'

Aug 26
MEPPEL - Bij een ongeluk op de Reestlaan zijn vrijdagochtend vier mensen gewond geraakt. Eén van hen raakte zwaar gewond en werd overgebracht naar een ziekenhuis in Zwolle. De auto waarin het viertal zat, vloog door nog onbekende oorzaak uit de bocht en botste tegen een boom. De andere drie gewonden werden naar de ziekenhuizen in Meppel en Hoogeveen vervoerd. De weg was ruim twee uur afgesloten voor verkeer.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 26
DE WIJK – De politie is op zoek naar getuigen van een bedreiging die plaatsvond op de vluchtstrook langs de A28 ter hoogte van De Wijk. Het incident vond donderdagmiddag plaats rond 13.15 uur. Kort daarvoor zouden twee weggebruikers onenigheid hebben gehad in het verkeer. Ter hoogte van Hoogeveen zou de bestuurder van een blauwe Golf (een 25-jarige man Assen) de aandacht hebben getrokken van een bestuurder van een zwarte Mercedesbus door onder meer te bumper kleven. Even verderop zouden beide voertuigen elkaar hebben geraakt. De inzittenden van beide voertuigen zijn op de vluchtstrook bij De Wijk verhaal gaan halen bij elkaar. Volgens de bestuurder van Golf volgde daarop een bedreiging door de twee inzittenden van de bus. Deze twee mannen zijn meegenomen naar het bureau en als verdachte gehoord. Het gaat om een 41-jarige man uit Noordwijk en een 24-jarige man uit Zoetermeer. De politie doet nader onderzoek. Tijdens de confrontatie op de vluchtstrook zou een derde man getuige zijn geweest van de bedreiging. De politie komt graag in contact met deze bestuurder. De specifieke getuige en andere mensen die beschikken over meer informatie, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 26
DE WIJK – Zwembad de Slenken in de Wijk ontving donderdagmorgen de 30.000e bezoeker. Mevrouw van Gijssel uit Koekange ontving uit handen van wethouder Lammers een gratis jaarabonnement voor het zwembad, en een prachtige bos bloemen. Mevrouw van Gijssel komt al jaren lang twee per week naar het zwembad om daar haar baantjes te trekken. Ze was dan ook blij verrast dat zij juist de 30.000e bezoeker was. Het zwembad in De Wijk is nog geopend tot zaterdag 3 september. Op deze dag wordt zoals elk jaar afgesloten met ‘stuivertje’ duiken. Daarna mogen de honden en hun baasjes een duik nemen. Badmeester Fons Mos hoopt de komende week nog vele zwemmers te mogen begroeten. Op deze dag neemt de badmeester zelf ook afscheid. Mos gaat na vele jaren werkzaam te zijn geweest voor de Gemeente de Wolden met de vut.


Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 26
DE WIJK - Op zaterdag 27 augustus 2011, organiseert de Touwtrekvereniging Wittink uit de Wijk ter gelegenheid van haar 30 jarig jubileum een heel bijzonder sportief tournooi. Namelijk de Lowlandgames. Dit is de Wijker variant van het typische Schotse houthakkersgebeuren, de Highlandgames. Zoals misschien bekend is, worden er tijdens dit feest diverse wedstrijden georganiseerd waar men kracht en behendigheid met elkaar meet. Zo geven wij daar op onze eigen drentse wijze een sportieve en sfeervolle inhoud aan, vandaar de naam Lowlandgames. Wij nodigen u van harte uit om aan dit bijzondere evenement deel te nemen. Met een team bestaande uit zes spelers en een coach. Bent u geinteresseerd en heeft u een of meerdere teams bij elkaar kunnen brengen, dan kunt u zich bij onderstaande persoon aanmelden. Uiterste aanmelddatum is 15 augustus, deelname is geheel gratis.

Ga door met lezen van "T.T.V. Wittink organiseert Lowlandgames"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 26
RUINERWOLD - Zondag 28 augustus 2011 is het weer tijd voor de Spekbraanderrit, een mooi en gezellige toerrit voor zowel de beginnende als de gevorderde motorrijder. Het is de 7e keer dat deze rit vanuit Café de Kastelein in Ruinerwold wordt georganiseerd. Wat begonnen is als een idee in de kroeg is al een traditie aan het worden! De rit is ongeveer 200 km lang en zal weer langs mooie binnenwegen gaan. Er kan individueel gereden worden, aan de hand van een routebeschrijving. Maar er kan ook gekozen worden om met een groep mee te gaan. Deze groep zal begeleid worden door een voorrijder. Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen er meerdere groepen gevormd worden met verschillende vertrektijden. Er kan tussen 10.00 en 12.00 uur gestart worden. Onderweg wordt er gezorgd voor koffie en broodjes. En na afloop van de rit komen de verrukkelijke geuren van het pannenkoeken bakken u al tegemoet, want dan kunt u op het terras nagenieten met heerlijke spekpannenkoeken, die daar vers worden gebakken. De kosten bedragen € 10,00 p.p.(incl. koffie bij vertrek, koffie & broodjes onderweg en pannenkoeken), deze kunt u op de dag zelf voldoen.Ga door met lezen van "De spekbraanders weer op pannenkoekentoer! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 26
RUINEN - Het bronzen beeld Bram de Ram, dat aan de rand van de Brink in Ruinen een oogje in het zeil houdt, is verdwenen. Op de plek waar het beeld stond, wordt nu vermeld dat Bram de Ram vanaf nu te zien is op de heide in Ruinen. Het is onbekend wat er met het beeld gebeurd is, maar het lijkt te toevallig dat de verdwijning juist in de feestweek plaatsvindt. Bram de Ram werd in 1966 gemaakt door Johan Sterenberg. Het beeld symboliseert de schaapskudden die eeuwenlang op de Drentse heidevelden graasden. Het beeld werd cadeau gegeven tijdens de opening van het gemeentehuis in Ruinen.

Geplaatst door B S

Tweet This!