'

Aug 31
DE WIJK – Nog enkele dagen heeft badmeester Fons Mos (62) te gaan voordat hij op 3 september officieel afscheid neemt van ‘zijn zwembad’. Na 27 jaar houdt ‘De Fons’ zoals zijn bijnaam luidt het voor gezien. In de komende periode tot eind dit jaar blijft hij nog twee dagen per week actief als sporthalbeheerder. Op 31 december neemt hij officieel afscheid van werkgever Gemeente De Wolden om in de Vut te gaan. Met zijn korte stekelige haar, borstelige snor en bruine gelaat was Mos altijd een bekende verschijning in zwembad de Slenken. Zijn loopbaan begon hij echter als installateur en loodgieter. Later trad hij in dienst bij de toenmalige gemeente De Wijk. Om allerlei voorkomende werkzaamheden te verrichten. Van groenvoorziening tot chauffeur op de gemeentelijke vrachtwagen. Het graven en delven van een graf, en het dragen van de kist bij een begrafenis behoorden daar toe. Toen zich de mogelijkheid aandiende om badmeester te worden ‘het mooiste beroep ter wereld’ greep hij die kans gelijk aan.
Een dolletje aan het zwembad met collega Jan Talen. Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Badmeester Fons Mos stopt er mee na 27 jaren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
DE WOLDEN - Tijdens de raadsexcusie van aankomende vrijdag 2 september brengt het Woldense gemeentebestuur een bezoek aan zorgboerderij De Berkenhoeve in Alteveer en de gemeente Steenwijkerland. De eigenaren, de heer en mevrouw Zomer, geven een rondleiding in en om hun boerderij. Ze vertellen hoe mensen met een beperking het dagelijkse leven op een boerderij invullen. Ook lichten ze de huidige PGB procedure en de consequenties van de veranderingen in het PGB/AWBZ zorgstelsel toe.

Ga door met lezen van "Gemeentebestuur actief op pad!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
ZUIDWOLDE - Na maanden van plannen maken, bouwen en overleggen, opent Brede School De Heidevlinder op woensdag 7 september 2011 haar deuren. Wethouder Liesbeth Koster is trots op iedereen die een bijdrage heeft geleverd: “Een enorme prestatie. Ik ben zeer onder de indruk van het resultaat. Er staat een prachtige school die past binnen de omgeving en die uitnodigt te spelen, te werken en te ontplooien. Ik wens iedereen een mooie start”. De Brede School De Heidevlinder is een samenwerking tussen cbs De Zaaier, cbs De Hoeksteen en Scala. Buurtvereniging D’Olde Nes draagt haar steentje bij en biedt de kinderen van de Brede School de kans te spelen op haar terrein. Ook zijn er goede contacten met kinderdagverblijf De Harlekijn van Speelwerk Kinderopvang. Wederzijdse versterking is het uitgangspunt. Dankzij de samenwerking hebben kinderen een prima uitvalsbasis voor school, leren en vertier. Liesbeth Koster: “De Brede School biedt hen de kans zich te ontwikkelen vanuit een vertrouwde en speelse basis. Bovendien krijgen ouders de kans werk en zorgtaken goed op elkaar af te stemmen. Dat past uitstekend bij het streven van de gemeente om inwoners maximale kansen te geven werk en privé op prettige manier te combineren.

Ga door met lezen van "Start Brede School De Heidevlinder"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
DE WOLDEN - De drie openluchtzwembaden van de gemeente De Wolden sluiten op zaterdag 3 september om 16.00 uur de deuren. Wethouder Liesbeth Koster: “Onze medewerkers organiseren deze dag activiteiten voor de bezoekers. Iedereen is welkom voor een laatste duik in het verwarmde water! Bovendien is het traditionele baas-hondzwemmen erg leuk om te doen én te zien”.

