'

Jun 30
REESTKANTJE - Wie het dorp aan de Reest (voorheen De Wijk) binnen rijdt heeft het vermoedelijk al gezien. De Wijk heet de komende week dus Reestkantje. Waarschijnlijk zijn degenen (Bij redactie bekend) die de borden hebben geplaatst bij de entree, geïnspireerd geraakt door de film ‘New kids Turbo’ dat zich afspeelt in Maaskantje. Waarom De Wijk tijdens het jaarlijks dorpsfeest Reestkantje heet zullen we waarschijnlijk zaterdag zien tijdens de optocht. Het thema van het Wieker feest is ‘Night of the Movie’. Dat zal er ongetwijfeld mee te maken hebben.Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 30
DE WOLDEN - De gemeente De Wolden vindt sportparticipatie van inwoners belangrijk. Om deelname aan sport verder te stimuleren heeft de gemeente ervoor gezorgd dat er een Sportplatform ingesteld wordt. Op maandag 4 juli 2011 installeert wethouder Liesbeth Koster het Sportplatform De Wolden officieel. Met het instellen van een Sportplatform is één van de ambities uit het collegeprogramma 2010-2014 gerealiseerd. De gemeente geeft aan dat met het platform de gemeenschappelijke belangen van alle sportverenigingen en –activiteiten worden gebundeld. Dit met het doel om vooral deelname aan sportactiviteiten door inwoners te bevorderen. Daarnaast heeft het Sportplatform als doel om als verbindende schakel te functioneren tussen georganiseerde sporten (bijvoorbeeld via verenigingen) en ongeorganiseerde sporten (bijvoorbeeld zelfstandig hardlopen) en bewegingsonderwijs op de scholen.

Ga door met lezen van "Sportplatform De Wolden in de startblokken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 30
DE WIJK - Leerlingen van OBS de Horst kregen woensdagmorgen een workshop illustreren van kunstenares Katja Kaduk uit Zwolle. Zij was hier op initiatief van de Stichting Kunstroute de Wijk – IJhorst ‘Grensloos Kunst verkennen’. Onder haar leiding maakten de leerlingen van groep 6 fantasierijke illustraties. Die mogelijk gebruikt gaan worden voor de komende kunstroute in september. Op basisschool de Iekmulder in IJhorst gaf Kaduk in mei ook al een tweetal workshops. De workshops in beide dorpen werkten volgens de kunstenares ‘inspirerend’. De workshops werden mogelijk gemaakt door de Fiep Westendorp Foundation. Deze foundation ondersteunt projecten gericht op de bevordering van culturele en artistiek vorming van kinderen. Alsmede beginnende illustratoren. Meer foto's bekijken: De Wijk


Katja Kaduk temidden van de leerlingen. (foto's: BS/Weblog-dewolden)

Ga door met lezen van "Leerlingen de Horst krijgen workshop Katja Kaduk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
DE WOLDEN - De gemeente De Wolden is in de laatste ranglijst van de Overheid.nl monitor in de top tien gekomen. De Wolden steeg 10 plaatsen van 17 naar 7. De gemeente is in januari 2009 gestart met het opstellen van een Visie dienstverlening om haar inwoners een betere service te verlenen. De ontwikkeling van een nieuwe website was onderdeel hiervan. De gemeente stond in januari 2010 op plek 341 en is na introductie van de nieuwe website iedere maand een stukje gestegen. De gemeente ziet het verbeteren van haar dienstverlening als een geleidelijk proces. Een primair onderdeel is gericht op een goede digitale dienstverlening aan haar inwoners. Dit bijvoorbeeld in de vorm van DigiD en het gebruik van digitale formulieren. De volgende stap is een verdere verbetering van de toegankelijkheid, volgens webrichtlijnen vastgesteld door de rijksoverheid. Te denken valt aan bijvoorbeeld de structuur van de teksten en het gebruik van tabellen op de website.

Ga door met lezen van "Website gemeente De Wolden nummer 1 in Drenthe "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
Donderdag 30 juni vindt de 15de “Wiekloop” plaats.

