'

Aug 11
RUINERWOLD - Een bezoeker van ruinerwold.info attendeerde ons vorige week op het volgende: 'Ik ben vanmiddag door 2 mensen gebeld die een jongeman aan de deur hebben gehad die koeken verkocht voor de ponyclub. Iemand aan de Lienkamp en de Bleekhof. Het is jongen van ongeveer 18 jaar met donker haar en een blank uiterlijk. De koeken zouden in de rugzak zitten. Of dit ook zo is was niet helemaal duidelijk. Beiden hebben geen koeken gekocht maar hadden allebei zoiets van het klopt niet hij drong niet aan maar vroeg wel geld. Daarop heb ik de politie gebeld en zij hebben er melding van gemaakt. Zij geven aan dat mensen moeten vragen naar een vergunning en legitimatie voor ze geld geven. Ik heb aangegeven dat het geen actie is van de Woldruiters maar misschien een andere club ? Wel vreemd dat ze de ponyclub nu noemen terwijl deze met de verloting hebben gelopen. Zelf heb ik vorige week een Pool aan de deur gehad met een zielig verhaal, waarschijnlijk zijn het wel verschillende mannen maar misschien werken ze samen? Het is toch vakantietijd'. Deze jongeman is inmiddels weer gesignaleerd en na melding bij de politie aangehouden en bekeurd.


De Ruinerwoldse band Titt'n Scoorde in '98' een top 5 hit met het nummer 'Koekje'

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 11
RUINEN - Het lijkt alweer lang geleden, 11 maart 2011, een verschrikkelijke tsunami verwoest Sendai en omgeving. 'Uit onze persoonlijke grote betrokkenheid hebben wij gemeend aan de opening van onze nieuwbouw, waarbij een Galerieruimte, een openingsexpositie te verbinden met een Benefietactie voor de slachtoffers van de tsunami', aldus de eigenaars, de familie Lehmann, van Bungalowpark Lanka in Ruinen. Dat gebeurt op zaterdag 17 september wanneer verschillende activiteiten plaatsvinden. 'Bijzonder is dat de mensen kennis kunnen maken met twee personen uit de zwaar getroffen stad Kamaishi, 200 kilometer ten noorden van Sendai, mevrouw Takemi Wada en de heer Shinichiro Hiramatsu.' Als genodigden van Bungalowpark Lanka kunnen zij even bijkomen in het Drentse land. Echter gedreven als zij zijn, willen zij vertellen over de verschrikkingen en hoe zij bezig zijn deze te verwerken. Hun emotionele toespraken zouden de luisteraar wel eens niet onberoerd kunnen laten. Dankzij de medewerking van de Japanse Ambassade in Den Haag, heeft de kleine Japanse gemeenschap in Nederland de handen ineen geslagen om de Benefietactie 'Drenthe ontmoet Japan' te doen slagen.Ga door met lezen van "Drenthe ontmoet Japan in Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 11
DWINGELOO - Het CDA in de Tweede Kamer wil opheldering over het doodknuppelen van forellen in Dwingeloo, vorige week. De fractie heeft vragen gesteld aan staatssecretaris Bleker van Landbouw over het incident op de Siepelmarkt. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming stelt een onderzoek in naar het doden van de vissen in Dwingeloo. De inspectie wil weten of er strafbare feiten zijn gepleegd. Volgens de organisatie van de Siepelmarkt gaat het om één incident waarbij het doden van één forel niet helemaal goed ging.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 11
RUINEN - Het wisselvallige weer zorgde er dinsdag voor dat de grote boeldag in Ruinen niet in de buitenlucht bij de kerk gehouden kon worden. Het regende af en toe fiks, er stond veel wind en de temperatuur was niet om over naar huis te schrijven. Redenen genoeg om de warmte van Hotel Kuik op te zoeken. Ook voor deze boeldag waren weer honderden artikelen aangeboden om te verkopen. Deze werden aangeboden door de middenstand van Ruinen; het ging vooral om artikelen die overbodig waren geworden in de winkel en uit het assortiment werden gehaald.
Ga door met lezen van "Boeldag Ruinen gezellig bij Kuik"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 11
DE WIJK - Het kan niet op met de paardensport in gemeente De Wolden. Op donderdag, vrijdag en zaterdag vinden in de Wijk de jaarlijkse Drentse Kampioenschappen voor paarden en pony’s plaats. Op landgoed Dickninge starten donderdag in het springparcours de B- en L-combinaties en worden in deze klassen ook de finales verreden. In de dressuurringen zette de paarden en pony’s op B- en L-niveau hun beste beentjes voor. Het hoogtepunt van het driedaagse concours is op zaterdag. Dan worden de finales verreden van het L-, M-, Z- en ZZ-springen voor paarden en pony’s. De dressuurfinalisten verschijnen deze dag in de ring om te strijden om het kampioenschap in de klassen L2 tot en met Z2. De beste Z2 ruiters en amazones rijden dan tevens de kür op muziek.Ga door met lezen van "Drentse kampioenschappen op landgoed Dickninge"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 11
Tal van bekende artiesten treden op tijdens Zomerfeest

RUINERWOLD – Inwoners van Ruinerwold gaan binnenkort weer het jaarlijks Zomerfeest vieren. De feestelijkheden staan dit jaar gepland van woensdag 7 t/m zondag 11 september. De Stichting Zomerfeest Ruinerwold pakt dit jaar groots uit. Op het programma staan o.a. optredens van Melrose, Plork en de Aannemers en bekende artiesten als Marianne Weber, Henk Wijngaard, Bonnie St. Clair en Bouke. De traditionele kaartavond start op woensdagavond in de feesttent. Donderdag 8 september belooft een speciale Hollande avond te gaan worden. Voorzitter Martin Scheper: ‘De donderdagavond verdient, wat mij betreft wat extra aandacht! Van oorsprong was de donderdagavond ‘de ouderenavond’. Maar wanneer ben je oud en wanneer oud genoeg om daar naar toe te gaan? Al vaak hebben wij een donderdagavond gehad, voor de categorie 40 plus. Maar lang al deze mensen komen niet, of durven niet. En vaak onterecht met de gedachte: ‘we horen dan bij de oudjes’. Maar je bent zo oud als je je voelt wat mij betreft! Daarom zal in de toekomst de donderdagavond een avond zijn voor jong en 40 plus’.


De feestcommissie bijeen. (Archief 2010 BS/Weblog-dewolden.nl)

Ga door met lezen van "Programma feest Ruinerwold is compleet"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 11
STAPHORST - De Stichting Wandel Organisatie Staphorst organiseert op zaterdag 3 september 2011 de 1e ‘d Olde Baank wandeltochten over 15-25- en 40 km. Startlocatie: ‘d Olde Baank, Oude Rijksweg448 te Rouveen. Je kunt starten tussen 08.00 en 11.00 uur en je word terug verwacht om uiterlijk 17.00 uur. De tochten voeren langs het slagenlandschap van Rouveen en omgeving. Ook doen we de buurtschappen Hamingen, Dingsté, Baarlo, De Velde en Zwartewater klooster aan. De rust en stempel plaatsen zijn bij Bed and Breakfast Eben Haëzer, de Veldschuur Bid en Werk en Camping De Stadsgaten. Op deze locaties zijn toiletten aanwezig en er zijn ook alcoholvrije consumpties verkrijgbaar voor zeer schappelijke prijzen.

Geplaatst door B S

Tweet This!