Zwembad Engeland in Ruinen:
14.00 – 14.30 uur stuiverduiken
15.00 – 16.00 uur baas-hondzwemmen

Zwembad de Slenken in de Wijk:
14.00 uur stuiverduiken
15.00 – 16.00 uur baas-hondzwemmen

Zwembad de Waterlelie in Zuidwolde:
13.15 – 14.30 uur schatduiken met medewerking van de plaatselijke brandweer (onder voorbehoud)
15.00 – 16.00 uur baas-hondzwemmen

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
DE WOLDEN - Alle huishoudens in De Wolden ontvangen woensdag 31 augustus een Laatjehoren-krant. De gemeente laat de krant verspreiden als bijlage bij De Wolder Courant. In de maand september wil de gemeente inwoners kennis laten maken met de manieren waarop ze mee kunnen praten, denken en doen. De krant zet alle participatiemogelijkheden op een rij. Ook zijn er in september diverse activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd waarin participatie centraal staat. Zo laat een bijeenkomst in de Wijk zien hoe de gemeente samen met betrokkenen invulling geeft aan plannen en laat de gemeenteraad inwoners kennismaken met de soms lastige keuzes die de raadsleden maken.

Ga door met lezen van "Laatjehoren-krant over meepraten, denken en doen in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
RUINERWOLD - Zondag 4 september speelt Jula Aimée & Band in de Polletuin. "Soms, heel soms, kom je een zangeres tegen waarbij je simpelweg voelt dat alles klopt ..... instrument, muzikaliteit, persoonlijkheid ..... bij Jula Aimée is dat vanaf de eerste seconde al geen enkele twijfel: go girl, you'll go far ........" -Hein van de Geyn, contrabassist- " I am inspired!" - Gretchen Parlato, vocaliste, over Jula Aimée's EP van haar project "Jula ook!" Jula Aimée wist op jonge leeftijd dat ze zangeres wilde worden. Op 4 jarige leeftijd zong ze al mee met haar moeders platen van Madonna en the Andrew Sisters. Niet in staat om een zangleraar te vinden voor haar jonge dochter, regelde haar moeder vioollessen voor Jula, helaas draaide dat uit op een mislukking; Jula oefende nooit, ze was alleen maar aan het zingen... Jula Aimée is een eigenzinnige jazz zangeres die weet wat ze wil. Haar stem klinkt fris, nieuw en uitdagend. Ze houdt van een heleboel verschillende soorten muziek, en dat is te horen: Ze gaat van singer/songwriter Tori Amos via traditionele jazz standards, terug naar Dave Holland en haar eigen composities. Ze zingt lead, maar ook in de blazerssectie.

Ga door met lezen van "Jula Aimée & Band in Polletuin"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
DE STAPEL - Koningin Beatrix en minister-president Mark Rutte komen zaterdag 24 september naar De Stapel in de gemeente De Wolden bij de Dag Herdenken Geweldsslachtoffers. De minister-president woont het herdenkingsprogramma bij. De Koningin is bij de officiële onthulling van De Muur tegen Geweld. Het 34 meter lange bouwwerk is een herdenkingsmonument voor slachtoffers van zinloos geweld. Het idee kwam van Dirk Guichelaar uit De Krim, die de muur oprichtte na de moord op Andrea Luten uit Ruinen.