DE WIJK - Halverwege de negentigerjaren ontstond het idee bij een tweetal atleten om een hardloop wedstrijd te organiseren in De Wijk. Tonnie Korsten en Johan ten Kate waren de grondleggers van deze wedstrijd. Samen met de Oranjevereniging organiseerden zij de eerste Wiekloop in 1997, toe nog over het oude parcours: start bij de feesttent stukje door het dorp en door naar het ooievaarsstation en terug door Dickninge. Al snel bleken de taken voor de organisatie van de Wiekloop teveel voor twee mensen en werd het bestuur met een aantal extra atleten uitgebreid. Henk Kreeft, Erik Kuyer en Wim van Zanten kwamen het bestuur versterken. Een brede opzet van de Wiekloop was en is nog steeds de doelstelling. Afstanden die voor iedereen haalbaar zijn van klein tot groot, van recreant tot hardloper, van 1 kilometer tot 10 kilometer.


De organisatie van de Wiekloop. (foto: BS/Weblog-dewolden.nl)

Ga door met lezen van "Derde Lustrumloop “De Wiekloop”"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
DE WOLDEN - Zowel het college van De Wolden als het ingeschakelde bureau Buiten heeft de initiatiefnemers van het Woldenpark om aanvullende informatie gevraagd. Eind maart presenteerden de initiatiefnemers de businesscase aan het college. Het streven was de beoordeling van de businesscase en de besluitvorming hierover af te ronden voor de zomer van 2011. Door de extra tijd die nodig blijkt voor een zorgvuldige beoordeling van de businesscase is dit streven niet haalbaar. Sinds begin april is de businesscase in bezit van bureau Buiten. In opdracht van het college beoordeelt dit bureau de haalbaarheid van het Woldenpark. Deze beoordeling dient als advies voor het college. De initiatiefnemers leveren de aanvullende informatie zo spoedig mogelijk aan. Daarna verwerkt bureau Buiten deze informatie in het advies.

Ga door met lezen van "Aanvullende informatie nodig businesscase Woldenpark "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
IJHORST - KroKo MultiPunt in IJhorst onthult uniek Reestdal product van de Hutte Cosmetics uit Zuidwolde. Kom donderdagmiddag 30 juni om 13.30 uur naar IJhorst en maak kennis met Ben Hut die in origineel Drents Kostuum dit broesende natuurzuivere product zal lanceren.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
RUINERWOLD - Op de openbare Daltonschool de Dissel in Ruinerwold werken stagiaires als schaduwteam achter en naast het vaste onderwijsteam. Twee van deze studenten van Stenden Hogeschool in Meppel zijn in de zomer van 2010 in India geweest en hebben daar veel ervaring opgedaan. De ervaring van het lesgeven in een ontwikkelingsland heeft een diepe indruk achter gelaten op deze toekomstige leerkrachten. Eén van hen besloot daarom een actie op touw te zetten voor de kinderen in India. De reis, de ervaring en de organisatie Edukans bood deze student de kans om leerlingen enthousiast te krijgen zich in te zetten voor de problemen rondom het onderwijs in India. De ontwikkelingsorganisatie Edukans, ook wel bekend van de actie ‘Schoenmaatjes’, zet zich in voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden. Ieder kind heeft recht op onderwijs, toch gaan er wereldwijd 72 miljoen kinderen niet naar school. Edukans gelooft in scholing als meest duurzame ontwikkeling, daarom steunen zij onderwijsprojecten in Ethiopië, Kenia, India, Malawi, Oeganda en Peru.Ga door met lezen van "Kinderen van OBS Dissel op de bres voor kinderen in India"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
DE WOLDEN - Ondernemers in De Wolden geven hun gemeente het bovengemiddelde rapportcijfer 6,7. Dit blijkt uit onderzoek van MKB-Nederland, waaraan 550 Drentse ondernemers aan meewerkten. De Wolden staat hiermee op plaats vijf van ‘MKB-vriendelijkste gemeente van Drenthe’. MKB-Nederland onderzoekt regelmatig de ‘MKB-vriendelijkheid’ van gemeenten. Hiermee wil deze organisatie de gemeenten prikkelen om het locale ondernemersklimaat te verbeteren. Dat klimaat is in De Wolden de afgelopen jaren verbeterd. In 2008 stond De Wolden nog op plaats negen, in 2010-2011 dus op de vijfde van alle Drentse gemeenten. Wethouder Jan ten Kate: “De verbetering van dienstverlening aan ondernemers en het stimuleren van het ondernemersklimaat staan hoog op de prioriteitenlijst van onze gemeente. We zijn dan ook tevreden met deze beoordeling.”

