'

Aug 31
DE WIJK – Nog enkele dagen heeft badmeester Fons Mos (62) te gaan voordat hij op 3 september officieel afscheid neemt van ‘zijn zwembad’. Na 27 jaar houdt ‘De Fons’ zoals zijn bijnaam luidt het voor gezien. In de komende periode tot eind dit jaar blijft hij nog twee dagen per week actief als sporthalbeheerder. Op 31 december neemt hij officieel afscheid van werkgever Gemeente De Wolden om in de Vut te gaan. Met zijn korte stekelige haar, borstelige snor en bruine gelaat was Mos altijd een bekende verschijning in zwembad de Slenken. Zijn loopbaan begon hij echter als installateur en loodgieter. Later trad hij in dienst bij de toenmalige gemeente De Wijk. Om allerlei voorkomende werkzaamheden te verrichten. Van groenvoorziening tot chauffeur op de gemeentelijke vrachtwagen. Het graven en delven van een graf, en het dragen van de kist bij een begrafenis behoorden daar toe. Toen zich de mogelijkheid aandiende om badmeester te worden ‘het mooiste beroep ter wereld’ greep hij die kans gelijk aan.
Een dolletje aan het zwembad met collega Jan Talen. Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Badmeester Fons Mos stopt er mee na 27 jaren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
DE WOLDEN - Tijdens de raadsexcusie van aankomende vrijdag 2 september brengt het Woldense gemeentebestuur een bezoek aan zorgboerderij De Berkenhoeve in Alteveer en de gemeente Steenwijkerland. De eigenaren, de heer en mevrouw Zomer, geven een rondleiding in en om hun boerderij. Ze vertellen hoe mensen met een beperking het dagelijkse leven op een boerderij invullen. Ook lichten ze de huidige PGB procedure en de consequenties van de veranderingen in het PGB/AWBZ zorgstelsel toe.

Ga door met lezen van "Gemeentebestuur actief op pad!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
ZUIDWOLDE - Na maanden van plannen maken, bouwen en overleggen, opent Brede School De Heidevlinder op woensdag 7 september 2011 haar deuren. Wethouder Liesbeth Koster is trots op iedereen die een bijdrage heeft geleverd: “Een enorme prestatie. Ik ben zeer onder de indruk van het resultaat. Er staat een prachtige school die past binnen de omgeving en die uitnodigt te spelen, te werken en te ontplooien. Ik wens iedereen een mooie start”. De Brede School De Heidevlinder is een samenwerking tussen cbs De Zaaier, cbs De Hoeksteen en Scala. Buurtvereniging D’Olde Nes draagt haar steentje bij en biedt de kinderen van de Brede School de kans te spelen op haar terrein. Ook zijn er goede contacten met kinderdagverblijf De Harlekijn van Speelwerk Kinderopvang. Wederzijdse versterking is het uitgangspunt. Dankzij de samenwerking hebben kinderen een prima uitvalsbasis voor school, leren en vertier. Liesbeth Koster: “De Brede School biedt hen de kans zich te ontwikkelen vanuit een vertrouwde en speelse basis. Bovendien krijgen ouders de kans werk en zorgtaken goed op elkaar af te stemmen. Dat past uitstekend bij het streven van de gemeente om inwoners maximale kansen te geven werk en privé op prettige manier te combineren.

Ga door met lezen van "Start Brede School De Heidevlinder"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
DE WOLDEN - De drie openluchtzwembaden van de gemeente De Wolden sluiten op zaterdag 3 september om 16.00 uur de deuren. Wethouder Liesbeth Koster: “Onze medewerkers organiseren deze dag activiteiten voor de bezoekers. Iedereen is welkom voor een laatste duik in het verwarmde water! Bovendien is het traditionele baas-hondzwemmen erg leuk om te doen én te zien”.

Zwembad Engeland in Ruinen:
14.00 – 14.30 uur stuiverduiken
15.00 – 16.00 uur baas-hondzwemmen

Zwembad de Slenken in de Wijk:
14.00 uur stuiverduiken
15.00 – 16.00 uur baas-hondzwemmen

Zwembad de Waterlelie in Zuidwolde:
13.15 – 14.30 uur schatduiken met medewerking van de plaatselijke brandweer (onder voorbehoud)
15.00 – 16.00 uur baas-hondzwemmen

Geplaatst door B S

Tweet This!