'

Sep 30
RUINERWOLD - Op vrijdag 03 oktober organiseert uitgaancentrum de Klok in samenwerking met het landelijk opererende evenementenbedrijf MakeYourMoves de eerste alcoholvrije teenageparty in Ruinerwold. MakeYourMoves, wat al jaren zeer succesvolle landelijke alcoholvrije teenage party’s organiseert, vond het hoog tijd worden om ook Ruinerwold eens kennis te laten maken met dit uitgaansconcept. „Er wordt helemaal niets georganiseerd voor de jeugd hier in de regio, tijd voor verandering!” aldus Mariska Molenaar van MakeYourMoves. „We zijn op zoek gegaan naar een locatie voor onze feesten en kwamen al vrij snel uit bij de De Klok.” Gelijk tijdens het eerste gesprek waren beide partijen er van overtuigd te willen investeren om de jeugd van Ruinerwold en omgeving zo’n 6 keer per jaar een leuke avond te bezorgen. Er wordt flink uitgepakt: de beste DJ’s worden geboekt en de bekende rapsensatie SBMG is gestrikt voor een knallend optreden.

Ga door met lezen van "Alcoholvrije Teenageparty in de Klok Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
DE WIJK - Stichting de Wiek Actief organiseert op zaterdag 18 oktober ‘Live in De Wiek’ met twee coversbands waarin Wieker muzikanten spelen. De bands Big John en Beg Steal or Borrow treden deze avond op in de feesttent op het terrein van vv Wacker aan de Wiltenweg. Big John is een band die wekelijks repeteert in de oefenruimte bij manager Jan Wessel Huizing aan de Stapel. De band met in de gelederen Mario Mos (zang) en André Hendriks (gitaar) speelt moderne en stevige rockcovers.

BSOB is de band van Wieker bassist Ferry Johannes. Het repertoire wordt omschreven als Rock & Roll-Metal-Pop en extravaganza. Deze avond is voor iedereen toegankelijk. Aanvang van deze avond is 20.30 uur. Entree € 5. Kom op tijd als je niets wilt missen, want de eerste band begint ook al op tijd te spelen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
RUINERWOLD - Woensdag 1 oktober openen wij om 14.00 uur de deuren van onze nieuwe winkel in Emmen. Deze winkel gaat net als de winkel aan Haakswold ’t Bakhuus heetten. Na bijna 9 jaar ‘t Bakhuus vonden we het tijd voor een nieuwe uitdaging. En dat is deze winkel geworden. De winkel in Emmen is met name gericht op de Chalkpaint van Annie Sloan, maar ook daar verkopen we woonaccessoires en tuinartikelen. Ook eigengemaakte tafels van de smederij behoren tot het assortiment, zowel in Emmen als in Meppel/Ruinerwold. ’t Bakhuus aan Haakswold blijft gewoon geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. In Emmen zijn we geopend van dinsdag t/m zaterdag, inclusief de koopavond op donderdag. Wij hebben er enorm veel zin in. Nieuwsgierig? Kom gerust eens aan in Emmen!! Het adres is Weerdingerstraat 43.

emmencollage1

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
Woldense scholen scoren goed in tussenevaluatie cultuuronderwijs Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

DE WOLDEN - In gemeente De Wolden is de afgelopen jaren veel energie gestoken in Cultuuronderwijs op de basisscholen. Er is een breed lokaal netwerk cultuuronderwijs ontwikkeld waarin het basisonderwijs, gemeente, Bibliotheek De Wolden, Scala centrum voor de kunsten, Welzijn De Wolden en het Cultureel Platform samenwerken om te komen tot kwalitatief goed cultuuronderwijs. De scholen in De Wolden hebben hun visie op cultuuronderwijs vastgelegd en een interne cultuurcoördinator (ICC-er) aangesteld. Zo is er een lokaal netwerk Cultuuronderwijs ontstaan waarin uitwisseling en deskundigheidsbevordering centraal staan.

Ga door met lezen van "Cultuuronderwijs in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
BERGHUIZEN - Deze week hebben de eerste fietspraktijklessen van dit jaar weer plaatsgevonden. Dit is alweer voor het 5e achtereenvolgende jaar dat de verkeersouder van de Harm Vonckschool, Tjalling de Wit, een uitdagend parcours heeft uitgezet voor alle leerlingen van de school in Berghuizen. Deze lessen worden vier keer per jaar gegeven. De leerlingen komen tijdens deze lessen in aanraking met tal van verrassende en uitdagende opdrachten die ze kunnen toepassen in de praktijk.


