'

Feb 29
KOEKANGE - De tante van de in 1992 verdwenen Willeke Dost wil dat de pleegbroer en pleegmoeder van het meisje uit Koekange alsnog worden vervolgd. Bij het gerechtshof in Leeuwarden is door de advocaat van de tante bezwaar gemaakt tegen het besluit van het Openbaar Ministerie om af te zien van vervolging. Dat heeft de tante van Willeke bevestigd. Zij blijft ook strijden voor inzage in het dossier over haar nichtje. De pleegmoeder en pleegbroer van Willeke werden in 2010 aangehouden voor betrokkenheid bij de verdwijning van Willeke. Ze werden uiteindelijk vanwege gebrek aan bewijs vrijgelaten. Op 15 januari 1992 verdween Willeke Dost uit Koekange. Sindsdien is nooit meer iets vernomen van het meisje dat toen 15 jaar was.Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 29
DE WIJK - OBS De Horst organiseert samen met de Belangenvereniging De Wijk e.o. komende week een zwerfvuilactie. De leerlingen van groep 8 maken het centrum schoon en doen dit op vrijdagmiddag 16 maart en de Belangenvereniging neemt op zaterdagmorgen 17 maart de rest van het dorp en de buitenwijken voor haar rekening. Voor de zaterdagmorgen zijn wij nog op zoek naar hulp bij deze actie om al het zwerfvuil van de straat, uit de bermen en aanplant te verwijderen. Alles wat daar niet thuis hoort gaat in de meegebrachte afvalzakken. Zo zorgen wij samen voor een schoon en opgeruimd De Wijk! ’s Morgens wordt er om 9.00 verzameld bij OBS De Horst. Onder het genot van een kopje koffie worden de groepjes ingedeeld. Rond 12.00 ronden wij de actie af en is er voor iedereen een kop soep en broodjes. Wie mee wil doen, eventueel met het hele gezin, kan zich opgeven via: Ronald Linde, Luchtenstein 34, of via de mail rwmrlinde@planet.nl De Wijk rekent op u!

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 29
RUINEN - Op zondag 4 maart wordt door de gezamenlijke koren uit Ruinen en Echten het jaarlijkse Krokusconcert gehouden. Dit concert vindt plaats in de Mariakerk aan de Brink. Aan het concert werken de volgende koren mee: De Geuzingers, Basalt, Kerkkoor, koor Vrouwen van Nu, Popkoor 2000, Pearl Voices en de Keizangers. Er wordt een gevarieerd programma ten hore gebracht. Voor elk wat wils dus. Tijdens het concert wordt een gift gedaan aan de CliniClowns. Deze bestaat uit een bedrag wat nog in kas zat van de in het verleden georganiseerde kerstsamenzangavonden. Het Krokusconcert begint om 14.00 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 29
DRENTHE - Drents Jeugdtheatergezelschap De Reus, de semi-akoestische band Trust en bigband Want2Swing maken kans op de Talentprijs 2012. Dit heeft K&C in Assen bekend gemaakt. De winnaar wordt vrijdag 30 maart 2012 bekroond in Schouwburg Ogterop in Meppel. Kunstenaar Geke Hoogstins, kinderboekenschrijfster en illustratrice Mies van Hout of streektaalfestival !REUR!, krijgt dezelfde avond de Drentse Stimuleringsprijs uitgereikt. De genomineerden voor de Stimuleringsprijs hebben volgens de jury een bijzondere rol gespeeld in de Drentse culturele infrastructuur.

Ga door met lezen van "Genomineerden Drentse Cultuurprijzen bekend"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 29
Houten beelden bevrijd

RUINEN - Vrijgemaakt uit hout, leven in woord en beeld. Een expositie van houten beelden bevrijd uit een dode beuk en kleurrijke taalkunst, poëzie op een geschilderde achtergrond. Het komt samen in de maanden maart tot en met juni in Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Buiten treffen de bezoekers de vier meter grote Wandelaar aan. Hij is gemaakt door Bart Ensing en loopt al ruim anderhalf jaar met het gedicht KOM van Marion Steur door Nederland en België. Hij duikt vaak op in de natuur, langs een Lange Afstand Wandelpad of in een dorpje. Hij houdt van kunst, vooral beeldhouwkunst en poëzie en kondigt vaak exposities aan. Zo ook hier.

