'

Aug 16
DE WIJK – Maandagmiddag reed een 27-jarige man zonder vast woonadres in Nederland met een auto over de A28, waar hij plotseling van de weg reed en op de kop in de sloot terecht kwam. Automobilisten die het zagen gebeuren boden direct hulp. De man werd uit het water gehaald en er werd een reanimatie gestart. Hulpdiensten namen daarna de reanimatie over en de man kreeg weer hartritme. Daarna is hij naar het ziekenhuis Meppel vervoerd. Daar is een bloedproef genomen vanwege vermeend drugsgebruik.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 16
LINDE – Aan de Linderveldweg in Linde is dinsdagochtend een lege schuur afgebrand. Over de oorzaak is niets bekend. De brandweerkorpsen van Dedemsvaart en Zuidwolde kon overslaan van het vuur naar naast gelegen schuren voorkomen. Het nabluswerk duurde nog een groot deel van de nacht.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 16
DE WIJK – Het was afgelopen zondag een bijzondere dag voor Jentje Ten Hoor – Ten Hoor uit De Wijk. Samen met familieleden vierde zij haar honderdste verjaardag. Mevrouw Ten Hoor werd op 14 augustus 1911 geboren in een ‘gezellig familie’ in Klazienaveen. In deze plaats ontmoette zij ook haar latere echtgenoot. Nadat hun trouwen kregen ze samen vijf zoons. Die zorgden samen voor vijftien kleinkinderen. En inmiddels zijn er ook meer dan twintig achterkleinkinderen. De honderdste verjaardag werd passend gevierd met een etentje bij een plaatselijk restaurant in het bijzijn van haar kinderen, klein en achterkleinkinderen. Van de commissaris van de Koningin ontving mevrouw Ten Hoor een persoonlijke felicitatie. Ook wethouder Jan ten Kate kwam maandagmiddag persoonlijk langs om de felicitaties namens Gemeente de Wolden over te brengen.


Foto; BS/Weblog-dewolden.nl


Wethouder Jan ten Kate op bezoek (eigen foto).

Ga door met lezen van "Jentje ten Hoor vierde de honderdste verjaardag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 16
DE WIJK - Het mannenkoor De Dickninger Geuzen uit De Wijk start woensdagavond 24 augustus a.s. weer met de repetities. Deze worden zoals gebruikelijk, op de woensdagavond gehouden in de Havezate te De Wijk van 20.00 uur – 21.45 uur. Het koor wordt geleid door dirigente Irene van Wijk. Daarnaast wordt het koor muzikaal begeleid door accordeons, drums of basgitaar. Het koor bestaat uit +/- 40 mannen in de leeftijd van ruim 40 jaar tot ruim 80 jaar. De start van het nieuwe seizoen is dit jaar vervroegd, dit houdt verband met een aantal optredens, welke aanstaande zijn, t.w. zondag 4 september a.s. reist het gezelschap naar Scheveningen voor deelname aan een Shantyfestival op de boulevard en zondag 11 september a.s. wordt er deelgenomen aan het Internationale Shantyfestival te Emmen; aan dit festival wordt deelgenomen door 24 koren. Normaliter treden we 10 – 15 keer per jaar op bij allerhande activiteiten, zoals feestweken, shantykorenfestivals, wintermarkten, doch ook in verzorgingstehuizen. Nieuwe leden en ook nieuwe muzikanten zijn van harte welkom. Kom geheel vrijblijvend eens een repetitie bezoeken. Wilt u eerst meer informatie, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat, tel. 0522 – 253630, dit geldt ook voor info inzake optredens.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 16
DRENTHE - De zomer van 2011 staat nu al op de zesde plek qua slechtste zomers sinds 1901. Hoewel de voorspellingen deze week iets beter zijn eindigt deze zomer wellicht op een plaats in de top 3. Dat heeft meteoroloog Peter Kerkmans van MeteoConsult in Wageningen vandaag gezegd. Volgens hem heeft de Veluwe tot nu toe de meeste regen gehad. Kerkmans heeft de cijfers bekeken van de meteorologische zomer, die op 1 juni is begonnen. Daaruit blijkt dat het midden van het land 10 procent te weinig zon heeft gezien en dat het daar 0,3 graden te koud was. Aan de kust valt het met het gebrek aan zon nog mee, zei hij. Het zuidoosten en zuiden van het land zijn deze zomer nog somberder en kouder dan de rest van het land. Gemiddeld heeft dat deel van het land 15 procent minder zon gehad dan normaal is en was het er ongeveer een halve graad kouder. Het noordwesten zit precies op het langjarig gemiddelde qua regen, zon en temperatuur.

Geplaatst door B S

Tweet This!