'

Aug 24

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 24
verslag Erik Kuijer

RUINERWOLD - Erik Kuijer heeft afgelopen meegedaan aan de '50 van Assen'. Hier volgt zijn verslag: De 50 km van Assen, het klinkt alleen al mooi. Voor dit jaar had ik wat aparts in het hoofd. Eerst was het plan om de 6 uur van Stein te lopen. Door de operatie van Pa Kuijer kwam ik er niet aan toe om daarvoor te trainen. Dan eerst maar een marathon lopen. Dit werd de Maasdijkmarathon. Na een goede voorbereiding met goede voorbereidingswedstrijden liep het daar niet zo als ik gewenst had. In tussen had ik me al opgegeven voor de 50 van Assen. Een topultraloop om de hoek makkelijker kan eigenlijk niet. En de organisatie zijn 2 goede bekenden en dat trok ook om voor hen te komen lopen.

Ga door met lezen van "Ruinerwolder in 50 km hardloopwedstrijd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 24
MEPPEL - Het Wilhelminapark in Meppel is zondag 28 augustus het decor voor de derde editie van de culturele manifestatie Picknick in the Park. Voorgaande jaren was het gratis toegankelijke evenement een doorslaand succes en liep het park vol met bezoekers. Ook dit jaar kan het publiek genieten van een gevarieerd programma met live muziek, spel, kleinkunst, kindercircus en buitensport. Het organiserende popcollectief Xodus heeft Picknick in the Park deze keer het thema 'Caribbean' meegegeven. Op het veld worden koele drankjes verkocht, zoals Zuid-Amerikaanse biertjes en frisse rosé. Ook voor de kinderen is er een koel drankje. Verder worden enkele Caribische warme snacks verkocht. Het festival vindt plaats van 13.00 tot 19.00 uur op het grasveld achter het Harm Smeenge Monument.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 24
DRENTHE – De Dierenbescherming Drenthe is op zoek naar vrijwilligers en donateurs. Op de dierenambulance zijn altijd extra handen nodig en ook de organisatie van de jaarlijkse collecte kan nog best wat hulp gebruiken. Verder zit het bestuur dringend verlegen om een penningmeester. Opgave mogelijk bij het bureau van de Dierenbescherming (tel. 399551). De Dierenbescherming is bijna volledig afhankelijk van vrijwilligers; het aantal betaalde medewerkers is zeer beperkt. Sinds 17 mei zijn de drie afdelingen van de Dierenbescherming in Drenthe gefuseerd. Dat zijn de afdelingen Assen e.o., Zuid-oost-Drenthe en Zuid-west Drenthe. De gefuseerde Dierenbescherming Drenthe is gevestigd in Assen op het adres het Sticht 81. In Drenthe zijn 150 vrijwilligers voor de Dierenbescherming actief waarvan in Assen zo’n 60. Zij zetten zich (letterlijk) met hart en ziel in voor het welzijn van de dieren. Of dat nu is voor de bemensing van de dierenambulance, Kids for Animals, ’t Zwarvershoes, het organiseren van de jaarlijkse collecte of het aanboren van financiële bronnen: het bestuur is blij met elke vrijwilliger.

Ga door met lezen van "Dierenbescherming Drenthe zoekt vrijwilligers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 24
VEENINGEN - De officier van justitie vroeg dinsdag voor de rechtbank Assen vrijspraak in de zaak tegen een 63-jarige man uit Ruinen, die wordt verdacht van ontucht. De inwoner van Ruinen werkte als conciërge op een basisschool in Veeningen. Op 24 november vertelde een 11-jarige leerling huilend aan haar juf dat de man haar had gezoend en haar billen had betast. Hetzelfde verhaal vertelde ze overstuur aan haar moeder. Ook verklaarde ze het tijdens een studioverhoor bij de politie. De man zou haar in de gang bij de wc's hebben opgewacht, haar hebben geroepen en toen de ontucht hebben gepleegd. De inwoner van Ruinen werd nog dezelfde dag ontslagen. Volgens de man had hij achter de computer gezeten en was hij bij het opstaan met de kruk tegen het kind aangebotst.

Ga door met lezen van "Vrijspraak gevraagd voor van ontucht verdachte conciërge"

Geplaatst door B S

Tweet This!