'

Okt 31
DRENTHE - Drenthe krijgt één meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling, het AMHK. Dat hebben de twaalf gemeenten in Drenthe, de provincie, Bureau Jeugdzorg en de GGD Drenthe vandaag vastgelegd in een verklaring. Dat betekent dat het huidige Steunpunt Huiselijk Geweld (SHG) en het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) samengaan. Het nieuwe meldpunt is er per 1 januari 2015 en komt onder verantwoordelijkheid van de GGD Drenthe. Het meldpunt is er voor zowel burgers en deskundigen. Het is de bedoeling dat het Drentse meldpunt nauw gaat samenwerken met lokale gezondheidsinstellingen, scholen en wijkcentra.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
‘D66 wil graag een verbindende factor zijn’.

DE WOLDEN - De leden van D66 De Wolden hebben unaniem ingestemd om Albert Haar bij de raadsverkiezingen in maart 2014 opnieuw als aanvoerder van een twaalftal kandidaten te kiezen. De afgelopen vier jaar heeft hij het geluid van D66 krachtig in de raad laten horen en vooral gepleit voor meer betrokkenheid van burgers bij het openbaar bestuur, goede communicatie en geprobeerd het culturele klimaat in De Wolden voor verschraling te behoeden. ‘D66 is een constructieve partij en wil graag een bijdrage leveren om de inwoners van De Wolden te laten merken dat de overheid en voor hen is en niet omgekeerd’. Als geboren en getogen Woldenaar Zuidwolde 1949), met veel bestuurlijke ervaring elders, vinden de leden Haar de juiste persoon om ook de komende raadsperiode D66 in de raad te vertegenwoordigen. En gezien de peilingen verwacht D66 dat het dit keer niet bij 1 zetel zal blijven.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
RUINERWOLD - Megra B.V. is een jonge Ruinerwoldse onderneming. Wij richten ons enerzijds op de productie en verkoop van gevulde pistolets en anderzijds op het verwerken en verpakken van kippenvlees, bestemd voor binnen- en buitenland. Vanwege een groei van onze activiteiten, zijn wij op zoek naar productiekrachten (m/v), zowel fulltime als partime voor het verpakken van vlees en het produceren van broodjes. Ook mensen met specifieke uitbeenervaring zijn zeer welkom. Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op via info@megra.nl of bel via ons vaste nummer 0522-480331.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
DRENTHE - Vanaf 30 oktober 2013 kunnen verenigingen, stichtingen en andere vormen van dorpsbewoners aanvragen en plannen indienen voor de verbetering van de leefbaarheid van hun dorp. Tot en met 6 januari 2014 kunnen projecten tot 25.000 euro worden ingediend bij de provincie Drenthe. Gedeputeerde staten stelden dinsdag 29 oktober de uitwerking van het beleidskader vitaal platteland vast. De samenleving van het platteland verandert. Om het platteland leefbaar te houden hebben Provinciale Staten 25 miljoen euro beschikbaar gesteld. Een deel van dit bedrag wordt nu ingezet om dorpsinitiatieven te ondersteunen. Voor deze eerste subsidieronde is 200.000 euro inzetbaar.


Ga door met lezen van "Vitaal platteland - Start dorpsinitiatieven leefbaarheid"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
DRENTHE - Hyves houdt op te bestaan als sociaal netwerk en gaat zich volledig richten op online gaming. Dat heeft Telegraaf Media Groep (TMG) donderdag laten weten. TMG nam Hyves in 2010 over voor 43,7 miljoen euro. Uiteindelijk werd er 36 miljoen euro afgeschreven op het sociale netwerk waardoor het bedrijf in 2012 een flink verlies maakte. Het huidige spelletjesplatform binnen Hyves werd begin 2013 gebouwd en inmiddels spenderen de huidige bezoekers van Hyves zo'n 70 procent van hun tijd aan het spelen van spelletjes. "Tegelijkertijd is de traditionele functie die Hyves had als sociaal netwerk sterk afgenomen. Reden voor Hyves om zich nu volledig op gaming toe te leggen", aldus TMG. Hyves had op het hoogtepunt in 2010 ruim tien miljoen accounts en miljoenen actieve gebruikers. Daarna ging het snel en verloor Hyves de strijd met concurrenten als Facebook, Instagram en Twitter. In april 2013 had de site nog 2,6 miljoen unieke bezoekers per maand. Voor Hyves Games waren dat er toen 310.000.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
Honderden kaarsjes tijdens Allerzielen bij monument

