'

Aug 30
DE WOLDEN - Alle huishoudens in De Wolden ontvangen woensdag 31 augustus een Laatjehoren-krant. De gemeente laat de krant verspreiden als bijlage bij De Wolder Courant. In de maand september wil de gemeente inwoners kennis laten maken met de manieren waarop ze mee kunnen praten, denken en doen. De krant zet alle participatiemogelijkheden op een rij. Ook zijn er in september diverse activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd waarin participatie centraal staat. Zo laat een bijeenkomst in de Wijk zien hoe de gemeente samen met betrokkenen invulling geeft aan plannen en laat de gemeenteraad inwoners kennismaken met de soms lastige keuzes die de raadsleden maken.

Ga door met lezen van "Laatjehoren-krant over meepraten, denken en doen in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
RUINERWOLD - Zondag 4 september speelt Jula Aimée & Band in de Polletuin. "Soms, heel soms, kom je een zangeres tegen waarbij je simpelweg voelt dat alles klopt ..... instrument, muzikaliteit, persoonlijkheid ..... bij Jula Aimée is dat vanaf de eerste seconde al geen enkele twijfel: go girl, you'll go far ........" -Hein van de Geyn, contrabassist- " I am inspired!" - Gretchen Parlato, vocaliste, over Jula Aimée's EP van haar project "Jula ook!" Jula Aimée wist op jonge leeftijd dat ze zangeres wilde worden. Op 4 jarige leeftijd zong ze al mee met haar moeders platen van Madonna en the Andrew Sisters. Niet in staat om een zangleraar te vinden voor haar jonge dochter, regelde haar moeder vioollessen voor Jula, helaas draaide dat uit op een mislukking; Jula oefende nooit, ze was alleen maar aan het zingen... Jula Aimée is een eigenzinnige jazz zangeres die weet wat ze wil. Haar stem klinkt fris, nieuw en uitdagend. Ze houdt van een heleboel verschillende soorten muziek, en dat is te horen: Ze gaat van singer/songwriter Tori Amos via traditionele jazz standards, terug naar Dave Holland en haar eigen composities. Ze zingt lead, maar ook in de blazerssectie.

Ga door met lezen van "Jula Aimée & Band in Polletuin"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
DE STAPEL - Koningin Beatrix en minister-president Mark Rutte komen zaterdag 24 september naar De Stapel in de gemeente De Wolden bij de Dag Herdenken Geweldsslachtoffers. De minister-president woont het herdenkingsprogramma bij. De Koningin is bij de officiële onthulling van De Muur tegen Geweld. Het 34 meter lange bouwwerk is een herdenkingsmonument voor slachtoffers van zinloos geweld. Het idee kwam van Dirk Guichelaar uit De Krim, die de muur oprichtte na de moord op Andrea Luten uit Ruinen.


De muur is inmiddels klaar. Archieffoto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
DE WIJK - Na 27 jaar te hebben gewerkt bij zwembad ‘de Slenken’ in de Wijk gaat badmeester Fons Mos uit de Wijk met FPU. Zaterdag 3 september 2011 is zijn laatste werkdag in het zwembad. Fons is op 1 februari 1981 in dienst getreden bij de voormalige gemeente de Wijk. Eerst als medewerker van de buitendienst. Na drie jaar werd hij badmeester in het zwembad van de Wijk. In al die jaren heeft hij veel zwemmers mogen ontvangen en met veel plezier zwemles mogen geven. Op zaterdag 3 september van 15.00 - 16.00 uur neemt Fons afscheid in zwembad ’de Slenken’, H. Tillemaweg 63a, 7957 CB in de Wijk. Iedereen is van harte welkom.

Geplaatst door B S

Tweet This!