De muur is inmiddels klaar. Archieffoto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
DE WIJK - Na 27 jaar te hebben gewerkt bij zwembad ‘de Slenken’ in de Wijk gaat badmeester Fons Mos uit de Wijk met FPU. Zaterdag 3 september 2011 is zijn laatste werkdag in het zwembad. Fons is op 1 februari 1981 in dienst getreden bij de voormalige gemeente de Wijk. Eerst als medewerker van de buitendienst. Na drie jaar werd hij badmeester in het zwembad van de Wijk. In al die jaren heeft hij veel zwemmers mogen ontvangen en met veel plezier zwemles mogen geven. Op zaterdag 3 september van 15.00 - 16.00 uur neemt Fons afscheid in zwembad ’de Slenken’, H. Tillemaweg 63a, 7957 CB in de Wijk. Iedereen is van harte welkom.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
RUINEN - Heel veel later hadden ze niet moeten komen, de brandweermannen die maandagmorgen een hond uit een sloot haalden in het Drentse Ruinen. Het arme beest lag vermoedelijk al uren in het water en was volledig uitgeput en onderkoeld. Toevallig voorbijkomende wandelaars ontdekten de hond in nood. Omdat het ze niet lukte om hem zelf op de kant te krijgen, waarschuwden ze de hulpdiensten. De dierenambulance heeft de hond inmiddels overgebracht naar een opvangadres, waar hij kan aansterken. Naar de eigenaar wordt nog gezocht.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
RUINEN - De inwoners van Ruinen kunnen weer terug kijken op een leuk feestweekend. Vrijdagavond werd er op veler verzoek feest gevierd in Tiroler stijl met de band Die Gletscherfetzter. Veel bezoekers kwamen in Tiroler stijl , één vriendgroep viel op door hun outfit van "biervaatjes met hulpzelen"'. De muzikanten hadden de stemming er goed in en de bezoekers hielden het lang vol. Zaterdagochtend was het tijd voor de optocht en tot grote opluchting van veel mensen, maar niet onverwacht dook Bram de Ram tijdens de optocht weer op in Ruinen. De optocht bestaande uit 20 versierde wagens en 12 loopgroepen trok veel belangstelling, maar het was minder druk dan andere jaren. De kwaliteit van de wagens was goed en ook vele actuele onderwerpen waaronder de Smilder tv toeren, terug naar de oertijd, het laatste winehouse van Amy en het omstreden Zwientie tikk'n kwamen aan de orde. Ook burgemeester Snijders, die aanwezig was moest even horen dat hij in galop weer vertrok uit de Wolden. Toch was het weerzien van Bram de Ram wel het meest besproken item. Een leuke stunt van jonge inwoners van Ruinen die een met een knipoog even aandacht schonken aan Nationaal Park het Dwingelerveld en de "'Runer shoarma'' van Yusuf die elke dinsdag op de Brink te vinden is. Met een Yusuf op de Brink werd het Bram te link, dus verdween hij even naar de heide.


Ga door met lezen van "Ruinen kijkt terug op fantastisch feest"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
DE WIJK - Het spoor naar de 7 kuub vuil die enkele weken geleden op het Dwingelderveld werd gedumpt, leidt naar De Wijk. Op de afvalberg lag een bord met daarop de naam Reestkantje. Dit verwijst naar de motorclub De Antrappers in De Wijk. Die gebruikten vier van deze plaatsnaamborden voor de het dorpsfeest, afgelopen juni. De motorclub zegt niets met het afval te maken te hebben. Volgens De Antrappers zijn er twee borden gestolen en is dit er waarschijnlijk een van.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
DE WIJK - Op het tennispark bij LTV Voorwijk in De Wijk is afgelopen week voor de 12de keer het Open Reestdaltoernooi gespeeld. Uit de hele regio namen 100 tennissers deel aan dit toernooi. Zondag zijn de finales gespeeld met als winnaars Albert Jan Drogt in de heren enkel 4, Monique Dekker in de dames enkel 4, Jochem de Boer en Thomas Dwars schreven de Herendubbel 4 op hun naam. De overige uitslagen zijn te vinden op de website van LTV Voorwijk. Niet één keer heeft de organisatie moeten uitwijken naar een overdekte accommodatie. Door het type banen dat LTV Voorwijk nu heeft was dit niet nodig. ‘Door het smash-court kunnen we ook met regen spelen. Wanneer de ballen echt te nat worden door regen moeten we stoppen, maar zover is het gelukkig niet gekomen’, aldus de organisatie.

