'

Jan 26
DE WOLDEN - Wethouder Liesbeth Koster heeft haar ontslag aangeboden aan de gemeenteraad van De Wolden. Dit heeft ze gedaan aan het begin van de reguliere raadsvergadering op 26 januari in het gemeentehuis. In haar toelichting gaf ze aan dat ze merkt dat de raad onvoldoende vertrouwen in haar functioneren als wethouder heeft. Tijdens het afgelopen kerstreces heeft ze de balans opgemaakt en besloten als wethouder te stoppen. “Dat ik namens de inwoners, maar vooral met de inwoners, mijn werk heb mogen doen was geweldig. Wat een kracht zit er in De Wolden! Hartelijk dank daarvoor.”: aldus Liesbeth Koster.


Liesbeth Koster geeft Mark Rutte een rondleiding door De Wijk op 15 jan 2010. (archief: BS/weblog-dewolden.nl)

Ga door met lezen van "Liesbeth Koster stopt als wethouder in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 26
28 januari in klein paradiso een concert voor volwassenen

ECHTEN - Al meer dan 40 jaar schrijven ze hun liedjes en treden ze op in Nederland en België. Oorspronkelijk los van elkaar begonnen, Elly Nieman met haar sprookjesachtige en Rikkert Zuiderveld met zijn cabareteske liedjes, vormen ze sinds hun huwelijk in 1968 een duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ’30 Jaar Onderweg’. De meest recente: een cd van Rikkert, met de titel ‘Solo’ en een van Elly, ‘Circusprinses’. Tijdens dit concert voor volwassenen (geschikt vanaf ca. 12 jaar) spelen Elly en Rikkert een keuze uit hun liedjes van de afgelopen 40 jaar. Van vrolijk en uitbundig tot verstild poëtisch, luisterliedjes en cabareteske intermezzo's.

Ga door met lezen van "Elly & Rikkert in ‘Klein Paradiso’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 26
DE WIJK - De Wijk is sinds 25 januari een piepklein, maar gezellig winkeltje rijker. ‘Klein is het omdat het gevestigd is in een nieuwe schuur bij onze boerderij aan de Postweg. En gezellig omdat je er zelfgemaakte cadeau artikelen kunt vinden. Bijvoorbeeld steigerhouten panelen met windlicht, luiken van steigerhout, opgepimpte kasten en tafeltjes. Veelal in het wit. Maar ook verscheidene decoraties met natuurlijke materialen. Dat in combinatie met accessoires van vroeger, zoals gehaakte spreien, waxinelichtjes met kant, zorgt voor een leuk en gezellig plattelands gevoel’. Aldus eigenaresse Liesbeth Hubers van Fluitekruid, zoals het winkeltje gaat heten. De koffie staat altijd klaar, dus kom gezellig eens kijken. Het winkeltje is geopend op de donderdag en vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur, en op zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Fluitekruid is gevestigd aan de Postweg 6 in De Wijk. Telefoon: 0522-445185.



'De Nichtjes van de Burgemeester' verzorgden de opening. Foto;BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "De Wijk is een winkeltje rijker"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 26
HOOGEVEEN – De politie heeft woensdag het verkeer op de Zuidwoldigerweg gecontroleerd op hun snelheid. Ten tijde van de controle hebben 1608 bestuurders de radarcontrole gepasseerd. 139 hiervan waren in overtreding en reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u. Alle overtreders zullen thuis een bekeuring ontvangen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 26
DRENTHE - Honderden Drentse leraren leggen donderdag het werk neer. Ze protesteren tegen de plannen van minister Van Bijsterveldt van Onderwijs. Die wil het aantal lesuren uitbreiden. Van Bijsterveldt wil dat iedere scholier 1040 uur les krijgt. Maar de leraren vinden duizend uur het maximum. Vanuit Drenthe gaan naar verwachting driehonderd leerkrachten naar Utrecht om hun ongenoegen te uiten.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 26
DE WIJK - Zet het in je agenda: van zaterdag 28 januari tot en met zaterdag 31 maart is de voetbalplaatjesactie in samenwerking met COOP in de Wijk. Dan kun je al je plaatselijke favorieten verzamelen!Zaterdag 28 januari tussen 10.00 –14.00 uur kunnen alle spelers die op de foto zijn gekomen voor het voetbalboek een gratis boek ophalen bij COOP Dunnink.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 26
ZUIDWOLDE - Schrijft u graag? Heeft u een mening, maar krijgt u die maar niet compact en helder op papier? Heeft u de ambitie om een weblog te beginnen of om columns te schrijven? Als columnist van Dagblad van het Noorden en schrijver van het boek: Berichten uit de zorg, kan Esther Donkers u handreikingen doen om u stijl te verfijnen, uw mening op scherp te stellen en de beperkte ruimte die een column biedt ten volle te benutten. Naast stijl, vorm en spelling beraden we ons vooral op de inhoud: gebruikt u humor? Is de column scherp? Zitten er een kop en staart aan? U bedenkt van tevoren een onderwerp waar u graag over zou willen schrijven, van daaruit gaan we verder. Start cursus van 3 lessen, op woensdag 8 februari van 20.00 – 22.00 uur in De Boerhoorn. Voor meer informatie of opgave kunt u contact opnemen met Cursuswerk De Wolden, tel. 0528-378686 of ga naar www.cursuswerk.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 26
De Stones van het platteland

DE WOLDEN - Speel je gitaar, basgitaar, drums of kun je goed zingen? Heb jij iets met dialectmuziek en rock & roll? Wil je graag leven als een popstar, maar dan met de realiteit van het platteland? Meld je dan aan voor één van de audities voor de Nieuwe Dialectrock Sensatie van Nederland! Radiostation RADIONL gaat in samenwerking met TV Oranje op zoek naar muzikanten in de leeftijd van 18 tot 28 jaar, die graag willen deelnemen aan deze nieuwe dialectrock-band.



Ga door met lezen van "Muzikanten gezocht voor nieuwe dialectrock sensatie "

Geplaatst door B S

Tweet This!