'

Aug 17
RUINERWOLD - Komende zaterdag 20 augustus is het Oltimerdag. De voorinschrijving overschrijdt de 1000 vooraanmeldingen in de 11 categorieën waaronder 406 auto’s, 197 tractoren en 123 motoren die minimaal 25 jaar oud zijn. De organisatie maakt zich op voor 19de keer op voor een enorme klus op zaterdag 20 augustus. Door het volume van het jaarlijks evenement en de toestroom van de deelnemers en publiek op te kunnen vangen heeft de organisatie een intensieve samenwerking met de gemeente De Wolden. Centraal hierin staan de uitgebreide omleidingsroutes en het ontwikkelde veiligheidsplan. Daarnaast heeft de organisatie om veiligheidsredenen besloten evenals voorgaande jaren om de routes van de toertochten, die door de deelnemers worden gereden niet bekend te maken. Dit om te voorkomen dat er problemen ontstaan door samenscholingen op kritische verkeerspunten. De organisatie verwacht binnen de limiet van 1500 deelnemers te kunnen blijven. Bertus Redeker alias Mister Oldtimer zelf vertelt over deze dag en over het sleutelen aan deze voertuigen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 17
ZUIDWOLDE - De Nacht van Zuidwolde zal plaatsvinden op zaterdag 20 Augustus. Bij diverse cafe's spelen die avond live-bands. Zo spelen de Moeflons bij zaal den Kaat. En de allround top 100 band Sunshine speelt bij cafe de Falieberg. (Gratis entree) Op het Kerkplein is het volledige Southern Forest Dj Team aanwezig. De Nacht van Zuidwolde is van 21:00 tot 02:00 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 17
DRENTHE - Een leidinggevende verpleegkundige van GGZ Drenthe wordt verdacht van misbruik van cliënten. Dat meldt RTV Drenthe. De man zou een nog onbekend aantal vrouwen uit Meppel, Hoogeveen en omgeving bij hen thuis hebben misbruikt. Sms-berichten zijn daarvan het bewijs. GGZ Drenthe noemt het hebben van seksuele contacten met een cliënt een doodzonde. Bovendien zeggen vrouwen dat hij hen tot seks heeft gedwongen. GGZ Drenthe gaat daarom alsnog aangifte doen bij de politie. Ook is de zaak gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het tuchtcollege. De oud-werknemer ontkent dat er sprake was van dwang.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 17
BERGHUIZEN - Op het fraaie monumentale en historische Amoor orgel uit 1743 in de Gereformeerde kerk te Ruinerwold - Berghuizen wordt zaterdag 3 september 2011 een bijzonder concert gegeven. Het begint om 15.00 uur. Niemand minder dan organist Martin Zonnenberg, bekend van o.a. het Tv-programma ‘Nederland Zingt’, bespeelt het orgel. Verdere medewerking wordt verleend door evenzeer bekende fluitiste Marjolein de Wit. Kleinkoor ‘Concertino’ o.l.v. Martin Zonnenberg, die ook de piano zal bespelen, maakt het concert extra boeiend.

Ga door met lezen van "Ode aan het bijzonder Amoor-Orgel in Berghuizen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 17
DE WIJK - Op zaterdag 24 september geeft het harmonieorkest van Apollo uit De Wijk samen met een aantal spraakmakende solisten een daverend optreden in schouwburg Ogterop in Meppel. Het thema is: 100% NL. Na het succesvolle concert met Gé Reinders in Almelo afgelopen zaterdag gaat het orkest nu aan de slag met dit 100% NL programma. Voor iedereen die liefhebber is van muziek van Nederlandse bodem (zoals Anouk, Kyteman en Bløf) is dit concert zeker de moeite waard! Noteer het alvast in uw agenda. Meer informatie volgt.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 17
HOOGEVEEN - Hoogeveen is opnieuw genomineerd voor de titel Sportgemeente van het Jaar. Hoogeveen is samen met Arnhem, Den Haag en Enschede genomineerd voor de eretitel. De Drentse gemeente zag de eretitel toen aan haar neus voorbij gaan. De jury let bij de verkiezing vooral op hoe de gemeentes omgaan met de bezuinigingen op de sport, hoe onderlinge samenwerking tussen sportclubs wordt bevorderd en wat de effecten zijn van het sportbeleid van de gemeente. De winnaar wordt op 28 september bekend gemaakt. De verkiezing is een initiatief van sportkoepel NOC*NSF en de Vereniging Nederlandse Gemeenten

Geplaatst door B S

Tweet This!