Ga door met lezen van "Open Reestdal Tennistoernooi ondanks slechte weer succesvol"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
STAPHORST - In het weekend van 2 & 3 september staat de OK slep op Staphorst weer op het programma. Het belooft een vol programma te worden met ruim 250 deelnemers in zowel de standaardklassen en sportklassen. De standaard rijders komen uit vooral uit het noorden van ons land, maar de sportklassen uit geheel Nederland. Dat er veel belangstelling voor deze wedstrijd is blijkt er waren veel meer inschrijvers dan startplaatsen. Er word gereden op de 2 kleibanen op “de Tippe”. Op vrijdagavond worden de Bikkel en OK cup verreden. Waarvoor de deelnemers uit het hele land aanwezig zijn. Dit belooft een waar spektakel te worden. Voor de jeugd is er op zaterdag een legopullingwedstrijd, waar ze van lego trekkers bouwen en deze worden aangedreven door electromotoren uit bv een accuboormachine. Op vrijdagavond beginnen de wedstrijden om 18.30 uur en op zaterdag om 10.00 uur. Voor verdere informatie kunt u terecht op www.slepopstaphorst.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
RUINERWOLD - Ruinerwold gaat binnenkort weer het jaarlijks Zomerfeest vieren. De feestelijkheden staan dit jaar gepland van woensdag 7 t/m zondag 11 september. De Stichting Zomerfeest Ruinerwold pakt dit jaar groots uit. Op het programma staan o.a. optredens van Melrose, Plork en de Aannemers en bekende artiesten als Marianne Weber, Henk Wijngaard, Bonnie St. Clair en Bouke. De traditionele kaartavond start op woensdagavond in de feesttent. Donderdag 8 september belooft een speciale Hollande avond te gaan worden. Voorzitter Martin Scheper: ‘De donderdagavond verdient, wat mij betreft wat extra aandacht! Van oorsprong was de donderdagavond ‘de ouderenavond’. Maar wanneer ben je oud en wanneer oud genoeg om daar naar toe te gaan? Al vaak hebben wij een donderdagavond gehad, voor de categorie 40 plus. Maar lang al deze mensen komen niet, of durven niet. En vaak onterecht met de gedachte: ‘we horen dan bij de oudjes’. Maar je bent zo oud als je je voelt wat mij betreft! Daarom zal in de toekomst de donderdagavond een avond zijn voor jong en 40 plus’. Tal van bekende artiesten komen die avond een optreden verzorgen. Zoals Henk Wijngaard, Marianne Weber en Bonnie St. Clair. Vrijdagmorgen is er een kindershow voor de groepen 1 t/m 4 in de feesttent. Voor de groepen 5 t/m 8 is er een ‘Powerparty The Boyz en Girlz’. De knotsgekke band Plork en de Aannemers komen vrijdagavond de tent op de kop zetten. Zanger Bauke verzorgt tussen door een speciale Elvis Act.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Ruinerwold gaat feest vieren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
MEPPEL – Twee mannen van 23 jaar oud uit Staphorst zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden aan het Zuideinde. De mannen zouden zich samen met een groepje jongeren hinderlijk hebben gedragen, buiten bij een horecagelegenheid. Onbekenden hadden wieldoppen van een auto gedraaid en hiermee gegooid. Toen agenten de groep herhaaldelijk sommeerden weg te gaan, de beide jongens hier niet aan voldeden en zich hinderlijk bleven gedragen, zijn ze aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
RUINEN – Tussen vrijdag 26 augustus 23.00 uur en zaterdag 27 augustus 9.15 uur is ingebroken in vier woningen op een vakantiepark aan de Gijsselterweg in Ruinen. Uit de woningen is onder meer een televisiescherm ontvreemd. De politie doet nader onderzoek.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
DE WIJK - Een 32-jarige man uit De Wijk is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden wegens mishandeling van een 47-jarige man uit De Wijk. Laatstgenoemde stond bij een gokkast in een gelegenheid aan de Dorpsstraat. De andere man, de verdachte, probeerde meerde malen geld in de kast te gooien. De man die aan het gokken was, vroeg hem weg te gaan, maar kreeg vervolgens een klap in zijn gezicht. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
BERGHUIZEN – Marc Emmink uit Ruinerwold is per 1 september benoemd als de nieuwe beheerder van dorphuis de Barg’n in Berghuizen. Er waren meerdere gegadigden om het dorpshuis te pachten, maar volgens Albert Kroes van de stichting Dorpshuis de Barg’n werd unaniem gekozen om met Emmink in zee te gaan. De wijze waarop de vorige beheerder zijn zaken runde was niet geheel naar de zin van de stichting. Nadat er afscheid genomen werd van deze pachter, werd het dorphuis een tijdlang gezamenlijk gerund door de elf leden van de stichting zelf. Voor Kroes was dit echter een tijdelijke noodgreep. ‘We zagen ook wel in dat je dit niet zo lang kunt doen. Op een gegeven moment wordt dat te druk om dat er bij te doen’. Daarop besloot de stichting een advertentie in de krant te plaatsen om een nieuwe pachter te vinden.


