'

Jan 31
RUINEN - De hulpdiensten rukten massaal uit naar een verzorgingshuis aan de Esweg in Ruinen waar een gaslucht was geroken. Na onderzoek door de brandweer was er inderdaad een gaslucht te ruiken. Een aantal bewoners moest in het huis hun kamer verlaten en werden in de ontmoetingsruimte opgevangen. De brandweer laat weten dat een afsluiter van een gasinstallatie niet goed vast zat en dat er daardoor lekkage en een gaslucht was ontstaan. Na dat een en ander was gerepareerd konden de bewoners weer terug naar hun vertrouwde omgeving.


foto: Klaas Lunshof/Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
RUINERWOLD - Arend Compagner uit Ruinerwold heeft vanmiddag om 15.30 uur een Koninklijke onderscheiding ontvangen van Burgemeester Roger de Groot. Dit gebeurde op zijn werk bij de WABCO in Meppel. De heer Compagner is 30 jaar Lid van de OR van WABCO BV in Meppel. En werd voor deze diensten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Compagner is geboren op 9 mei 1954 en woont aan de Dokter Larijweg in Ruinerwold.


foto: Martin Nanninga

Ga door met lezen van "koninklijke onderscheiding voor Arend Compagner uit Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
RUINERWOLD - Als aanloop voor de komende spaaractie ligt er voor alle klanten op vrijdag 1 febr. een deelname formulier in de winkel die u in kunt vullen om kans te maken op een gratis verblijf in Centerparcs. De voorwaarden vindt u onder www.c1000.nl/centerparcs. Met ingang van a.s. maandag 4 febr. begint onze actie waarmee u voor grote korting kunt sparen voor een dag of een (mid)week(end) Centerparcs.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
RUINERWOLD - Op de Haakswold in Ruinerwold is donderdagochtend een 17 jarige bromfietser uit Ruinen zwaar gewond geraakt, nadat hij was aangereden door de bedrijfsbusje. Het mobiel medisch team is de ambulance tegemoet gevlogen om halverwege de rit medische assistentie te verlenen. De jongen werd vervolgens per heli verder vervoerd naar het UMC in Groningen. De bestuurder van het busje wilde de dam oprijden om daar producten af te leveren, en zag vermoedelijk de bromfietser op het fietspad over het hoofd. De politie heeft de sporen van het ongeval vast gelegd voor hun verslag.

foto: Harm Halfmouw/Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
DRENTHE - Vanaf 2014 wordt Koninginnedag vervangen door Koningsdag. De dag zal ook niet meer op 30 april, maar op 27 april plaatsvinden, de verjaardag van Willem-Alexander. Dat heeft de RVD bekendgemaakt. De eerste Koningsdag zal echter op 26 april plaatsvinden, aangezien 27 april 2014 op een zondag valt. In 2014 zal de Koninklijke Familie de dag vieren in Amstelveen en De Rijp. Deze gemeenten kunnen gebruik maken van het programma dat al is ontwikkeld voor de geplande viering van Koninginnedag op 30 april dit jaar, die vanwege de abdicatie en inhuldiging een ander karakter krijgt.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
DE WIJK - De historische vereniging de Wijk-Koekange blikt tevreden terug op de ‘Kiekiesdag’ die dinsdag voor de tweede keer werd gehouden. Velen kwamen even kijken in ontmoetingscentrum de Havezate in De Wijk. In de loop der jaren is er een mooie verzameling foto’s aangelegd van o.a. dorpsgezichten, schoolklassen, verenigingen en personen. Ook is een mooie verzameling krantenknipsels, akten, nota’s aangelegd. Ook de oude dorpsfilm werd doorlopend gedraaid. Met name veel senioren vonden het prachtig, en namen uitgebreid de tijd om nog eens een duik in het verleden te nemen. Daarbij kwamen vele oude verhalen en anekdotes weer naar boven. Op woensdag 6 februari zal er een herhaling plaatsvinden in dorpshuis De Schakel te Koekange. De openingstijden zullen dezelfde zijn als in de Wijk. De toegang is voor beide dagen gratis.foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
ECHTEN - Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart zijn er weer de landelijke NL Doet-dagen. Echten heeft zich voor diverse klussen aangemeld. Hier zijn natuurlijk vrijwilligers voor nodig. Heb jij tijd en lijkt het je leuk, help dan mee om deze klussen te klaren. Je kan je aanmelden via de website van NL Doet op deze pagina: http://www.nldoet.nl/nldoet/klus_zoeken/ . Hier vind je alle klussen die in Echten gedaan moeten worden. Maar aanmelden kan natuurlijk ook via de contactpersonen die bij deze klussen vermeld staan. Graag tot ziens op 15 en 16 maart, want: vele handen maken licht werk!

