'

Nov 30
ALTEVEER/KERKENVELD - VVAK heeft zaterdagmiddag de koppositie gepakt in de vijfde klasse D. Op eigen veld won de ploeg van trainer Alex Padding met 5-0 van SETA. VVAK pakte door de overwinning de koppositie omdat Hoogeveen niet in actie. De uitwedstrijd van Hoogeveen tegen Nieuw Balinge ging niet door omdat de scheidsrechter niet opkwam.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
KOEKANGE - Vitesse'63 heeft zaterdagmiddag de wedstrijd op eigen veld tegen Fit Boys verloren. De gasten uit Beilen waren in Koekange met 0-2 te sterk. Al in de vijfde minuut kwam Fit Boys via een strafschop van Tim Seubring op voorsprong. Zes minuten na rust besliste Leon Timmerman de wedstrijd door de 0-2 te scoren. Aan de kant van Vitesse kreeg Reinout Stevens voor rust een directe rode

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
RUINERWOLD - De voetballers van VVR E1 zijn vandaag kampioen geworden. Mannen van harte gefeliciteerd.

20131130-121331.jpg

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
ZUIDWOLDE - Geert Oosterloo is ook volgend seizoen trainer bij VV Zuidwolde. Het contract met de oefenmeester is verlengd. Oosterloo is op dit moment bezig aan zijn tweede seizoen als trainer bij de derdeklasser. Hij staat met Zuidwolde momenteel tweede in de derde klasse B. Eerder was Oosterloo trainer bij Twedo, Roden en VKW.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
Aan de inwoners van De Wijk.

DE WIJK - Al jarenlang (eeuwenlang mag ik wel zeggen!!) breng ik, in verband met mijn verjaardag, een bezoek aan uw prachtige dorp De Wijk, gelegen aan De Reest, de rivier die ook wel de grootvorstin der rivieren in Drenthe wordt genoemd. En altijd werd ik daar op waardige wijze het dorp binnengeleid op mijn schimmel, uiteraard voorafgegaan door de Koninklijke Muziekvereniging “Apollo”, het korps waar u allen zo trots op bent. En dan ging het, met honderden inwoners van uw dorp langs de route,richting dat ludieke plekje voor de molen, waar een hoogwaardigheidsbekleder(meestal de burgemeester himself of een van zijn assistenten/wethouders )mij welkom heette. En zo hoort het ook, ik ben uiteindelijk toch ook niet de eerste de beste bisschop!!


Intocht 2011 Archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Wat vindt u er van? Geef u mening of stem mee op onze poll Stem hier voor onze poll

Ga door met lezen van "Rectificatie: Een brief van Sinterklaas"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
RUINERWOLD - Het einde van het jaar nadert. Om deze winterperiode extra op te fleuren organiseert Kapsalon Hairtrends op maandag 2 december een gezellige en laagdrempelige Winterfair voor jong en oud in dorpshuis de Buddingehof in Ruinerwold. Tijdens de Winterfair zal er van alles te zien, te proeven en te beleven zijn. Alles op gebied van mode, beauty, verzorging, hairstyling, nagels, damesmode, kinderkleding, fotografie, schilderkunst, tuinaanleg, bruidsmode, sieraden, fietsen, oud Holland snoepgoed en culinair gebied worden gepresenteerd. Ook de najaarsmode komt voorbij tijdens een tweetal modeshows. De winterfair is van 18.30 tot 21.30 uur. Entree is gratis.

Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
HOOGEVEEN - Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen, het Scheperziekenhuis in Emmen en het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal moeten volgend jaar 13 miljoen euro bezuinigen. De drie ziekenhuizen van Zorggroep Leveste Middenveld krijgen minder geld van de zorgverzekeraars. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn van deze miljoenenbezuiniging. Volgens de zorggroep heeft de bezuiniging geen gevolgen voor het zorgaanbod. De ziekenhuizen krijgen minder geld door de terugloop van het aantal patiënten. In Hoogeveen daalde het aantal patiënten afgelopen jaar met negen procent. Het is onduidelijk wat de oorzaak is van de sterkte daling die al jaren aan de gang is. Landelijk daalt het patiënten ook, maar veel minder sterk. Dinsdag worden de gemeenteraden en colleges van Hoogeveen en de Wolden bijgepraat over de situatie. Op 11 december staat een gesprek gepland met het Actiecomité Bethesda.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
DE WIJK - Seasons damesmode voor een maatje meer, komt naar De Wijk. Zaterdag 7 december opent de vestiging haar deuren in een winkelpand aan het Burg. Veenhovenplein 1 B in De Wijk. Momenteel wordt er de hand gelegd aan de laatste zaken met betrekking tot de verbouwing en inrichting.

