'

Jul 31
MEPPEL - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 43-jarige inwoner van Meppel aangehouden op verdenking van diefstal. Surveillerende agenten kwamen de man midden in de nacht tegen in de Thorbeckelaan in Meppel. Hij was in het bezit van een bloempot en een plant. Gezien het tijdstip verdacht. Na onderzoek werd duidelijk dat bij een bouwmarkt in Meppel een hek was geforceerd. Er misten een aantal planten en ook lagen diverse planten omver. Agenten gingen naar de woning van de man. Daar werd hij aangehouden op verdenking van diefstal. De plant en de bloempot werden in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Namens de bouwmarkt

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 31
DRENTHE - De brandweer in Drenthe heeft de meeste tijd nodig om bij noodgevallen te komen. Dat blijkt uit een onderzoek van Nu.nl. Het landelijk gemiddelde van de aanrijtijd is zeven minuten en 53 seconden. In Drenthe duurt het bijna tien en een halve minuut. Nu.nl heeft bij de 25 veiligheidsregio's informatie opgevraagd over de opkomsttijd bij noodgevallen. Dat is de tijd tussen de melding en het tijdstip dat de brandweer ter plekke is. Ook in Friesland en Groningen zijn de opkomsttijden landelijk gezien lang. De veiligheidsregio Drenthe wijt de lange opkomsttijd aan het kleine aantal kazernes in de regio. In Zuid-Holland gaat het het snelst: zeven minuten.


Foto Arjan Tien Van 112Fotografiemedia

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 31
RUINERWOLD – Tijdens de open boerderijendag van Ruinerwold konden bezoekers bij de LTO raden naar het juiste gewicht van een edammer kaas. Edwin uit Meppel is de winnaar geworden, hij raadde 1570 gram. Het gewicht van de kaas was 1574 gram. De prijs wordt naar hem toegestuurd.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 31
RUINERWOLD - Ondanks de vakanties van de diverse bestuursleden gaan de voorbereidingen voor de Oldtimerdag Ruinerwold gewoon door. Even wat koeler dan snel de borden geplakt of spandoeken geplaatst. Jannes Kuik en Bertus Redeker plakten 50 borden welke nadien samen met enkele vrijwilligers in de regio worden verspreid. In tegenstelling tot sommige andere evenementen worden de borden binnen 1 of 2 dagen na de Oldtimerdag weer opgehaald om volgens jaar opnieuw dienst te doen.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 31
DRENTHE - Ook in Drenthe zitten filialen van Bakker Bart in zwaar weer. Gisteren werd bekend dat zo'n zestig filialen van de bakker in Nederland een faillissement boven het hoofd hangt. Veel zaken krijgen geen goederen meer geleverd omdat ze nog rekeningen hebben openstaan bij het hoofdkantoor. Volgens de ondernemers eist het hoofdkantoor een steeds groter deel van de winst. Zo moeten goed lopende zaken meebetalen aan de huur en lonen van filialen waar het slecht gaat. Hierdoor is het voor de goed lopende bedrijven ook steeds lastiger om rond te komen. Bakker Bart heeft in Drenthe zaken in Assen, Beilen, Roden, Emmen, Coevorden, Hoogeveen en Meppel

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 31
RUINEN - Bij een bedrijf in groenvoorziening in Ruinen is afgelopen nacht ingebroken. Er zijn onder meer twintig bosmaaiers en tien bladblazers gestolen. Om binnen te komen hebben de dieven een duur geforceerd. De 48-jarige eigenaar heeft aangifte gedaan en de politie onderzoekt de diefstal.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
DRENTHE - Zoete verleidingen zijn al zo oud als de weg naar Rome, maar een festival zoals dat van 8 tot en met 10 augustus bij Taart van Toen in Sleen wordt gehouden, is uniek in Nederland. Meer dan zestig standhouders, waarvan een groot deel uit de eigen regio, bevolken drie dagen lang de mooie tuin rond de boerderij van Marjolein Kleine. Ze is de geestelijke moeder van het festival en mocht vorig jaar bij de eerste editie van het festival liefst 5.000 bezoekers in haar domein verwelkomen.