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
RUINERWOLD - De gezamenlijke kerken van Ruinerwold/Berghuizen steunen sinds een jaar een project van Kerk in Actie: rijstboeren op Sumatra. Henriëtte Nieuwenhuis begeleid dit project. Zij is even terug in Nederland en bezoekt ook Ruinerwold. Henriëtte NIeuwenhuis is woensdagavond 6 februari om 20.00 uur te gast in de Hervormde Kapelgemeente, Dijkhuizen 97 in Ruinerwold om te vertellen over haar ervaringen. Indonesië is een prachtig (toeristisch) land en een voormalige Hollandse kolonie, maar er zijn ook grote etnische spanningen. In oktober 2012 werden 17 mensen vermoord, 200 huizen en 4 scholen verwoest. De diaconie probeert in die situatie te bemiddelen tussen Moslims en Christenen, autochtoon en allochtoon, de armoede onder de boeren te bestrijden en hoop te bieden. bron:MC

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
RUINERWOLD - Tijdens de traditionele jaarvergadering van de Vrouwen van Nu Ruinerwold werden op maandag 28 januari in café De Klok maar liefst 10 jubilarissen gehuldigd: 60 jaar lid Femmie Lier-Zandstra en Annigje Pot-Bralten, 50 jaar lid Eraldina Hagewoud-Bennink, 40 jaar lid Geesje v.d. Berg-ter Haar en Sjoukje Rumph-Have en 25 jaar lid Bertha Klok-Pekel, Zwaantje Meijer-Schiphorst, Co van Spil-Vos, Betsie Vos-Runhart en Annie Wolbers v.d. Tuuk. Alle jubilarissen ontvingen een boeket bloemen en een oorkonde. De 25-jarig jubilarissen kregen een zilveren korenaar, de 40- jarigen een briefopener en de 50 en 60 jarigen een vaas met inscriptie.

Ga door met lezen van "Hulde voor jubilarissen en afscheid van voorzitter"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
DRENTHE - De twee Drentse kunstenaars Delia Bremer en Johan Hovinga zetten Drenthe in het zonnetje op 31 januari, Gedichtendag 2013. Beide hebben ze een gedicht gemaakt in het Drents of over Drenthe en deze gedichten delen ze uit tijdens hun treinreis naar Amsterdam. Op 31 januari 2013 vindt de 14e gedichtendag plaats, tevens startdatum van de Poëzieweek. Delia en Johan reizen per trein af van Assen naar Amsterdam, alwaar ze de gedichten voordragen en uitdelen in Drenthe-rode doosjes. Onderweg zullen ze in verschillende plaatsen ook stoppen om ook daar de gedichten uit te delen. Naast de gedichten die in rode doosjes zijn verpakt, nemen ze een groot Drenthe menubord mee om op te vallen. Delia en Johan zijn de hele dag te volgen via Twitter (@DeliaBremer en @JohanHovinga)

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
DE WIJK - De 15 jarige Maartje Stadhouders uit De Wijk staat vrijdagavond in de Battle van het Tv-programma ‘The Voice Kids’. De jonge zangeres deed op 21 december mee aan de ‘Blind Auditions’. En maakt deel uit van het team van Nick & Simon. Welk liedje ze gaat zingen blijft nog even een verrassing. The Voice Kids is de jonge talentenjacht waarbij het gaat om echt talent. De talenten doen gelijk auditie met een liveband op een écht podium voor publiek. De coaches: Marco Borsato, Nick en Simon en Angela Groothuizen selecteren op basis van de stem de talenten die zij willen coachen. Na The Blind Auditions gaat elke coach met zijn talenten door naar The Battle. Daar strijden de talenten in de battle-ring tegen elkaar voor een plek in de volgende ronde. De talenten die overblijven gaan naar de grote LIVE finale. De muzikale talentenshow wordt vrijdagavond om 20.30 uur uitgezonden op RTL4. Zaterdag is er op RTL 8 een herhaling om 18.00 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
DE WIJK - Op de woningbouwlocatie Dunningen 3e fase is het archeologisch bureau ARC vanaf vandaag weer aan de slag met het resterend deel van het archeologisch onderzoek. Voor de ontwikkeling van het gebied is het nodig dat de gemeente inzicht krijgt of er archeologische waardevolle resten in de bodem zitten. Er worden hiervoor proefsleuven gegraven in het gehele gebied. Door de vorst heeft het bureau het werk een week moeten staken. Doordat deze week de dooi is ingezet kan het werk weer worden opgepakt. Naar verwachting zal het veldwerk nog 2-3 dagen in beslag nemen (mochten er vondsten zijn dan kan het eventueel langer duren). Het terrein mag zolang het onderzoek niet is afgerond niet worden betreden, door de nog open liggende sleuven kan het gevaarlijk zijn om het terrein te betreden. Aan het einde van het onderzoek worden de proefsleuven weer dichtgegooid en wanneer het terrein weer veilig is worden de waarschuwingsborden verwijderd.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
HOOGEVEEN - Op donderdag 14 februari gaan 6000 kinderen van verschillende basisscholen uit het noorden naar het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen. Dit festival staat geheel in het teken van de rechten van het kind. Doel van het festival is om kinderen via films bewust te maken van het bestaan van kinderrechten en om de kinderen een kijkje te geven in het leven van andere kinderen. Het festival wordt georganiseerd in Drachten, Leeuwarden, Hoogeveen, Stadskanaal en dit jaar voor het eerst ook in Steenwijk en Groningen.