Ga door met lezen van "Seasons Damesmode verhuisd van Hoogeveen naar De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
DE WOLDEN - Het voorjaar lijkt nog ver weg maar nog even en dan is het weer tijd voor NL DOET! Het Oranje Fonds organiseert op 21 en 22 maart 2014, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Heeft u nog een klus maar te weinig handen om het te doen? Dit is uw kans! Meld uw klus aan en laat weten dat u vrijwilligers nodig heeft om uw klus te klaren. Op www.nldoet.nl vindt u een handig klushulp en talloze tips die u helpen bij de voorbereiding. En heeft u uw klus duidelijk omschreven, plaats deze dan zo snel mogelijk op de site van NL Doet en het Steunpunt Vrijwilligerswerk.

Ga door met lezen van "Steunpunt Vrijwilligerswerk: NL DOET"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
(update) De pas houder is weer terecht

Afgelopen maandag ben ik w.s. mijn aluminium pashouder verloren.
Mijn rijbewijs, chauffeurspas, identiteitskaart en meerdere passen zitten erin, op naam van *******. Ik heb hem voor het laatst gebruikt bij de pinautomaat van de Rabobank in de Wijk.
Als iemand hem vind ben ik te bereiken op mob.nr 06*******

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
PESSE - Het groenste tankstation van Nederland is vrijdagmiddag geopend bij Pesse: Green Planet. In het bijzijn van Hans Wiegel en president-directeur Dick Benschop van Shell Nederland werd het futuristische gebouw in gebruik genomen. Doel van Green Planet is de verkoop en het gebruik van duurzame brandstoffen te bevorderen en hiermee een bijdrage te leveren aan een klimaatneutrale en duurzame vorm van energie ten behoeve van de mobiliteitsector. Edward Doorten heeft het bedacht en is zes jaar met de bouw bezig geweest.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
ZUIDWOLDE - In gemeente De Wolden vinden jaarlijks meer dan honderd evenementen plaats, variërend van buurtfeesten tot grote muziekfestivals, wedstrijden en toertochten. De gemeenteraad waardeert de evenementen in onze gemeente en heeft de Nota Evenementen vastgesteld. Hierin is opgenomen dat het aanvragen van evenementenvergunningen eenvoudiger wordt. Daarbij hebben we oog voor een veilig verloop van de evenementen en het terugdringen van overlast. Afgelopen dinsdag kwamen ruim veertig organisatoren van evenementen in De Wolden naar de Raadszaal van het gemeentehuis in Zuidwolde om hierover hun licht te laten schijnen. Na de inleiding door burgemeester de Groot kwamen achtereenvolgens Albert-Jan Giethoorn, Districtscommandant Brandweer ZuidWest Drenthe, wijkagent Theo Meijering, Openbare Orde en Veiligheidsadviseur Martin Nanninga van de Gemeente De Wolden aan het woord. Punten als veiligheid, overlast en vergunningverlening bij evenementen werden behandeld. In groepjes werd er gediscussieerd en gesproken over verbeterpunten. De resultaten van deze avond neemt de gemeente mee bij de totstandkoming van een nieuwe evenementenverordening.foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DE WOLDEN - De leden van de ChristenUnie hebben Jaap Wiechers unaniem weer gekozen tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Tweede op de lijst en nieuwkomer is de 23-jarige student Bestuurskunde Gerlo Bekendam uit Zuidwolde. De kandidatenlijst bestaat uit tien personen. Derde en vierde op de lijst zijn Sytske Westra uit Ruinen en Tjark van den Berg uit Berghuizen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
KOEKANGE/RUINERWOLD - Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) start binnen enkele weken met het renoveren van ruim een kilometer waterleiding aan de Weerwilleweg in Koekange en aan het Weerwille in Ruinerwold. Storingen in deze leiding hebben tot veel overlast voor bewoners geleid. Afhankelijk van de weersomstandigheden voert aannemer VsH de werkzaamheden uit binnen een tijdsbestek van acht tot tien weken. Vooraf ontvangen aanwonenden een informatiebrief. De activiteiten kunnen mogelijk hinder voor verkeer en omwonenden veroorzaken.