Marjolein Kleine timmert nadrukkelijk aan de weg in de ‘zoete sector’. Zo heeft ze de vernieuwende internetsite ‘Brownies per post’ opgezet, waarbij iedereen à la minuut haar bijzondere brownies kan bestellen. Ze vond in Anneke Boekee een medestander. ‘Dit is het leukste event dat ik ooit georganiseerd heb’, zegt de eigenaresse van B-Event uit Zuidwolde. Zij werd vorig jaar door Marjolein benaderd om samen plannen te maken voor een festival. Daarin moesten zoete lekkernijen centraal staan, maar ook alles wat er bij hoort. Serviesgoed, tafellakens, kookboeken en natuurlijk bakbenodigdheden. ‘We hebben gekeken wat er nog meer bijpast en kwamen uit op fruitsappen, koffie, thee, eetbare bloemen en bijzondere jams. Het is echt een mix, er zijn niet alleen maar mooi opgemaakte taarten.’

Ga door met lezen van "Volop ‘Zoete Verleidingen’ in Sleen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
DRENTHE - Juli 2013 telt bijna twee keer zoveel zomerse dagen als gemiddeld en belandt daarmee in de top 10 van de zonnigste en warmste julimaanden ooit. „Het was zonnig, warm en droog en bij uitstek een maand om vakantie te vieren”, concludeerde Weeronline.nl maandag alvast. Het totale aantal zomerse dagen (dagen met maxima boven de 25 graden) komt deze maand uit op 15 en dat is ruim boven de gemiddelde 8,8 dagen. Sinds de temperaturen worden bijgehouden, gebeurde dat slechts vier julimaanden eerder. Bovendien was de eerste hittegolf sinds 2006 een feit: 7 zomerse dagen op een rij, waarvan drie tropische (met maxima boven 30 gaden).

Ga door met lezen van "Juli dubbel zoveel zomerse dagen als normaal "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
HOOGEVEEN - Vakantieleed op de A37 bij het Drentse Hoogeveen maandagmiddag. Een gezin uit Emmen kon hun emoties maar nauwelijks de baas. Niet zo verwonderlijk want hun vakantie was vooreerst op de A37 gestrand. De vakantie viel maandagmiddag op de A37 bij Hoogeveen Oost letterlijk in de sloot toen hun caravan achter de auto wegsloeg en in de bermsloot belandde. Een bestuurder achter hun had gezien hoe de caravan werd opgewipt, over de achterkant van de auto sloeg en in de lucht over de kop ging. De caravan landde in de berm en schoof door in de bermsloot. Er waren geen gewonden bij het ongeval. Het toeval wilde dat de caravan onder een reclamebord met de tekst "Kamperen bij de boer" tot stilstand kwam. Even toevallig was het feit dat het gezin van drie personen op weg was naar Belt Schutsloot (Steenwijkerland) voor hun vakantie. Het gezin wil eerst deze ervaring verwerken voordat men beslist of een vervolg van de vakantie mogelijk is.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
DRENTHE - 85 kinderopvangcentra zijn tot nog toe dit jaar failliet gegaan. Dat zijn er bijna dubbel zoveel als geheel vorig jaar. In heel 2012 gingen er 49 kinderopvangcentra failliet. 512 vestigingen werden het afgelopen half jaar opgeheven. Over heel 2012 waren dat er 737. Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel.De Brancheorganisatie Kinderopvang herkent dit beeld. Het aantal kinderen dat naar kinderopvangcentra gaat, neemt af. Ook daalt het aantal dagen per week dat de kinderen gaan. Uit een rondvraag onder de leden van de brancheorganisatie, blijkt dat in het tweede kwartaal van dit jaar 40.000 kinderen minder of helemaal niet meer naar de kinderopvang gaan.

