'

Sep 30

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
ZUIDWOLDE - De Streekradio begint zondag 2 oktober weer met een nieuw seizoen van de Radio Bingo. Het veelbeluisterde radioprogramma, dat al vele jaren op de zondagavond wordt uitgezonden, staat bekend om de fantastische geldprijzen, de vlotte presentatie van het programma en de ongedwongen sfeer met gezellige Nederlands-, Engelse- en Duitstalige muziek. Uit onderzoek is gebleken dat het bingo spel nog steeds razend populair is, en tegenwoordig ook vaak online gespeeld wordt. De Streekradio heeft daarom de duur en opzet van de radiobingo veranderd zodat deze meer aansluit bij de zaal- en online bingo's. Ook dit seizoen kunnen de luisteraars bij de verschillende verkooppunten in de regio loten kopen en op zondagavond thuis voor de radio meespelen. Iedere week staat er een vaste prijzenpot van ruim 400 euro op het programma. De Radio Bingo is te beluisteren op zondagavond van 20.00 - 22.00 uur in de regio Zuidwest Drenthe via de ether FM 104.8 en op de kabel FM 106.5 en via internet op www.streekradio.com. Het verkooppunten in de regio zijn o.a. SterVideotheek Hoogeveen, Filmclub Meppel, Multimedia Shop in Dedemsvaart, C1000 Koetsier in Ruinerwold en Boekhandel Spijkerman in Zuidwolde. Meer informatie en overige verkooppunten zijn te vinden op www.streekradio.com

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
Voorbeschouwing winter 2011/2012 volgens weerman Kwassie uit Ruinerwold

RUINERWOLD - Ik hoop half oktober meer duidelijkheid te kunnen geven. Het natte weer voor volgend week, welke ik vorige week donderdag hier al aan gaf schuift een paar dagen op. Maandag a.s. zal de temp. nog boven de 20 gr. uitkomen, maar dan gaat het regenen en zal de temperatuur dalen richting de 10 gr. in het daarop volgende weekend. De week erna blijft het nat en koud. Maar dit mooie weer van de afgelopen week pakken ze ons niet meer af. Kwassie.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
RUINERWOLD - VV Ruinerwold kan dit seizoen geen A-elftal op de been brengen. De beschikbare A-spelers zijn dit jaar vervroegd overgegaan naar de senioren; een aantal spelers spelen met compensatie in het B-juniorenteam. In het 1e ,2e en 3e team zit een grote groep spelers in de leeftijdscategorie tot 23 jaar (geboren in 1989 of later). Binnen de technische commissie van VVR is er besloten deze spelers de mogelijkheid bieden buiten de reguliere competities om samen te spelen mét spelers van hun eigen leeftijd en tégen leeftijds- genoten. Er is contact gezocht met een aantal vereniging binnen de regio om te peilen of er belangstelling is voor een onderlinge competitie voor deze leeftijdscategorie op een midweekse dag. De volgende verenigingen zijn benaderd en hebben inmiddels hun deelname bevestigd: ZZVV (Zuidwolde), VV Ruinen, VV Havelte en SVN’69 (Nijeveen).

Ga door met lezen van "Regiovoetbalverenigingen organiseren beloften-competitie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
DE WOLDEN - De gemeente De Wolden heeft een voorlopige lijst met ongeveer 3700 waardevolle bomen op particuliere grond opgesteld en ter inzage gelegd. De gemeenteraad heeft in juli besloten deze bomen te blijven beschermen. Alleen voor de kap van bomen van deze lijst is een inwoner dan een vergunning nodig. Voor de overige bomen is geen vergunning meer nodig. Met de bomenlijst vermindert de gemeente de regels voor de inwoners en beschermt zij de meest waardevolle bomen. Voor gemeentelijke bomen geldt dat de gemeente altijd een zogeheten omgevingsvergunning moet aanvragen. De bomen op de voorlopige lijst voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo zijn de beschermde bomen bijvoorbeeld 50 jaar of ouder, hebben een cultuurhistorische waarde en zijn zichtbaar vanaf de openbare weg. De lijst is op dewolden.nl te raadplegen. Tot donderdag 3 november is het mogelijk voor inwoners een zienswijze op deze lijst bij de gemeente in te dienen.