Ga door met lezen van "Expositie in Bezoekerscentrum Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 29
ZUIDWOLDE - Drie jeugdleden van Damclub Zuidwolde hebben onlangs meegedaan aan de DDB Cup in Hijken. De 65 deelnemers waren verdeeld over verschillende groepen en de Zuidwoldigers waren alle drie ingedeeld in dezelfde groep. De jongste, Ramon Grim, speelde lekker ontspannen een aantal leuke partijen en eindigde op de zesde plaats. Maikel Grim wisselde hele goede partijen af met wat mindere maar had er wel plezier in. Hij werd vierde. Toen waren alle ogen gericht op Jasper den Boon die extra gemotiveerd was want vorige keer in Hoogeveen moest hij de grote cup (na loting) laten schieten. Hij werd eerste in zijn groep maar op het eind bleken er nog twee spelers te zijn met de hoogste dagscore. Er werd besloten om te dobbelen om de cup. Gelukkig gooide Jasper de hoogste score en mocht hij de grote DDB Cup meenemen naar Zuidwolde. Het volgende toernooi is in maart.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
Cursus Persoonlijke Kracht, Vitaliteit 55+ en Aikido

DE WIJK - In deze cursus van 5 x 2 uur (incl. pauze) wordt er aandacht besteed aan het ervaren van en oefenen met jouw persoonlijke kracht in omgang met anderen. De inhoud van de training komt voort uit de eeuwenoude kennis van de japanse krijgskunst. Thema's die aan bod komen zijn; balans, jezelf kunnen blijven in moeilijke situaties, omgang met stress, ontspanning, het luisteren naar je eigen lijf en het ontdekken en toepassen van jouw persoonlijke kwaliteiten en kracht. Data: op dinsdagavond 6 maart, 13 maart, 20 maart, 27 maart en 3 april. Tijdstip: 19.30 tot 21.30 uur (incl pauze) Kosten: € 70,- (inclusief koffie of thee) Locatie: Dojo/trainingscentum ”Aiki-Training” Comissieweg 26 B 7957ND De Wijk. Meer informatie en routebeschrijving volgt na opgave. Opgave en informatie: info@aikitraining.nl - tel. 06 53 79 96 66. www.aikitraining.nl

Ga door met lezen van "Cursus “Persoonlijke Kracht”"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
ZUIDWOLDE - Een unieke kans om jouw beeldje in brons te laten gieten. Vrijdagavond 2 maart (19.00 uur) wordt de vorm verkend waarmee gewerkt kan worden en krijgt de deelnemer technische uitleg. Ook is er een filmpje te zien waarop het hele proces is te volgen. Zaterdag 3 maart tussen 10.00 en 16.00 uur kan het beeldje onder begeleiding in was gemaakt worden. Op 10 maart volgt het bezoek aan de bronsgieter tussen 8.30 en 12.30 uur. Plaats: Echten of Zuidwolde (word bevestigd). Info: 0528-370760.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
LINDE - Lucyna Dorota Paciorkowska en haar dochter van 17 en zoon van 15 jaar uit Linde ontvangen maandag 27 februari aanstaande het Nederlanderschap. Mevrouw Paciorkowska en haar dochter leggen de neutrale variant van de ‘Verklaring van Verbondenheid’ af. Kinderen onder de zestien jaar hoeven deze niet af te leggen. Waarnemend burgemeester Janny Vlietstra neemt de verklaring af tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis in Zuidwolde. De drie nieuwe Woldenaren zijn afkomstig uit Polen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
ZUIDWOLDE - Op maandag 19 maart van 19.30 – 20.30 uur start de cursus van 5 lessen Medical Kinetics Buikspiertraining in de Boerhoorn. Bij buikspieroefeningen denken we vaak aan sit-up oefeningen. Met deze beweging oefent u echter alleen het bovenste deel van uw buikspieren, waardoor de maagstreek gaat insnoeren en het onderste deel van de buik wordt opgeblazen. Ook werk sit-up oefeningen rugblessures in de hand. Om problemen te voorkomen moeten buikspieroefeningen veilig en effectief zijn. U leert hoe u uw buikspieren op een goede manier kunt trainen. Voor het slagen van het programma is het belangrijk dat u tijd en aandacht besteed aan de oefeningen. Voor meer informatie of opgave kunt u contact opnemen met Cursuswerk De Wolden, tel. 0528-378686 of ga naar www.cursuswerk.nl.Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
ZUIDWOLDE - Rotary Club Hoogeveen-Middenveld heeft een bedrag van 5.250 euro bijeengebracht voor het project Vakantielezen van de bibliotheken Hoogeveen en De Wolden. In De Wolden doen zes scholen in kleine dorpskernen mee aan het project dat de achteruitgang in taal-en rekenkennis van leerlingen in de zomervakantie moet voorkomen. In de zomervakantie holt de taal-en rekenkennis achteruit. Leraren noemen het fenomeen de zomerdip. Kinderen scoren aan het begin van het nieuwe schooljaar slechter dan een paar maanden daarvoor. Dit fenomeen wil Rotary Club Hoogeveen-Middenveld helpen bestrijden. Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer kinderen een poos niet lezen, hun leesniveau afneemt. Daarnaast is met name in de provincie Drenthe het percentage laaggeletterden hoog en blijft de taalontwikkeling achter. Leesbevordering en plezier in lezen is essentieel voor de woordenschat en taalontwikkeling.

