'

Nov 30
HOOGEVEEN - Zaterdagavond even na 23.00 uur werd Eetcafé De Beurs, aan de Grote Kerkstraat in Hoogeveen, ontruimt nadat het brandalarm afging. In de keuken van het eetcafé hoorde men het brandalarm maar daar was niets aan de hand. Voor er een onderzoek werd ingesteld werd de zaak met tientallen gasten ontruimd. De oorzaak bleek dat de bewoner op de 2e etage was vergeten dat er een pannetje met eieren op het vuur stond. Na het droogkoken ontstond er rook en stank door de aangebrandde eieren waarop de brandmelder afging. Er hoefde niet te worden geblust maar alleen gelucht. De bezoekers moesten zich zo lang in de snijdende kou vermaken.


video: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
RUINERWOLD - In het thuisduel tegen Zwartemeer trof Ruinerwold een ploeg uit de onderste regionen. Omdat ook Ruinerwold op dit moment gedwongen is naar beneden te kijken was winst broodnodig. De wedstrijd kwam moeilijk op gang, beide ploegen begonnen afwachtend aan het duel. Zwartemeer deelde het eerste plaagstootje uit maar doelman Alex van der Sterre en de deklat brachten redding in de 8e minuut. Vijf minuten later kreeg Ruinerwold een kans maar Marcus Koetsier zag zijn inzet gesopt door de doelman en weer 5 min. later kreeg Jacco Huisman een mogelijkheid maar maakte niet even de goede keuzes.

Ga door met lezen van "Ruinerwold wint verdiend en scoort belangrijke punten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
DE WIJK - De wedstrijd tussen Wacker en Asser Boys is zondagmiddag in een 0-0 stand geëindigd. Beide ploegen kregen genoeg kansen maar wisten deze niet te benutten. Asser Boys kreeg in de dertiende minuut een grote kans via een strafschop maar deze werd naast geschoten. Wacker kreeg ook vier 100% kansen. Wacker blijft twaalfde in de derde klasse B. In dezelfde klasse won Ruinen op bezoek bij FC Oldemarkt met 2-3. Ruinen stijgt dankzij de overwinning naar de achtste plaats. bron: streekradio.com

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
ZUIDWOLDE - Zuidwolde heeft zondagmiddag de wedstrijd op bezoek bij de koploper in de derde klasse D Valthermond nipt verloren. Na een 3-1 ruststand leek de wedstrijd gespeeld maar toch kwam de gasten uitstekend terug in de wedstrijd. Tien minuten na rust scoorde Matthijs Capellen de 3-2 en 17 minuten voor tijd kwam de ploeg via Peter Nijboer, die zijn tweede doelpunt van de middag scoorde, langszij. Lang kon de ploeg niet genieten van deze stand want twee minuten later schoot Edwin Drenth de thuisploeg naar de overwinning. Zuidwolde zakt na de nederlaag naar de zevende plaats met 17 punten uit 11 wedstrijden. bron: Streekradio.com

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
DE WIJK - Welzijn de Wolden heeft op vrijdagavond 28 november een waarderingsbijeenkomst gehouden in de Havezate in De Wijk voor de vrijwilligers die betrokken zijn bij de ondersteunende diensten. Dit zijn vrijwilligers die ondersteunen bij mensen met beperkingen, mantelzorgers en ouderen. Zij helpen als dat nodig is bij het invullen van formulieren, doen klusjes in en om het huis, ontlasten de mantelzorger in de thuissituatie door b.v. te gaan wandelen of te fietsen met diegene die zorg nodig heeft, vrijwilligers die ingeschakeld kunnen worden bij activiteiten voor mensen met beperkingen, ouderen en mantelzorgers, brengen mensen naar het ziekenhuis etc.


Mevrouw Kreulen krijgt een lintje uitgereikt.

