'

Aug 25
DE WIJK - Het gemeentelijk sportpark in De Wijk is op vrijdag 26 augustus het toneel van het tweede “Ooievaars-voetbaltoernooi” voor seniorenteams. Vanaf 18.15 uur komen teams uit de regio tegen elkaar uit om te strijden voor de “Ooievaarsbokaal”. Naast twee seniorenteams van Wacker-van Dijk en de veteranen van WIJC komen voetbalteams uit Staphorst, Ruinerwold, Hoogeveen en Uffelte naar de Wijk. De finale zal omstreeks 21.00 uur worden gespeeld. Parallel aan het voetbaltoernooi wordt er gestreden om de Penaltybokaal. Ieder team zal één speler afvaardigen om de strijd aan te gaan met doelman Machiel Morsink van het eerste elftal van Wacker-van Dijk. Na afloop van het toernooi is er voor de deelnemende ploegen, supporters en bezoekers het bekende hapje en drankje. DJ Bens zal met zijn discotheek Eldorado zorgen voor de muzikale omlijsting. Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Sport-Inn Zuidwolde. Het beloofd weer een prachtig spektakel te worden dus kom vrijdag 26 augustus naar het gemeentelijk sportpark in de Wijk.Wedstrijdprogramma Wacker 1.
25 augustus Sleen 1 - Wacker-van Dijk 1 18:45 uur
28 augustus Wacker-van Dijk 1 - Wijster 1 14:30 uur
04 september VENO 1 - Wacker-van Dijk 1 14:30 uur
11 september Wacker-van Dijk 1 - FC Assen 1 14:30 uur

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 25
DE WIJK - Hulphond Nederland leidt al 25 jaar honden op tot Hulphonden. Een Hulphond geeft mensen met een lichamelijke beperking of epilepsie een menswaardig bestaan. Zo opent een Hulphond deuren, laden en kasten, helpt bij het aan- en uitkleden, raapt post en andere zaken op, doet was in de wasmachine, betaalt in de winkel, drukt op licht- en liftknoppen. Een Hulphond kan tot 70 handelingen verrichten om mensen met een handicap zelfstandiger te maken. Naast praktische hulp biedt een Hulphond ook veel sociaal-economische voordelen. Mensen met een Hulphond zijn onafhankelijker, hebben meer sociale contacten en voelen zich meer geaccepteerd. In de week van 29 augustus t/m 3 september zal er in De Wijk worden gecollecteerd voor Hulphond Nederland. Voor deze collecte is Hulphond op zoek naar een aantal collectanten die een paar uurtjes willen collecteren. Geinteresseerden kunnen contact opnemen met Patrick Slagboom (patrick@hondenschoolzwolle.nl)

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 25
DRENTHE - Door de verhoging van de btw op de podiumkunsten is de voorverkoop voor het komende theaterseizoen sterk teruggelopen. Het aantal verkochte kaarten daalde met 14 procent vergeleken met het vorige seizoen. Dat meldde de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) dinsdag. Mensen kiezen ook voor voorstellingen met minder dure kaartjes. Daardoor is de omzet voor theaters en schouwburgen met 18 procent teruggelopen. De btw op podiumkunsten is per 1 juli verhoogd van 6 naar 19 procent. Bij de programmering voor het komende seizoen hebben podia al rekening gehouden met een mogelijke vermindering van de kaartverkoop, en zijn er 9 procent minder voorstellingen en concerten geprogrammeerd. In 2009 en 2010 kregen de theaters en schouwburgen al een daling van de omzet van 15 procent voor de kiezen, vooral door de financiële crisis.

Ga door met lezen van "Minder kaartverkoop door btw-verhoging "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 25
STAPHORST - Op zaterdag 10 september a.s. is de eerste zangavond van het seizoen 2011-2012 van de stichting "Zingend naar de Zondag". We hebben een mooi programma samengesteld met een landelijk bekend koor, een veelgevraagd musicus en talentvolle solisten. Het koor is het bekende Hervormde mannenkoor IJsselmuiden /Grafhorst o.l.v. Freddy Veldkamp. Het orgel en de piano worden bespeeld door Harry Hamer, hij zal zowel het koor, de samenzang alsmede de solisten begeleiden. Tenorsolist Florian Poepjes uit Marknesse en meisjes sopraan Lisanne Leeuwenkamp verlenen deze avond eveneens hun medewerking. Meditatie: ds. J. Germs. Presentatie: Frouk Alice Weijs - Kroek. Locatie: Kerkgebouw De Bron aan de Churchilllaan nr. 2. Aanvang: 18.50 uur. Kerk open: 18.00 uur. Entree: € 5,-- p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis entree.Geplaatst door B S

Tweet This!