1A Groepsfoto Harm VonckschoolAA

Ga door met lezen van "Harm Vonckschool eerste lustrum fietspraktijklessen een feit"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
DE WIJK - Op dinsdag 28 oktober organiseert Steunpunt Vrijwilligerswerk De Wolden een vrijwilligersmarkt van 19.00- 21.00 uur in De Havezathe te De Wijk. Een markt waar organisaties en potentiële vrijwilligers kennis met elkaar kunnen maken. Een twintigtal organisaties presenteren zich deze avond en zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen zich deze avond ook direct inschrijven voor een vacature of een vervolgafspraak maken om eens nader kennis te maken met een organisatie. Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is aanwezig om vragen te beantwoorden zoals; hoe zit het met vrijwilligersvergoedingen, ben je verzekerd tijdens vrijwilligerswerk.

Ga door met lezen van "Vrijwilligersmarkt in De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
Vakantiepark speelstad Oranje wordt omgevormd tot asielzoekers centrum

DRENTHE – In vakantiepark speelstad Oranje wordt momenteel druk gewerkt om het park tot een opvang locatie voor asielzoekers om te vormen. Maandag is met deze werkzaamheden gestart. Dit gebeurt in samenwerking met het COA. Voor van de Most kwam het telefoontje vorige week of hij een hal had voor opvang van vluchtelingen als geroepen. Nee, een hal had Hennie van de Most, eigenaar van speelstad Oranje en diverse andere parken niet. Toen bood hij vakantiepark speelstad Oranje aan en daar wilde het COA wel wat mee doen. Er komen nu in fases 1400 asielzoekers, die in de bungalows in dit als pipodorp gelanceerde vakantiecentrum zullen komen te wonen. In het restaurant van speelstad Oranje kunnen de asielzoekers de maaltijd gebruiken.
De komst van asielzoekers is goed nieuws voor het personeel van Speelstad Oranje en Vakantiepark Oranje.


video: persbureau Meter

Ga door met lezen van "Van de Most "Asielzoekerscentrum Speelstad Oranje schept werk" "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
HOOGEVEEN - Zondag 5 oktober om 15 uur opent HET HUIS de kunstexpositie van literair & beeldend kunstenares Delia Bremer uit Hoogeveen en keramiste Froukje Dijkstra uit Roden.
Beide kunstenaars exposeren hun kunstzinnige huizen.


Tijdens de opening serveert zangeres Lara Boode uit Pesse swingende en vrolijke luister liedjes in allerlei smaken. Deze worden afgewisseld met gedichten voorgedragen door Delia Bremer. Lara Boode wordt begeleid door Ron Saan op piano/keyboard en gitarist Gijs Kos. HET HUIS trakteert op een feestelijk glas bubbels en een hapje. U bent van harte uitgenodigd om er bij te zijn!
De expositie is tijdens openingstijden te bezoeken van 5 oktober t/m 31 december. HET HUIS - Alteveerstraat 1 -7906 CA Hoogeveen

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
Praat mee op 30 september

DE WIJK - Hoe moet het verder met de Havezate en ons zwembad De Slenken? De gemeente draait de geldkraan steeds verder dicht en vindt dat de inwoners zelf moeten meehelpen om deze voorzieningen te behouden voor De Wijk. Het beheer van de Havezate is nu nog de taak van Welzijn De Wolden. Bedoeling is dat inwoners de beheerstaken overnemen. Voor het zwembad komt er een forse bezuiniging aan, waardoor de mogelijke inzet van vrijwilligers noodzakelijk is. Ook hier zal het beheer naar de inwoners moeten gaan. Via de Belangenvereniging wil de gemeente de inwoners hierbij betrekken.

Ga door met lezen van "Is er toekomst voor Havezate en zwembad in De Wijk? "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
MEPPEL - Op het Prinsenplein in Meppel werd in de vroege zondagochtend een 31-jarige man uit Ruinerwold aangehouden. Hij wordt verdacht van het verstoren van de openbare orde. De politie kreeg een melding dat er een man een horecagelegenheid niet wilde verlaten. Agenten zagen dat de 31-jarige door de portier buiten werd gezet. Hierop werd hij aangehouden. Eenmaal op het politiebureau vernielde de verdachte een deur in het politiebureau. Na controle bleek dat de man nog voor 3200 euro boetes had openstaan. De man zit nog vast.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
MEPPEL - Vanmorgen is een fietser in botsing gekomen met een auto van de gemeentewerken op de Bremenbergerweg. De fietser werd ter plaatse door het ambulancepersoneel gecontroleerd en behandeld. Nadat de politie alle gegevens op papier had gezet werd de weg weer vrijgegeven.


Video: Alex Wever - RegioMeppel.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
MEPPEL - Op woensdag 1 oktober organiseren Scala, Bibliotheek Meppel en Schouwburg Ogterop het Kinderboekenweek Leesfeest. Een goed begin van de Kinderboekenweek dat dit jaar als thema 'feest' heeft! Om 14.00 uur speelt Paul van Loon met zijn band Andere Snuiters in de Grote Zaal. Hij leest voor en vertelt over zijn boeken. Dan gaat het natuurlijk over Dolfje Weerwolfje, De Griezelbus, Foeksia de miniheks en Jimi Rip. Na de voorstelling zet Paul met plezier zijn handtekening in boeken, op blaadjes, t-shirts en onderzetters.