Ga door met lezen van "Waarderingsbijeenkomst vrijwilligers ondersteunende diensten "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
IJHORST/DE WIJK - De Protestantse Gemeente IJhorst/de Wijk houdt zondagmiddag 14 december een kerstwandeling. Er kan gestart worden om 13.30 vanaf de Reesthof aan de Kerkweg 8. (Het gebouw naast de kerk) Tijdens de wandeling worden twee pauzes ingelast voor een verhaal, muziek, kaarslicht, iets lekkers en warme chocolademelk en/of glühwein.

Voor de mensen die niet kunnen wandelen, is er in de Reesthof vanaf 14.30 een apart programma met onder andere een kerstverhaal. De route is ongeveer 5 kilometer en ook toegankelijk voor kinder- en wandelwagens. Om 16.30 wordt de middag afgesloten in het sfeervolle kerkje van IJhorst/de Wijk. Ds. Henk de Ruiter zal een Oost Nederlands Kerstverhaal vertellen. De kosten voor deze middag zijn 2 euro per persoon, kinderen t/m 12 jaar gratis.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
HOOGEVEEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige man uit Hollandscheveld aangehouden voor belediging en bedreiging. Op de Hoofdstraat ontstond een opstootje tussen een aantal jongeren. Toen agenten dit wilden beëindigen schold de Hollandschevelder de agenten direct uit. Vervolgens beledigde hij de agenten meerdere malen waarop hij is aangehouden. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding en tijdens de rit naar het bureau bedreigde hij de agenten met de dood. Dit gedrag zette hij voort op het politiebureau waarna de man is ingesloten. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
ZUIDWOLDE - Edward Sabandar is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van ZZVV. Het aflopende contract is met een jaar verlengd tot en met het seizoen 2015/2016. Sabandar is op dit moment bezig aan zijn tweede jaar bij de voetbalclub uit Zuidwolde. De contractverlenging is in goed overleg tussen het bestuur, spelersgroep, begeleidingsstaf, VTC en Edward Sabandar tot stand gekomen, aldus de club. ZZVV staat op dit moment tweede in de zaterdag derde klasse D.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
DE WIJK – Gezelligheid was troef bij de Sinterkerstmarkt in De Wijk. Deze markt werd zaterdagmiddag gehouden in de Havezate in De Wijk. En werd goed bezocht. De locatie was sfeervol aangekleed met een mix van Sinterklaas en Kerst decoratie. Kaarsen, Kleding, sieraden, kaarten, kerstbakjes, versgebakken knieperties en oliebollen er was van alles te koop. Bijna dertig standhouders grotendeels hobbyisten presenteerden hun waar aan de bezoekers. Medewerkers van de Havezate die garant stonden voor de organisatie van de Sinterkerstmarkt waren na afloop tevreden over de opkomst en het verloop.

Sinterkerstmarkt (4)A
Sinterkerstmarkt (2)A
Sinterkerstmarkt (1)A
foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
KOEKANGE - Gospelkoor Testimony to the Lord heeft open repetitieavonden op maandag 8 en 15 december. Het koor zingt dan in de Venehof in Koekange, van 19.45 tot 22.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom om de avonden bij te wonen.

Het gospelkoor zingt met veel passie van Gods Liefde en de redding die Jezus ons gebracht heeft. Het koor treedt meestal op in kerken (met of zonder geluidsinstallatie) maar ook op locatie. Zo zal Testimony to the Lord optreden op zaterdag 20 december in winkelcentrum Keyserstroom in Meppel en op eerste kerstdag in de Bethelkerk in Steenwijk.

