'

Feb 28
MEPPEL – Een brand in een woonkamer van een woning aan de Kampen in Meppel zaterdagochtend. De bewoners die lagen te slapen schrokken wakker van de rookontwikkeling. Zij wisten voordat de brandweer ter plaatse was de beginnende brand grotendeels te doven en zo uitbreiding te voorkomen. De brandweer heeft met een hogedruk ventilator de rook uit de woning geblazen. De kinderen werden bij de buren opgevangen. Er raakte iemand bij de brand gewond.


video: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
MEPPEL - Het zijn drukke tijden voor de VVD Meppel. In aanloop naar de verkiezingen op woensdag 18 maart, worden komende week twee politici ontvangen in de gemeente.
Op woensdag 4 maart zijn Gedeputeerde Henk Brink en lijstrekker Waterschapsverkiezingen Mark Strolenberg te gast tijdens een bijzondere bijeenkomst in De Toekomst. Zij geven dan hun visie op Drenthe en Meppel en beantwoorden vragen van de aanwezigen.

Ga door met lezen van "VVD Meppel ontvangt lijsttrekkers voor debat"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
OOSTEINDE - De zangstrijd Sound van de Wolden krijgt op 22 maart een vervolg. De talentenjacht met grote zangtalenten uit de gemeente De Wolden en omstreken, vindt evenals vorig jaar plaats in Café Oosteinde, dé Poptempel van het Noorden.

De eerste editie was een groot succes met veel deelname, bovendien van hoog niveau en een grote schare bezoekers. Op één na kwamen alle deelnemers uit gemeente De Wolden, maar ook dit jaar zijn talenten van buiten De Wolden welkom. 'Uit heel Nederland', laat de organisatie duidelijk weten. De organisatie is weer in handen van initiator Erjan Bos van Woldsound, Ronald Buld van MultieBuldtie, Jan Bert Stevens van JB Stevens Editing, Sandra Bos van Comm|Vorm, Hinke Hoorn, Tom Pekel en Ina Scheper van Café Oosteinde.

Ga door met lezen van "Tweede editie Sound van de Wolden in Oosteinde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
RUINEN - In Vlaanderen kennen ze het fenomeen al, daar gaat regelmatig een wielerkoers dwars door een café. Het fenomeen is echter overgewaaid naar Ruinen, waar komende zondag de MTB Marathon van WTC Ruinen besloten wordt met een stukje fietsen door café Hees.

Afgelopen zondag werd al even getest of het allemaal haalbaar was. Via de zijdeur kwamen de fietsers van WTC binnen, om vervolgens met een mooie bocht richting voordeur te gaan. De snelheid was niet al te hoog, maar voor de liefhebbers die direct een biertje mee zouden willen nemen, is dat ook niet handig. Bij goed weer verwacht de organisatie van de tocht misschien wel duizend deelnemers en die moeten allemaal door het café.

De MTB Marathon van Ruinen start morgen zondag 1 maart weer bij sporthal De Marse. Er is keuze uit afstanden van 20, 30, 50, 70 en zelfs 100 kilometer. Alle aspecten van het Drentse landschap komen aan de orde en bij Havelterberg kan genoten worden van het glooiende landschap met korte, maar pittige beklimmingen. Informatie: www.mtbmarathonvanruinen.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
MEPPEL - Bewoners van een woning aan de Kampen in Meppel wisten tijdig in te grijpen bij een beginnende brand in de woonkamer van hun woning. Toen de brandweer in de nacht van vrijdag op zaterdag arriveerde was het vuur goeddeels geblust. Nadat de woning door de brandweer geventileerd was, kon stichting Salvage de schade opnemen. Er vielen geen gewonden bij de brand.


Video: Alex Wever - RegioMeppel.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
DE WIJK/MEPPEL - In maart 2015 start zwemvereniging “De Reestduikers” weer met een groepje zwemlessers voor het zwemdiploma A volgens het zwem ABC. Wij hebben nog enkele plaatsen vrij. De zwemlessen worden gegeven in Bad Hesselingen te Meppel op de zaterdagmorgen, afhankelijk van het groepje van 8.00 uur tot 8.35 of van 8.35 uur tot 9.10 uur.

In overleg met Bad Hesselingen nemen we geen kinderen uit Meppel aan voor het A- en B-diploma.
Voor meer informatie en opgave kunt u contact opnemen met badmeester Jacob via e-mailadres trainer@reestduikers.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
HOOGEVEEN - Een auto is donderdagavond op de Wijsterseweg in Hoogeveen volledig uitgebrand. De brandweer heeft het vuur geblust, maar van de wagen bleef weinig over. De brand ontstond tijdens het rijden toen er vlammen onder het dashboard vandaan kwamen. De bestuurder zette zijn voertuig stil en alarmeerde de brandweer. De tweede hands auto was pas vier weken in bezit van de huidige eigenaar.


video: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
DRENTHE - Sterk Lokaal vindt de actie van de PvdA in Drenthe, en het optreden van de Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar, respectievelijk hoogst opmerkelijk en ongepast. Recent werd bekend dat de PvdA en Tichelaar willen dat een gedeelte van de windmolens in Borger-Odoorn en Aa en Hunze mogen worden vervangen door een zonnepark en er minder molens gebouwd moeten worden.

