'

Aug 9
RUINERWOLD - Op 14 augustus is er een Boerenmarkt bij Speel en IJs boerderij De Drentse Koe. Dit jaar is alweer voor de achtste keer de boerenmarkt bij de Speel en IJs boerderij te Ruinerwold. Ook dit jaar hebben we weer een sfeervolle markt voor de bezoekers in petto tussen 11 en 17 uur. Naast de vele kraam houders die onder andere: kaas, boeken, klompen, kinderoveralls, sieraden, tassen, bloemen, snoep, enz. verkopen. Er is ook live muziek aanwezig, de knollenplukkers uit Ruinen komen de sfeer verhogen met vermakende muziek klanken die door de hele speeltuin te horen zullen zijn. Wanneer de ouders aan het rondkijken zijn kunnen de kinderen lekker spelen in de speeltuin. De kraampjes staan namelijk tussen de speeltoestellen opgesteld. De entree is niet zoals normaal €4.50 maar voor zowel de kinderen en de ouders bedraagt de entree deze dag €2,50 per persoon. Wanneer u met de auto komt kunt u gratis parkeren op onze parkeerplaats. Altijd weer verrassend gezellig aan de Wolddijk 23, Ruinerwold
Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 9
DE WIJK - Maandagmiddag ontstond er grote ravage op de A28 tussen Knooppunt Lankhorst en De Wijk nadat een vrachtwagencombinatie door nog onbekende oorzaak met zijn wielen in de berm belandde. De combinatie begon te scharen en de container belandde bovenop een andere vrachtwagen. De tankwagen raakte hierdoor van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. Beide chauffeurs kwamen met de schrik vrij. Door het ongeluk vormt zich een lange file op de A28. Tussen Staphorst en De Wijk


foto: Alex Wever

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 9
TIENDEVEEN - Op zondag 7 augustus werd op de golfbaan van Martensplek te Tiendeveen gestreden om het Drents Kampioenschap. Onder goede weersomstandigheden konden 22 heren van de Drentse golfclubs strijden om dit kampioenschap over 2 x 18 holes. Winnaar van deze wedstrijd werd de 21 jarige Kevin Reints van GC Semslanden met een totaal van 142 slagen. Reeds na de eerste ronde over 18 holes had hij een duidelijke voorsprong op de nummer 2, Marcel Loijenga van GC Havelte. In de 2e ronde werd de voorsprong uitgebouwd door een nieuw baanrecord te vestigen van 69 slagen. Dit is -3 slagen onder de standaard van de baan. Voor het eerst werd er ook gespeeld om het Senioren Kampioenschap van Drente over 27 holes, zowel in de categorie Dames als Heren. Winnares bij de Dames werd Marlies van Papenrecht van golfclub Semslanden met 132 slagen, tweede werd Miriam Workel (Gelpenberg) met 136. De titel bij de Heren Senioren ging naar Ariën Verbaas van golfcub De Gelpenberg met 128 slagen en tweede werd Bert Mittendorff (DGCC assen ) met 130 slagen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 9
DRENTHE - Sparen heeft geen zin, zeker acht van de tien gewone spaarrekeningen levert nu verlies op. De rente van een spaarrekening ligt namelijk gelijk of net iets lager dan de inflatie. Dat blijkt uit een analyse van RTL Nieuws. De spaarrente is nu 2,5 procent, terwijl de inflatie in juli 2,6 procent bedroeg. Veel rekeningen geven overigens een nog lagere rente. Volgens Paul Huibers van de vergelijkingssite Geld.nl loont het momenteel „met je spaargeld te gaan shoppen”. Het is wel verstandig alleen met banken in zee te gaan die onder het Nederlandse of Europese depositogarantiestelsel vallen. Verder is de rente hoger op rekeningen waarbij het spaargeld voor langere tijd wordt vastgezet, maar Huibers vindt het niet verstandig om nu zo'n rekening te nemen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 9
RUINEN - Zaterdag werd in Ruinen de Jaarmarkt gehouden op de Brink, De Kaamp en Oosterstraat waar 180 kraampjes te vinden waren.
Een deel van de kramen waren van mensen die hun tweedehands spulletjes aanboden andere kramen waren van standhouders, plaatselijke ondernemers en handelaren. Het weer werkte mee en de parkeerplekken, straten en vrijgemaakte weilanden in Ruinen stonden vol auto's van bezoekers die even een kijkje op de Jaarmarkt wilden nemen. Er was dit jaar veel te zien en te doen, live muziek m.m.v. de CD Hal Ruinen, de eeuwenoude Maria kerk was open voor bezichtiging en er werd een roofvogelshow gehouden.

Ga door met lezen van "Jaarmarkt Ruinen groot succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!