'

Aug 4
DE WIJK - Op donderdag 14 juli heeft in De Wijk het VSLM examen plaatsgevonden. Het VSLM examen was de afsluiting van de cursus typevaardigheid georganiseerd door Stichting Welzijn De Wolden. ’s Middags namen al alle 21 leerlingen deel aan het ‘De Wolden’ examen voor het certificaat, maar ’s avonds werd het landelijk erkend VSLM examen afgenomen. Hieraan namen zeven kinderen deel. Allen zijn zij geslaagd: Anouk Teunissen, Dominiek Hulzebos, Fleur Holterman, Ellen Zinger, Melissa Leuninge, Rick-Alwin Bloemert en Annegreet Broekhuizen. Ook aankomend schooljaar worden weer de cursussen typevaardigheid aangeboden. Donderdag 15 september gaan de cursussen van start in Ruinen en Ruinerwold. In februari 2012 starten de cursussen in De Wijk en Zuidwolde. De cursus bestaat uit 18 lessen en de kosten hiervoor bedragen €140,-. U kunt uw kind hiervoor alvast aanmelden via Lotte Koolhof: lottekoolhof@welzijndewolden.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 4
In de weken nadat het vakantiegeld is gestort, zijn er veel minder vakanties geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van GfK Retail & Technology, die onlangs zijn gepubliceerd. In de weken van 23 mei tot en met 5 juni boekte bijna 8 procent minder mensen een zomervakantie dan vorig jaar. In omzet kwamen de boekingen ruim 5 procent lager uit. Ook in de weken daarna kwam geen inhaalslag; in de periode tot en met 19 juni boekte 5 procent minder mensen een reis. De omzet kwam, door duurdere vakanties, vrijwel op hetzelfde niveau uit. Al met al hebben dit jaar tot nu toe iets minder mensen een zomervakantie geboekt (-0,1 procent) dan vorig jaar. De totale omzet ligt dankzij duurdere vakanties wel 2,1 procent hoger.

Ga door met lezen van "Vakantiegeld niet gebruikt voor vakantie "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 4
DRENTHE - Bent u één van die mensen die denken: “Ach, zo’n dorpsbibliotheek, daar kun je vast niet de boeken vinden die je zoekt.”? Dan hebt u waarschijnlijk nog nooit gebruik gemaakt van de zoekfunctie op www.bibliothekendrenthe.nl , of bij de informatiebalie in de plaatselijke bibliotheek een boek gereserveerd. Want in dat geval had u geweten dat de collectie vele malen groter is dan het daadwerkelijke aantal boeken dat er op een bepaald moment in een bepaalde bibliotheek aanwezig is.

Ga door met lezen van "Bibliotheekcollectie groter dan ’t lijkt"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 4
DE STAPEL - Er wordt druk gemetseld aan de Muur Tegen Geweld aan de Stapelerweg. Deze wordt op zaterdag 24 september officieel onthuld tijdens de landelijke Dag Herdenking Geweldslachtoffers, die op deze locatie gehouden wordt. De muur is een idee geweest van Dirk Guichelaar uit De Krim, die het bouwwerk in eerste instantie in Hollandscheveld wilde plaatsen. Er verrees daar een bouwwerk, maar de gemeente Hoogeveen stak een stokje voor dit illegale bouwsel op een moment dat het nog niet af was. Uiteindelijk kwam Guichelaar jaren nadien uit in de gemeente De Wolden, tegenover het muziekcafé De Wijk. Aanleiding voor deze Muur tegen Geweld was ooit de moord op Andrea Luten in 1993, een voorval dat ook Dirk Guichelaar erg aangreep.


Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Onthulling van Muur Tegen Geweld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 4
ECHTEN - De jaarlijks fietstocht georganiseerd door de Vrienden van RTV Drenthe is op zaterdag 13 augustus. Deze fietstocht vindt plaats vanuit Restaurant de Molenhoeve Echtenseweg 15 in Echten. Start en finish zijn uit, en in dezelfde locatie. De start vindt plaats tussen 9.30 en 10.30 uur. Iedere fietsliefhebber kan meedoen waarbij vooraf opgave niet nodig is. Kosten deelname voor leden € 5.00 en niet leden € 10.00 per persoon. Ook is het mogelijk om je hier als lid aan te melden met directe deelname korting. De leden dienen wel hun lidmaatschapkaart te tonen bij de inschrijving. De tocht voert ons door het afwisselende landschap van Echten en wijde omgeving. Drenten kom massaal naar Echten op 13 augustus a.s. Wenst u nadere inlichtingen: telefoon 0522 491503

Geplaatst door B S

Tweet This!