Ga door met lezen van "Lijst met waardevolle Woldense bomen ter inzage"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
Voorkeur aangeven via poll op dewolden.nl kan tot 3 oktober 2011

DE WOLDEN - De Wolden krijgt een nieuwe burgemeester. Om zover te komen, moet de gemeenteraad een vertrouwenscommissie installeren en een profielschets vaststellen. De raad betrekt bij het opstellen van deze profielschets ook graag zijn inwoners. Zij worden daarom uitgenodigd om hun mening te geven over het profiel van hun nieuwe burgemeester. Dit gaat via een poll op dewolden.nl Tot nu toe kiest 31% van de stemmers op de bestuursstijl van netwerker. Twee maal zo hoog als drie andere stijlen verbinder, realisator en vernieuwer. De overige vier stijlen scoren nauwelijks. Wie nog graag zijn mening wil laten horen kan dat doen tot en met maandag 3 oktober 2011. Josee Gehrke, raadsgriffier licht toe: “Een druk op de knop is voldoende om duidelijk je voorkeur te geven welke bestuursstijl je passend vindt voor de nieuwe burgemeester. Hoe meer inwoners stemmen, hoe duidelijker de wens van de inwoners wordt. Voor de gemeenteraad biedt dat een waardevolle input om de uiteindelijke profielschets vast te stellen.”

Ga door met lezen van "Tussenstand profielschets nieuwe burgemeester "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
FRERIKSOORD - Vers geperst Appel- en perensap smaakt hemels. Vooral van uw eigen fruit. Is dit ook uw wens? Kom langs bij de hoogstamboomgaard op de Fruithof in Frederiksoord en laat uw fruit persen. Op woensdag 5 oktober en zaterdag 8 oktober 2011 wordt de appelpers van stal gehaald en krijgt u de mogelijkheid om uw eigen fruit te laten persen. Inleveren tot 13.00 uur. Kleine hoeveelheden worden gemengd. Heeft u 50 kg. of meer bel met Nanninga: 0592-355596. Containers voor vervoer van het sap zelf meenemen of aanschaffen via Van der Kooy Jubbega, ook aanwezig.Ga door met lezen van "Koud persen van Appels en Peren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DE WIJK - Woensdagavond 28 september waren de bewoners van zorgcentrum Dunninghe te gast bij het mannenkoor De Dickninger Geuzen in de Havezate te De Wijk. Inmiddels is het een traditie geworden, dat het mannenkoor 1 x per jaar een optreden verzorgt voor deze bewoners, immers er zijn nogal wat familierelaties tussen de koorleden en de bewoners. In verband met maatregelen t.a.v. brandpreventie etc. is het onverantwoord, dat het koor een optreden verzorgt in het zorgcentrum. Derhalve is voor de creatieve oplossing gekozen, dat de bewoners naar de Havezate komen. De koorleden zijn behulpzaam bij het ophalen en wegbrengen van de bewoners met de auto’s en daarnaast het duwen van de rolstoelen of enkel een armondersteuning. Om 19.30 uur had ieder van de +/- 40 bewoners zijn of haar plek gevonden en was iedereen voorzien van koffie met cake. Derhalve was het moment daar dat de Geuzen hun kunsten konden vertonen.


De bewoners genoten volop van de optredens. (foto's: BS/Weblog-dewolden.nl)

Ga door met lezen van "Bewoners Dunninghe te gast bij De Dickninger Geuzen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DE WOLDEN - Oktober is de kindermaand en tegelijk de kinderboekenweek. Het thema van de kinderboekenweek dit jaar is: Superhelden. De bibliotheken van Ruinen, Ruinerwold, Zuidwolde en De Wijk nodigen jullie uit om films over superhelden te komen kijken in de bibliotheek. Alle films starten om 13.30 op zaterdag 1, 15 en 22 oktober. Voor kinderen is de toegang gratis, volwassenen betalen 2 Euro. Beleef de avonturen van de boekenhelden op film in de bibliotheek.

Ga door met lezen van "Gratis naar de film op een zaterdag in oktober in de bibliotheken van De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
RUINERWOLD - Na meer dan 40 jaar als slager werkzaam te zijn geweest in Ruinerwold, neemt Jan afscheid als actief slager bij C1000 Koetsier. Wilt u Jan bedanken, feliciteren of gelukwensen, dan bent u van harte welkom om op zaterdag 1 oktober aan te schuiven bij het ontbijt voor de winkel vanaf 8:00, of vanaf 10:00 uur een kop koffie te drinken samen met Jan. Dit is een dorpsgeheim! Jan is niet op de hoogte van deze actie!


Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
RUINERWOLD - De traditionele perenverkoop op zaterdag 1 oktober begint om 9.00 uur aan het begin van de Larijweg. De peren die aan de bomen zitten worden dan bij opbod verkocht. Meestal worden een aantal perenbomen tot een kavel samengevoegd. De hele zaterdag hebt u de tijd om de peren te plukken. De peren zijn onbespoten en dit jaar van een uitstekende kwaliteit. De peren worden ook bij de Karstenhoeve per ca. 5 kg verkocht voor diegenen die niet een hele boom willen kopen. Op zaterdag 1 oktober om 11.30 uur wordt er tevens een kunstwerk door wethouder Liesbeth Koster van de gemeente De Wolden onthuld. Dit kunstwerk is gemaakt van snoeihout van de perenbomen van de Larijweg en is circa 3 meter hoog. Het krijgt de toepasselijke naam mee: Een joekel van een peer. Het is vervaardigd door de kunstenaars Jan Piet van den Berg en Hugo Galema. Het staat in de voortuin van museumboerderij de Karstenhoeve. Om 13.00 uur begint de traditionele boerenboeldag van antiek en curiosa. Er worden ongeveer 300 kavels geveild. De goederen zijn te bezichtigen op vrijdag 30 september om 18.00 tot 20.00 uur. En zaterdag 1 oktober van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
HOOGEVEEN - Mensen die van 55 jaar en ouder die van dansen houden kunnen terecht in het DES gebouw in Hoogeveen. Het zijn niet alleen inwoners van Hoogeveen vertelt dhr. Martens uit Ruinen, maar ook veel mensen uit de regio komen naar het DES gebouw. We hebben een leuke gezellige groep en allerlei dansen komen aan de orde onder andere ballroomdansen,latindansen en diverse countrydansen. Dansen is niet alleen leuk en gezellig, maar ook erg gezond en goed voor de coördinatie tussen hersenen en lichaam, het helpt tegen stress en gespannen stijve spieren. Blessures komen weinig voor en je loopt weinig risico tijdens het dansen. Onze dansgroep bestaat uit zowel paren als alleenstaande heren en dames, iedereen is van harte welkom. De dansgroep DES Hoogeveen start vanaf dinsdag 4 oktober weer met de dansmiddagen, die wekelijks gehouden worden van 13.45 uur tot 15.45 uur, in het DES gebouw aan de Albert Steenbergenstraat in Hoogeveen. Wie meer wil weten kan contact opnemen met dhr. H. Martens tel. 0522 - 442157

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
IJHORST - Op zaterdag 24 september jl. is er weer een groot stuk heide onderhanden genomen door een flink aantal vrijwilligers. Dit was de eerste heidezuivering in dit jaar. Op 29 oktober volgt de tweede. Onder prachtige weersomstandigheden is er veel werk verzet op de heide. Er waren 15 kinderen en 11 volwassenen om te helpen en er is een groot stuk heide ontdaan van opslag (boompjes en struiken). De kinderen hebben een adder gezien en zelfs nog een skelet gevonden van een reebokje. De koffie en het drinken voor de kinderen halverwege de morgen en de snert na afloop ging erin als de spreekwoordelijke koek. Het was weer een heel geslaagde morgen.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
ZUIDWOLDE - Er vielen louter lovende woorden bij het afscheid van burgemeester Peter Snijders van gemeente De Wolden. Snijders gaf vanavond de ambtsketting over aan loco-burgemeester Jan ten Kate. Vanaf 5 oktober is Janny Vlietstra waarnemend burgemeester. Als Drent onder de Drenten, warm en betrokken, naturel en authentiek, een aanjager die graag het tempo erin houdt, iemand die de samenwerking zoekt en een burgemeester met een sterke voorliefde voor Franse auto's in het algemeen en Renaults in het bijzonder. Dat waren enkele van de typeringen die Peter Snijders woensdagavond tijdens zijn afscheidsvergadering kreeg toegeworpen. De anderhalf uur durende buitengewone raadsvergadering was vooral zeer vermakelijk door de interrupties van de twee Theodora's van de zogenaamde commissie van Toezicht. bron: MC


Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
DRENTHE - Een enorme muggenplaag is losgebarsten. Dat komt door het uitzonderlijke natte weer van de afgelopen zomer. Een plaag als deze is in geen 100 jaar voorgekomen. Dat zegt Piet Verdonschot van het Wageningse onderzoeksinstituut Alterra. Plaatselijk hebben we de afgelopen jaren wel muggenplagen gehad, zoals op Schiermonnikoog in 2007, maar een landelijke zoals nu is erg uitzonderlijk. Er zijn verschillende muggensoorten waar we de komende tijd last van krijgen. Je hebt huismuggen: die komen van eitjes uit bloempotten en regentonnen in de tuin. Ze vliegen vanzelf het woonhuis in omdat ze op de CO2 afgaan die mensen uitademen. Maar er zijn ook moerasmuggen die ontstaan in plassen in weilanden. Deze muggen hebben normaal genoeg aan muizen en konijnen maar omdat er nu zóveel muggen zijn, vliegen ze door naar de bewoonde wereld. Ze kunnen wel 1 kilometer afleggen.