Foto; BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Marc Emmink nieuwe dorpshuisbeheerder Berghuizen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
DRENTHE - Drenthe is in 2011 voor de Nederlandse recreatieve fietser de meest aantrekkelijke fietsprovincie. Dat blijkt uit een gezamenlijke internetpoll van Fietsen.123.nl en de organisatie van Meimaand Fietsmaand (NBTC). Zo’n 5.000 actieve fietsers brachten de afgelopen weken hun stem uit. Na winnaar Drenthe (26% van de stemmen) volgen Gelderland (20%) en Noord-Brabant (12%), op de voet gevolgd door Limburg (11%). Bij de keuze voor de favoriete fietsprovincie is een aantrekkelijk landschap voor vier op de vijf fietsers het belangrijkste motief. Ook de kwaliteit van de fietspaden is voor de deelnemers een zwaarwegend criterium, evenals het aantal te fietsen routes en de beleving van rust en ruimte. Het Recreatieschap Drenthe is zeer verheugd met deze uitslag. Directeur Hans Hartog: “Het is geweldig nieuws dat onze inspanningen bevestigd. Ook nu het fietsknooppuntennetwerk is opgeleverd blijven we als Recreatieschap volop bezig. Op dit moment is dat met 3 miljoen euro aan extra investeringen in de kwaliteit van fietspaden. Mede dankzij de inzet van provincie en de gemeenten verwachten we dat Drenthe ook voor de komende jaren fietsprovincie nummer 1 blijft”.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
DE WIJK – Kracht en behendigheid werden zaterdagmiddag gekoppeld tijdens de Lowlandgames op het evenemententerrein in de Wijk. Zeven teams namen het hierbij tegen elkaar op bij diverse krachtproeven zoals o.a. bij het trekkerband slepen, paal werpen, Kei Stoten en tractor trekken. De organisatie van het evenement was in handen van Touwtrekvereniging Wittink uit De Wijk die het evenement op touw had gezet vanwege het 30 jarige jubileum. De eerste Wijker Lowland Games waren in vele opzichten een sportieve Drentse variant op de typische Schotse Highlandgames. Waarbij mee doen belangrijker was dan winnen. Behalve teams uit De Wijk deden er ook teams mee uit Staphorst, Vriezenveen en Ruinerwold. ‘We wilden ter gelegenheid van ons jubileum iets speciaals doen. Iets meer dan alleen touwtrekken. Zo kwamen we op het idee om deze spelen te organiseren vertelt Jeroen Bult van TTV Wittink. Meer foto's bekijken: De Wijk

Ga door met lezen van "Eerste Lowland Games in De Wijk een succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 7, totaal 134 artikelen)