'

Aug 29
RUINEN - Heel veel later hadden ze niet moeten komen, de brandweermannen die maandagmorgen een hond uit een sloot haalden in het Drentse Ruinen. Het arme beest lag vermoedelijk al uren in het water en was volledig uitgeput en onderkoeld. Toevallig voorbijkomende wandelaars ontdekten de hond in nood. Omdat het ze niet lukte om hem zelf op de kant te krijgen, waarschuwden ze de hulpdiensten. De dierenambulance heeft de hond inmiddels overgebracht naar een opvangadres, waar hij kan aansterken. Naar de eigenaar wordt nog gezocht.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
RUINEN - De inwoners van Ruinen kunnen weer terug kijken op een leuk feestweekend. Vrijdagavond werd er op veler verzoek feest gevierd in Tiroler stijl met de band Die Gletscherfetzter. Veel bezoekers kwamen in Tiroler stijl , één vriendgroep viel op door hun outfit van "biervaatjes met hulpzelen"'. De muzikanten hadden de stemming er goed in en de bezoekers hielden het lang vol. Zaterdagochtend was het tijd voor de optocht en tot grote opluchting van veel mensen, maar niet onverwacht dook Bram de Ram tijdens de optocht weer op in Ruinen. De optocht bestaande uit 20 versierde wagens en 12 loopgroepen trok veel belangstelling, maar het was minder druk dan andere jaren. De kwaliteit van de wagens was goed en ook vele actuele onderwerpen waaronder de Smilder tv toeren, terug naar de oertijd, het laatste winehouse van Amy en het omstreden Zwientie tikk'n kwamen aan de orde. Ook burgemeester Snijders, die aanwezig was moest even horen dat hij in galop weer vertrok uit de Wolden. Toch was het weerzien van Bram de Ram wel het meest besproken item. Een leuke stunt van jonge inwoners van Ruinen die een met een knipoog even aandacht schonken aan Nationaal Park het Dwingelerveld en de "'Runer shoarma'' van Yusuf die elke dinsdag op de Brink te vinden is. Met een Yusuf op de Brink werd het Bram te link, dus verdween hij even naar de heide.


Ga door met lezen van "Ruinen kijkt terug op fantastisch feest"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
DE WIJK - Het spoor naar de 7 kuub vuil die enkele weken geleden op het Dwingelderveld werd gedumpt, leidt naar De Wijk. Op de afvalberg lag een bord met daarop de naam Reestkantje. Dit verwijst naar de motorclub De Antrappers in De Wijk. Die gebruikten vier van deze plaatsnaamborden voor de het dorpsfeest, afgelopen juni. De motorclub zegt niets met het afval te maken te hebben. Volgens De Antrappers zijn er twee borden gestolen en is dit er waarschijnlijk een van.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
DE WIJK - Op het tennispark bij LTV Voorwijk in De Wijk is afgelopen week voor de 12de keer het Open Reestdaltoernooi gespeeld. Uit de hele regio namen 100 tennissers deel aan dit toernooi. Zondag zijn de finales gespeeld met als winnaars Albert Jan Drogt in de heren enkel 4, Monique Dekker in de dames enkel 4, Jochem de Boer en Thomas Dwars schreven de Herendubbel 4 op hun naam. De overige uitslagen zijn te vinden op de website van LTV Voorwijk. Niet één keer heeft de organisatie moeten uitwijken naar een overdekte accommodatie. Door het type banen dat LTV Voorwijk nu heeft was dit niet nodig. ‘Door het smash-court kunnen we ook met regen spelen. Wanneer de ballen echt te nat worden door regen moeten we stoppen, maar zover is het gelukkig niet gekomen’, aldus de organisatie.

Ga door met lezen van "Open Reestdal Tennistoernooi ondanks slechte weer succesvol"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
STAPHORST - In het weekend van 2 & 3 september staat de OK slep op Staphorst weer op het programma. Het belooft een vol programma te worden met ruim 250 deelnemers in zowel de standaardklassen en sportklassen. De standaard rijders komen uit vooral uit het noorden van ons land, maar de sportklassen uit geheel Nederland. Dat er veel belangstelling voor deze wedstrijd is blijkt er waren veel meer inschrijvers dan startplaatsen. Er word gereden op de 2 kleibanen op “de Tippe”. Op vrijdagavond worden de Bikkel en OK cup verreden. Waarvoor de deelnemers uit het hele land aanwezig zijn. Dit belooft een waar spektakel te worden. Voor de jeugd is er op zaterdag een legopullingwedstrijd, waar ze van lego trekkers bouwen en deze worden aangedreven door electromotoren uit bv een accuboormachine. Op vrijdagavond beginnen de wedstrijden om 18.30 uur en op zaterdag om 10.00 uur. Voor verdere informatie kunt u terecht op www.slepopstaphorst.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
RUINERWOLD - Ruinerwold gaat binnenkort weer het jaarlijks Zomerfeest vieren. De feestelijkheden staan dit jaar gepland van woensdag 7 t/m zondag 11 september. De Stichting Zomerfeest Ruinerwold pakt dit jaar groots uit. Op het programma staan o.a. optredens van Melrose, Plork en de Aannemers en bekende artiesten als Marianne Weber, Henk Wijngaard, Bonnie St. Clair en Bouke. De traditionele kaartavond start op woensdagavond in de feesttent. Donderdag 8 september belooft een speciale Hollande avond te gaan worden. Voorzitter Martin Scheper: ‘De donderdagavond verdient, wat mij betreft wat extra aandacht! Van oorsprong was de donderdagavond ‘de ouderenavond’. Maar wanneer ben je oud en wanneer oud genoeg om daar naar toe te gaan? Al vaak hebben wij een donderdagavond gehad, voor de categorie 40 plus. Maar lang al deze mensen komen niet, of durven niet. En vaak onterecht met de gedachte: ‘we horen dan bij de oudjes’. Maar je bent zo oud als je je voelt wat mij betreft! Daarom zal in de toekomst de donderdagavond een avond zijn voor jong en 40 plus’. Tal van bekende artiesten komen die avond een optreden verzorgen. Zoals Henk Wijngaard, Marianne Weber en Bonnie St. Clair. Vrijdagmorgen is er een kindershow voor de groepen 1 t/m 4 in de feesttent. Voor de groepen 5 t/m 8 is er een ‘Powerparty The Boyz en Girlz’. De knotsgekke band Plork en de Aannemers komen vrijdagavond de tent op de kop zetten. Zanger Bauke verzorgt tussen door een speciale Elvis Act.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Ruinerwold gaat feest vieren"

Geplaatst door B S

Tweet This!