'

Sep 30
STEENWIJK - Een ding staat vast: het wordt vrijdag 4 oktober een feestelijke avond in Fletcher Hotel-Restaurant Steenwijk. Daar zorgen De Zingende Fresia’s, Gin Gedonder en De Boodschappers van het Algemene Nut wel voor. Het concert begint om 20.30 uur, zaal open om 20.00 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
DE WIJK - De Soroptimistclub Meppel houdt op zaterdag 2 november een gezellig Lustrumfeest. Soroptimisten uit heel Noord-Nederland (en natuurlijk daar buiten...) zijn van harte welkom om dit eerste lustrum mee te vieren. Daarnaast zijn vertegenwoordigers van de serviceclubs uit de regio van harte uitgenodigd. Men is vanaf 14.30 uur van harte welkom in De Havixhorst aan de Schiphorsterweg 34-36 in De Wijk. Op het programma staan onder meer een interessante lezing, leuke netwerkborrel en ludiek cabaret van Boerenblond. De bijeenkomst is rond 17.30 uur ten einde voor de gasten. Daarna volgt een diner voor de leden en partners. Graag voor 20 oktober aanmelden voor het middagprogramma via meppel@soroptimist.nl. De toegang is gratis. Een bijdrage voor de goede doelen wordt op prijs gesteld, maar is zeker niet verplicht. Overmaken kan via 594535476 t.n.v. Soroptimistclub Meppel e.o. o.v.v. Lustrum.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
KOEKANGE - De piratenmarathon van Tarrel FM is een mooi feestje geworden. Gedurende het weekend was het goed toeven in de feesttent aan de Harm Smeengeweg in koekange. De bands Dolly en zien Tarrels (zaterdag) en Normaal Coverband Gin Gedonder (zondag) wisten de tent goed op de kop te zetten. De piratenmarathon werd voor het derde jaar op rij georganiseerd door een vriendengroep uit Koekange. De drie dagen durende marathon werd alle dagen goed bezocht.


foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
RUINEN - De ANBO afd. Ruinen organiseert op vrijdag 18 oktober een middag bij cafe Hees over vlees en vleeswaren. Deze middag staat onder leiding van slager Lantinga uit Meppel ( staat op donderdag morgen op de Brink in Ruinen) en zal over bovenstaande onderwerpen vertellen en laten proeven. De middag begint om 14.00 uur. De slager wil graag vooraf weten op hoeveel mensen hij moet rekenen daarom vooraf opgeven. Dit kan bij Hillie Grit tel 0522 471831 of Wil Verhoeve tel 0522 472844. Dit graag voor 12 oktober as.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
KOEKANGE - Maar liefst 14 jeugdleden van muziekvereniging de Bergklanken hebben zaterdag 21 september deelgenomen aan de jeugd studie/speeldag in Partytown en Verkeerspark Assen. Deze dag werd georganiseerd door SAMO Drenthe. Met meer dan 80 jeugdige muzikale talenten van muziekverenigingen uit Drenthe werd er één groot gelegenheidsorkest gevormd. Onder leiding van dirigente Wiljan Smit begonnen de repetities om 9.30 uur in de Partytown. Gelukkig waren er gedurende de dag verschillende momenten dat er gespeeld kon worden in het naastgelegen Verkeerspark.


Ga door met lezen van "Jeugdleden Bergklanken blazen in groot Drents orkest"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
STEENWIJK - Een ding staat vast: het wordt vrijdag 4 oktober een feestelijke avond in Fletcher Hotel-Restaurant Steenwijk. Daar zorgen De Zingende Fresia’s, Gin Gedonder en De Boodschappers van het Algemene Nut wel voor. Het concert begint om 20.30 uur, zaal open om 20.00 uur.

De drie bands zorgen vrijdag 4 oktober voor een waar ‘Feestelijk gebeuren’ in het sfeervolle driesterrenhotel aan de Woldmeentherand.


Gin Gedonder is een van de bands die het hotel op stelten gaan zetten.

Ga door met lezen van "Partybands zetten hotel op stelten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
Nieuwe ouders kunnen kijkje nemen in school

ZUIDWOLDE - Diverse christelijke scholen in Drenthe houden binnenkort een open dag voor nieuwe ouders. Dit gebeurt in het kader van de Week van het Christelijk onderwijs. De Heidevlinder uit Zuidwolde is een van de scholen. De cbs zet 2 oktober de deur open. Nieuwe ouders kunnen deze dag een kijkje komen nemen om te zien hoe er gewerkt wordt, hoe de sfeer is en hoe de school er uit ziet. De Heidevlinder heeft een speciale instroomgroep waar 4-jarige kleuters starten met hun schoolloopbaan. Op dit moment zitten er in deze groep zeven kinderen en gedurende het jaar komen daar steeds kinderen bij. De deuren zijn van 8.30 tot 11.30 uur open, zodat de school volledig in bedrijf is tijdens de open morgen. Ook tussen 19.30 en 20.30 uur zijn ouders welkom.

