in De Wijk gaan tegen de vlakte. Dit tot grote woede van de bewoners. Afgelopen week werd in een bewonersbijeenkomst duidelijk dat veel mensen volgend jaar al hun huis uit moeten. Woningstichting Actium heeft besloten tot de sloop, omdat de huizen niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd. In mei doet Actium huisbezoeken om per gezin in kaart te brengen hoe de verplichte verhuizing moet gaan verlopen.

Dit huis aan de Parkweg in De Wijk staat al jaren leeg. (foto: BS)

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 28
ZUIDWOLDE - De afgelopen weken hebben de kleuters van o.b.s. Het Groene Hart gewerkt aan het thema streektaal. Daarin stond het prentenboek Het Rollegie centraal. Het gaat over een jongen dat een rollegie krijgt van zijn oma en er vervolgens heel zuinig op is. Onderweg komt hij allemaal bekenden tegen. De kinderen hebben geleerd wat een mieghummel is en een jasbuse. Ook werden er door oma’s rolletjes gebakken en werd er heerlijk van gesmikkeld door de kinderen. Als hoogtepunt van dit thema werd er door juf Hennie een uitstapje geregeld naar museum de Wemme. Daar is een tentoonstelling over speelgoed van vroeger en nu. De kinderen kregen allemaal een brief mee naar huis waarin de opa’s en de oma’s werden uitgenodigd om als gids mee te gaan met hun kleinkinderen. Er werd massaal gehoor aan gegeven. Van heide en verre kwamen de opa’s en oma’s (Zandvoort, Kerkrade ) om mee te gaan naar de Wemme.


Ga door met lezen van "O.b.s. Het Groene Hart; terug in de tijd met opa’s en oma’s"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
HOOGEVEEN – De politie heeft tot nu toe negen van de 14 fietsen die vorige week woensdag in beslag zijn genomen bij een rijwielhandel aan de Alteveerstraat in Hoogeveen, terug kunnen geven aan de rechtmatige eigenaars. Vorige week werd de 51-jarige bedrijfsleider en eigenaar van deze rijwielhandel aangehouden op verdenking van heling. Na de melding van een vrouw, die in deze zaak de gestolen fiets van haar buurvrouw zag staan, trof de politie meerdere fietsen aan die van diefstal afkomstig bleken te zijn. Ook werden er een zevental doorgeslepen fietssloten aangetroffen. Van negen van de 14 in beslag genomen fietsen is nu duidelijk dat ze van diefstal of inbraak afkomstig zijn. Deze fietsen zijn terug bij de eigenaars. De verdachte is de afgelopen dagen uitgebreid verhoord. Hij verklaart de fietsen van hem onbekende personen gekocht te hebben. Hij is maandag in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens heling.

Ga door met lezen van "Onderzoek gestolen fietsen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
RUINEN - Hotel de Stobbe wil uitbreiden met tien hotelkamers en vergaderruimten. Daarnaast wil de eigenaar een bedrijfswoning op de verdieping van de bebouwing aan de Westerstraat 65 bouwen. Eind vorige week heeft wethouder Jan ten Kate een overeenkomst tussen de gemeente en de heer Wever van Hotel de Stobbe in Ruinen ondertekend.

Ga door met lezen van "Ondertekening overeenkomst uitbreiding Hotel de Stobbe in Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 27
DE WOLDEN - Van 14 tot en met 21 mei 2011 vindt in De Wolden de Week van de Amateurkunst (WAK) plaats. Kunstenaars uit verschillende kunstdisciplines laten tijdens deze week zien wat zij in huis hebben, in hun eentje of in een groep. Mensen die niet aan kunst doen maar wel nieuwsgierig zijn, kunnen tijdens de WAK kennismaken met verschillende kunstvormen.

Ga door met lezen van "Week van Amateurkunst leeft in De Wolden! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 26
RUINERWOLD - Zaterdag 23 april j.l. was weer de clubdag van PSV de Woldruiters, op deze dag strijden alle disciplines van onze club om de clubbekers. Om 9 uur werdt begonnen met de bixi voor onze jongste leden (speciale dressuur proef voor de leden die nog geen startkaart bezitten) en met de dressuur voor de paarden. De pony leden starten na de bixie rijders ook met hun dressuurproef. Om 10 begonnen de pony's met het springen. Na afloop van de dressuur kwamen de menners aan bod eerst met een dressuur proef en nadat alle pony's en paarden hadden gesprongen, de vaardigheidsproef. Aan het eind van deze goed verlopen en zeer zonnige dag werden aan de volgende leden de wisselbekers uitgereikt.

Ga door met lezen van "Clubdag van PSV De Woldruiters"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 8, totaal 154 artikelen)