Ga door met lezen van "Historische muggenplaag "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
DE WIJK - De afgelopen week hebben de inwoners van De Wijk last gehad van lage waterdruk. Bij een beperkte groep kwam zelfs een paar uur lang helemaal geen water uit de kraan. Op sommige plaatsen was de waterdruk zo laag dat bewoners hierdoor bijvoorbeeld niet konden douchen. De waterleiding was gebroken en monteurs hebben reparatiewerkzaamheden uitgevoerd. Onze excuses voor het ongemak. Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) wil klanten zo goed mogelijk van dienst zijn. Toch kan er helaas af en toe iets misgaan. Zodra er een breuk in een buis optreedt, wordt het betreffende leidinggedeelte zo snel mogelijk buiten werking gesteld, zodat er zo min mogelijk water verloren gaat en de eventuele schade aan het wegdek, woningen of goederen tot het minimum wordt beperkt. Door het afsluiten van de leiding kan er tijdelijk geen of minder water uit uw kraan komen.

Ga door met lezen van "Lage waterdruk in De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
IJHORST - Op maandag 3 oktober 2011 is de maandelijkse ledencontactvergadering van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” bij KroKo MultiPunt aan de Heerenweg 42 in IJhorst. Na het huishoudelijk gedeelte zal om ± 21.00 uur Edo Goverse, coördinator van het landelijk Meetnet Amfibieën van Ravon Nederland, een presentatie geven over amfibieën. Aan de hand van het Meetnet Amfibieën wordt geprobeerd betrouwbare uitspraken te doen over populatieontwikkelingen van deze diergroep. In deze presentatie komen ook de amfibieën van het Reestdal en omgeving aan de orde en wat je kunt doen om de leefomgeving van deze dieren te verbeteren. Iedereen is van harte welkom.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
RUINERWOLD - Op zaterdag 1 oktober 2011 onthult wethouder Liesbeth Koster van De Wolden de 'Joekel van een Peer'. Basis van het kunstwerk is snoei- en rooihout dat in 2010 vrijkwam bij het grote onderhoud aan de beroemde perenbomen langs de Dokter Larijweg in Ruinerwold. De onthulling vindt plaats in de tuin van museumboerderij De Karstenhoeve in Ruinerwold om 11.30 uur. De 'Joekel van een Peer' is een initiatief van beeldend kunstenaars Jan Piet van den Berg en Hugo Galama. Beiden zijn kunstenaar en komen uit de omgeving. De Dokter Larijweg is hen bekend en de peren inspireerden hen tot de 'Joekel van de Peer'. Na de onthulling vindt om 13.00 uur in museumboerderij Karstenhoeve de Boeldag plaats. Bezichtiging van de goederen start om 10.00 uur. Voorafgaand aan de onthulling is de bijzondere openbare verkoop van de peren van de Dokter Larijweg.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
BLOEMBERG – Het zal voor de vele aanwezigen bij de onthulling van het monument ongetwijfeld een zware dag zijn geweest. Dat gold in iedergeval ook voor onze vorstin. Ze had moeite om scherp te blijven tijdens de vele toespraken, liederen en gedichten. Af en toe vielen haar ogen dicht en leek het of ze in slaap sukkelde. Kan gebeuren! het was warm. Waarschijnlijk een lange reis met vele afspraken achter de rug! De vele fotografen die vooraan stonden moeten het zeker gezien hebben. Af en toe werd er onderling gegniffeld. Slaapt ze nou of lijkt dat zo? Weer andere toeschouwers die het ook zagen vonden het van weinig respect getuigen. Het zal ongetwijfeld zeker niet zo zijn bedoeld. Onze vorstin is immers ook niet meer de allerjongste. Daar waar vele van haar leeftijdsgenoten allang genieten van een welverdiend pensioen. Daar gaat onze koningin gewoon door.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 10, totaal 182 artikelen)