'

Aug 31
DRENTHE - 535 vooral noordelijke deelnemers gaan volgende week de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk beklimmen. De beklimming is bedoeld om geld in te zamelen voor KWF Kankerfonds. Vorig jaar haalde de Drentse Stichting Mont Ventoux 1,3 miljoen euro op voor het goede doel. De tocht naar de top is ruim 21 kilometer lang en het hoogteverschil is meer dan 1900 meter. De deelnemers gaan lopend of fietsend de berg op.Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
DRENTHE - Als op woensdagmiddag 25 september de bel gaat, dan kan het zomaar een kind zijn dat meedoet aan de 65e editie van de Kinderpostzegelactie! Ook dit jaar doen de scholen in Drenthe weer in volle getale mee. Meer dan 8.000 kinderen van 228 basisscholen gaan eind september op pad om kinderpostzegels, kaarten en pleisters te verkopen. In 2012 bracht de verkoop in Drenthe € 377.107 op. De opbrengst van de Kinderpostzegelactie wordt besteed aan projecten voor kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland.

Ga door met lezen van "Kinderen op pad met kinderpostzegels"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
RUINERWOLD - Na de winst op Old Forward in de eerste bekerwedstrijd waren de reserves van Alcides de tweede tegenstander in poule. Het werd een wedstrijd met meerdere gezichten waarbij het leek of geen van beide partijen wist hoe de tegenstander te bepalen. Ruinerwold was weliswaar de bovenliggende partij maar liet daarnaast een fris voetballend Alcides bij momenten haar gang gaan. Waar het aan lag: vorm, instelling, scherpte, zeg het maar. Trainer Wilko Niemer probeerde in de rust de ploeg op scherp te zetten maar veel effect had ook dit niet.


archief BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Bekerwedstrijd Ruinerwold 1 - Alcides 2 eindigt in gelijkspel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
Stichting Inspire2live, die tot deze week diep geworteld zat in het sponsorevenement Alpe d’HuZes, heeft de afgelopen jaren nauwelijks geld uitgegeven aan kankeronderzoek. Het geld ging vooral op aan managementfees, reiskosten en andere onkostenvergoedingen. Dat blijkt uit research van Niewsuur. De organisatie haalde 5 miljoen euro binnen, maar daarvan is maar 200.000 euro besteed aan kankeronderzoek. 1,4 miljoen ging vooral naar management fees (ruim 600.000 euro), reizen en congressen. De rest van het geld bleef in de kas.

Ga door met lezen van "Geld Inspire2Live nauwelijks naar kanker "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
Nieuwe items moeten veertigplussers trekken

ZUIDWOLDE - Het programma Tussen de eerappels en de brij, van Streekradio De Wolden, wil verjongen. Het blijft een streektaalprogramma gericht op de regio De Wolden en Westerveld en directe omgeving, maar met nieuwe onderdelen wordt geprobeerd een jonger publiek te bereiken. ‘Dan hebben we het niet zozeer over twintigers of dertigers, maar 40-plussers’, zegt Wim Stam, coördinator en presentator van het programma. Tussen de eerappels en de brij wordt uitgezonden op zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur. ‘Dat is primetime’, weet Wim Stam. ‘Van oudsher hebben we een wat ouder publiek. We willen proberen het met aanpassingen ook interessant te maken voor de 40-plussers.’Ga door met lezen van "Eerappels’ zoekt jonger publiek "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
RUINERWOLD - Afgelopen donderdag 29 augustus is er op de parkeerplaats bij de Buddingeborgh in Ruinerwold een portemonnee met inhoud gevonden. De eigenaar kan contact opnemen met 06-18606247

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
MEPPEL – Op zondag 1 september is het Meppeler Wilhelminapark het decor voor de vijfde editie van de culturele manifestatie ‘Picknick in the Park’. Organisator Xodus gaat dit jaar onder het motto ‘Meppel maakt ‘t’ de samenwerking aan met Scala Centrum voor de Kunsten en Schouwburg Ogterop wat resulteert in Picknick in the Park XL. Doel is om het culturele seizoen op een feestelijk manier te starten en iedereen kennis te laten maken met de vele culturele mogelijkheden in Meppel.

Ga door met lezen van "XL-editie van Picknick in the Park Meppel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 31
ZUIDWOLDE - Stichting Het Drentse Landschap houdt zondag in samenwerking met de Natuurvereniging Zuidwolde een bijzondere excursie rond Zuidwolde. De excursie start om 14.00 uur bij de begraafplaats, Meppelerweg 31 in Zuidwolde. Het idee ontstond nadat de gemeente in 1996 Landschapspark Middelveen aanlegde. Het prachtige pad inspireerde de Natuurvereniging Zuidwolde tot het maken van een mooie wandelroute om het gehele dorp heen. Het resultaat is een prachtige wandelroute waarbij onderweg veel informatie is over de aanwezige flora en fauna. Langs de route staan informatieborden waarop ook QR-codes staan zodat u met uw mobiel ter plekke nog meer informatie op kunt vragen.