Ga door met lezen van "Heidevlinder opent deur "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
RUINERWOLD - Over een paar weken is het al zover, dan is Ruinerwold (nabij Meppel) een groot dance festival rijker, het nieuwe Greenfields Festival staat dan namelijk op de agenda. Met een scala aan topartiesten, verdeeld over 4 area’s waarvan 3 daarvan verwarmde tenten zijn en diverse muzieksoorten zoals Hardstyle, House, Freestyle en Techhouse, mag jij als dance liefhebber deze eerste editie van Greenfields Festival niet onopgemerkt aan je voorbij laten gaan.

Ga door met lezen van "Greenfields Festival op 12 oktober"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
KOEKANGE - Het eerste vrouwenelftal van Vitesse’63 speelde afgelopen zaterdag tegen Zwolsche Boys. Na een moeizame eerste helft waarbij de vrouwen met 0-1 achter kwamen, leek het in de tweede helft direct beter te gaan. Helaas zakten de vrouwen toch weer in. Zwolsche boys profiteerde hiervan door vanuit een corner wederom op voorsprong te komen. Helaas voor de Zwollenaren maakten de Vitessenaren en nog een Drents kwartiertje van en liepen alsnog uit naar een eindstand van 5-2.

Ga door met lezen van "Vitesse in laatste kwartier toch volle winst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
RUINERWOLD - KIOS1 speelde zondagmiddag uit tegen Vitesse Beilen. In de begin fase had KIOS even moeite met het hoge tempo van Vitesse, het fysieke spel en de wind. Gaande wedstrijd kreeg KIOS meer grip op de tegenstander. Pauzestand 5-8. Een voorsprong die in het eerste deel van de tweede helft werd uitgebouwd. KIOS kon de wedstrijd vrij rustig uitspelen. Eind stand 10-14. KIOS 2 verloor zondagmorgen van DOS’46 5 Nijeveen. Bijzonder was dat selectiespeelster Heye Vrielink na 1,5 jaar blessureleed het veld betrad.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
RUINERWOLD - Na drie wedstrijden met goed voetbal maar geen punten moest er vandaag toch maar eens gewonnen worden. GAVC uit Grouw was de tegenstander en deze ploeg had met twee gelijke spelen 2 punten verzameld. In het begin was het even aftasten voor beide ploegen maar GAVC kwam fris uit de startblokken. De eerste kansen waren dan ook voor de bezoekers, eerst kwam doelman Matthieu Keizer in de problemen door een lastige terugspeelbal en even later wist hij door een goede redding een doelpunt te voorkomen. Toch was het Ruinerwold dat op voorsprong kwam, Jeroen Bakker loste een goed schot dat door de doelman werd losgelaten, Kevin van Dijk schoot binnen en tekende hiermee voor de 1 - 0.

Ga door met lezen van "Eerste overwinning voor Ruinerwold in 2e klasse"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
RUINERWOLD - Heeft u een oude mobiele telefoon die u niet meer gebruikt? Of lege print cartridges? Gooi ze dan niet weg. Voor Hulphond Nederland zijn ze geld waard. Het recyclen van deze items levert namelijk een vergoeding op voor Hulphond Nederland. U helpt de opleiding van deze honden dan ook door uw mobieltjes en/of cartridges op te sturen. Heeft u veel mobieltjes of cartridges? Dan is er ook een inzameldoos; deze staat in het nieuwe kantoor van MW Administratie, Dijkhuizen 12 in Ruinerwold. (Open huis – vrijdag 4 oktober van 15.00 -18.00 uur).

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
RUINEN - Op zondag 6 oktober wordt om 17.00 uur in de Mariakerk een Cantatekerkdienst gehouden. De eerste Bachcantatedienst in Ruinen, compleet met orkest en solisten! Een muzikale kerkdienst volgens de tradities uit het begin van de 18e eeuw! Een feest voor musici, concert- en kerkgangers, creatief vormgegeven kerkviering! De dienst wordt voorgegaan door ds. G(eorg) Naber. Het Vries’ Bachensemble begeleidt op deze zondagmiddag de muzikale dienst rond de cantate Bringet dem Herrn Ehre seines Namens” (BWV 148) van Johann Sebastian Bach.

