'

Jul 31
DE WIJK - De Historische Vereniging De Wijk-Koekange heeft de afgelopen maanden een educatief project ontwikkeld voor de leerlingen van groep 7 in het basisonderwijs. In het project Heden en Verleden ontdekken leerlingen via oude foto’s uit de eigen omgeving hoe het straatbeeld er vroeger uitzag en waar bijvoorbeeld het station gelegen heeft. Door oude foto’s van markante plekken in hun eigen dorp te vergelijken met de hedendaagse situatie, zien de leerlingen de verschillen tussen vroeger en nu. Het project Heden en Verleden maakt leerlingen bewust van de geschiedenis en het erfgoed uit hun eigen omgeving. Het afgelopen schooljaar hebben al twee scholen in de gemeente De Wolden gewerkt met het project. Volgens voorzitter Aaltienus Buiter reageerden de leerlingen enthousiast op het project en was het goed te gebruiken in de klas. Bron: MC

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 31
De prijsacties voor bier in de supermarkten zijn schadelijk voor de volksgezondheid. De winkels zetten al jarenlang goedkoop bier in als lokaas voor klanten met als gevolg dat overmatig alcoholgebruik toeneemt. Dat stelt het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP), dat daarom een groot heil verwacht van de mogelijkheid om de Drank- en Horecawet te wijzigen. Na het Pinksterreces staat deze wet op de agenda van de Tweede Kamer. Eén van de voorstellen is om gemeenten de mogelijkheid te geven scherpe prijsacties van supermarkten in te perken: STAP is daar groot voorstander van.

Ga door met lezen van "Stunten met bier gevaarlijk voor volksgezondheid door Arianne Mantel "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 31
RUINERWOLD - Ruinerwold gaat actie voeren om glasvezel naar het dorp en uiteindelijk in de hele gemeente de Wolden te krijgen. Niet alleen Ruinerwold, ook de buitengebieden moeten worden aangesloten, vindt een groep dorpsbewoners. Glasvezelkabel is nodig voor sneller internet in de toekomst. In de buitengebieden lopen veel gebruikers en bedrijven nu al tegen de beperkte internetcapaciteit aan, omdat daar alleen adsl via een telefoonlijn mogelijk is. De dorpsbewoners hebben een actiegroep opgericht dat begin september met de gemeente gaat praten over glasvezel.Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 31
ECHTEN - In augustus wordt galerie FB Delibre omgetoverde tot een ‘Doe mee! Atelier’ Kunstenaressen Elvira Dik en Delia Bremer gaan drie weekenden samen aan het werk en bezoekers & kunstenaars kunnen mee doen! Zondag 7 aug. om 15 u wordt er een mini workshop modeltekenen gegeven met model Sonja! Papier, potlood wasco, krijt of houtskool alles ligt klaar om voor 10,= pp mee te doen. Elivra Dik, onlangs afgestudeerd aan de Klassieke Academie in Groningen zal tijdens de workshop instructies geven.

Ga door met lezen van "Galerie Freek Berends – delibre presenteert “Doe mee! Atelier”"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
DE WIJK - Op de begraafplaats in de Wijk begint na de bouwvakvakantie de bouw van een nieuwe urnenmuur. De muur voorziet in zestig urnennissen. De huidige urnenmuur begint vol te raken. Om te voorkomen dat er in 2012 een capaciteitsprobleem ontstaat, is besloten dit jaar te starten met de bouw. Bouwbedrijf Alreno Bouw BV uit Beilen heeft opdracht gekregen om de werkzaamheden uit te voeren. Naar verwachting is de muur in het najaar van 2011 klaar.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
HOOGEVEEN - Tientallen jongeren in Hoogeveen hebben een samenscholingsverbod gekregen en dertien jongeren een centrumverbod. Burgemeester Loohuis van Hoogeveen heeft de drastische maatregel genomen na vechtpartijen tussen groepen jongeren uit De Weide en uit Zuid. De verboden gelden tot 12 augustus. Tot die tijd houdt de politie ze in de gaten. Ook zijn er gesprekken geweest met de jongeren en de gemeente. Ze hebben beloofd hun leven te beteren.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
ZUIDWOLDE – De politie heeft vrijdagavond een 31-jarige automobilist uit Zuidwolde aangehouden. De man wilde wegrijden bij een uitgaansgelegenheid aan de Hoofdstraat waarop hij staande werd gehouden door de politie voor een controle. Daar bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 345 ug/l. De man is aangehouden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Later die nacht is tevens een 63-jarige automobilist uit Zuidwolde aangehouden. Hij reed eveneens op de Hoofdstraat. Hij blies bij de ademanalyse 275 ug/l. Ook tegen deze automobilist heeft een proces-verbaal gekregen.
Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
MEPPEL- De stadsgracht van Meppel ziet binnenkort 'geel' van de eendjes... De Juniorkamer Meppel - Reestmond (service club), organiseert op 18 augustus op een Donderdag Meppeldag de Duckrace Meppel. 5000 gele badeendjes worden door de gracht van Meppel voortgestuwd door een enorme waterstraal uit een brandweerslang. De opbrengst van deze duckrace komt ten goede aan stichting Paardrijden Gehandicapten Meppel. Door middel van deze duckrace wordt een mooi bedrag bij elkaar gebracht, zodat er diverse materialen kunnen worden aangeschaft en nog meer gehandicapten de mogelijkheid krijgen om gebruik te maken van de paardensport. De Juniorkamer Meppel-Reestmond ‘’’verkoopt”’ badeendjes die 5 euro per stuk kosten. Ieder eendje is genummerd en de eendjes die als eerste finishen winnen een mooie prijs. Wanneer een eendje wordt gekocht, wordt geen eendje maar een lot overhandigd. De nummers op de loten corresponderen met de nummers op de eendjes. Na afloop van de race worden de eendjes ingezet voor een ludieke actie in samenwerking met Concordia Keuken & Bad en Gamma Meppel.

