'

Aug 23
ZUIDWOLDE - Het was zaterdag 20 Augustus gezellig druk op de Nacht van Zuidwolde. Bij diverse cafe's speelden die avond live-bands. Zo speelden de Moeflons bij zaal den Kaat. Allround top 100 band Sunshine speelt bij cafe de Falieberg. The Spitfires bij het Achterhuus en op het Kerkplein was het volledige Southern Forest Dj Team aanwezig. Meer foto's bekijken: Zuidwolde.info


foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 23
DRENTHE - Morgen 24 augustus zal voor de 1e keer in haar geschiedenis vanuit de historische druivenkas, een originele Westlandse Druivenserre, op de Fruithof in Frederiksoord geoogst kunnen worden. De vrijwilligers staan te popelen, de geteste druiven smaken heerlijk en voor hen is het een kroon op het harde werk van de laatste jaren. Niet alleen de druiven worden liefdevol verzorgd, ook de kas werd een aantal jaren geleden steen voor steen of liever glas voor glas door enthousiaste vrijwilligers opgebouwd en beplant met een aantal historische druivenrassen. Ze worden op biologische wijze geteeld en zijn met natuurlijke compost en zonder pesticiden opgegroeid. De druivenstokken in de kas hebben een aantal seizoenen kunnen groeien. Als resultaat hangen er nu grote trossen onbespoten druiven die heerlijk smaken. De vrijwilligers worden begeleid onder meer door Auke Vonk van kwekerij de Weldaad Bessen in Wilhelminaoord waar de druiven en straks ook de ‘oude’ appel en perenrassen gekocht kunnen worden.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 23
ZUIDWOLDE - De weergoden waren De Theaterkuil zondagmiddag gunstig gezind. Regende het zondagmorgen nog pijpenstelen, ’s middags kwam de zon tevoorschijn en was het voor zo’n honderd bezoekers goed toeven in het Faliebergbos bij het optreden van nederpopband Asman. Het publiek genoot van de melancholieke en romantische popsongs van de zeskoppige band uit Assen. De band vertolkt eigen nummers, die doen denken aan de stijl van Acda en De Munnik. De interactie met het publiek zorgde voor vermakelijke taferelen. Een bezoekster uit Berkel en Rodenrijs ontving de cd `Eerst is nu wel klaar' omdat zij het hardst geroepen had en bij het liedje 'Zij heeft het' zong het voltallige gezelschap mee met het refrein.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 23

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 23
KERKENVELD - Teneinde meer mensen aan te moedigen hun kunstzinnige en creatieve kwaliteiten in te zetten, is vanuit Ontwikkelje voor de tweede keer het project ‘Kunstboom' opgezet. Diverse mensen hebben hier met veel enthousiasme aan meegedaan. Het idee is, dat men zich laat inspireren door het kunstwerk van een ander en dat dit kunstwerk vervolgens weer een inspiratiebron voor één of meer volgende deelnemers is. Zo ontstaan er takken en misschien wel een hele boom met kunstwerken. Op zaterdag 27 augustus is iedereen van 13.30 tot 16.00 uur welkom om de kunstwerken te bezichtigen. Ook kan men langs komen om erachter te komen wat Ontwikkelje het komende seizoen te doen heeft. ,,Door te werken met kunstzinnige vormen, krijg je meer toegang tot het onbewuste waardoor creativiteit, intuïtie, spiritualiteit, emotie en gevoelens gemakkelijker bereikbaar worden'', zegt de initiatiefneemster.
Meer informatie over Ontwikkelje en de expositie is te lezen op www.ontwikkelje.nl .

Geplaatst door B S

Tweet This!