Ga door met lezen van "Bachcantatedienst in de Mariakerk, primeur voor Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
Wat is een moodboard?

RUINERWOLD - Moodboard betekent letterlijk vertaald stemmingsbord. Het is een prikbord van sfeer, gevoel en ideeën. Kledingontwerpers, architecten en andere designers gebruiken het om voor zichzelf of hun klant de sfeer van een nieuw project te bepalen. Hierdoor krijgen zij en hun klanten een goed beeld van hoe het er uit gaat zien. Dat is veiliger en goedkoper dan achteraf ontdekken dat het ontwerp toch niet zo in de smaak valt.

Ga door met lezen van "Workshops Moodboard"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
IJHORST - Op maandag 7 oktober 2013 houdt Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” weer een ledencontactvergadering bij KroKo MultiPunt aan de Heerenweg 42 in IJhorst. Na het huishoudelijk gedeelte en een korte pauze zullen de broers Albert en Piet Kerssies om ± 21.00 uur een lezing geven onder de titel “Op de bres voor de jeneverbes. Zij gaan uitvoerig in op het biotoop van de jeneverbes, aan de hand van prachtige beelden. Ook brengen ze aan de orde wat vrijwilligers kunnen doen om deze bijzondere bomensoort te beschermen. Albert Kerssies was tot aan zijn pensionering beheerder van Natuurmonumenten in Zuid-Drenthe. Zijn broer Piet was jarenlang beheerder van boswachterij Staphorst. Iedereen is weer van harte welkom.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
PESSE - Op de A28 ter hoogte van Pesse zijn zaterdagmiddag een viertal auto's betrokken geraakt bij een kettingbotsing. Twee personen raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. Een tweetal auto's moesten worden afgesleept. Het ongeval ontstond ter hoogte van rijdende matrixborden die aangaven dat de snelheid naar maximaal 90 km/u terug moest en dat de rechterrijbaan was afgesloten vanwege wegwerkzaamheden. In de drukte ging het invoegen verkeerd waardoor de botsing ontstond. De mogelijke veroorzaker, een transportbusje, reed na het schampen van één van de voertuigen gewoon door.Twee bestuurders klaagden over nekpijn en moesten vanuit staande positie op een wervelplank worden gelegd waarna zij een nekbrace omgelegd kregen.


foto: Persbureau Meter

Ga door met lezen van "ketting botsing met gewonden op de a28 bij Pesse"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
KOEKANGE - Vitesse'63 en ZZVV hebben zaterdagmiddag hun twee overwinning geboekt in de derde klasse D. Vitesse was op eigen veld met 3-0 te sterk voor BSVV. ZZVV versloeg in Nijeveen SVN'69 met 1-3.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
Avonturier Henk Oosterveen uit Staphorst is weer vertrokken voor een nieuwe reis. Dit keer gaat Henk fietsen door Kenia. Op weblog-dewolden.nl kunt u de verslagen lezen die Henk ons stuurt.

De man naast mij zat te prutsen aan de trapper van zijn Chinese fiets. Hij probeerde die met zijn handen weer aan de fiets te zetten. Mijn sleutel 15 deed wonderen. De man kan weer jaren vooruit.


Gelukkig was Henk Oosterveen in de buurt met sleutel 15. Redding is nabij voor deze man.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
DE WOLDEN - Een spookfactuur van MKB registratie Service doet momenteel weer de ronde. De kleine lettertjes vermelden dat het om een aanbieding gaat. Ook wij ontvingen weer een dergelijke factuur. Opgelet dus voor deze dure aanbieding!

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
ROUVEEN - In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 september vond op de A28 een eenzijdig ongeval plaats. Een 47-jarige man uit Deventer was met zijn auto tegen de middenvangrail gereden. De politie onderzocht het ongeval. De man is vermoedelijk achter het stuur in slaap gevallen en raakte met zijn auto in de rechterberm. Bij een poging de auto te corrigeren is de auto gaan tollen en tegen de middenvangrail tot stilstand gekomen. Het voertuig werd afgesleept. Bij de blaastest blies de Deventernaar een ‘A’ en werd om die reden meegenomen naar het politiebureau in Zwolle voor een ademanalyse. Deze resulteerde in 410 ugl. Omdat de man onder invloed reed, wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 12, totaal 240 artikelen)