'

Mei 31
ZUIDWOLDE - In de raadsvergadering van 30 juni 2011 is niet zonder slag of stoot en na een aantal schorsingen uiteindelijk door de raad besloten tot afbouw van de WIW/ID banen. De voorwaarde bij dit besluit gesteld was het speciale afbouwtraject voor de betrokkenen: extra geld, extra ondersteuning bij het vinden van een baan en een extra inspanning mocht dit toch niet lukken.

Ga door met lezen van "Raadsvergadering 31-05-2012 Opheffen WIW/ID-banen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 31
ZUIDWOLDE - De Slagenweg in Zuidwolde is tussen 11 en 29 juni gedeeltelijk dicht. Rijkswaterstaat voert in deze periode werkzaamheden uit aan de weg. Het gaat om het aanbrengen van een nieuwe fundering en nieuwe bestrating en aanpassingen aan de afwatering. Als gevolg van de werkzaamheden is de Slagenweg vanaf kwekerij Klein tot en met de aansluiting Oosterweg in die periode afgesloten. Gele borden geven de omleidingsroute aan.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 31
MEPPEL – Drie omstanders hebben donderdagochtend een 36-jarige vrouw uit Wolvega en haar 1,5 jaar oude zoontje uit hun auto bevrijd die ter water raakte. De vrouw uit Wolvega reed vanuit Meppel op het Jaagpad toen ze plotseling met haar voertuig te water raakte. In het ziekenhuis verklaarde de vrouw dat ze een appel wilde pakken en daardoor niet op de weg lette. De vrouw en haar zoontje kwamen met de schrik vrij. De drie omstanders zijn zonder aarzeling het water in gesprongen en hebben de vrouw en haar zoontje uit de auto gehaald.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 31
RUINERWOLD - Woensdagmiddag is het jeugdteam, Kees Cruys en Erik Snijder, van tc ‘t Wold bij de jeugd van Noordoost in de 2e klasse kampioen geworden. Ze hebben alle 7 competitiewedstrijden volovertuiging gewonnen en zijn dus ook de terechte winnaars in deze klasse. Na de overwinning stond er voor hen een cabrio klaar van Jonkers en Dolsma die hen door het dorp heeft gereden.Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 31
ECHTEN - Liefhebbers van een korte wandeling kunnen maandagavond 4 juni om 19.30 uur verzamelen bij ‘t Huus met de Belle in Echten. Dorpsgids Annie Brandsma vertelt onderweg allerlei wetenswaardigheden over de geschiedenis, cultuur en natuur van het dorp. De start is op de Brink in het centrum van het dorp. Hier kunnen auto’s gratis worden geparkeerd. Na de tocht is er voor de wandelaars gratis koffie of thee en ook de kinderen worden niet vergeten. De bijdrage is 3,50 euro per persoon, maar kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis meewandelen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 31
IJHORST - Op maandag 4 juni a.s. houdt Natuurbeschermingsvereninging “IJhorst-Staphorst e.o.” de laatste ledencontactvergadering voor de zomerperiode. Traditiegetrouw wordt een excursie gegeven, voorafgaand aan het huishoudelijk gedeelte. De vergadering vindt dan ook op een andere locatie plaats, namelijk bij het biologisch-dynamisch bedrijf “de Zonnehorst”, Evenboersweg 28 in Punthorst. De veldexcursie, die om 20.00 uur bij de Puntweg (inrijden vanaf de Evenboersweg: na ± 300 m kunt u parkeren) begint, wordt gegeven door Henk Bunskoek van “de Zonnehorst”. De excursie duurt tot ongeveer 21.30 uur, waarna de vergadering plaatsvindt. Iedereen is welkom.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 31
ZUIDWOLDE - Het Nationaal MS Fonds zoekt collectanten voor de MS collecte in Zuidwolde en omgeving. Over MS wordt vaak gedacht dat het een spierziekte is. Maar niets is minder waar: MS is een zenuwziekte, waarbij de beschermlaag rondom de zenuwen, het zogeheten myeline, wordt aangetast. Hierdoor kunnen de signalen vanuit de hersenen de spieren moeilijker bereiken of zelfs helemaal niet. Bewegen kan daardoor steeds moeilijk worden. Het Nationaal MS Fonds is actief op de gebieden voorlichting, coaching en onderzoek. De MS collecteweek is van 19 t/m 24 november. Info: tel. 010-591 98 39; www.nationaalmsfonds.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
MEPPEL - Tussen vrijdag 25 mei en maandag 29 mei is ingebroken in een bedrijfspand aan de Gasgracht in Meppel. Uit het pand is onder meer gereedschap weggenomen. Onbekenden hebben diverse soorten zagen en slijptollen weggenomen. Ook is een accuboormachine gestolen en diverse laders. De eigenaar deed aangifte. Mensen die beschikken over meer informatie over de inbraak worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
RUINERWOLD - Omdat veel scholen vakantie hebben is de IJsboerderij gewoon open in de vakantie deze week van 10 tot 18 uur. Heeft u nog geen jaarabbonement, kom snel langs en profiteer er heel 2012 nog van, voor maar 24,50 per kind. Schoolreisje, kinderfeestje of familiedag regelen! doe dat snel, vol = vol. Vanaf Juli weer een Maisdoolhof. Ook zijn er weer veel nieuwe en unieke streekproducten.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
DE WIJK – Speeltuinvereniging De Speulhorst uit De Wijk heeft afgelopen vrijdag een tafel en twee bankjes van natuursteen geplaatst. De tafel was al langer in bezit van de speeltuinverenging. Maar er ontbraken nog twee bankjes aldus Arend Klomp van de Speulhorst. Mede door Cuperus Natuursteen uit Meppel kon hier in worden voorzien. Het bankje werd geplaatst door Hendrik Wittink van Cuperus en Arend Klomp van de Speelhorst. De natuurstenen tafel en twee zitjes staan in de speeltuin aan de Willem Koopsweg.


Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
DE WOLDEN - Alle huishoudens in De Wolden ontvangen donderdag 31 mei 2012 de Laat-je-horen-krant. Deze krant gaat over de dienstverlening van de gemeente en informeert over een aantal bijzondere projecten waar gemeente en inwoners samen in optrekken. De gemeente laat de krant verspreiden als bijlage bij De Wolder Courant. In het najaar van 2011 deed de gemeente mee met het onderzoek Waarstaatjegemeente.nl. Dit onderzoek toetst de gemeente op vijf burgerrollen en laat zien hoe inwoners de gemeente zien als kiezer, als klant, als onderdaan, als wijkbewoner en als partner. Inwoners gaven de gemeente rapportcijfers. De Laat-je-horenkrant geeft een toelichting op de cijfers en laat zien wat de gemeente doet met de resultaten.

Ga door met lezen van "Laat-je-horenkrant over dienstverlening"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
Volop informatie over een idyllisch beekdal

DE WIJK/IJHORST - Een dagje uit of een weekendje weg in het Reestdal? Dan mag het nieuwe magazine Het Reestdal ‘een idyllisch Reestdal’ niet ontbreken. Het magazine staat vol met toeristische informatie, een wandel- en fietsroute, leuke winkeltjes en vele andere tips. Alles wat u wilt weten over een schitterend en mysterieus stukje natuur langs het riviertje de Reest.Ga door met lezen van "Nieuw magazine Reestdal is uit!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
IJHORST - Zaterdag 7 Juli organiseert jeugdwerkgroep “Weer of geen weer” van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” een fietstocht naar Centrum Natuur en Ambacht Schoonewelle in Zwartsluis. Vertrek om 13.00 uur van het marktterrein (Bergerslag) in Staphorst. Kosten zijn voor leden € 3,--, niet-leden betalen € 4,50. Opgeven kan tot vrijdag 1 juni per mail: h.vos@natuurbeschermingsvereniging.nl of telefonisch: 0522-441858 of m.vdberg@natuurbeschermingsvereniging.nl of telefonisch: 0522-443224.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
Bedrijfsruimten te huur aan het Notaris Stotijnplein (voorheen Burgemeester Veenhovenplein)