DE WIJK - Het landelijk monument ‘Muur tegen Geweld’ wordt op 2 november, tijdens Allerzielen, in het licht gezet. Hiermee wil de Vereniging voor Veiligheid Respect en Solidariteit (VVRS) een licht schijnen voor de geweldslachtoffers in Nederland. Margreet Scholing-Klijnstra uit Wolvega is bestuurslid van de VVRS en schoonzus van de in 2008 omgebracht Ida Klijnstra uit De Blesse. ‘Om zoveel mogelijk kaarsjes te kunnen branden, hebben we glaasjes nodig’, zegt Scholing. Ze vraagt iedereen om glazen potjes in te leveren, zodat daarin kaarsjes kunnen worden geplaatst bij het monument. De herdenking en rondgang met lichtjes begint op 2 november om 18.30 uur bij de Muur tegen Geweld, aan de Stapelerweg in de Wijk. Eerder die middag is er een bijeenkomst waar Lucinda van de Ven, schrijfster van ‘Parels van Verdriet’ enkele gedichten voordraagt. Ook de burgemeester van De Wolden houdt een toespraak. Cor Sterkenburg, voorzitter van de VVRS plaatst een steen voor alle slachtoffers. ‘Iedereen is welkom om te komen kijken bij honderden lichtjes. De nabestaanden zouden het fijn vinden als zoveel mogelijk mensen komen,het is een steun en een teken dat we tegen geweld zijn’, zegt Scholing. Meer informatie: www.vvrs.nl


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
DRENTHE - Pesse is vanmorgen door 3FM verkozen tot leukste dorp van Drenthe. In dorpshuis De Wenning werd dat gevierd met koffie, thee en gebak. Andere finalisten waren Borger, Dalen, Zuidlaren en Ruinerwold. Pesse van harte gefeliciteerd met deze titel. Burgemeester Karel Loohuis is trots op 'zijn dorp'. 'Pesse is een dorp dat betrokken is, goed kan organiseren en als er iets is, wordt er niet alleen maar gepraat, maar wordt er ook actie ondernomen.'

Ga door met lezen van "Pesse leukste dorp van Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
RUINEN – ‘De brandweerman’ dat is de titel van de nieuwe CD van DJ en Zanger Bart Kiers (62) uit Ruinen. Op deze schijf die vorige week uitkwam staan tien liedjes over de brandweer en ander hulpverleners. Kiers was zelf maar liefst achtentwintig jaar actief als lid van de vrijwillige brandweer De Wolden, korps Ruinen. En spreekt uit ervaring: ‘Ik wil de hulpverleners de aandacht geven die ze verdienen. Ook heb ik veel respect gekregen voor de mensen van de ambulance en het werk wat ze doen’. Op de CD staan allemaal bekende en gezellige covers die betrekking hebben op het vak van hulpverlener. ‘Zelf ben ik erg trots op het lied ‘voor altijd een held’. Dat is denk ik een passend eerbetoon voor al onze omgekomen collega's’.


Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Bart Kiers brengt CD uit met brandweer liedjes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 31
ANSEN - Op zondagmorgen 3 november verzorgt het Ruiner mannenkoor Ruunder Basalt een Herfst Koffieconcert in Dorpshuis De Bastogne te Ansen. Het optreden begint om 10.30 uur en duurt tot 12.00 uur. Tijdens dit optreden zingt het koor een selectie uit het repertoire van Nederlands- en Engelstalige liedjes. Het genre is erg breed en varieert van oude schoolliedjes tot moderne hard-rock. Een optreden van Basalt is altijd erg gezellig en een lust voor oor en oog. De entree voor dit optreden bedraagt € 5,-, incl. een kop koffie of thee. Het adres van De Bastogne is Dwingelerweg 2a 7964 KK Ansen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
RUINERWOLD - De Britse rock- en bluesband Dr. Feelgood speelt op zaterdag 2 november bij Cafe Oosteinde in Ruinerwold. De band geformeerd in 1971 speelde in het verleden al eerder in Ruinerwold. De laatste keer was in 2000. Kaarten zijn in de voorverkoop te koop bij meerdere adressen. Meer informatie over dit bijzonder concert is te vinden op oldtimerock

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
RUINEN - Op 31 oktober 2013 is het echtpaar Hekman-van Belkum 60 jaar getrouwd. Burgemeester Roger de Groot feliciteert het echtpaar namens het gemeentebestuur op donderdag 31 oktober 2013. Het echtpaar woont aan de Stoffersweg in Ruinen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
ECHTEN - Wie komt er a.s. zaterdag helpen tijdens de landelijke Natuurwerkdag? Ook het Kraaienboschproject doet mee aan de Natuurwerkdag, volwassenen maar ook kinderen mogen meehelpen. Wil je a.s. zaterdag je handen uit de mouwen steken meld je dan aan via onderstaande link en voor overige info kijk op,
http://www.natuurwerkdag.nl/meedoen/locatie/kraaienbos-echten/218 Met vriendelijke groeten Projectgroep Kraaienbosch.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
RUINEN - VVVo Ruinen organiseert zaterdag 2 november een spooktocht voor jong en oud, vanaf café Hees(Brinkzicht) in Ruinen, met na tijd gezellige muziek! Voor alle kinderen van de basisschool. Opgave in groepjes onder begeleidingvan een volwassene vanaf 18.30 uur, start vanaf 19.00 uur. Kosten basisschool kinderen gratis. Begeleiding leden € 3,- niet-leden €5,- Voor jeugd en volwassenen. Opgave in groepen vanaf 19.30 uur. Start vanaf 20.00 uur. Kosten leden €3,- niet-leden € 5,-

