'

Aug 27

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 27
RUINEN - Bram de Ram is terug in Ruinen. Het bronzen beeld dat deze week verdween vanaf zijn vaste stek op de Brink, dook vanmorgen weer op. Bram prijkte op een praalwagen tijdens de jaarlijkse optocht van het Runer Feest. De ontvoering van Bram blijkt een ludieke actie van een vriendengroep uit Ruinen. De jongeren vinden dat er niets te beleven is in het dorp. Het enige vertier is volgens hen de rijdende Turkse snackbar die af en toe op de Brink staat. En daar zou Bram de Ram voor op de vlucht zijn geslagen, met het oog op het naderende einde van de Ramadan. Bram de Ram die weer op zijn vertrouwde stek in Ruinen terugkeert, werd in 1966 gemaakt door Johan Sterenberg. Het beeld symboliseert de schaapskudden die eeuwenlang op de Drentse heidevelden graasden. Het beeld werd cadeau gegeven tijdens de opening van het gemeentehuis in Ruinen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 27
DE WIJK - Aan de Commissieweg in de Wijk heeft vrijdagavond omstreeks 22:35 uur een ernstig ongeval plaats gevonden. De bestuurder, van een personenauto, een 20-jarige jongen uit Hoogeveen reed vanaf de Wijk richting Veeningen en raakte in een flauwe bocht ter hoogte van de Respersweg de macht over het stuur kwijt en botste tegen 2 bomen. De bestuurder zat bekneld in het voertuig en is door de brandweer en het ambulancepersoneel uit het voertuig gehaald. Het ambulancepersoneel werd bijgestaan door het MMT welke per traumaheli ter plaatse kwamen. De bestuurder is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis van Meppel. Nadat de VOA van de politie het ongeval had vastgelegd kon het zwaar beschadigde voertuig door een berger worden afgevoerd.

foto: Alex Wever

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 27
DE WIJK - Het onweer van vrijdagmiddag heeft schade aangericht bij bomen in De Wolden. In een hevige windstoot brak een eik langs de Stapelerweg in de Wijk. Kort na het gebeuren was al een opruimploeg aanwezig. Het verkeer heeft hierdoor weinig hinder ondervonden van het gebeuren. Wethouder Jan ten Kate meldde via twitter zeven gesneuvelde bomen in De Wolden.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 27
ECHTEN - Anneke Bloema (1973) fotografeerde en interviewende drieëntwintig stellen die minimaal zestig jaar een liefdesrelatie hebben. Verhalen van de eerste ontmoeting tot en met de wensen voor de toekomst want hoe blijf je zestig jaar of zelfs nog langer van elkaar houden? Hoe vroeg je ‘verkering’ in de jaren veertig? Hoe houd je het gezellig? en wat leer je in al die jaren van elkaar en .. wie doet de afwas? De 23 originele foto’s worden tot en met 2 oktober geëxposeerd in de galerie en het boek vol liefdeservaringen is verkrijgbaar. Galerie Freek Berends – delibre nodigt u van harte uit om zondag 10 september om 15.00 kennis te komen maken met de fotografe en haar werk. Deze tentoonstelling is t/m 2 oktober te bezichtigen. Ook kan men een wandeling maken door de beeldentuin achter Huize Echten waar de vrouwen van kunstenares Lena Postuma hun lijven pronken.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 27
ROGAT - Op zondag 11 september 2011 organiseren de Motorclub De Antrappers uit De Wijk en de MAC Van Dedem uit Balkbrug een Supermoto wedstrijd in kader van het Nederlands Kampioenschap van de KNMV op Industrieterrein Rogat/De Wijk. Dit is de derde keer dat dit evenement door de beide clubs gezamenlijk wordt georganiseerd. Supermoto is een vrij jonge tak van motorsport die in den lande steeds meer aan populariteit wint, maar boven de grote rivieren nog steeds sporadisch te bewonderen is. Voor het publiek een buitenkans om dit te kunnen aanschouwen. Dit is als het ware een mix van race, cross en speedway met voornamelijk omgebouwde crossers en off-road motoren, die geschikt zijn gemaakt om zowel op de weg als op licht terrein te rijden. De kijker wordt getrakteerd op veel spektakel en het nodige driftwerk.


Ga door met lezen van "Supermoto te Rogat"

Geplaatst door B S

Tweet This!