'

Aug 5
MEPPEL – De politie heeft afgelopen nacht in Meppel diverse aanhoudingen verricht. Aanwezige agenten voerden een gesprek met een 22-jarige man uit Meppel bij de Grote Kerkstraat. Een 27-jarige inwoner, tevens uit Meppel, bemoeide zich herhaaldelijk met dit gesprek. Hij wilde de aanwijzingen van de agenten niet opvolgen en bleef zich hinderlijk met het gesprek bemoeien. Uiteindelijk liep hij weg en stak hij 2 middelvingers op naar de agenten. Hierop werd hij aangehouden voor belediging. Bij deze aanhouding gedroeg de eerder genoemde 22-jarige inwoner uit Meppel zich hinderlijk waarop hij werd aangehouden in verband met het verstoren van de openbare orde. Een 48-jarige inwoner uit Nijeveen bemoeide zich tevens met de aanhoudingen. Hij werd gevorderd om weg te gaan maar luisterde niet. De man was onder de invloed van alcohol en bleef zich hinderlijk gedragen. Hij werd aangehouden. Tijdens zijn aanhouding zag hij kans een van de agenten een kopstoot te geven.

Ga door met lezen van "Aanhoudingen tijdens Meppeldag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 5
RUINERWOLD - Zondag 7 augustus speelt de band Pardouce in de Polletuin. De bandleden van Pardouce leven zich helemaal uit doordat zij veel verschillende muziekstijlen spelen. Zij zijn erg op elkaar ingespeeld en dat is hoorbaar. Omdat zij zich helemaal kunnen vinden in de muziek wordt het sprankelend, en een speciale plaats neemt de franse musette in. Ook de new musette van Richard Galliano, Jazz en muziek van Django Rheinhardt hebben hun belangstelling. Voor het publiek is het erg toegankelijke muziek en zullen zij zich ook in de Franse cultuur begeven, accordeon gitaren vullen elkaar schitterend aan, voeg daarbij het ritme van de contrabas en drums en het plaatje is compleet, en daar hoort natuurlijk Franse kaas en stokbrood bij een gratis traktatie van de organisatie van de Polletuin, die er vanuit gaat dat het weer een geweldige middag gaat worden in de gezellige museum praatschuur.

Ga door met lezen van "Pardouce met Franse musette in Polletuin"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 5
ECHTEN - In augustus wordt galerie FB Delibre omgetoverde tot een ‘Doe mee! Atelier’ Kunstenaressen Elvira Dik en Delia Bremer gaan drie weekenden samen aan het werk en bezoekers & kunstenaars kunnen mee doen! Zondag 7 aug. om 15 u wordt er een mini workshop modeltekenen gegeven met model Sonja! Papier, potlood wasco, krijt of houtskool alles ligt klaar om voor 10,= pp mee te doen. Elivra Dik, onlangs afgestudeerd aan de Klassieke Academie in Groningen zal tijdens de workshop instructies geven.

Ga door met lezen van "Galerie Freek Berends – delibre presenteert “Doe mee! Atelier”"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 5
Voor alle supersenioren van + 65 tot 101 jaar!

KOEKANGE - Er is weer plaats voor nieuwe leden bij de seniorengym, zowel voor dames als voor heren. Het doel van deze gym is het op peil brengen en houden van uw conditie -voor betere balans- en minder ongemakken in het dagelijks leven. Iedere donderdag hebben we les van 14.00u tot 15.00u in dorpshuis De Schakel. We beginnen weer op 1 september. Onder leiding van de gediplomeerde leidster werken we aan onze conditie, soepelheid en doen we aan valpreventie. Alles in ons eigen ritme, zonder grondoefeningen en er is altijd een stoel bij de hand. We werken met onze eigen aangepaste materialen.
Kom vrijblijvend op 1 september meedoen. Geef u daarvoor op bij onderstaande adressen, zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen.
Contactpersonen: Griet Nutma: 451581; Zwaan Brink: 451323.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 5
DE WIJK - Maandag 25 juli is de zomer van start gegaan. Op BSO Juf Ooievaar is deze 1e vakantiedag meteen groots ingeluid met een waar huttenspektakel. De afgelopen weken werd er al fanatiek dozen en hout verzameld door de kinderen, ped.medewerkers, ouders en buren. De hele week wordt er hard gebouwd aan mooie bouwwerken. In kleine groepjes wordt een werktekening gemaakt en overlegd wat er allemaal in moet komen. Daarna mogen ze dan echt de handen uit de mouwen steken. De kinderen van groep 1 t/m 3 storten zich op de dozen, stickers, stof en verf en gr 4 t/m 8 timmert er op los met hamers en spijkers. Er is even tijd voor een broodje, maar liever geen pauzes, want de kinderen willen verder bouwen. Een opa komt fanatiek mee helpen. De speeltuinvereniging komt lekker drinken en een traktatie brengen. Het ziet er naar uit dat het een hele leuke en gezellige week wordt op de BSO. Aan het eind van de week is er een heel nieuw dorp bijgebouwd. Compleet ingericht met tafels, gordijnen, kapstokken en zelfs een kookstel. Menig architect zou jaloers zijn.

eigen foto.

Geplaatst door B S

Tweet This!