Ga door met lezen van "Verkiezingsstunt of voortschrijdend inzicht?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
RUINERWOLD - Bewonersinitiatief Glasvezel De Wolden trekt vanaf begin maart de kernen in met informatieavonden over glasvezel in De Wolden. Op 3 maart vindt in het oude gemeentehuis van Ruinerwold de aftrap van de informatiecampagne plaats met een speciale thema-avond over glasvezel. Er is dan aandacht voor de betekenis van glasvezel voor het bedrijfsleven, voor zorg op afstand en het onderwijs en de mogelijkheden met sensortechnologie.

dorpsbelangen

Ga door met lezen van "Informatiecampagne Glasvezel De Wolden van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
RUINERWOLD - Lenny Kuhr treedt 1 maart op in de Polletuin met haar nieuwe reeks optredens ‘Wie ben je’. In haar tournee laat de populaire zangeres horen dat haar stem beter is dan ooit. Lenny Kuhr is van begin af aan een uitzonderlijke musicienne geweest. Op haar zeventiende won ze de eerste prijs in het Eindhovense Cabaret der onbekenden. Ze begon te componeren. De zangeres/componiste laat horen door de jaren heen een indrukwekkend oeuvre te hebben opgebouwd. In principe is de theatervoorstelling uitverkocht. De aanvang is 15.30 uur.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
REGIO - op de Hasselterweg in het Overijsselse Rouveen zijn vrijdagmorgen zes auto's op elkaar gebotst. Dat gebeurde voor de verkeerslichten. De bestuurder van de eerste auto stond te wachten in de rij voor het verkeerslicht toen een andere voertuig achterop zijn auto botste. Vervolgens vlogen er nog een vier op elkaar.Een automobiliste moest zich onder behandeling stellen van ambulance personeel. Oorzaak vermoedelijk de laagstaande zon.


video: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
REGIO - In het vierde kwartaal van 2014 hebben hotels, restaurants en cafés gezamenlijk 1,7 procent meer omgezet dan in het voorgaande kwartaal. Het volume, het aantal consumpties en overnachtingen, nam met 1,5 procent toe. Dit was voor de horeca het beste kwartaal in vierenhalf jaar tijd. Het maakte van 2014 een uitstekend jaar voor de horeca. Sinds 2008 was er niet meer zoveel in de horeca besteed. Dit heeft het CBS vandaag bekendgemaakt.

Restaurants presteerden het best


In alle horecabranches nam de omzet in het vierde kwartaal toe ten opzichte van een kwartaal eerder. Er werd vooral meer gegeten en gedronken in restaurants. Met 2,7 procent meer omzet en 2,5 procent meer volume presteerden restaurants het best. Ook snackbars hadden een goed vierde kwartaal. De omzetgroei van 2,2 procent was groter dan in de voorgaande kwartalen van 2014. Hotels behaalden ook meer omzet maar de groei was met 0,8 procent minder sterk dan in de eerste drie kwartalen van 2014. Ook cafés zetten meer om, maar het volume daalde licht. Cafés kampen al sinds 2007 met teruglopende verkopen.

Ga door met lezen van "2014 beste horecajaar sinds 2008"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
RUINERWOLD - Zondag 1 maart, 10.00 uur, zal tijdens de kerkdienst het musicalkoor “SAUL” optreden.
Medewerking door:
- harp: Klarissa Kuyer- Zantinge
- keyboard: Arno Laros
- piano: Trijnie de Boer-Pekel
- zang: Ton Perry (David)
- zang: Christina Bakker- Nijmeyer (Hanna)
De uitvoering van de hele musical is vrijdag 17 en zat. 18 april in de kerk te Berghuizen. U kunt a.s. zondag al een aantal liederen beluisteren. Het belooft een gevarieerd programma te worden in de verbouwde kerk, die zondag weer voor het eerst open is.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
IJHORST - Op maandag 2 maart 2015 houdt Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” de jaarlijkse Algemene ledenvergadering bij KroKo MultiPunt aan de Heerenweg 42 in IJhorst. Attentie: Aanvang is om 19.30 uur.