Ga door met lezen van "Rotary bestrijdt de zomerdip"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
KOEKANGE - Op zondag 4 maart wordt in de Protestantse Kerk Koekange een Drentse kerkdienst gehouden. Voorganger is de heer A. Metselaar uit Hoogeveen. De dienst en ook de liederen zijn in het Drents. U bent van harte welkom in onze kerk aan de Kerklaan 19 te Koekange. De dienst begint om 09.30 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
ECHTEN - De VVD de Wolden heeft Mirjam Pauwels voorgedragen als nieuwe wethouder van de Gemeente de Wolden. Zij moet voorzien in de vacature die is ontstaan door het plotselinge vertrek van wethouder Liesbeth Koster, bijna een maand geleden. Mirjam Pauwels is op dit moment nog Statenlid voor de VVD in Drenthe. Haar voordracht door het Bestuur en de Fractie van de VVD de Wolden is unaniem. Mirjam Pauwels-Paauw is 40 jaar, getrouwd en heeft 3 kinderen. Zij woont sinds 1996 in Echten. Sinds maart 2011 is zij lid van de Provinciale Staten van Drenthe. Daar heeft zij zitting in de Commissie Omgevingsbeleid. Met de portefeuille Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting, Recreatie & Toerisme, Welzijn, Plattelandsontwikkeling en de Regiovisie Groningen-Assen.

Ga door met lezen van "Mirjam Pauwels (VVD) nieuwe wethouder de Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
Ondernemers in toeristisch-recreatieve sector zoeken samenwerking in het Reestdal

VEENINGEN - Sinds 2010 wordt gewerkt aan het project Idyllisch Reestdal, met als doel het Reestdal nog beter op de kaart te zetten en de contacten in het gebied te verstevigen. Diverse ondernemers willen deze contacten verbeteren en zetten zich in voor een betere samenwerking tussen toeristisch- recreatieve bedrijven. Op dinsdagavond 6 maart wordt een bijeenkomst georganiseerd om ‘Ondernemend Reestdal’ te introduceren.
Kansrijke regio Binnen het Reestdal is veel aanbod op het gebied van toerisme en recreatie. Zowel op het gebied van verblijfsaccommodaties als vrijetijdsbesteding is er voldoende keus voor de toerist. Ondernemend Reestdal heeft ondermeer als doel de samenwerking tussen deze bedrijven te verbeteren. Daarnaast wil Ondernemend Reestdal zich inzetten voor algemene promotie van het Reestdal.