MJJ-20120612-spuien

Ga door met lezen van "WMD werkt aan de waterleiding In Koekange en Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
HOOGEVEEN - Tegen een 20-jarige man uit Hoogeveen is een celstraf geëist voor een reeks inbraken van achttien maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Tussen november 2012 en augustus van dit jaar zou hij twee keer hebben ingebroken bij een slijterij en een keer bij een computerzaak. Daarbij werd geweld gebruikt en werden een ruit en een deur vernield. De man was in deze periode vaak dronken en reageerde daardoor agressief. Dat is ook te zien op camerabeelden van een supermarkt. Hij stopte flessen drank in zijn jas en toen hij daarop werd aangesproken begon hij te spugen, te slaan en te trappen. Er zijn ook beelden van de inbraken, maar de man ontkent alles. De rechtbank doet 13 december uitspraak.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DE WIJK - Verontruste inwoners van De Wijk hebben donderdagavond met succes ingesproken tijdens de raadsvergadering in Zuidwolde. De Wijkers maken zich zorgen over plannen van gemeente De Wolden om de voorrangssituatie op de kruising Postweg-Dorpsstraat te veranderen. Doordat de kruising veel door kinderen gebruikt wordt om naar school te gaan is het een risicovolle verkeerssituatie, waar maatregelen nodig zijn. Alleen is het omdraaien van de voorrangssituatie, zoals de gemeente van plan was, niet de oplossing die de omwonenden willen. Hun verhaal kwam aan bij de raad, die het college via een motie opdracht heeft gegeven opnieuw naar een oplossing voor de kruising te zoeken. Het omkeren van de voorrangssituatie is daarbij uitgesloten, zo staat expliciet in de motie. bron; RTV Drenthe

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
ZUIDWOLDE - Een 26-jarige man uit Zuidwolde is afgelopen nacht aangehouden voor mishandeling van een taxichauffeur. Hij had samen met twee andere mannen een taxi vanuit Groningen genomen en kreeg onenigheid met de chauffeur over de plek waar ze werden afgezet. Vervolgens zou hij de taxichauffeur uit Groningen enkele vuistslagen hebben verkocht. De politie hield de Zuidwoldiger aan en nam hem mee naar het bureau.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
Henk Zanting (4)A RUINERWOLD - De tijd gaat snel zeker als je lol beleeft aan datgene wat je doet. Voor Henk Zanting uit Ruinerwold zijn de jaren voorbij gevlogen. Vijfentwintig jaar om precies te zijn is hij werkzaam in de schoonmaak, waarvan de laatste twintig jaar met zijn schoonmaakbedrijf. Kantoren schoonmaken, ramen wassen, mos en algenbestrijding of vloeren reinigen, elke klus bij bedrijven en particulieren wordt enthousiast aangepakt. Zanting begon zijn carrière in de schoonmaakindustrie bij een bedrijf in de regio. Hier leerde hij de fijne kneepjes van het vak. Vervolgens kon hij aan de slag als franchisenemer bij een landelijk opererend bedrijf. De zaken gingen voorspoedig en Henk had zes man aan het werk. Maar toen kwam de economische malaise en ging het snel de andere kant op. Tegenwoordig verricht hij de werkzaamheden weer alleen onder de naam Schoonmaakbedrijf Zanting. Echt grote klussen worden gedaan samen met een collega zzp’er. foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Henk Zanting 25 jaar actief met schoonmaakbedrijf"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DE WOLDEN - Wat een schrik vorige week in Nederland om het bericht “Rotterdamse vrouw ligt 10 jaar dood in huis”. Dat mag niet in Nederland gebeuren en toch gebeurt het. Het Rode Kruis afd. De Wolden heeft al jaren een goed werkende telefooncirkel. De telefooncirkel is er voor iedereen die behoefte heeft aan regelmatig contact, bijvoorbeeld uit veiligheidsoverwegingen. Of omdat u minder mogelijkheden heeft om anderen te ontmoeten door uw leeftijd, handicap of ziekte. Het geeft een gevoel van zekerheid als iemand regelmatig informeert of alles in orde is. Vooral als u alleen woont of moeilijk de deur uit kunt. Bovendien is het gewoon gezellig als er iemand belt. Wanneer de telefoon niet wordt opgenomen dan gaat een vrijwilliger kijken wat er aan de hand is en onderneemt actie. Wilt u ook iedere dag even gebeld worden? Of wilt u vrijwilliger worden, of meer weten over de telefooncirkel? Neem dan contact op met het Rode Kruis afd. De Wolden, Jan Jansen, 0522-442790.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DRENTHE - Noordelijke ondernemers hebben opnieuw meer vertrouwen in de toekomst, blijkt uit de kwartaalenquête van de Kamer van Koophandel. Het bedrijfsleven verwacht meer omzet in de komende maanden. In aanloop naar Sinterklaas en Kerst geven consumenten altijd meer geld uit. Vorig jaar was dat niet genoeg om de krimp op te vangen, maar dat lijkt dit jaar anders. De werkgelegenheid blijft achter. Veel bedrijven geven aan dat ze nog steeds te veel personeel in dienst hebben. De positieve stemming leidt dus niet tot een banengroei. Ook is het bedrijfsleven nog huiverig om te investeren. De krimp in de bouw lijkt tot stilstand gekomen. Volgens de Kamer van Koophandel zijn de afgelopen jaren zoveel bedrijven failliet gegaan dat de bouw niet verder kan krimpen.


archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 15, totaal 291 artikelen)