Tijdens deze algemene ledenvergadering zullen onder andere de jaarverslagen van de penningmeester en de secretaris worden behandeld.
Na de pauze zal zoogdierenthousiasteling en muizenonderzoeker Guido Lek een presentatie verzorgen over zoogdieren. In deze presentatie zal Lek enthousiast vertellen over de natuurhistorie van zoogdieren, gecombineerd met verhalen uit het veld en nachtelijke opnamen.
Iedereen is van harte welkom bij Kroko Multipunt.

in de idylle1A

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
ZUIDWOLDE - Op dinsdag 3 maart organiseert dorpsbelangen Zuidwolde samen met Welzijn De Wolden een eerste buurtnetwerk bijeenkomst met als motto: Mit naoberschap kriej ’t samen veur mekare. Doel van deze bijeenkomst is het samenbrengen van enthousiaste burgers die graag hun steentje willen bijdragen binnen Zuidwolde op welke manier dan ook. De aanleiding hiervoor ligt in de dorpsvisie Zuidwolde. De focus ligt in eerste instantie op het thema jeugd, maar ook andere initiatieven zijn van harte welkom. Tijdens deze avond is er veel ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en ideeën te delen. Iedereen is van harte welkom om mee te komen denken. De avond vindt plaats in de Boerhoorn in Zuidwolde en begint om 20.00 uur. Voor meer informatie: Lotte Koolhof – 0528-378686 of lottekoolhof@welzijndewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
REGIO - Voor starters op de woningmarkt die dromen van een eigen huis met een tuin is het volgens het CBS aanbod beperkt. Eind 2014 stonden er 12 duizend eengezinswoningen met een vraagprijs onder de 150 duizend euro te koop. Dit is 3 procent van het totaal aantal bewoonde woningen met, in 2012, een WOZ-waarde in deze prijsklasse. Duurdere eengezinswoningen staan in verhouding vaker te koop, namelijk 5 procent van het totaal aantal bewoonde woningen met, in 2012, een WOZ-waarde boven de 150 duizend euro. Dit maakt het CBS vandaag bekend. Aangezien starters geen opgebouwd vermogen hebben uit een vorig huis, moet de aanschaf van een eerste woning gefinancierd worden met een hypotheek en eventueel spaargeld. Alleenstaanden met een modaal inkomen kunnen ongeveer 140 duizend euro hypotheek krijgen en voor modale tweeverdieners ligt de toelaatbare hypotheekhoogte rond de 180 duizend euro.

Ga door met lezen van "Voor starters op koopwoningmarkt weinig aanbod eengezinswoningen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
DE WIJK - Afgelopen zaterdag 21 februari organiseerde de Koninklijke Nederlandse Jachtvereniging de traditionele slipjacht rondom De Wijk. De meet vond plaats bij Het Vergulde Ros te Halfweg. Vandaar gingen de honden en paarden met ruiters richting de Schiphorst.

Slipjacht de wijk (5)
Slipjacht de wijk (4)
Slipjacht de wijk (1)
foto's: Joop Groen

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
DE WIJK - Het contactpunt Mantelzorgers houdt op donderdagmiddag 5 maart een informatie middag over de veranderingen in de zorg met medewerking van de gemeente voor de mantelzorgers. Wij willen u graag informeren en ook krijgt u gelegenheid om u vragen te stellen.

Vanaf 13.30 uur ben u van harte welkom in de Havezate, dorpsstraat 78 in De Wijk. Om 15.30 uur sluiten we de middag af.
Opgave tot 2 maart bij Helena Telgenhof, t. 0528-378686 of per mail, helenatelgenhof@welzijndewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
DE WOLDEN - Het Rode Kruis afd. De Wolden heeft tijdens de ledenraad twee vrijwilligers in het zonnetje gezet. Mevr. Hulzebosch en mevr. Van der Belt waren beide 20 jaar vrijwilliger bij de afdeling De Wolden. Beide dames kregen een insigne met twee kruisjes en een mooie bos bloemen.

Voorzitter Eduard Annen “Het blijft bijzonder om vrijwilligers te huldigen die al zolang vrijwillig actief zijn voor de medemens. Gelukkig willen beiden zich blijven inzetten voor het Rode Kruis omdat het vrijwilligerswerk hun veel plezier en voldoening geeft.”


Ga door met lezen van "Rode Kruis huldigt vrijwilligers en neemt afscheid van bestuursleden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
REGIO - Vanaf 1 maart 2015 werken de provincies Drenthe en Groningen nauw samen wat betreft de uitvoering van beleid in het landelijk gebied. De provincies hebben hiervoor een samenwerkingsverband opgezet dat verantwoordelijk wordt voor de uitvoering van natuur- en landschapstaken in beide provincies. Dit is uniek in Nederland.

De nieuwe uitvoeringsorganisatie heet ‘Prolander’ en is opgezet naar aanleiding van de opheffing van de rijksdienst Dienst Landelijk Gebied (DLG) vanaf 1 maart 2015. Het grootste deel van de taken en een groot deel van het personeel van DLG wordt overgenomen door de provincies. Net als DLG zal Prolander zich met name richten op realisatie van het Natuurnetwerk Nederland (Ecologische Hoofdstructuur), aanpak stikstof (PAS) en de kwaliteit van Natura 2000 gebieden in beide provincies. Vaak wordt dit gecombineerd met andere doelen zoals waterberging, waterkwaliteit, landbouwkundige structuurverbetering en recreatie. Prolander verzorgt voor diverse landinrichtings- en gebiedscommissies onder andere het ruimtelijk ontwerp, de grondverwerving en het project- en procesmanagement bij de inrichting van gebieden.

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 12, totaal 224 artikelen)