'

Aug 19
DRENTHE - Het aantal toeristische overnachtingen in de provincie Drenthe is vorig jaar met 2,6 procent afgenomen ten opzichte van 2009. Dat is de sterkste daling in de drie Noord-Nederlandse provincies, die gezamenlijk 1,5 procent minder toeristen trokken. Alleen de provincie Groningen noteerde groei: 0,7 procent. In totaal waren er in 2010 21,5 miljoen toeristische overnachtingen, waarvan Drenthe er 37,4 procent voor zijn rekening nam en Groningen 10,5 procent. Dat blijkt uit het rapport Toerisme in Cijfers 2011 van Toerdata Noord, een samenwerkingsverband van de noordelijke provincies op toeristischrecreatief gebied. Groningen, en dan vooral de stad, staat er steeds beter op bij de toerist. Dat blijkt ook uit een onderzoek van de Grontmij naar het imago van Groningen. Bij een meerderheid van de 1029 ondervraagden heeft de stad Groningen een heel goede naam. Volgens directeur Dirk Nijdam van Marketing Groningen, komt dat beeld overeen met de harde cijfers.

Ga door met lezen van "Minder toeristen naar Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 19
ROGAT - Na dertien jaar heeft Egbert Schra, uit Rouveen, mede-eigenaar en oprichter van Tegelhome, afscheid genomen van Tegelhome in Meppel (Rogat). Samen met Henk Veijer, eveneens uit Rouveen, runde hij het bedrijf. Schra, die zegt wel weer in de branche iets te gaan doen, wil al zijn persoonlijke klanten bedanken voor het in hem gestelde vertrouwen. Schra gaat eerst zelf met de handen aan de slag en beziet hoe het een en ander zich ontwikkeld.
Egbert Schra: 06-57331265.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 19
Man aangehouden voor bedreiging
MEPPEL – De politie heeft donderdagavond op de Aelbert Cuypstraat een 23-jarige man uit Meppel aangehouden voor bedreiging. De man wordt ervan verdacht een 37-jarige man uit Meppel te hebben bedreigd. Nadat de man was aangehouden, werd hij overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het vervoer naar het politiebureau beledigde de man twee agenten. De twee agenten deden aangifte voor belediging. De man werd op het politiebureau ingesloten.

Man aangehouden voor baldadigheid
MEPPEL – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Ds. Kooimanstraat een 30-jarige man uit Hollandscheveld aangehouden voor baldadigheid. Agenten zagen twee mannen over straat lopen en over en weer werd er wat geduwd. Op een gegeven moment zagen de agenten dat de 30-jarige man aan een conifeer begon te hangen en te trekken. De agenten wilden de mannen hierop aanspreken en de man ging er vervolgens vandoor. Na een korte achtervolging werd de 30-jarige man in de kraag gevat en hij werd aangehouden. Op het politiebureau werd proces-verbaal tegen de man opgemaakt en hij mocht het politiebureau vervolgens verlaten.

Aanhoudingen na vernieling ruit taxiwachtplaats
MEPPEL – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 3 personen (18-jarige man uit Hollandscheveld en twee 17-jarige jongens uit Hoogeveen) op de Emmastraat aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het trio wordt ervan verdacht een ruit van een taxiwachtplaats op het station te hebben vernield. De politie heeft de zaak in behandeling.Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 19
ZUIDWOLDE - De Vereniging Lakenvelder Runderen wil iedereen de kans geven nader kennis te maken met dit bijzondere runderras en houdt daarom op zaterdag 3 september een open dag. Het publiek kan op deze Dag van de Lakenvelder een kijkje nemen bij diverse fokkers. Bezoekers zijn tussen tien uur 's morgens en vijf uur 's middags welkom bij Hessel Wessels Boer, Elimmerweg 2 in Schuinesloot en bij Bert Steenbergen, De Stuw 14 in Zuidwolde. De Lakenvelder is een zeer oud en opvallend Nederlands runderras. Het werd al in de Middeleeuwen beschreven: opvallend vanwege de karakteristieke witte band (het ‘laken') rondom rug en buik van de verder volledig zwarte of rode dieren. Met een populatie van zo'n drieduizend Lakenvelders wereldwijd is het ras erg zeldzaam.

Ga door met lezen van "Dag van de Lakenvelder"

Geplaatst door B S

Tweet This!