DE WIJK - Vorig jaar juni werd begonnen met de sloop van het voormalige horecabedrijf ‘Oude Hogenkamp’. Daarna had het nog heel wat voeten in de aarde voor er daadwerkelijk een begin gemaakt kon worden met het uitgraven. En toen het eindelijk zover was, diende koning Winter zich aan. Voorts duurde het enkele maanden om het overtollige grondwater weg te pompen. Maar nu een jaar later wordt er volop gebouwd. Ondanks de hitte werken de bouwvakkers rustig en ongestoord door. De contouren van wat ongetwijfeld een prachtig mooi complex gaat worden, worden langzaam zichtbaar.Foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Volop bedrijvigheid Notaris Stotijnplein in De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
DRENTHE - Drukte dit Pinksterweekend in Drenthe. Vooral het goede weer trok veel toeristen naar de provincie toe. Recreatieondernemers en campingeigenaren deden goede zaken. Het extra lange weekend en het goede weer zorgden ervoor dat het slechte voorseizoen vergeten werd. Zo was vakantiecentrum Witterzomer bij Assen bijna helemaal volgeboekt. Volgens regiomanager Dick Dijkstra van belangenvereniging Recron is het misschien wel de drukste Pinksteren in tien jaar geweest. "Deze drukte hadden we niet direct verwacht, mensen boeken altijd al later. Maar het goede weer heeft veel mensen op de been gebracht. Het was volle bak, alles zat heel erg vol."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
DE WIJK – Het was afgelopen weekend prima toeven op landgoed Dickninge. Onder prima weersomstandigheden werd hier het CH De Wijk verreden. ‘De organisatie kan terug kijken op een geslaagd evenement, met veel belangstelling’ zo liet voorzitter Jan Lubberink weten. Jack Broek werd op Pinkstermaandag de grote Winnaar met Best Choice tijdens de Z/ZZ winninground.

Albert Zoer sprong over de (rode) muur van Dickninge. Foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Jack Broek grote winnaar CH De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
ZUIDWOLDE - Op cbs De Heidevlinder in Zuidwolde stond alles de afgelopen weken in het teken van Spieren voor spieren. Jan Willem Melisse leerde de kinderen, in het kader van zijn project Health for kids, van alles over gezonde voeding en bewegen. Na theorielessen over voeding, roken, alcohol en pesten was het tijd voor bijzondere gymlessen (atletiek, skeeleren, trialbiken, zelfverdediging en dansen) en kooklessen onder leiding van restaurants uit Hoogeveen. Dit alles leidde tot een spetterend hoogtepunt op zaterdag 12 mei in Hoogeveen.

Ga door met lezen van "Spieren voor spieren gesteund door De Heidevlinder"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 28
ELIM - De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een dodelijke eenzijdige aanrijding die zondagavond rond 22.15 uur plaatsvond op de Ritmeesterweg in Elim. Daar reed een crossauto, die in de richting van de Barsweg reed, in een bocht tegen een boom waarbij beide inzittenden, een 39-jarige inwoner van Hollandscheveld (bestuurder) en een 31-jarige inwoner uit Elim ter plekke aan hun verwondingen overleden. De Verkeersongevallenanalyse stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval. De weg werd enkele uren voor alle verkeer afgesloten.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 28
MEPPEL – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige inwoner van Giethoorn aangehouden op het Prinsenplein in Meppel. De man werd door een portier van een uitgaansgelegenheid betrapt op het gebruik en bezit van drugs. De man werd aangehouden op verdenking van het bezit van hard-drugs en overgedragen aan de politie die hem overbracht naar het bureau voor nader verhoor.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 28
ZUIDWOLDE - In Hollandscheveld werden zaterdag 12 mei de tweede RWS B en C wedstrijden geturnd van district Drenthe zuid. Plus DOS Zuidwolde was vertegenwoordigd met 13 deelneemsters die, onder leiding van trainster Petra van Werven, zich weer goed hadden voorbereid. De ochtend begon veelbelovend met 7 turnsters van Plus DOS. Fay Li ten Kate startte in de instapcategorie niveau 10 en haalde een prachtige bronzen medaille. De dames Ines Dekker, Myrthe van Dongen en Lena Jansen kwamen uit in de categorie pupil 2 niveau 8. Dat werd, ook onderling, een spannende strijd waarin uiteindelijk Ines vierde werd, Myrthe derde en Lena de eerste plaats behaalde.

Ga door met lezen van "Medailles voor turnsters"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 11, totaal 201 artikelen)