Ga door met lezen van "Woldense MKB-ondernemers tevreden over gemeente"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
DRENTHE - Je moet tegenwoordig ook al alert zijn als je iemand van KPN aan de lijn krijgt zo weet ik inmiddels uit eigen ervaring. Wat is het geval. Enige tijd geleden belde een medewerker van dit telecombedrijf. Hij wilde me als klant extra diensten van KPN aanbieden. Namelijk een software online pakket bestaande uit een Internet veiligheidspakket en een Back-up Online pakket. Dit pakket had iedereen met een PC en Internet beslist nodig. Daarover had ik zo mijn bedenkingen. Afijn, stuur vrijblijvend maar wat digitale informatie op zo liet ik weten. En zo geschiedde. Na het bestuderen van de digitale folder een dag later, was de conclusie snel getrokken hier kon ik best zonder.

Ga door met lezen van "KPN Pffffff"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
DE WIJK - Wie heeft er niet zijn bruiloft gegeven, toneeluitvoering meegemaakt of anders een feestje gevierd, lang geleden bij het voormalige restaurant ‘De Oude Hogenkamp’ in De Wijk. Het pand was de laatste jaren in gebruik als antiekzaak. (opslagplaats? Je zag er nooit iemand!) De voormalige trotse entree van De Wijk was na die bruisende horecaperiode vervallen en verpauperd tot een trieste aanblik. Gelukkig voor de Wiekers is het aangekocht door notaris Johan Stotijn. Die grootste plannen heeft met de bestemming. En ervaring heeft met het restaureren/opknappen van oude panden. Het hele pand staat op de nominatie om gesloopt te worden. Om dan opnieuw te bouwen. Vooralsnog gaat nog een keer het ‘Dak er af’ bij de Oude Hogenkamp. Vorige week is een begin gemaakt met de complete sloop van het bekende pand.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
ZUIDWOLDE - Bij een ongeluk op de A28 tussen Zuidwolde en Echten is maandag een taxichauffeur gewond geraakt. Het busje waarin de man reed sloeg door nog onbekende oorzaak over de kop en belandde in een sloot. De chauffeur is door de brandweer uit zijn voertuig bevrijd. De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het taxibusje is door een berger weggesleept.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
RUINEN - Op woensdag 29 juni 2011 is het echtpaar Broekman-Derks, woonachtig in Ruinen, 65 jaar getrouwd. Burgemeester Peter Snijders feliciteert het echtpaar, namens het gemeentebestuur, op woensdag 29 juni 2011 omstreeks 10.30 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
RUINERWOLD - Zondag 3 juli spelen Hady Mouallem & Reinier Voet in het CRAVAT QUARTET, dat sinds de jaren negentig optreedt met Gypsy Swing muziek. Hady Mouallem is een Nederlands jazzviolist, in de stijl van Stéphane Grappelli, met wie hij in 1991 samen speelde in het concertgebouw van Amsterdam. Hij speelde lange tijd met de zigeunerjazz-legende Fapy Lafertin, met wie hij op het bekende Django Reinhardt festival speelde (in Samois sur Seine) en op het North Sea Jazzfestival. Ook speelde hij twee jaar samen met Jimmy Rosenberg. Andere gitaristen met wie Hady regelmatig optreedt zijn: Jan de Jong, Robin Nolan. Reinier Voet geldt als een van de grootheden van de post-Django-jazz stijl in Nederland. Zijn spel valt op door zijn veelzijdigheid van toon en kleur. Naast met bovengenoemde zigeuners speelde hij ook jarenlang met de violist-kunstenaar Armando.

Ga door met lezen van "Cravat Quartet met Gypsy Swing muziek in Polletuin"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
Galerie Freek Berends – delibre presenteert Henk Pol Aquarellen Landschappen uit Drenthe.

ECHTEN - Wandelend door de Weerribben en Wieden doet Meppeler Henk Pol zijn inspiratie op voor het maken van zijn aquarellen. Het spel van water, wind door het riet, de oneindige luchten en de vergezichten brengen het Drentse Landschap tot leven. De groen schakeringen geven de natuur nog meer kracht door het nat in nat spel op het aquarel papier aangebracht door de hand van de kunstenaar. De aquarellen weerspiegelen de natuur tot een verademing om te aanschouwen. Galerie Freek Berends – delibre nodigt u van harte uit om Zaterdag 2 juli om 15.00 kennis te komen maken met de kunstenaar en zijn werk. Deze tentoonstelling is t/m 31 juli te bezichtigen. Ook kan men een wandeling maken door de beeldentuin achter Huize Echten waar de vrouwen van kunstenares Lena Postuma met hun lijven pronken. De Galerie is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Zuidwolderweg 2a, 7932 PP Echten (Dr). Tel. 0528 – 37 37 66

