'

Jan 5
DE WIJK - Henk Veeningen, orgelrestaurateur en eigenaar van het draaiorgelmuseum in De Wijk, is donderdag in zijn woonplaats De Wijk overleden. Hij is 70 jaar geworden. Henk opende het museum eind december 2008 en bouwde zelf ook orgels. In 2009 kreeg hij de ere legpenning van de Kring van Draaiorgelvrienden (KVD) uitgereikt. Een unieke onderscheiding. Want deze penning werd slecht drie keer eerder uitgereikt. Deze vereniging opgericht door de inmiddels overleden beiaardier Romke de Waard, maakt zich sterk voor het behoud van draaiorgels in Nederland. Daaraan heeft ook Veeningen zijn steentje bijgedragen.


Henk Veeningen met de legpenning + oorkonde. Archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Henk 'de orgelman' Veeningen overleden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 5
ZUIDWOLDE - Natuurvereniging Zuidwolde houdt zondag 8 januari traditiegetrouw de winterwandeling. Deze keer gaat de wandeling vanaf het Tonckenshuys over het nieuwe combiduct Suthwalda naar Klein Zwitserland. Dit viaduct is op 17 november geopend tegelijk met het ecoduct Stiggeltie bij Linde. De ecoducten vormen een onderdeel van de ecologische hoofdstructuur (EHS). Dit is het natuurnetwerk dat verspreid liggende natuur verbindt zoals bos en heidegebieden op de Sallandse heuvelrug met het Drents Plateau. Voor de aanleg van de nieuwe ecoducten is voor een bijzonder duurzame oplossing gekozen. Firma Heijmans heeft voor de levering van de benodigde grond een overeenkomst afgesloten met Stichting Het Drentse Landschap. Hierdoor wordt tegelijkertijd een bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van een aantal natuurgebieden. Een deel van de 50.000 m3 grond voor de ecoducten wordt gehaald uit het nieuwe natuurgebied die de natuurterreinen Takkenhooogte en Meeuwenveen met elkaar verbindt.

Ga door met lezen van "Leerzaam tochtje door de natuur Winterwandeling Klein Zwitserland"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 5
RUINERWOLD - Het failliete loonbedrijf Vos in Ruinerwold maakt een doorstart. Het gaat niet om een externe kandidaat. Eigenaar Albert Timmerman van Vos gaat het zelf doen. Bij het loonbedrijf werken 59 mensen. Dat meldt curator Paul van Boven donderdagmiddag aan het personeel.


Archief: BS/Wegblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 5
ZUIDWOLDE – Een 41-jarige inwoner van Zuidwolde werd op donderdagmiddag 5 januari aangehouden op verdenking van diefstal van AED’s. De politie kwam de man op het spoor door tips over de gepubliceerde bewakingsbeelden. Tijdens de zoeking in de woning van de man werden drie AED’s aangetroffen. De man werd ingesloten op het bureau. Er wordt een nader onderzoek naar de man en de nog ontbrekende AED’s ingesteld.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 5
Een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Koekange is woensdagmiddag op de A7 in Groningen aan de kant gezet. De man vervoerde een hoeveelheid mest. Bij controle bleek de aslast 32.000 kg te bedragen, terwijl 24.000 maximaal was toegestaan. Een deel van de lading moest overgeladen worden op een andere vrachtwagen. Daarna kon de man met een proces-verbaal op zak zijn weg vervolgen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 5
DE WOLDEN - In de tweede helft van januari 2012 start het bevolkingsonderzoek borstkanker in de gemeente De Wolden. De onderzoekswagen wordt eerst geplaatst in Zuidwolde, op het parkeerterrein voor sporthal Mr. N. Wessels Boerhal aan het Sportlaantje. Eind februari verhuist de onderzoekswagen naar het parkeerterrein voorsporthal De Marse aan de Mr. H. Smeengestraat in Ruinen. Halverwege maart wordt de wagen nogmaals verplaatst, naar het parkeerterrein achter de sporthal aan de Dijkhuizen in Ruinerwold. In de tweede helft van maart volgt nog een laatste verhuizing, naar het parkeerterrein voor zwembad De Slenken, op de hoek Slenkeweg/H. Tillemaweg in De Wijk. Hier wordt gescreend tot ongeveer half april 2012. De opkomst in de gemeente is hoog. In de vorige ronde gaf ruim 86% van de uitgenodigde vrouwen gehoor aan de oproep.


foto:BS/weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Bevolkingsonderzoek borstkanker in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 5
DE WOLDEN - De komende weken ligt de concept Beleidsnota Burgerparticipatie van de gemeente De Wolden ter inzage. Tot en met donderdag 26 januari kunnen inwoners en belanghebbenden een inspraakreactie indienen. Burgerparticipatie is een verzamelnaam voor allerlei manieren waarop inwoners en belanghebbenden kunnen meedenken, meepraten en meedoen met de plannen die de gemeente maakt.

Ga door met lezen van "Concept Beleidsnota Burgerparticipatie gemeente De Wolden ter inzage"

Geplaatst door B S

Tweet This!