Ga door met lezen van "Soroptimist Filmfestival voor kinderen nu al in zes plaatsen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
HOOGEVEEN - Aan de Schilpehoorstraat in Hoogeveen is woensdagmiddag in een flat in de kruip ruimte een gaslek ontstaan aan een gasleiding. De brandweer kwam ter plaatse om op zoek te gaan naar het lek. Hoewel er eerst aan een lek in een schoonmaakmiddel werd gedacht blek dit na onderzoek niet het geval. Twaalf flatwoningen zijn uit voorzorg ontruimt. Na een uur konden de bewoners van het desbetreffende deel weer terug naar de woningen. De gaslek is vermoedelijk ontstaan door de dooi, hierdoor komt de grond in beweging en kan er een lek in het leidingstelsel ontstaan. Bewoners klagen over slecht onderhoud aan het gebouw een woordvoerder ter plaatse van Woonconcept kan dit niet bevestigen. Rendo en BAM hebben het lek gerepareerd.


foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
ZUIDWOLDE - Het college van De Wolden wil meewerken aan de concrete voorbereiding en uitwerking van het woningbouwplan Ekelenberg in Zuidwolde. Locatie Ekelenberg, lokaal en regionaal beter bekend als de voormalige camping Ekelenberg, is eigendom van de heer Haar. De heer Haar wil op een deel van het voormalige recreatieterrein de komende jaren vijftig woningen realiseren. Dit woonplan past in het Woonplan van De Wolden 2011-2015.

Ga door met lezen van "Woningbouwplan Ekelenberg Zuidwolde in voorbereiding"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
RUINERWOLD - Op dinsdag 12 februari wordt de huidige geldautomaat van Rabobank Meppel-Steenwijkerland in Ruinerwold vervangen door een nieuwe automaat. De werkzaamheden starten op dinsdag 12 februari vanaf ± 8.30 uur. Het is vanaf de start van de werkzaamheden niet meer mogelijk om gebruik van de geldautomaat te maken. Het is op deze dag mogelijk om (kleine) geldbedragen op te nemen bij de Kassa van de naastgelegen C1000 Koetsier in Ruinerwold.

Ga door met lezen van "Ruinerwold krijgt een nieuwe geldautomaat "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
DE WIJK - Op woensdag 6 februari gaat de plusklas van Wolderwijs in De Horst van start. Een aantal leerlingen van de verschillende scholen van deze stichting gaat dan voortaan op woensdag naar De Wijk op school. Op maandag 28 januari is er voor hun ouder(s)/verzorger(s) een informatieavond in het lokaal waar de plusklas voortaan huist.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
DE WIJK – Een hardloper is dinsdagavond om 19.30 uur op Dorpsstraat in De Wijk geschept door een automobilist. De man was aan het sporten en werd daarbij te laat opgemerkt door een automobilist toen hij ter hoogte van de Havezate de straat overstak. Politie en een ambulance waren snel ter plaatse. De man werd ter observatie meegenomen naar het ziekenhuis. Over zijn toestand is niets bekend. De automobilist kon zijn weg vervolgen nadat hij een verklaring had afgelegd.


Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
DE WOLDEN - Het college van De Wolden heeft ingestemd met het ontwerp Beleidsplan Recreatie en Toerisme 2013-2017. Het beleidsplan moet zorgen voor vergroting van de toeristisch-recreatieve bestedingen en daarnaast een bijdrage leveren aan het aanbod van recreatievoorzieningen in De Wolden. Vanaf donderdag 31 januari ligt het beleidsplan zes weken ter inzage. Tot en met donderdag 14 maart kunnen belanghebbenden een inspraakreactie indienen.


Ga door met lezen van "Inspraak ontwerp Beleidsplan Recreatie en Toerisme"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
MEPPEL - Voor de nieuwswebsites van Boom regionale uitgevers moeten bezoekers binnenkort betalen. De sites van de Steenwijker Courant, de Meppeler Courant, de Nieuwe Ooststellingwerver en de Stellingwerf zijn per 30 januari vernieuwd. Na een kennismakingsperiode zijn de sites alleen toegankelijk voor abonnees van de krant of voor bezoekers die een digitaal abonnement nemen. Boom zegt dat het alleen op deze wijze mogelijk is om het lokale nieuws kwalitatief en onderscheidend te brengen via de digitale media.

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 13, totaal 251 artikelen)