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
RUINERWOLD - De leerlingen van de openbare basisscholen De Wezeboom te Oosteinde en de Dissel uit Ruinerwold bezochten deze week de Muziekvereniging Sempre Sereno in hun repetitieruimte van de Brede School en het Dorpshuis Buddingehof. Ze werden verwelkomd door de docenten van de muziekvereniging en maakten kennis met het instrumentarium van de vereniging. Al het slagwerk stond uitgestald in de repetitieruimte en de blaasinstrumenten in het dorpshuis. De voor het schooljaar 2011-2012 nieuwe groepen 4 en 5 waren uitgenodigd. De docenten vertelden over de verschillende slagwerkinstrumenten en blaasinstrumenten en lieten horen hoe ieder instrument bespeeld moest worden en welk geluid het produceerde. De kinderen waren bijzonder geïnteresseerd en het laatste kwartier van de les beleefden velen als geweldig want toen mochten de kinderen zelf verschillende instrumenten bespelen. Veel lawaai was het gevolg. Geconstateerd moest worden dat de kinderen enorm genoten van deze kennismaking met de muziekinstrumenten van Sempre Sereno en erg leerzaam vonden.

Ga door met lezen van "Leerlingen scholen bezoeken Muziekvereniging Sempre Sereno"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
DE WIJK – De eerste huwelijksvoltrekking vond afgelopen donderdag plaats in de Wieker Meule. Maaike Aanraad en Erna Akse gaven elkaar hier het 'ja' woord. De plechtigheid vond plaats op de eerste zolder van de molen. Het stel uit de Wijk werd getrouwd door Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand Ina Bulthuis - Leinenga. Sinds 2009 mogen bruidsparen elkaar nu ook op andere locaties in de gemeente De Wolden het ‘ja’ woord geven. Het bruidspaar kan er bijvoorbeeld voor kiezen om te trouwen in een partytent in de achtertuin, een kerk of een horecagelegenheid. De keuze is aan het paar.
foto: Anja Hagedoorn.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
DRENTHE - Politie Drenthe controleert structureel het verkeer op de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Gaat de snelheid omlaag dan wordt een weg veiliger. Controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor ieder speerpunt (snelheid, alcohol, roodlicht, helm, gordel) de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. Op maandag 27 juni controleert de politie in Zuid-West Drenthe het verkeer en op woensdag 29 juni houdt de politie een radarsnelheidscontrole op de N374. Als verkeersdeelnemer kunt u invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven. Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk op www.verkeershandhaving.nl bij controles. Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
DE WIJK - Het bestuur van de Oranjevereniging De Wijk is er, mede dankzij hoofdsponsor KoWeBo Puinverwerking en de vele andere lokale sponsoren, wederom in geslaagd om u een prachtig en vooral gezellig programma te kunnen presenteren. Dit jaar wordt het Wieker feest gehouden van dinsdag 28 juni t/m zondag 3 juli.

Ga door met lezen van "Wijkerfeest van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 25
ZUIDWOLDE – De op zondag 3 juli geplande 21e rijtuigendag in Zuidwolde gaat niet door. Op de sluitingsdatum voor de inschrijving hadden zich 22 aanspanningen aangemeld. Dit aantal vond de Reestdalcommissie te weinig om aan het publiek een aantrekkelijk evenement te kunnen bieden.
De laatste jaren werd de organisatie reeds geconfronteerd met een terugloop van het aantal deelnemers. In de periode tussen de jaren 2000 en 2007 was de Reestdaltocht met bijna zestig deelnemende authentieke aanspanningen het grootste evenement op dit gebied in Noord Nederland.
Een van de belangrijkste reden van de terugloop van het deelnemersaantal is het feit dat de vergrijzing toeslaat. Voor vele deelnemers had de Rijtuigendag in Zuidwolde jarenlang een vaste plek op de agenda. De voorbereidingen voor deelname aan de rit vergen echter voor de oudere deelnemers veel inspanning, met het gevolg dat men zich steeds minder inschrijft voor deelname aan tochten. Daarnaast blijft een aanwas van jongere deelnemers helaas achterwege.
De commissie zal zich in de loop van het jaar beraden over de verdere toekomst van de Reestdaltocht.


Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 7, totaal 134 artikelen)