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
ECHTEN - Aanstaande maandag, 4 november, wordt er in Echten een clinic touwtrekken voor kinderen verzorgd. Kom ook langs en leer de fijne kneepjes van het touwtrekken door Hilco de Jonge van touwtrekvereniging Wittink uit de Wijk. De activiteit is van 15.30 uur tot 16.30 uur en deelname is gratis. Er wordt verzamelt op het schoolplein van ’t Echtenest in Echten. Voor meer informatie: lottekoolhof@welzijndewolden.nl of 0528-378686. Zie ook www.dewoldensport.nl voor meer activiteitenaanbod.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
ZUIDWOLDE - Het was vorige week een mijlpaal bij camping Achter ’t Koeienpad van Herman van Arragon op Nolde. Daar werd het duizendste zonnepaneel van ReestdalEnergie geplaatst. 'Ons streven naar energieonafhankelijkheid van het Reestdal krijgt zo mooi gestalte’, stelt Herman Boschman namens ReestdalEnergie. De organisatie werkt op coöperatieve basis zonder winstoogmerk en is lokaal, duurzaam, onafhankelijk en transparant. ReestdalEnergie is voortgekomen uit burgerinitiatief en burgerparticipatie. Momenteel wordt onderzocht in hoeverre het mogelijk is om de productie van zonne-energie zelf ter hand te nemen via plaatsing van zonnepanelen op daken van bijvoorbeeld agrarische bederijven. De plaatsing van het duizendste zonnepaneel vond toevalligerwijs plaats in de Week van het Reestdal.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
DE WIJK - De Supportersvereniging van VV Wacker bestaat dit jaar precies 50 jaar. Het Bestuur van de Supportersvereniging Wacker nodigt hierbij al haar leden, leden van de V.V. Wacker en verder iedereen die ons een warm hart toedraagt uit, om samen met ons dit jubileumfeest te vieren op vrijdag 1 November. We willen er, samen met u, een mooi knalfeest van maken waarbij wij zullen zorgen voor enkele drankjes en hapjes en gezellige live muziek .
Aanvang: 20:30 uur. Locatie: Feesttent Wacker. Graag tot dan!

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
KOEKANGE - De Provincie Drenthe en gemeente De Wolden nodigen u graag uit voor een informatieavond over het voornemen een rotonde aan te leggen in de N375. Deze informatieavond zal plaatsvinden op maandag 4 november 2013 om 20:00 uur in het dorpshuis De Veldhoek te Koekangerveld (zaal open om 19.45 uur). In vervolg op de avond van vorig jaar, over de verkeersveiligheid van twee oversteken van de N375, komen wethouder Henk Lammers van gemeente De Wolden en gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe toelichten welke keuze is gemaakt. Beide bestuurders maken dan gezamenlijk bekend op welke locatie zij de rotonde willen laten aanleggen en op welke locatie de landbouwsluizen. Ook wordt toegelicht hoe het vervolgtraject wordt ingezet, welke momenten en mogelijkheden er nog zullen zijn voor inspraak en bezwaar en welke formele besluiten nog moeten worden genomen, voordat er gestart kan worden met de aanleg.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
RUINERWOLD - VVR C1 is in een nieuw tenue gestoken door onze nieuwe sponsor Rietdekkersbedrijf Schipper. Afgelopen zaterdag is hiervoor het sponsorcontract getekend. Met de nieuwe sponsor is voor de wedstrijd een teamfoto gemaakt, waarna het team aan de wedstrijd tegen Rouveen SC C1 begon. Deze wedstrijd werd met 5-0 gewonnen. Een goed begin dus. Bestuur, spelers en begeleiding van VVR C1 zijn de Rietdekkersbedrijf Schipper erg dankbaar voor de sponsortoezegging.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
IJHORST - Op maandag 4 november 2013 is er een ledencontactvergadering van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” bij KroKo MultiPunt aan de Heerenweg 42 in IJhorst, aanvang 20.00 uur. Na het huishoudelijk gedeelte en een pauze zal om ± 20.45 uur Nico Arkes, beheerder bij Staatsbosbeheer van boswachterij Staphorst, een presentatie geven over het gevoerde beheer en de resultaten daarvan. Ook zal hij ingaan op de plannen voor het komende jaar op het gebied van beheer, onderhoud en natuurontwikkeling. Er is volop gelegenheid om met hem in discussie te gaan over de lopende ontwikkelingen. Iedereen is van harte welkom.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 30
RUINERWOLD - Jan Piepot (57) uit Ruinerwold heeft dinsdagavond een koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn verdiensten als lid van de vrijwillige brandweer de Wolden, post Ruinerwold. Burgemeester de Groot was aanwezig om de brandweerman te onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde tijdens een receptie in de brandweerkazerne. Jan Piepot trad in 1981 aan als lid van de vrijwillige brandweer, en fungeerde de laatste jaren als bevelvoerder. Voor de receptie plaats vond was er eerst nog een alarmmelding. Dit bleek speciaal voor Piepot in scene te zijn gezet. Bij de brandweerkazerne aangekomen stonden zijn collega’s al te wachten op de jubilaris.


foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Jan Piepot ontvangt Koninklijke onderscheiding"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 14, totaal 269 artikelen)