'

Mrt 31
RUINERWOLD - Ruinerwold was van meet aan de bovenliggende partij maar in het begin van de wedstrijd was het de thuisploeg die eerste kansen wist te creëren: een gevaarlijke vrije trap van Steenwijkerwold kon nog goed verwerkt worden en een ook de deklat boven keeper Matthieu Keizer moest Ruinerwold behoeden voor een achterstand. In het verdere verloop van de eerste helft creëerde Ruinerwold een aantal goede kansen maar gescoord werd er niet. De doelman van Steenwijkerwold redde of de Ruinerwoldse spitsen hadden het vizier niet opscherp.

Ga door met lezen van "Ruinerwold boekt overwinning tegen Steenwijkerwold."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
VEENINGEN - Het muziekfeest Tribute to Monsters of Rock bij loonbedrijf de Gorter is in alle opzichten een supergeslaagd feest geworden waar vele honderden bezoekers een bijzonder gezellige avond hadden. De optredens van tributebands van Status Quo, Guns N’ Roses en Metallica vielen in de smaak. Guns ’N Rozes was volgens het publiek de absolute smaakmaker. Ondanks het koude weer was het in de schuur bijzonder aangenaam. En viel er geen wanklank te bespeuren. De organisatie kijkt met een super tevreden gevoel terug op de vierde editie, die mede dankzij hulp van een aantal vrijwilligers op rolletjes is verlopen.
Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
IJHORST - Op een vakantiepark aan de Veldhuisweg in IJhorst heeft zondagochtend een grote brand gewoed in één van de SM (sadomasochisme) bungalows. Volgens buurtbewoners worden erin deze chalet al jaren sadomasochisme praktijken uitgevoerd. Dit geeft volgens de buurt veel overlast. De woning stond bij aankomst van de brandweer van Staphorst al volledig in brand. De woning brandde volledig af. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Er zal door de politie een nader onderzoek in worden gesteld Volgens buurtbewoners ging het om één van de beruchte SM woningen op het park die al lange tijd in het nieuws zijn. Bij de brand is niemand gewond geraakt.


foto: Persbureau Meter

Ga door met lezen van "Omstreden sm chalet in vlammen op op vakantiepark in Ijhorst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
RUINERWOLD - Op 6 april organiseert de landelijke studenten commissie veebeoordelen het NK Veebeoordelen voor studenten. Op deze dag strijden deelnemers van alle Agrarische hoge scholen en universiteiten tegen elkaar om de nationale titel. Het kampioenschap vindt plaats bij de melkveehouderij van Piet de Boer, de Wetering 3 te Meppel. 3e jaars diergeneeskunde student Erik Schoemaker verdedigt naast de eer van de Universiteit Utrecht ook die van Ruinerwold. Een thuiswedstrijd dus. Veebeoordelen is het keuren van koeien op basis van een ongeveer 20 kenmerken om vervolgens de koe een oordeel in punten te geven.

Ga door met lezen van "Veebeoordelen voor studenten met Ruinerwoldse deelname "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
ZUIDWOLDE - Op de Meppelerweg in Zuidwolde is vanmorgen een bestelbusje tegen een boom gebotst. Bij dit ongeluk raakte één persoon gewond. Vermoedelijk slipte het bestelbusje op het besneeuwde wegdek. De bestuurder is naar een ziekenhuis gebracht. Het is volgens de politie uitzonderlijk dat er op de laatste dag van maart gladheidsongevallen gebeuren.


foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
IJHORST - Op woensdagmorgen 3 april 2013 gaat de Plantenwerkgroep van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” op zoek naar de Wilde Narcis. Net als in 2011 in Rouveen/Staphorst, in 2012 in Staphorst/Lankhorst gaan wij dit herhalen in IJhorst. Dit gaat deze groep doen op de fiets. Wilt u mee zoeken of weet u de groeiplaats van de Wilde Narcis in de regio IJhorst, dan bent u van harte welkom. Plaats en tijd van samenkomst is café-restaurant Het Vosje, Heerenweg 36, IJhorst om 9.30 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van de plantenwerkgroep: Jan Paasman, tel.nr. 0523-657371; e-mail: plantenwerkgroep@home.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
DRENTHE - Scholen met minder dan honderd leerlingen hoeven van de VVD en PvdA niet dicht. Dat schrijven ze in een gezamenlijke verklaring. De partijen nemen het advies van de Onderwijsraad om kleine scholen te sluiten niet over. In Drenthe zijn ongeveer 120 basisscholen met minder dan honderd leerlingen. De regeringspartijen vinden het voorgestelde aantal geen harde grens. Het gaat de fracties om kwaliteit en niet om kwantiteit. Dat betekent niet dat kleine scholen nu achterover kunnen leunen. De fracties vinden dat scholen vaker moeten samenwerken.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
DRENTHE - De SP statenfractie in Drenthe wil weten wat het provinciebestuur gaat doen bij toekomstige schade door aardschokken en -bevingen. De SP merkt op dat er ook in Drenthe al de nodige bevingen zijn geweest. Bij Roswinkel zijn bijvoorbeeld de afgelopen 14 jaar 39 bevingen geregistreerd. De partij wijst er op dat in Groningen een speciale ombudsman is aangesteld voor de afwikkeling van schade en dat daar wordt gekeken naar sensoren die van te voren bevingen registreren.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
DRENTHE - Dit jaar biedt Natuurmonumenten wederom een serie excursies aan door het prachtige Mantingerveld. Vanuit Nieuw Balinge op pad met de gids. Genieten van de heide, jeneverbessen en prachtige vergezichten. De vertrekdata zijn de zaterdagen 4 mei, 15 juni, 19 oktober en 21 december telkens van 14.00 uur tot 16.30 uur. Het verzamelpunt is dorpshuis de Heugte, Lijsterstraat 1 Nieuw Balinge. Trek stevige, waterdichte schoenen of laarzen aan en neem een verrekijker mee. Honden kunnen niet mee op excursie.