Ga door met lezen van "Duckrace Meppel "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
RUINERWOLD - De EHBO vereniging Ruinerwold en Acrium Veiligheid maken zich op voor het nieuwe EHBO cursus-seizoen. We willen in het najaar van 2011 een basisopleiding EHBO gaan aanbieden in Ruinerwold. Doet u mee? De opleiding vindt bij voorkeur overdag plaats. Op twee door-de-weekse dagen of zaterdagen in de periode van oktober tot december 2011. Het examen beslaat één dagdeel. Voor de cursus is wel zelfstudie vereist. In de opleiding EHBO wordt standaard het gebruik van de AED (automatische externe Defibrillator) meegenomen. Als u slaagt ontvangt u het Diploma EHBO van het Oranje Kruis. Graag horen wij alvast of u belangstelling heeft en wat uw voorkeurs dag en periode is. Wij zetten u dan op de wachtlijst en houden u op de hoogte. Bij voldoende belangstelling kunnen wij de cursus laten doorgaan en samen met alle belangstellenden plannen wij dan beste dag en maand uit.

Ga door met lezen van "2-daagse basisopleiding EHBO najaar 2011 "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
RUINERWOLD – Oké, het wil nog niet echt vlotten met de zomer in Nederland, maar om nou zout te gaan strooien, dat gaat wel erg ver. Toch gebeurde het vanochtend op de N375 tussen de aansluiting op A32 en de rotonde bij Ruinerwold. Automobilisten wisten niet wat ze zagen. De reden: een vrachtwagen had in de nachtelijke uren hydrauliekolie gelekt. Dat zorgde voor gevaarlijke gladheid. Een remedie om de gladheid te bestrijden is zout strooien. De provincie Drenthe had opdracht gegeven om met de strooier en een wegdekcleaner op pad te gaan. 'Gebeurt regelmatig', zegt een woordvoerder van de provincie. bron: MC

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
DRENTHE - Beeldend kunstenaars Hans Mes en Fokko Rijkens organiseren in maart 2012 een artistieke uitwisseling tussen Nederland en China. Zij doen dit in samenwerking met K&C, expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur in Assen en de Kamer van Koophandel Noord-Nederland. Onder de titel ‘Creatieve Diagnose Kunst als medicijn’ komen tien Chinese kunstenaars naar Drenthe om publiek en bedrijfsleven kennis te laten maken met hun werk. De uitwisseling is de hedendaagse variant op “De gouden eeuw van China” in het Drents Museum. Het project wordt gefinancierd uit private middelen.

Ga door met lezen van "Creatieve uitwisseling met China"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
DE WOLDEN - Heeft u plannen voor een verbouwing, nieuwbouw of een geheel ander gebruik van een gebouw? Let dan op, uw gemeente heeft deze vorm van dienstverlening verbeterd! Het kan zijn dat u twijfels heeft over de haalbaarheid van uw plan. Wellicht past het niet binnen het bestemmingsplan of de welstandseisen. In dat geval kunt u gebruik maken van de mogelijkheid van het indienen van een principeverzoek.

Ga door met lezen van "Gemeente verandert en verbetert werkwijze rondom een principeverzoek bij bouwplannen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
DRENTHE - Een team van deskundigen gaat tbs-zaken tegen het licht houden om uit te sluiten dat er fouten zijn gemaakt waardoor mensen mogelijk onterecht in een kliniek zitten. Het team wordt samengesteld in opdracht van de Raad voor de rechtspraak. Dat heeft een woordvoerder maandag desgevraagd gemeld. Onlangs kwam aan het licht dat twee veroordeelden jarenlang onterecht in tbs zaten, doordat bij het toetsen voor de verlenging van de maatregel fouten waren gemaakt. De raad riep rechtbanken toen al op strafzaken tegen het licht te houden die vergelijkbaar waren met die van Dusan van R., die 18 jaar onterecht in tbs zat. Het Openbaar Ministerie is overigens in beroep gegaan tegen die beslissing om de maatregel niet meer te verlengen.

