'

Dec 31
DE WOLDEN - Op verschillende plaatsen in De Wolden werd vandaag carbid geschoten.


carbidschieten Ruinerwold


carbidschieten Bloemberg/Veeningen


carbidschieten De Wijk/foto's BS/weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
HOOGEVEEN - Voor het doen van valse aangifte is een 22-jarige vrouw uit Den Haag door de rechter veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur, waarvan veertig voorwaardelijk. De vrouw, die eerder in Hoogeveen woonde, deed op 24 juli bij de politie aangifte van verkrachting en smaad. Ze deed dit nadat er een filmpje was opgedoken waarop zij seks had met een man. De vrouw zei zich van die vrijpartij niks te kunnen herinneren en gaf aan dat er iets in haar drankje moest zijn gegooid. Volgens de vrouw was ze 's nachts verkracht, maar het filmpje bleek overdag opgenomen te zijn. Ook was de vrouw gewoon bij kennis en was er volgens getuigen helemaal geen sprake van onvrijwillige seks. Het naar buiten komen van het filmpje had voor haar naar eigen zeggen zoveel negatieve gevolgen dat ze is vertrokken uit Hoogeveen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
ZUIDWOLDE – De A28 ter hoogte van Zuidwolde is dinsdag enkele uren afgesloten geweest in de richting van Meppel door een ongeval. Hierdoor ontstond een file van meer dan 5 km. Rond de middag vond er een ongeval plaats tussen twee personenauto’s. Door een ongelukkige inhaalactie kwamen twee auto’s met elkaar in aanraking. De ene kwam via de berm in de sloot terecht, de andere auto vloog na de aanrijding enkele malen over de kop en bleef op de kop liggen. Beide bestuurders konden zonder noemenswaardig letsel uit hun voertuigen komen. De VOA heeft de zaak uitvoerig op papier gezet waarna de berger beide voertuigen kon afvoeren. Het verkeer werd bij het knooppunt Hoogeveen omgeleid. Er was een file van ruim 5 km. De auto’s in de file die konden keren werden begeleid naar de afrit Zuidwolde.


foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
DRENTHE - De vuurwerkvrije vakantieparken in Drenthe zijn allemaal volgeboekt. Het gaat met name om boekingen van ouderen en mensen uit de Randstad. Zij zoeken rust en willen hun kinderen of hun honden niet blootstellen aan het vuurwerkgeweld. In Drenthe zijn onder meer vuurwerkvrije vakantieparken in Witteveen, Wateren en Amerika bij Een. Al deze parken hebben geen plaats meer, ze waren al vroeg dit jaar volgeboekt voor Oud en Nieuw.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
MEPPEL - Een 45-jarige man uit Willemsoord is in de nacht van maandag op dinsdag zijn rijbewijs kwijtgeraakt in Meppel. Agenten zetten de automobilist aan de kant van de weg, omdat hij zonder licht rondreed. De man moest mee naar het politiebureau voor een alcoholtest. Daar bleek dat hij bijna drie keer meer had gedronken dan is toegestaan.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
DRENTHE - Het aantal Nederlanders dat in Duitsland vuurwerk koopt, blijft stijgen. Afgelopen weekend lag het aantal Nederlandse klanten bij de Marktkauf in Meppen ruim tien procent hoger dan vorig jaar. Dat constateert de bedrijfsleiding van de Duitse supermarkt. Zaterdag en zondag kwam meer dan de helft van de klanten uit Nederland. In Duitsland ligt het vuurwerk niet in de kluis maar gewoon in de schappen. Knalwerk is er bijna niet te krijgen maar raketten en vuurpotten zijn er in overvloed. Toch is het vooral de prijs van het vuurwerk waarom Nederlanders massaal de grens oversteken. Een winkelwagen vol vuurpijlen is volgens hen zeker honderd euro goedkoper dan thuis. De vuurwerkliefhebber neemt meestal ook gelijk een paar flessen champagne mee. Ook de sterke drank is bij onze Oosterburen fors goedkoper.