Ga door met lezen van "Bezoek repetitieavond Testimony to the Lord"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
MEPPEL – Een schoorsteenbrand vrijdagavond aan het Zuideinde in Meppel. De brandweer kon in de snijdende kou het vuurtje in het rookkanaal blussen en wist uitbreiding van het vuur te voorkomen. Jaarlijks ontstaan er in Nederland meer dan twee duizend schoorsteenbranden doordat het rookkanaal vervuild is. Overigens wat vaak over het hoofd wordt gezien is koolmonoxide vergiftiging nadat de schoorsteen bijvoorbeeld door een vogelnestje verstopt is geraakt. Het rook slaat dan terug in de woning met alle gevolgen van dien. De brandweer adviseert regelmatig onderhoudt door een schoorsteenveger. Dat voorkomt vaak dat de vlam in de schoorsteen slaat.


video: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
ZUIDWOLDE - Leerlingen van basisschool Het Groene Hart in Zuidwolde hebben een zware vrijdagmiddag achter de rug. Ze plantten bijna 1500 bomen en struiken langs het Vlinderommetje, een populaire wandelroute bij Zuidwolde. De bomen en struiken zijn geplant om de nieuwe vlinderidylle op te vullen. Dat is een stukje natuur dat helemaal gericht is op vlinders. Een idyllisch plekje voor vlinders dus. De bomen en struiken trekken vlinders en bijen en dat is goed voor de vlinderpopulatie. In Nederland zijn tot nu toe vijftien vlinderstroken aangelegd. Ook in Borger is een vlinderidylle te vinden bij het Hunebedcentrum.

Ga door met lezen van "Kinderen planten ruim duizend bomen bij Vlinderommetje"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
RUINERWOLD – Bij de Ruinerwoldse Ijsclub hebben afgelopen week een paar kleine wijzigingen plaats gevonden in het bestuur. Roelof Lankhorst heeft de voorzittershamer overgedragen aan Willem Brals. Lankhorst blijft ondanks het terug treden als voorzitter wel lid van het bestuur. Brals is voor de ijsclub ook geen onbekende, want hij was de afgelopen jaren al actief als secretaris. Luuk Pekel is de nieuwe secretaris geworden.

IJsvereniging Ruinerwold

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
KOEKANGE - Johan Knoll is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van Vitesse'63. De oefenmeester begint volgend seizoen aan zijn derde seizoen bij de voetbalclub uit Koekange. Knoll is op dit moment bezig aan zijn tweede jaar bij Vitesse. De selectie en het bestuur zijn zeer content met zijn besluit en gaan er dan ook van uit dat er nog mooie prestaties gerealiseerd gaan worden, aldus de club. Vitesse'63 staat op dit moment op een zesde plaats in de derde klasse D

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DE WIJK - Noteer het alvast in uw agenda! Zondag 14 december 2014 wordt 'Kerst-inn De Wiek' georganiseerd voor de Wieker Meule. De Oranjevereniging die de markt vorig jaar nog organiseerde i.s.m. met Tip De Wijk heeft zich terug getrokken uit de organisatie omdat het organiseren van een dergelijke markt best veel tijd en energie kost. En er te weinig man/vrouw kracht voor handen was. Dit jaar wordt de 'Kerst-inn De Wiek' georganiseerd door de Tip i.s.m. Stichting de Wiek Actief. Wat blijft is de gezelligheid in de vorm van mooi ingerichte kramen, muziek, sfeervolle verlichting met knappend houtvuur, oude ambachten, een grote kerstboom met vele cadeautjes. De Kerstman is aanwezig om kinderen en volwassenen een mooi kerstverhaal voor te lezen. Ook zijn er van allerlei lekkernijen te proeven zoals o.a.: Oliebollen, Knieperties, snert, warme chocolademelk, glühwein en meer.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DE WIJK - De politie heeft vrijdagavond samen met de Belastingdienst, Veilig Verkeer Nederland en de ANWB een verkeerscontrole gehouden op de A28 nabij De Wijk. Het verkeer werd naar verzorgingsplaats Lageveen geleid waar de bestuurders werden gecontroleerd. In totaal zijn ongeveer 700 auto’s en hun bestuurders gecontroleerd. Hiervan hebben 19 bestuurders een bekeuring gekregen voor onder andere gladde banden, rijden zonder rijbewijs en onverzekerd rijden. Twee bestuurders zijn aangehouden om hun identiteit vast te stellen, zij hadden een verlopen rijbewijs. Daarnaast had één bestuurder nog een boete openstaan van € 997, -. Ook zijn er 530 blaastesten afgenomen waaruit bleek dat twee automobilisten alcohol hadden gedronken. De Belastingdienst had via de ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) 37 hits, waarvan 9 bestuurders nog een bedrag hadden openstaan. Er is in totaal ruim €58.000 geïnd door de Belastingdienst. Ook hebben zij op 20 voertuigen beslag gelegd. Daarnaast zijn 17 bestuurders geholpen door de ANWB in verband met kleine gebreken.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
RUINERWOLD - In het voormalig gemeentehuis van Ruinerwold is donderdag het bestuur geformeerd voor de op te richten coöperatie Glasvezel De Wolden. Het is een bestuur van bewoners, voor bewoners. Dit glasvezelproject wordt ondersteund door de gebiedscoöperatie Zuidwest-Drenthe, de provincie Drenthe, de gemeente De Wolden.