Ga door met lezen van "Deskundigen gaan tbs-zaken bekijken "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
DE SCHIPHORST - Ze maken zich nog een beetje zorgen over de kwaliteit van het weiland bij de Lindenhorst, maar verder zijn Tom den Hartog en Robert Huisman er helemaal klaar voor. Komend weekeinde is het terrein rond De Lindenhorst aan de Schiphorsterweg het toneel van het tweede FantasiaFest de Lindenhorst. Groter dan een jaar geleden, maar de sfeer en de lage drempel blijven hetzelfde. Twee jaar geleden liep Tom met zijn gezin in Duitsland op een middeleeuws fantasiespektakel. 'Eén groot park, een lage entree en een totaal andere wereld. Mensen die zich in de Lord of the Rings waanden of in de middeleeuwen, bovendien een heel ontspannen sfeer.' Dat was het moment dat de vrij nuchtere Tom dacht om zoiets in Meppel te organiseren. Duitsland is wat dat betreft al vrij lang bezig met dergelijke fantasierijke activiteiten. 'Dit is leuk, mijn kinderen waren na afloop helemaal uitgeput en dat zonder computer en games', kijkt Tom den Hartog terug.bron:MC

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 28
DWINGELOO - De pedagogisch medewerksters en kinderen van kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang ’t Bruggetie uit Dwingeloo hebben afgelopen week het startsein gegeven om geld in te zamelen voor een goed doel. Samen met de kinderen gaan de pedagogisch medewerkers de komende maanden proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten. Het NFSG streeft ernaar om sport voor iedereen toegankelijk te maken door het financieren van de benodigde aanpassingen. Mensen met een beperking moeten zich vaak veel dingen ontzeggen. Daarom zijn wij van ‘t Bruggetie blij dat wij op deze wijze een steentje kunnen bijdragen aan het welzijn van deze mensen. Afgelopen week zijn de kinderen gestart met het verkopen van appeltaarten. Dit was de eerste dag al een groot succes, de kinderen en de medewerksters hebben ruim 450 appelkruimeltaarten verkocht! Dwingeloo bedankt! Op zaterdag 10 september 2011 vindt er op ’t Bruggetie ten bate van het goede doel een fancy fair plaats. Tijdens deze fair worden allerlei spulletjes te koop aangeboden. Onder andere kinderkleding, sieraden en producten gemaakt door de kinderen zelf zijn dan te koop. Zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen.


Ga door met lezen van "Kinderdagverblijf en Buitenschoolse Opvang ’t Bruggetie in actie voor goed doel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 28
DRENTHE - Drenthe is in 2011 voor de Nederlandse recreatieve fietser de meest aantrekkelijke fietsprovincie. Dat blijkt uit een gezamenlijke internetpoll van Fietsen.123.nl en de organisatie van Meimaand Fietsmaand (NBTC). Zo’n 5.000 actieve fietsers brachten de afgelopen weken hun stem uit. Na winnaar Drenthe (26% van de stemmen) volgen Gelderland (20%) en Noord-Brabant (12%), op de voet gevolgd door Limburg (11%). Bij de keuze voor de favoriete fietsprovincie is een aantrekkelijk landschap voor vier op de vijf fietsers het belangrijkste motief. Ook de kwaliteit van de fietspaden is voor de deelnemers een zwaarwegend criterium, evenals het aantal te fietsen routes en de beleving van rust en ruimte. De Zilveren Kruis Drentse Fiets 4Daagse biedt een uitgelezen mogelijkheid om met Drenthe als de fietsprovincie van het jaar 2011 kennis te maken. Dankzij een veelheid aan kwalitatief goede, meestal vrij liggende, fietspaden brengt de Fiets 4Daagse de fietser op de meest prachtige en onverwachte locaties.