Ook de verkopers in de regio doen goede zaken.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
KOEKANGERVELD - Veertig personen treden om de wisselbeker tijdens het Open 4-Ballen biljarttoernooi, dat voor de vierde keer werd georganiseerd. Na een spannende finale veroverde Geert Pieters uit Ruinen de eerste plaats. Pieters versloeg in een spannende finale Geert Auwema uit Norg. Derde werd Teunis Otten uit Hoogeveen. Beste Koekangervelder was Henk Jansen die weer in de finaleronde terechtkwam en nu op de zesde plaats eindigde. Vermeldingswaard is dat Jannie Leffers uit De Wijk de finaleronde bereikt. Zij werd achtste.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
DE WIJK - Het oliebollentoernooi van vv Wacker zit er weer op. Jaren geleden werd het alom bekende kersttoernooi gehouden in Zuidwolde, of Staphorst. Maanden werd er naar uitgekeken door de voetballers van Wacker. Gezellig een potje voetballen in de zaal. Voor sommigen een hele belevenis, al was het alleen maar om weer eens een paar nieuwe gympen te moeten kopen. Ook dit jaar organiseerde de Activiteiten Commissie Wacker weer het jaarlijke oliebollenzaalvoetbaltoernooi voor de senioren van Wacker en W.IJ.C. Dit traditionele evenement met boarding werd gehouden op vrijdagavond 27 december in sporthal De Slenken in de Wijk.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
DRENTHE - Drenthe is de meest vuurwerkvriendelijke provincie van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Een meerderheid van de inwoners van onze provincie wil niets veranderen aan de regels voor vuurwerk. 87 procent procent is tegen een algeheel verbod op vuurwerk. Ze noemen het betutteling en vinden het afsteken van vuurwerk een traditie. Drenten die wel voorstander zijn van een verbod noemen de hoge maatschappelijke kosten, lichamelijk letsel en angst bij dieren als belangrijkste redenen. 35 procent vindt dat er alleen gemeentelijke vuurwerkshows toegestaan moeten worden. Dat percentage ligt sterk lager dan het landelijke gemiddelde van 50 procent. 18 procent vindt dat de afsteektijden verruimd mogen worden, tegenover een landelijk gemiddelde van 5 procent.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
RUINERWOLD – Ultraloper Erik Kuijer uit Ruinerwold heeft zaterdag de ‘6 uur van Epe’ gewonnen. Op de baan van AV Cialfo legde Kuijer in zes uur 75,848 kilometer af en dat was ruim binnen het vooraf gestelde doel. Kuijer had er flink voor getraind, maar begon eigenlijk in een te hoog tempo aan de wedstrijd. ‘Ik liep in het begin rond de 14 km/u, waar ik 13,5 km/u wilde lopen. Dus te snel, maar het liep wel lekker. De benen voelden goed’, kijkt kuijer terug.

Ga door met lezen van "Erik Kuijer wint '6 uur van Epe'"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
de klok HNYP

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
DRENTHE - Het meldpunt vuurwerkoverlast.nl heeft binnen een week 950 meldingen uit Drenthe binnengekregen. De meeste meldingen zijn afkomstig uit de gemeente Assen. 225 inwoners van die gemeente hebben melding gemaakt van overlast. Vanuit Hoogeveen en Emmen kwamen ruim honderd meldingen. In de meeste gevallen gaat het om overlast door harde knallen door vuurwerkbommen. Ook komen meldingen binnen over vernielingen en gevaarlijke situaties op straat. De website vuurwerkoverlast.nl is een initiatief van vijftien lokale GroenLinks-fracties en wordt ondersteund door het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap. In het nieuwe jaar worden de meldingen gebundeld en aangeboden aan de Tweede Kamer en vijftien burgemeesters. De initiatiefnemers willen dat in de toekomst alleen nog vuurwerk wordt afgestoken tijdens professionele shows.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
Gladheid overvalt Noord Nederland

ROGAT - Meer dan 70 ongevallen door de gladheid in het Noorden maandagochtend. Een tankauto van een veevoederbedrijf is door het spekgladde wegdek van de weg/ afrit van de A28 geraakt in het Drentse De Wijk. De chauffeur nam op de A28 de afslag De Wijk en werd verrast door plotselinge gladheid. Hij kwam in de rechterberm terecht en kon daarna de combinatie niet meer op de weg houden en schaarde links van de afrit in de berm. De chauffeur is met de schrik vrij gekomen. Heel Noord Nederland werd maandag morgen opgeschrikt door plotselinge gladheid. Vooral de op en afritten en klinkerwegen werden plots spekglad waardoor veel auto’s van de weg gleden. Meestal was er weinig schade en kon de weg weer vervolgd worden, andere auto’s moesten worden afgesleept. Over gewonden is tot op heden niets niets bekend. In de drie noordelijke provincies waren meer dan 70 meldingen van glijpartijen. Na de eerste meldingen zijn de strooiwagens massaal de weg op gegaan om de gladheid te bestrijden.


foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
IJHORST - Op maandag 6 januari 2014 zal de eerste ledencontactvergadering van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” in 2014 worden gehouden. Dit is tevens de nieuwjaarsbijeenkomst van de vereniging. De aanvang is om 20.00 uur en iedereen is welkom bij Kroko Multipunt, Heerenweg 42 in IJhorst.
Na de pauze geeft Jan van Marle van de Plantenwerkgroep van Natuurbeschermingsvereniging “Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” een presentatie: “Van Twente naar Drente”. Kom naar deze gezellige nieuwjaarsbijeenkomst met koffie en knieperties op maandagavond 6 januari a.s. bij Kroko Multipunt.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
DE WIJK - Op 24 december waren alle Wieker trefballers 'Battlebeertjes' al vroeg in de veren. Om 08.15 uur werd verzameld bij school. Het stormde en regende heel hard, maar iedereen was er! Vol goede moed vertrokken ze voor de provinciale kampioenschappen trefbal naar Emmen. De battlebeertjes groeiden in het toernooi en onder aanmoedigingen van Juf Tilly en een vele ouders werd er heel goed gespeeld. De eer van OBS de Horst en van gemeente de Wolden werd enthousiast verdedigd. Ze werden 10e van heel Drenthe. De Battlebeertjes: Esmee Huisjes, Lisanne Flinkert, Fleur Bussemaker, Alexander Versluijs, Marc de Graaf, Jari Bruins, Martijn Zinger, Teun Derksen en Job Matser.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
DE WOLDEN -Zo vlak voor de jaarwisseling vraagt de Dierenbescherming Drenthe dringend aandacht voor de situatie van huisdieren bij het afsteken van vuurwerk. Voor veel dieren betekent vuurwerk immers angst en stress. De Dierenbescherming komt dan ook met tips om de jaarwisseling ook voor dieren prettig te houden: Laat je huisdier langzaam en tijdig wennen aan vuurwerk. Er zijn hiervoor cd’s met vuurwerkgeluiden te koop; Het gebruik van kalmerende medicijnen alleen in overleg met een dierenarts; Laat de hond op oudejaarsnacht voor 22.00 uur aangelijnd uit; Houd katten in huis en zorg dat kattenluik, ramen en deuren gesloten zijn; Stel het avondeten uit tot later op de avond. Als dieren hongerig zijn hebben zij minder aandacht voor het vuurwerk; Laat je dier liefst zelf een plekje in huis opzoeken waar het zich prettig voelt; Sluit de gordijnen, laat het licht aan en zet radio of TV aan. De prikkels van buiten vallen dan iets minder op; Zorg dat je dier gechipt en geregistreerd is en zijn naamkokertje om heeft; Check ook altijd van tevoren of de gegevens die geregistreerd zijn nog kloppen op: www.chipnummer. nl; Troost je dier niet overdreven indien het angstig gedrag vertoond. Het dier krijgt daardoor bevestigd dat er iets mis is en dat zijn angst terecht is; Straf je dier zeker niet bij een angstige reactie.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
HOOGEVEEN - Door snel ingrijpen van buurtbewoners en de politie is zaterdagavond voorkomen dat een auto ten prooi viel aan een brand. Kinderen ontdekten de brand die in het motorisch deel van de auto woedde en waarschuwden hun ouders. Deze bedachte zich geen moment en bestreden de vlammen met een pan water. Gelukkig wist een van de mannen de motorkap los te krijgen zodat de vlammen konden worden geluwd. De politie zette er vervolgens de brandblusser op waarna uitbreiding van het vuur werd voorkomen. Voor de met spoed ter plaatse gekomen brandweer restte niets meer. Zij konden, na een nacontrole, onverrichter zake de kazerne weer opzoeken. Vermoedelijk is het vuur ontstaan door kortsluiting in de bedrading. De bedrading raakte dan ook fors beschadigd.


foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
HOOGEVEEN - Zaterdagnacht heeft de politie een 42-jarige man uit Zuidwolde aangehouden op het Van Echtenplein. Hij wordt er van verdacht dat hij bij een opstootje een portier in zijn gezicht heeft geslagen. De man werd aangehouden en de portier doet aangifte.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
RUINERWOLD - De mannen van de organisatie in Ruinerwold zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor het carbidschieten op oudejaarsdag. Dit samen in goed overleg met de gemeente en in samenspraak met landeigenaar Benno de Vries. Tevens zal DJ Bart van 14.00 tot 18.00 muziek draaien. Er word goed uitgepakt want in de verwarmde tent staat een tap, en allerlei soorten frisdrank. Ook zal er snert en gehaktballen verkocht worden. Vlak naast de tent staat een zeer nette en schone toilet wagen. Het is de bedoeling dat jong en oud hier samen carbid gaan schieten. Locatie is aan de Havelterweg.


foto: Gerard de Groot

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
DRENTHE - Nooit eerder kon in Nederland in één dag zo veel geld gewonnen worden als rond de komende jaarwisseling. Ondanks de economische crisis is er een run van gelukzoekers gaande, die allemaal mee willen snoepen uit de pot van 110 miljoen euro die te verdelen valt bij de trekkingen van de Staatsloterij en Postcode Loterij. Een absoluut record voor ons land. De grootste financiële knaller valt 31 december tijdens de oudejaarstrekking van de Staatsloterij, waar een hoofdprijs van €30 miljoen netto binnengesleept kan worden, terwijl op 1 januari meer dan €42,9 miljoen verdeeld wordt op een winnende postcode in een nog onbekende plaats.

Ga door met lezen van "Recordverkopen bij eindejaarsloterijen "

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 15, totaal 281 artikelen)