Supersnel Het doel is iedereen aan te sluiten op een supersnel glasvezelnetwerk, van de huizen in de kernen tot de verst afgelegen boerderijen. Op donderdag 4 december is er een informatiebijeenkomst waar vooral ook potentiële werkgroepleden welkom zijn. Deze bijeenkomst is in het oude gemeentehuis in Ruinerwold. Aanvang 19.30 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
DE WOLDEN - Na de goed gevulde Najaarskalender van Brede school De Wolden wordt binnenkort de Winterkalender met naschoolse activiteiten voor de kinderen van de basisscholen uitgegeven. Het gaat om activiteiten op het gebied van sport, bewegen, cultuur, hobby en ander soortige activiteiten. Het Brede School Team is daarom op zoek naar verenigingen en andere organisaties die activiteiten aanbieden voor kinderen in de basisschool leeftijd.

Verenigingen die bij het Brede School Team bekend zijn ontvangen een uitnodiging om hun activiteiten aan te melden. De activiteiten worden dan opgenomen in de winterkalender voor de periode van 12 januari tot 29 maart 2015. De kalender wordt in de week van 5 januari aan alle basisschoolleerlingen uitgereikt.

Ga door met lezen van "Winterkalender met naschoolse activiteiten "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
DRENTHE - Op 26 november zijn in het theater en congrescentrum Orpheus de winnaars van de titel ‘Woningmakelaar van het Jaar 2014’ bekend gemaakt. Hierbij is Huys Makelaars uitgeroepen tot Woningmakelaar van het Jaar 2014 in de provincie Drenthe. Huys Makelaars won de prijs in de categorie ‘Klantenwaarde Award 2014’.

De winnaars van deze award is middels stemmen door klanten tot stand gekomen. Er werd gekeken naar het kantoor met de meeste stemmen én hoogste cijfers voor betrouwbaarheid, deskundigheid, service, kwaliteit en aandacht voor de klant. Huys Makelaars ontving veel stemmen en werd gemiddeld met een 9.6 beoordeeld. De makelaars en het personeel van Huys Makelaars zijn erg trots op deze titel.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
RUINERWOLD - Als afsluiting van het kerstrondje in Ruinerwold, kunt u 14 december 2014 om 17.00 uur weer komen meezingen tijdens de Sing-in in de kerk te Blijdenstein. De kerk-in-actie commissie van de drie gezamenlijke kerken heeft dit jaar weer een mooi programma in elkaar gezet, waarbij u uit volle borst kunt meezingen met bekende advent- en kerstliederen. Natuurlijk wordt dit begeleid met prachtige muziek vanaf het kerkorgel, dat bespeelt zal worden door Harry Bosma. Tevens zal er een optreden verzorgd worden door het BBB orkest van de Christelijke Muziekvereniging “De Bergklanken” uit Berghuizen.

Ga door met lezen van "Ruinerwoldse Sing in met BBB orkest"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 13, totaal 249 artikelen)