Ga door met lezen van "Paul van Loon & Andere Snuiters treden op"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DE WIJK – De eerste editie van het Smaakmakersfestival in De Wijk is een geweldige culinaire happening geworden. In de omgeving van het fraaie Reestdalgebied was het afgelopen weekend zondag prima toeven. Fijnproevers konden zich hier tegoed doen allerlei vers bereide lekkernijen. De vele lange tafels rondom de centraal gelegen horeca plek waren zondag tot de laatste plaats bezet. Alleen al door het prachtige weer, met twee dagen volop zon was het evenement al geslaagd. Het scenario waar de organisatie vooraf op had gehoopt kwam volledig uit. Het smaakmakersfestival op het landgoed van de familie Andeweg had daarom veel weg van een geweldige After Summer party.

Ga door met lezen van "Eerste editie Smaakmakerfestival een groot succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DE WIJK - Op vrijdagavond 20 juni vond in De Wijk voor de 55e keer een wielerronde plaats. Ofschoon het weer niet zo zomers was als gehoopt, maakte het startveld veel goed! In de elite-dameskoers reden een aantal nationale en internationale toppers, waaronder de tweevoudig wereldkampioene bij de junioren. Het evenement werd een succes en het parcours voorbij de karakteristieke molen in De Wijk sprak tot de verbeelding. Het bestuur van “De Wiek op Wiel’n” is inmiddels alweer begonnen met de voorbereiding voor het spektakel in 2015 en hoopt zo snel mogelijk met een voorlopige datum en een voorlopig programma te komen.

Ga door met lezen van "De Wiek op Wiel’n helpt De Wijk op Wielen!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
RUINEN - Op zondag 5 oktober wemelt het rondom Bezoekerscentrum Dwingelderveld te Ruinen weer van de heksjes en tovenaartjes tijdens de Wilde Buitendag; kom toveren. Starten kan tussen 11.00 en 15.00 uur, het hele programma duurt zo’n 1,5 uur. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Deelname kost €7,50 (leden van Natuurmonumenten €4,50) per kind, (groot)ouders betalen de halve prijs.

Landgoed Haarzuilens

Ga door met lezen van "Kom Toveren tijdens de Wilde Buitendag 5 oktober"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
ZUIDWOLDE - Welzijn De Wolden houdt in samenwerking met Promens Care op zondag 12 oktober een bingomiddag voor mensen met een beperking. Welzijn De Wolden en Promens Care willen ontmoetingen creëren onder mensen met een beperking. De bingomiddag vindt plaats in De Boerhoorn, Zuidwolde, van 13.30 – 15.30 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
DE WIJK - Zaterdagavond vierde het mannenkoor “De Dickninger Geuzen” de 15e verjaardag. Ter gelegenheid van deze verjaardag werd een jubileumconcert georganiseerd in Ontmoetingscentrum de Havezate. Voor een volle zaal werd er afgetrapt door de Geuzen met een verscheidenheid aan nieuwe liedjes. Daarna was het de beurt aan het droevige feestkoor de Traan uit Borger met een geheel ander repertoire. Na de pauze eerst de Traan weer en daarna ter afsluiting de Geuzen met een vervolg van het nieuwe repertoire. Na de pauze verschenen de Geuzen in een nieuwe outfit op het podium. Gezien de vele positieve reacties na afloop kan dit concert als geslaagd worden beschouwd.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28


Reserveren doe je hier.Ga door met lezen van "Kees Kraayenoord in de Levensbron Rouveen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
RUINERWOLD - In het eerste deel van de wedstrijd gingen beide ploegen nog gelijk op. Een linke terugspeelbal op de doelman van Peize leverde gevaar op maar Marcus Koetsier was net te laat. Peize kreeg in de eerste fase een paar corners maar ook deze leverden geen doelpunt op. Nadat Ruinerwold nog een keer gevaarlijk opdook voor het doel van de bezoekers was het Peize dat het heft in handen nam: verdedigend de zaak goed op orde en naar voren met veel snelheid.

Ga door met lezen van "Ruinerwold krijgt lesje in effectiviteit"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
MEPPEL - Voor wie zelf het circusspel wil spelen heeft circus Okidoki in oktober een aantal leuke activiteiten op het programma staan. In het kader van Oktober Kindermaand is er een workshopdag op zaterdag 4 oktober. In de ochtend, van 10 tot 12 uur is er een ouder-kind workshop. Speciaal voor papa’s, mama’s, opa’s en oma’s die samen met hun (klein)kind het circusspel willen spelen.

Ga door met lezen van "Workshopdag Okidoki"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 14, totaal 267 artikelen)