Ga door met lezen van "Drenthe uitgeroepen tot Fietsprovincie van het jaar 2011"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 28
DRENTHE - Een belletje op 1 juli 1991 van de Finse premier Harri Holketi met de loco-burgemeester van Tampere was het eerste telefoontje waarbij gebruik werd gemaakt van een commercieel GSM-netwerk. Dat netwerk was gebouwd door Telenokia en Siemens, vandaag de dag Nokia Siemens Networks. Een belletje op 1 juli 1991 van de Finse premier Harri Holketi met de loco-burgemeester van Tampere was het eerste telefoontje waarbij gebruik werd gemaakt van een commercieel GSM-netwerk. Twintig jaar later maken meer dan 4,4 miljard mensen via 838 systemen in 234 landen en gebieden in de wereld gebruik van een gsm-netwerk. Zo liet de grondlegger, het Finse mobiletjesconcern Nokia, vrijdag weten. Het eerste gesprek ging vooral over de mogelijkheden van het netwerk en de simkaart die de 'identiteit' van de telefoon werd. Daardoor konden mensen voortaan kiezen wat voor diensten zij willen. Alhoewel gsm nu ouderwets klinkt, blijft het product zich ontwikkelen. „Gsm groeit nog steeds, elke dag komen er 1 miljoen nieuwe abonnees bij. Het zal de komende decennia blijven bestaan naast 3G en LTE als een essentieel onderdeel van mobiel breedband”, aldus Nokia.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 27
ZUIDWOLDE - De gemeenteraad heeft het college van De Wolden opdracht gegeven de komende jaren 1,6 miljoen te bezuinigen. Hiermee gaat de raad verder dan B en W, die voor 1,2 miljoen gingen. Ondanks deze bezuinigingen wil ook de raad dat De Wolden een ontwikkelgemeente wordt. Er moet vanaf 2014 jaarlijks zeven ton beschikbaar zijn voor investering in nieuw beleid. De gemeenteraad werkte zich gisteravond door een behoorlijk pak moties en amendementen, waarvan het merendeel werd aangenomen. Er was deze week al enig voorwerk gedaan, zodat de partijen hun kansen goed konden inschatten. Er lagen ook enkele nieuwe moties en amendementen. Zo zette de raad een streep door het plan van het college om 10 miljoen uit de algemene reserve te halen voor nieuwe projecten. Vanaf 2014 moet er jaarlijks zeven ton beschikbaar zijn en als overbrugging voor de komende jaren wil de raad nu 4 miljoen uit de spaarpot halen. Bij 10 miljoen zou het renteverlies vijf ton zijn, bij vier miljoen is dit twee ton. De drie ton verschil wordt onderdeel van het toekomstige investeringspotje van zeven ton. De overige vier ton moet nog ergens gevonden worden. Geen 1,2 miljoen aan bezuinigingen dus, maar 1,6 miljoen. De uitwerking van deze opdracht wordt komend najaar in de begroting 2012 zichtbaar. bron: MC

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 27
Culturele Uitdag 2011

ECHTEN - De organisatie van de Culturele Uitdag 2011 in De Wolden is op zoek naar cultureel en muzikaal talent. Wie zingt of een instrument bespeelt, is van harte welkom om een optreden te verzorgen op de boerenwagen in Echten. Leeftijd maakt niet uit. Iedereen is welkom! Rondom het terrein Visio, Huis te Echten wordt een culturele dag georganiseerd voor iedereen. Bezoekers kunnen genieten van theater en muziek. Ook zijn er bijvoorbeeld rondleidingen, workshops en demonstraties op het gebied van kunst, cultuur, muziek en zang. De organisatie ontwikkelt op dit moment het volledige programma. Het evenement is op zaterdag 10 september tussen 10.00 - 16.00 uur. De culturele uitdag is ook de landelijke start van het culturele seizoen. Wie zijn kunsten wil laten zien op de boerenwagen kan zich aanmelden voor 29 juli bij Lotte Koolhof van Stichting Welzijn De Wolden. E. lottekoolhof@welzijndewolden.nl of T. (0528) 378686. De organisatie hoopt op een keur aan amateur-artiesten tijdens de Culturele Uitdag.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 27
DRENTHE - Mensen die traag zijn met het betalen van boetes, zijn vanaf 1 juli meer geld kwijt. Het extra bedrag dat ze bij een aanmaning moeten betalen, gaat flink omhoog. Wie niet op tijd is, moet anderhalf keer zo veel betalen. Tot nu toen kwam er een kwart van het boetebedrag bij. De maatregel werd vorig jaar al aangekondigd door het ministerie van Justitie, maar gaat vrijdag in. Mensen die ook de eerste aanmaning aan hun laars lappen, zijn nog veel meer kwijt. Het bedrag dat zij inmiddels verschuldigd zijn, wordt verdubbeld als ze voor de tweede keer niet op tijd betalen. Voorheen kwam er de helft van het bedrag bij. Burgers kunnen vanaf vrijdag ook vaker naar de kantonrechter stappen. Tot 1 juli kon dit bij zaken tot 5000 euro; dat wordt nu 25.000 euro. De kantonrechter wordt ook bevoegd in geschillen over consumentenkrediet (leningen tot 40.000 euro) en aankopen door consumenten.

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 7, totaal 138 artikelen)