Ga door met lezen van "Ondernemend Reestdal "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
DE WIJK/MEPPEL - Zaterdagavond vond in zaal Nijmeijer te Meppel het concert plaats, wat was georganiseerd door het mannenkoor “De Dickninger Geuzen” uit De Wijk en het Shantykoor “De Meppeler Muggen” uit Meppel. Dit concert, wat in het teken stond van het goede doel, t.w. activiteiten bewoners van Reggersoord en De Schiphorst. Voor een goed bezette zaal werd door beide koren met volle overgave het repertoire op ieder z’n eigen manier afgewerkt. Om de recette van deze avond te verhogen werd tijdens de pauze de loten verkocht. Dankzij de vele sponsoren uit Meppel, De Wijk, Koekange en omgeving konden velen van de aanwezigen met een prijs naar huis gaan. De organisatie bedankt hierbij alle gulle sponsoren. Aan het slot van de avond konden de voorzitters van beide koren aan de vertegenwoordigers van beide tehuizen een cheque overhandigen van € 545. De vertegenwoordigers van deze tehuizen waren hiermee in hun nopjes en zullen er zeker een goede bestemming aan geven.Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
RUINERWOLD - Afgelopen weekend hebben Robert en Sienette van het Hof, ballroom dansers, gemerkt wat de griep met de spieren en conditie doet. Een week na de griep lukt het niet om volledig hersteld aan de start van de wedstrijd Tilburg Moves te verschijnen. De openings klasse SIB hebben ze na één ronde gestaakt, om vol door te kunnen gaan in de eigen klasse de SIIB. Dit resulteerde, ondanks de fysieke gesteldheid na de griep, in een 1ste plaats in de klasse SIIB. Van de internationale juryleden kregen ze 1ste en 2de plaatsen en dat is een mooie prestatie. Tango zelfs allemaal eeste plaatsen. Het debuut op de internationale wedstrijd op zaterdag in Tilburg hebben ze moeten laten lopen. Erg jammer. Conditioneel en fysiek was het niet mogelijk om aan deze wedstrijd, waarin er meer en langer wordt gedanst mee te doen. Al met al “Tilburg Moves 2012” was een prachtig danssportweekend waarin topparen uit 36 landen verschenen. Genoeg inspiratie opgedaan om door te trainen voor de eerst volgende landelijke wedstrijd op 10 maart in Badhoevedorp.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
DE WIJK - Zaterdag 25 februari sloot WIJC F2 de zaalcompetitie af met het kampioenschap in de F2-poule. In deze poule werd gedurende 5 zaterdagen strijd geleverd met Ruinerwold F2, Staphorst F2, Rouveen F2 en Vitesse F2. Na een aarzelend begin, waarin WIJC samen met Staphorst en Ruinerwold streed om de koppositie werd de laatste twee wedstrijddagen met mooi verzorgd spel het kampioenschap afgedwongen. WIJC F2 bestaat uit de spelers Hessel Kreeft, Junior Nsunda, Julian Bouwer, Milan Hooijer, Jasper Bakker, Arnout van Baalen, Marc de Graaf en Job Matser. De laatste twee staan niet op de foto. Milan Hogenesch uit WIJC F4 kwam de jongens van F2 op de laatste wedstrijddag versterken.Ga door met lezen van "WIJC F2 grijpt Winterkampioenschap in de zaalcompetitie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
KOEKANGE – Op de Weerwilleweg in Koeklange bekeurde de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige beginnend bestuurder uit die plaats. De man bestuurde met een alcoholgehalte van 105 ugl een auto.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
RUINERWOLD - De animo om van een groot deel van Ruinerwold beschermd dorpsgezicht te maken is in het dorp niet groot, het college ontraadt het ook, maar de gemeenteraad mag op 8 maart het definitieve besluit nemen. Het plan van het ministerie een beschermd dorpgezicht in te stellen vanaf de dr. Larijweg tot aan de grens met Meppel kent een lange voorgeschiedenis. Enkele jaren terug werden dorpsbewoners ingelicht over de plannen, maar enthousiaste reacties bleven uit. B en W zijn in een advies aan de gemeenteraad ook niet enthousiast. Er is al een beeldkwaliteitsplan voor het gebied, zodat de streek al aardig beschermd is. ‘Extra regelgeving blijft ook achterwege. Daarnaast hebben we ook vertrouwen in de bevolking, die trots is op het gebied’, zegt wethouder Jan ten Kate

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
DE WIJK - Twee mannen van 39 jaar uit Amsterdam en Krommenie zijn aangehouden voor een gewapende overval in 2008 op de, toen nog, Fortis bank in De Wijk. Op basis van een DNA-match werd de tweede verdachte, de man uit Krommenie, in januari opgepakt. De verdachte uit Amsterdam werd eind 2010 al aangehouden. In oktober 2008 overvielen de mannen de bank aan de Dorpsstraat in De Wijk. Vijf personeelsleden werden met vuurwapens bedreigd. Beide verdachten zijn eerder veroordeeld voor gewapende overvallen. De politie in Drenthe sluit nu het onderzoek naar deze overval. De verdachten verschijnen binnenkort voor de rechter.


Bankoverval 2008 foto:BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 9, totaal 167 artikelen)