'

Aug 12
ANSEN - Daan Boverhof uit Ansen heeft deelgenomen aan het wereldkampioenschap Biketrial in Belgie. En daar de 13de plaats behaald. De World Youth Games zijn de Wereldkampioenschappen Biketrial voor de jeugd tot 16 jaar. Dit jaar werd deze wedstrijd gehouden in het Belgische Marchinelle, onder de rook van Charleroi. Er werdt gestart in verschillende leeftijd categorieën. De poussin - (9-10 jaar) benjamin - (11-12 jaar) minime - (13-14) en de cadet klasse (15-16 jaar). Daarnaast is er ook een dames klasse. De deelnemers komen uit alle hoeken van Europa. Dit jaar waren er 120 deelnemers en dit aantal groeit nog elk jaar. Het is elk jaar weer verbazingwekkend hoe hoog het niveau bij de jeugd ligt. Nederland werd vertegenwoordigd door Daan Boverhof. Deze 12 jarige Biketrialer van Trialclub Zuidoost Drenthe was deelnemer in de klasse benjamin. Het bijzondere is dat Daan nog maar een aantal maanden aan Biketrial doet, maar opviel door zijn talent. Reden om uitgezonden te worden naar dit prachtige evenementGa door met lezen van "Daan Boverhof deed mee aan wereldkampioenschap Biketrial "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 12
ZUIDWOLDE - Hoewel het weer in de afgelopen dagen erg regenachtig was, bleek dat de weergoden de organisatoren van de boerderijenfietstocht Zuidwolde woensdag toch wel erg gunstig gezind waren. Uitgerekend voor deze dag waren de voorspellingen kans op zon, weinig wind en in de loop van de dag kans op een bui, wanneer dit ook werkelijk uit zou komen ideale fietsomstandigheden. En werkelijk de voorspellingen kwamen uit zodat na het drinken van een kop koffie bij manege Den Esch en het inschrijven er 1.200 deelnemers opgetogen van start gingen. De tocht voerde na Zuidwolde richting Balkbrug naar het eerste melkveebedrijf van de familie Alfons Drietelaar op Den Kaat waar de eerste stempelpost was en de deelnemers de gelegenheid kregen het bedrijf te bezichtigen, men werd hier verrast met een stukje kaas. Na een bezoek aan dit bedrijf voerde de tocht verder via Balkbrug naar het tweede bedrijf van de familie Snoek-Begon aan de Meppelerweg . Dit is een bloembolllekwekerij wat sinds 1983 hier is gevestigd, men is actief bezig in de veredeling,selectie en vermeerdering van bloembollen die hun weg vinden over de gehele wereld. bron: MCGeplaatst door B S

Tweet This!
Aug 12
MEPPEL – De politie zoekt getuigen van een mishandeling die in de nacht van donderdag op vrijdag rond 2.00 uur heeft plaatsgevonden. Bij een horecagelegenheid was kort daarvoor een vechtpartij geweest. Op basis van getuigenverklaringen werd een jongeman aangehouden. Meerdere mensen bemoeiden zich met de aanhouding. Een politiemedewerker en een medewerker van de Koninklijke Mareschaussee werden daarbij onder meer geduwd. De politiemedewerker werd ten val gebracht en raakte gewond aan haar arm en hand. De groep omstanders is weggerend. Getuigen die meer kunnen vertellen over de identiteit van de verdachte worden gevraagd contact op te nemen met 0900-8844. Het gaat om een jongeman van ongeveer 20 jaar met donkerblond kort haar van ongeveer 1.75 meter lang. De verdachte droeg een grijs/roze gestreept t-shirt en een spijkerbroek.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 12
DE WIJK - Zondag 14 augustus 2011 hoopt mevrouw Ten Hoor-Ten Hoor 100 jaar te worden. Wethouder Jan ten Kate feliciteert haar op maandag 15 augustus 2011 omstreeks 14.30 uur met dit heugelijke feit namens het gemeentebestuur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 12
MEPPEL - De CDA-fractie vindt de reactie van het college op vragen over de kruising Haakswold-Rijksomweg teleurstellend. Het gaat met name over de manier waarop met overheidsgeld wordt omgegaan. Nadat er eerst een uitstulping in de weg was gemaakt, werden er later aanvullende maatregelen getroffen om het verkeer te dwingen bepaald gedrag te vertonen. 'Nu blijkt uit de antwoorden van het college dat het allemaal weggegooid geld is, omdat ook de tweede versie niet voldoet. Er moet nu een plateau komen.' Volgens de CDA-fractie lijkt het er op dat het college wat uitprobeert en als dat niet de uitwerking heeft die men verwacht er wat anders wordt geprobeerd. 'Bij een verantwoord financieel beleid wordt er eerst nagedacht over de effecten van investeringen, voordat er geld wordt uitgegeven. Dat is bij deze kruising duidelijk niet gebeurd, anders wordt er niet voor de derde keer een aanpassing gerealiseerd,' aldus Klaas Neutel. bron: MC

bekijk alle foto's


Foto's: G. de Groot

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 12
RUINERWOLD - Ongeveer 240 deelnemers namen deel aan de traditionele fietsdriedaagse van de VTRB  Ruinerwold, die gehouden werd op 1-2-3- augustus. Onder prachtige weersomstandigheden ging het maandagmiddag richting Uffelte,  dinsdag ging het richting Anserdennen  en  woensdag richting Koekange. In de stromende regen gingen op de  woensdagavond nog 13 deelnemers van start. Voor de ongeveer 30 km. lange route,  konden de deelnemers zowel ’s middags als ‘s avonds starten. Per dag werd er een levensmiddelenmand verloot. Op maandag werd die gewonnen door Mevr. Offerein uit Ruinerwold, op dinsdag door Dhr. Bosman uit Ruinerwold en op woensdag door Mevr. van Rijn uit Gouda. Aan het eind van het driedaagse evenement kregen de deelnemers nog een leuke attentie. De organisatie kan  terug zien op een zeer geslaagde fietsdriedaagse 2011 .

Geplaatst door B S

Tweet This!