Ga door met lezen van "Fors meer kinderopvangcentra failliet "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
MEPPEL - Maandagmiddag is op de Commissaris De Vos Van Steenwijklaan een tractor in gebrand gevlogen nadat de remmen van het voertuig waren vastgelopen. De brandweer kwam ter plaatse maar kon het voertuig niet meer redden. De bestuurder bleef ongedeerd.Foto: Arjan Tien - 112Fotografiemedia.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
HOOGEVEEN - Na een steekpartij in een woning aan de Tandarts Schippersstraat zijn aan Het Haagje drie personen aangehouden. Een man en een vrouw gingen de woning binnen waarna zich een tweede man bij hen voegde. Hierna heeft is de man die als eerste binnen kwam door de andere in hoofd en nek gestoken. De dader vluchtte daarna met de vrouw in de richting van Het Haagje. Ondertussen voegde zich nog een andere man bij de twee. Alle drie werden op Het Haagje aangehouden. Een van de mannen probeerde nog te vluchten maar werd door de politie van de fiets getrokken. Het slachtoffer is per politieauto naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.


foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
DE WIJK - In samenwerking met woningbouwcorporatie Actium werkt De Wolden aan een nieuwe invulling van het woongebied Parkweg en omstreken in de Wijk. In het herstructureringsgebied staan bijna alle woningen leeg. Om veiligheidsredenen en vanwege de aankomende sloopwerkzaamheden sluiten Actium en de gemeente het onbewoonde gebied af. Vanaf donderdag 18 juli 2013 is het gebied afgesloten. De afsluiting blijft totdat de woningen zijn gesloopt. De afsluiting van een deel van de Parkweg en Wilhelminaweg kan hinder veroorzaken voor omwonenden, de gemeente probeert dit zoveel mogelijk te beperken. Op onderstaande kaart staat het afgesloten gebied.

Ga door met lezen van "Gedeelte woongebied Parkweg in de Wijk afgezet vanaf 18 juli"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
HOOGEVEEN - zondag op maandag nacht is er aan de Helios in Hoogeveen een auto verwoest door brand. Een buurtbewoner zag vlammen op het dak van een auto, wat leek op een jerrycan. De toegesnelde brandweer kon helaas niks meer doen. De heel auto ging in vlammen op. Wel werd een naast de brandende auto staande bedrijfsbusje voor de vlammen gered. De eigenaar van de auto is op vakantie. De politie sluit brandstichting niet uit. Er zal onderzoek plaatsvinden.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
RUINERWOLD - Zaterdag werd voor 24ste keer de open boerderijendag gehouden in Ruinerwold en omgeving. Dankzij het goede fietsweer kwam de stroom bezoekers ’s morgens vlot op gang. Ook dit jaar had de organisatie weer een aantrekkelijke route uitgezet, die door een gevarieerd landschap voerde. Langs eeuwenoude rietgedekte boerderijen tot moderne veehouderijbedrijven midden in de weilanden. De start was als gebruikelijk bij het TIP kantoor aan de Larijweg, op het zelfde erf als de eerste deelnemer museum boerderij De Karstenhoeve. Deze uit de 17de eeuw dateerde boerderij laat zien dat hier het cultureel erfgoed prima is bewaard. Een aantal prachtige exposities zijn een bezoek aan dit museum zeker waard. Van de nostalgie naar de moderne tijd, dat bleek bij maatschap Stapel – Schoonvelde aan de Meenteweg in Meppel. In 1986 in de ruilverkaveling Havelte verplaatst naar de huidige locatie en door de jaren heen steeds gegroeid naar de huidige omvang van 130 melkkoeien en 85 stuks jongvee en dat alles met 67 ha land. Het was hier rond elf uur een drukte van belang . De kleine kalfjes deden het natuurlijk goed bij de kinderen net als de geitjes en konijnen. Naast haar werk op de boerderij verzorgt Paulien met ingang van augustus ook kinderfeestjes en workshops dit alles is te lezen op haar eigen website www.stapelopdeboerderij.nl

