'

Jan 3
KOEKANGE - Op 30 december 2011 tekenden de voorzitter van de kerkenraad, Johannes de Kleine, en scriba Rianne Kreuze de akte voor de naamswijziging van de Hervormde Gemeente Koekange bij de notaris. Nu is het een feit: de Protestantse Gemeente Koekange is geboren! De PKN (Protestantse Kerk in Nederland) is landelijk ontstaan op 1 mei 2004 uit een fusie van de Nederlands Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerken in Nederland en de Evangelisch Lutherse Kerk. Op plaatselijk niveau kunnen de kerken zelf bepalen of ze een traject aangaan om een protestantse gemeente te vormen. De Hervormde Gemeente Koekange is dit traject aanvankelijk aangegaan met de Gereformeerde kerk te Berghuizen. Doel was om te federeren en samen tot een protestantse gemeente te komen. Dit is niet gelukt. De Hervormde Gemeente heeft daarna besloten zelf verder te gaan en haar naam te laten wijzigen in Protestantse Gemeente na toestemming van de Classis Meppel.


Ga door met lezen van "Protestantse Gemeente Koekange geboren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 3
RUINERWOLD - De winter moet nog komen maar de vogels bij woonzorgcentrum 't Vonder zullen in 2012 door vandalisme hun vaste voederplekken niet meer kunnen vinden. Tijdens de jaarwisseling moesten zo nodig enige vandalen de voeder en vogelhuisjes uit onze voortuintjes en ons terras van het verzorgingstehuis 't Vonder weghalen. Ze vonden het zeker heel belangrijk om deze te verbranden samen met andere eigendommen die hun niet toehoren. Vreugde vuren noemen ze dit. Veel vreugde zal het ons en de vogels niet brengen. Bijvoeren is er niet meer bij, hun plekje is weg en het kijk plezier wat wij er aan beleven is er ook niet meer. Bedankt jongelui. Een 93 jarige bewoonster van 't Vonder. (naam bij redactie bekend)

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 3
MEPPEL - The BusinessVoice of Meppel krijgt een vervolg! Starterscafe en de gemeente Meppel hebben namelijk de handen ineen geslagen om ondernemers opnieuw met elkaar te verbinden. Dit gebeurt op woensdag 22 februari 2012 in het stadhuis van Meppel. Alle startende ondernemers die korter dan vijf jaar een bedrijf hebben mogen een `blinde’ Pitch doen voor 15 gevestigde ondernemers. Wanneer er een match is, krijgt de starter een gratis adviesgesprek en kijkt de gevestigde ondernemer hoe de starter het beste geholpen kan worden.

Ga door met lezen van "Tweede Businessvoice in Meppel"

Geplaatst door B S

Tweet This!