Ga door met lezen van "Excursies Mantingerveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
Meppel heeft primeur Europa’s grootste springkussen

MEPPEL/ROGAT – In het paasweekend kunnen kinderen (basisschoolleeftijd) in Sporthal het Vledder te Meppel bij ‘Paaskids’ hun hart ophalen met het grootste springkussen van Europa. Het kussen heeft een oppervlak van 18 bij 38 met een hoogte van maar liefst 6 meter. De attractie voldoet uiteraard aan alle moderne veiligheidseisen.

Ga door met lezen van "‘Paaskids’ in Sporthal het Vledder"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
ZUIDWOLDE - Vrijdagavond reed een 45-jarige vrouw uit Waalwijk met haar auto over de Meppelerweg. Daar botste ze tegen een tractor. Vermoedelijke oorzaak is een teveel aan alcohol. Bij de blaastest scoorde ze 1380, wat overeenkomt met ruim 3,1 promille alcohol. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
HOOGEVEEN - De gemeente Hoogeveen heeft 2012 afgesloten met een positief saldo van bijna twee miljoen euro. Het resultaat is bereikt door het afgelopen jaar minder geld uit te geven aan bijstandsuitkeringen, de wet maatschappelijke ondersteuning en de eigen bedrijfsvoering. Verder kreeg de gemeente een hogere rijksuitkering van het gemeentefonds. De gemeente stort een groot deel van het positieve resultaat euro in de eigen reserves. Daarvan wordt 250.000 euro gebruikt voor de stimulering van de werkgelegenheid.

Ga door met lezen van "Hoogeveen maakt twee miljoen winst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
DRENTHE - Tuincentra in Drenthe hebben veel last van de kou deze maand. Er wordt gesproken over het slechtste jaar sinds jaren. Waar normaal gesproken mensen in maart massaal de tuin in gaan om fleurige perkplantjes te poten, blijven de bloeiende planten nu onverkocht in de winkels staan.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
DE WIJK - Fit in De Wijk organiseert op 13 april 2013 een Spinning Marathon in sporthal de Slenken in De Wijk. Deelnemers spinnen mee voor kinderen met een energie-stofwisselingsziekte. De Opbrengst spinning marathon gaat naar Join4energy, team Fietsen voor Koen. ‘Vijftig fietsen staan er klaar vertelt initiatiefnemer’ Tonnie Korsten van sportschool Fit in De Wijk. ‘Het belooft een mooie happening te worden, zitten nu op de helft qua bezetting. Dus mensen kunnen zich nog steeds aanmelden. Dat kan ook met een groepje waarbij gezamenlijk de tijd wordt volgemaakt’. Als het aantal van vijftig lukt wordt er gelijk ook een record verbroken in De Wijk. ‘Het zou mooi zijn lacht Korsten. Ooit hebben we eens de helft gehaald. Dus wie weet. Maar het is geen doel op zich’.


Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Spinning Marathon voor het goede doel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
MEPPEL - Energiebedrijf Rendo stelt drie oud-directeuren persoonlijk aansprakelijk voor de verliezen door de bouw van een energiecentrale in Steenwijk. Het bedrijf in Meppel investeerde bijna 30 miljoen euro in de centrale, maar het innovatieve project is uitgedraaid op een fiasco. Als de centrale niet wordt overgenomen, kost dit Rendo 27 miljoen euro. Wordt de centrale wel overgenomen, dan kost dit het bedrijf alsnog 17 miljoen euro. De oud-directeuren zouden miljoenen euro's in eigen zak hebben gestoken. Ook hadden twee van hen belangen in het bedrijf dat de centrale heeft gebouwd. De FIOD heeft in december vorig jaar beslag gelegd op de vermogens van de oud-directeuren en onderzoekt de zaak. Ook loopt er nog een strafrechtelijk onderzoek naar fraude. Rendo heeft zelf ook een onderzoek ingesteld.Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
DE WIJK - Veel mensen zeggen iets te willen maar doen vervolgens iets anders. Moed vormt de brug tussen willen en doen. Moedig handelen versterkt het geloof in jezelf en vergroot je gevoel van eigen waarde. Het helpt je op een positieve en realistische manier naar jezelf, anderen en situaties te kijken. En laat je ervaren dat altijd wat kunt doen. Wil je weten wat je kunt doen om jezelf meer kracht te geven? Vind je het belangrijk goede relaties met anderen te onderhouden? Dan is de training ‘Moed Doet Goed’ echt iets voor jou! We starten 8 april, 20.00 – 22.00 uur. Locatie: Centrum Animare, De Vos van Steenwijkstraat 62, De Wijk. Voor meer informatie/opgave: info@centrumanimare.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
VEENINGEN - De Stichting SVV uit Veeningen organiseert een Paasvuur op eerste Paasdag 31 maart. Aanvang: 19.00 uur. Locatie: Vonderweg te Veeningen. Tent en wc aanwezig. Zaterdag 30 maart kan er nog takken en snoeihout worden gebracht tussen 10.00 UUR en 16.00 uur. Mocht je eerder hout willen brengen neem dan contact op met het volgende telefoonnummer, Tel : 06-21637241. Er kan dan een afspraak gemaakt worden wanneer het terrein toegankelijk is. In tegenstelling tot andere paasvuren in de regio, gaat het paasvuur in Veeningen vooralsnog gewoon door!

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
Muziekfestijn in verwarmde schuur

VEENINGEN - Op zaterdag 30 maart staat de vierde editie alweer gepland van de Oldtimerock concerten bij Loonbedrijf de Gorter in Veeningen. Dit keer met tributebands van Metallica, Guns ’n Roses en Status Quo. Present Danger is gestart in 1996 als hardrock-coverband. In 2005 besloten de bandleden naast de reguliere optredens een Metallica-set te gaan brengen. In het jaar 2007/2008 besloot de band om zich als Metallica tribute in te schrijven voor de landelijke bandcompetitie “Clash of the coverbands”. Dit werd een mooie periode voor de band waarbij, in de aanloop naar de finale, vette podia als, de Mezz Breda, de Effenaar Eindhoven, 013 Tilburg en Paradiso Amsterdam werden aangedaan. Uiteindelijk werd deze Metallica tribute in de landelijke finale in de Vechtse Banen te Utrecht gekozen tot winnaar. Daarnaast mocht Thijs de award van beste gitarist in ontvangst nemen. Inmiddels is het Metallica repertoire uitgebreid tot een spectaculaire tributeshow.

Ga door met lezen van "Tributebands van Metallica, Guns N'Rozen en Status Quo naar Veeningen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
HAVELTE - Tijdens de paasdagen exposeren Bloemstylist Lenie Lomulder en Kunstenares Delia Bremer in Café-Restaurant De Linthorst in Havelte. Kunstenares Delia Bremer uit Hoogeveen exposeert haar kleurrijke acryl schilderijen. Statige en zwierige bomen in de vier seizoenen sieren de wanden t/m 26 april. In de schilderijen zijn verschillende papier soorten verwerkt waardoor er een lagen structuur zichtbaar wordt. Voorwerpen, schijnbaar nutteloos, gevonden langs de kant van de weg worden verwerkt in de schilderijen. De materialen krijgen daardoor een nieuwe meerwaarde. De kunstenares vervaardigt ook kunstwerken in opdracht. Naar aanleiding van de verhalen en verlangens van de opdrachtgever ontstaan er unieke kunstwerken.

Ga door met lezen van "Bloem & Kunst in Café-Restaurant De Linthorst!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
DE WIJK - Gemeente De Wolden komt met verkeersmaatregelen voor de Postweg en de kruising Postweg-Dorpsstraat in de Wijk. Sinds de komst van de bredeschool aan het eind van de Postweg (voormalig gemeentewerf) is het gebruik en de verkeersintensititeit van de weg en de kruising Postweg-Dorpsstraat veranderd. Met de nieuwe maatregelen wil de gemeente de veiligheid (met name voor het langzame verkeer zoals fietsers en overstekende kinderen) vergroten. De werkzaamheden worden dit jaar gerealiseerd.


foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Verkeersmaatregelen Postweg en kruising Postweg-Dorpsstraat de Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 14, totaal 279 artikelen)