Ga door met lezen van "Excursie Vlinderommetje "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
HOOGEVEEN - De cabine van een werkbusje van bouwbedrijf Schultink in Hoogeveen, is vrijdagmorgen uitgebrand aan de Keizersmantel. De man was in de buurt aan het werk toen een buurtbewoner hem er op attendeerde dat er vlammen uit de dashboard van zijn auto kwamen. Met water, wat de werknemer bij zich had
voor metselwerk, begon hij de brand te blussen en de buurtbewoner rolde zijn tuinslang uit voor assistentie. Toen de brandweer arriveerde waren de vlammen grotendeels onder controle. In een poging zoveel mogelijk bezittingen en materiaal te redden raakte de werknemer gewond aan zijn hand. Medische assistentie achtte hij niet noodzakelijk. Diverse blaren getuigen van de hitte van de vlammen. Het busje raakte onherstelbaar beschadigd en moest worden weggesleept.


foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
HOOGEVEEN - Verkeer op de A28 tussen Hoogeveen en Zwolle moet vanaf maandag rekening houden met overlast. Rijkswaterstaat voert asfalteringswerkzaamheden uit. De werkzaamheden beginnen maandag 2 september en duren tot en met donderdag 3 oktober. Tussen Hoogeveen en Zwolle wordt in beide richtingen steeds een stuk van de weg aangepakt. Tijdens de werkzaamheden is steeds één rijstrook beschikbaar. Een aantal toe- en afritten is tijdelijk afgesloten.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
ZUIDWOLDE - Onder inwoners van De Wolden wordt de komende maand een Veiligheidsmonitor uitgevoerd. De veiligheidsmonitor is een onderzoek naar de veiligheidsbeleving van inwoners. Centraal staat de vraag hoe veilig de inwoners van De Wolden zich voelen. De uitkomsten van het onderzoek worden gebruikt voor het opstellen van nieuw integraal veiligheidsbeleid. Bijna duizend inwoners wordt gevraagd mee te werken aan dit onderzoek. Zij krijgen half augustus een vragenlijst toegestuurd. De resultaten van dit onderzoek worden in het voorjaar van 2014 verwacht. De veiligheidsmonitor is onderdeel van een bredere veiligheidsanalyse. In 2009 werd in De Wolden ook onderzoek uitgevoerd.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
RUINERWOLD - Forellenvisvijvers De Woldstek heeft het initiatief genomen om de Nederlandse Kampioenschappen Forelroken te organiseren. Op 20 september a.s. vindt dit eerste NK plaats! Het is de bedoeling dat het Nederlands Kampioenschap Forelroken een jaarlijks terugkomede wedstrijd wordt die wordt gehouden bij Forellenvisvijvers De Woldstek in Ruinerwold. De wedstrijdorganisatie hoopt een groot aantal deelnemers te mogen verwelkomen op dit evenement. Publiek is uiteraard ook van harte welkom en de toegang is dan ook geheel gratis


Ga door met lezen van "Wie wordt de eerste Nederlands Kampioen Forelroken?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
ZUIDWOLDE - Heeft u regelmatig moeite met inslapen? Piekert u regelmatig ’s nachts. In de cursus Slapen kun je leren krijgt u meer inzicht in uw slaapproblemen en gaat u er actief mee aan de slag. Bij voldoende deelnamen start Indigo op woensdagmiddag 25 september van 14.00-16.00 uur met deze cursus in de Boerhoorn, Oosterweg 14 in Zuidwolde die uit 6 bijeenkomsten bestaat. De cursus wordt vergoed door de zorgverzekeraar en of verrekend met het eigen risico. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Helena Telgenhof, Welzijn de Wolden T. 0528-378686 of bij Indigo T. 0592-334197. U kunt zich aanmelden tot 16 september bij Indigo.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 30
BALKBRUG - Een bestuurder van een bromscooter is donderdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Balkerweg in Balkrug. De jongeman kwam vanuit de richting van Ommen toen hij na een bocht vermoedelijk het naast de weg gelegen fietspad op wilde rijden. Hij had niet in de gaten dat er als afscheiding een trottoirband lag. Hij ging met brommer en al over de kop en kwam op de rijbaan terecht, terwijl de brommer op het fietspad tot stilstand kwam. Hij werd op de weg liggend aangetroffen door een passerende automobilist, die zij auto voor het ongeval plaatste om tegemoet komend verkeer te waarschuwen en de hulpdiensten waarschuwde. De jongen is met een hoofdwond vervoerd naar een ziekenhuis. Nadat de brommer tegen een boom was geparkeerd werd de weg weer vrij gegeven.


foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
MEPPEL - De vakantie is weer achter de rug en dat betekent dat er weer werk aan de winkel is! Natuurlijk willen ondernemers het tweede deel van dit jaar goede zaken doen met hun bedrijf! Daarom is het erg belangrijk om het lidmaatschap van het Starterscafe Meppel optimaal in te zetten. Of om (weer) lid te worden…
Annigje Udinga: ‘Starterscafe Meppel is er namelijk niet alleen voor starters, maar zeker ook voor ondernemers die willen starten met meer omzet te boeken of samen te werken! De eerste bijeenkomst na de vakantie is meteen een hele mooie. Op donderdag 19 september wordt namelijk om 15.45 uur in de bovenzaal van De Beurs een zeer inspirerende lezing door marketingstrateeg Bert Aardema verzorgd. Daarnaast wordt het nieuwe bestuur kort voorgesteld.’ Dit bestaat naast Udinga uit voorzitter Dick Bakker, Esther Lammerink van Saris Interieurarchitectuur, Theo Bouius van de Rabobank en Dries van Kaam van De Standplanner.

Ga door met lezen van "Starterscafe Meppel gaat werken met cheques om handel te bevorderen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
RUINERWOLD - Op zaterdag 17 augustus, op de Oldtimerdag, stond Opkikker-ambassadeur Bas Bult, samen met zijn opa en oma en zijn moeder heerlijke ‘kniepterties’ te bakken en te verkopen. De opbrengst hiervan kwam geheel ten goede van de stichting Opkikker. Deze stichting organiseert leuke dagen weg voor gezinnen met een ernstig/langdurig ziek kind, zodat zij al hun zorgen even kunnen vergeten. De actie liep goed, want al gauw gingen de zakjes ‘als warme knieperties over de toonbank’. In totaal hebben zij €312,- opgehaald, waarmee weer veel zieke kinderen en hun gezinnen een onvergetelijke dag kunnen beleven.


Tekst en foto Bas Bult

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
ZUIDWOLDE - Het 25-jarige Museum De Wemme in Zuidwolde organiseert een middag voor iedereen die daar in het verleden vrijwillige werkzaamheden heeft verricht. Tijdens deze middag zal worden verteld over de ontwikkelingen die het museum in de loop der jaren heeft doorgemaakt. Men kan de huidige jubileum expositie 'Feest der herinnering kwart eeuw De Wemme' bezichtigen, waarbij uitleg wordt gegeven door aanwezige rondleiders. Natuurlijk is het ook de bedoeling dat deze middag een soort reünie is waar oude bekenden elkaar kunnen ontmoeten om herinneringen aan de tijd dat ze vrijwilligers waren op te halen. Iedereen is van harte welkom in De Wemme op zaterdag 7 september vanaf 13.30 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
LINDE - Op woensdag 4 september om 9.00 uur is de opening van de (landbouw)tunnel Nolderweg. Met de tunnel ontstaat een veilige doorgang voor bestemmingsverkeer onder de drukke rijksweg N48. Gedeputeerde Henk Brink, wethouder Henk Lammers en Agnes Bernhardt (hoofd district Rijkswaterstaat Noord-Nederland Oost) verrichten de openingshandeling. De tunnel is de eerste van de vier (landbouw)tunnels die onder de N48 komen. Tijdens de opening worden de namen van de vier tunnels bekendgemaakt. Half april 2014 wordt de laatste tunnel bij Den Kaat in gebruik genomen. Met de realisatie van de tunnels worden de huidige gelijkvloerse oversteken in de N48 opgeheven.

Ga door met lezen van "Opening (landbouw)tunnel Nolderweg"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 29
MEPPEL - De 26-jarige vrouw uit Meppel die zich in februari met een vuurwapen op het politiebureau in Emmen meldde, wilde een stalker neerschieten. Dat bleek voor de rechtbank in Assen. De vrouw kwam dronken en overstuur het politiebureau binnen, met het wapen in haar hand. Ze werd aangehouden. Voor de rechtbank verklaarde de vrouw dat ze op weg was naar een man die haar stalkte. Ze had bij de politie al meerdere malen melding gemaakt van de stalker. Omdat de situatie niet veranderde leende ze een pistool van een plaatsgenoot om haar belager neer te schieten. Toen bleek dat de man niet thuis was ging ze naar het politiebureau.


Ga door met lezen van "Bewapende Meppelse 'dom en verstandig tegelijk'"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 28
DE WIJK – Dinsdagavond 27 augustus was er weer diploma zwemmen in De Wijk. Geslaagd zijn: A dip Junior Nsunda - Lois van Dijk - Casper v Rosmalen - Thomas Gol -Guusje Boverhof - Marijn Bruins - Stella Manogina - Juul Hoving - Elise Bruinsma - Jolanda Rieff - Lieve Derksen -Tess Platje. B Dip Danson Bisimwa - Amber Kappert - Jasmijn Kappert - Dian Luyben - Alex Mulunda.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 11, totaal 212 artikelen)