Ga door met lezen van "Geslaagde open boerderijendag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
STAPHORST - Op de Gorterlaan in Staphorst zijn zondagavond twee auto’s op elkaar gebotst waarbij 1 persoon dusdanig gewond raakte dat hij per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht. De brandweer kwam ter plaatse om assistentie te verlenen. Het ongeval ontstond toen de ene auto vanaf de Oosterparallelweg de Gorterlaan op wilde rijden en het andere voertuig over het hoofd zag waardoor een aanrijding niet meer te voorkomen was. Beide auto’s raakten door het ongeval zo beschadigd dat ze door een berger moesten worden afgesleept. De politie heeft onderzoek afgedaan naar de toedracht.


foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
IJHORST - Aanstaande dinsdag 30 juli, 11.00-17.00 te IJhorst op Camping De Vossenburcht: gezellige braderie met leuke marktkraampjes! Vanaf 16.00 uur is er live muziek. Ook voor de kinderen is er van alles te beleven, ze kunnen spelen in de speeltuin of een duik nemen in het zwembad. Entree is gratis. Er is op deze gezellige braderie nog meer plek voor standhouders, de kosten voor een kraam zijn € 15,- voor de hele dag! Aanmelden kan via: info@devossenburcht.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
DRENTHE - Ze bestaan al 10 jaar, maar nu lijkt het moment voor landelijk succes aangebroken te zijn. De Achterhoekse dialectrock band Kiek Now Us lanceerde ruim een week geleden hun nieuwe single, getiteld “Wi-j goan niet noar huus” en sindsdien gaat de band als een speer en volgen de successen elkaar in rap tempo op! Kiek Now Us speelt al jaren lang onvervalste rock & roll muziek. Sinds 2004 toeren de vijf bandleden ieder jaar door voornamelijk Oost-Nederland. Ook timmert de band al langer aan de weg met eigen nummers en werden er in eigen beheer al een aantal singles uitgebracht. De meest recente kwam onlangs uit, maar de band pakte het deze keer anders aan. “Wij hebben het team rondom onze band behoorlijk uitgebreid.” aldus zanger en gitarist Lars Karnebeek. “Toevallig kwamen we in contact met André Wienen, onze nieuwe manager, en al snel bleek er een enorme klik te zijn met ons als band. Samen met hem zijn we op zoek gegaan naar de juiste ervaren mensen op de juiste plaats om Kiek Now Us naar een hoger niveau te tillen.” vult Karnebeek aan.

Ga door met lezen van "Landelijke doorbraak voor Achterhoekse Kiek Now Us!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 28
DRENTHE - Assen – De 2200 vrachtwagens zijn zondagavond weer op weg gegaan naar huis na een zonovergoten 33 ste editie van het truckstar festival in assen. Langs de a28 stonden weer vele kijkers om een glimp van de schitterende trucks op te vangen. Af en toe lieten de truckers de hoorn blazen om hun waardering voor de zwaaiende mensen te tonen. Bij Dekkersland bij Staphorst was het als vanouds weer druk met kijkerspubliek.Het festival is het grootste transport- en chauffeursevenement in Europa. Bij de 2200 vrachtwagens zitten zo'n 400 gepimpte showtrucks en klassiekers. De mooiste vrachtwagen van het jaar 2013 komt uit Klundert. Bas Sluis van Weeda Transport kreeg de prijs overhandigd.


foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 28
RUINEN/ZUIDWOLDE - In samenwerking met het Alfa-college wil Welzijn de Wolden een basiscomputercursus aanbieden in Ruinen vanaf woensdagmorgen 11 september en in Zuidwolde vanaf donderdagmorgen 19 september van 9.00-11.30 uur. In tien lessen komen de basisbeginselen aan bod. De kosten zijn €20,00 inclusief een cursusboek. Koffie en thee zijn wel voor eigen rekening. Will t meedoen dan kunt u zich voor 20 augustus aanmelden bij Gina van den Berg of Helena Telgenhof, telefoon 0528-378686.

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 9, totaal 167 artikelen)