'

Aug 28
MEPPEL – Twee mannen van 23 jaar oud uit Staphorst zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden aan het Zuideinde. De mannen zouden zich samen met een groepje jongeren hinderlijk hebben gedragen, buiten bij een horecagelegenheid. Onbekenden hadden wieldoppen van een auto gedraaid en hiermee gegooid. Toen agenten de groep herhaaldelijk sommeerden weg te gaan, de beide jongens hier niet aan voldeden en zich hinderlijk bleven gedragen, zijn ze aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
RUINEN – Tussen vrijdag 26 augustus 23.00 uur en zaterdag 27 augustus 9.15 uur is ingebroken in vier woningen op een vakantiepark aan de Gijsselterweg in Ruinen. Uit de woningen is onder meer een televisiescherm ontvreemd. De politie doet nader onderzoek.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
DE WIJK - Een 32-jarige man uit De Wijk is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden wegens mishandeling van een 47-jarige man uit De Wijk. Laatstgenoemde stond bij een gokkast in een gelegenheid aan de Dorpsstraat. De andere man, de verdachte, probeerde meerde malen geld in de kast te gooien. De man die aan het gokken was, vroeg hem weg te gaan, maar kreeg vervolgens een klap in zijn gezicht. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
BERGHUIZEN – Marc Emmink uit Ruinerwold is per 1 september benoemd als de nieuwe beheerder van dorphuis de Barg’n in Berghuizen. Er waren meerdere gegadigden om het dorpshuis te pachten, maar volgens Albert Kroes van de stichting Dorpshuis de Barg’n werd unaniem gekozen om met Emmink in zee te gaan. De wijze waarop de vorige beheerder zijn zaken runde was niet geheel naar de zin van de stichting. Nadat er afscheid genomen werd van deze pachter, werd het dorphuis een tijdlang gezamenlijk gerund door de elf leden van de stichting zelf. Voor Kroes was dit echter een tijdelijke noodgreep. ‘We zagen ook wel in dat je dit niet zo lang kunt doen. Op een gegeven moment wordt dat te druk om dat er bij te doen’. Daarop besloot de stichting een advertentie in de krant te plaatsen om een nieuwe pachter te vinden.


Foto; BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Marc Emmink nieuwe dorpshuisbeheerder Berghuizen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
DRENTHE - Drenthe is in 2011 voor de Nederlandse recreatieve fietser de meest aantrekkelijke fietsprovincie. Dat blijkt uit een gezamenlijke internetpoll van Fietsen.123.nl en de organisatie van Meimaand Fietsmaand (NBTC). Zo’n 5.000 actieve fietsers brachten de afgelopen weken hun stem uit. Na winnaar Drenthe (26% van de stemmen) volgen Gelderland (20%) en Noord-Brabant (12%), op de voet gevolgd door Limburg (11%). Bij de keuze voor de favoriete fietsprovincie is een aantrekkelijk landschap voor vier op de vijf fietsers het belangrijkste motief. Ook de kwaliteit van de fietspaden is voor de deelnemers een zwaarwegend criterium, evenals het aantal te fietsen routes en de beleving van rust en ruimte. Het Recreatieschap Drenthe is zeer verheugd met deze uitslag. Directeur Hans Hartog: “Het is geweldig nieuws dat onze inspanningen bevestigd. Ook nu het fietsknooppuntennetwerk is opgeleverd blijven we als Recreatieschap volop bezig. Op dit moment is dat met 3 miljoen euro aan extra investeringen in de kwaliteit van fietspaden. Mede dankzij de inzet van provincie en de gemeenten verwachten we dat Drenthe ook voor de komende jaren fietsprovincie nummer 1 blijft”.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
DE WIJK – Kracht en behendigheid werden zaterdagmiddag gekoppeld tijdens de Lowlandgames op het evenemententerrein in de Wijk. Zeven teams namen het hierbij tegen elkaar op bij diverse krachtproeven zoals o.a. bij het trekkerband slepen, paal werpen, Kei Stoten en tractor trekken. De organisatie van het evenement was in handen van Touwtrekvereniging Wittink uit De Wijk die het evenement op touw had gezet vanwege het 30 jarige jubileum. De eerste Wijker Lowland Games waren in vele opzichten een sportieve Drentse variant op de typische Schotse Highlandgames. Waarbij mee doen belangrijker was dan winnen. Behalve teams uit De Wijk deden er ook teams mee uit Staphorst, Vriezenveen en Ruinerwold. ‘We wilden ter gelegenheid van ons jubileum iets speciaals doen. Iets meer dan alleen touwtrekken. Zo kwamen we op het idee om deze spelen te organiseren vertelt Jeroen Bult van TTV Wittink. Meer foto's bekijken: De Wijk

Ga door met lezen van "Eerste Lowland Games in De Wijk een succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!