'

Nov 30
MEPPEL/LANKHORST - Brand in een afvalcontainer heeft voor een flinke filevorming (zo’n 5 km) gezorgd op de A32 bij de aansluiting met de A28 tussen het knooppunt Lankhorst en Meppel. De chauffeur merkte dat er rook uit de container met bouw- en sloopafval kwam. Hij heeft snel de aanhanger met daarop een andere container losgekoppeld en daarna de brandende container gelost en op de vluchtstrook gezet. De brandweer van De Wijk, Meppel en Staphorst waren aanwezig voor bluswerkzaamheden. Door de grote rookontwikkeling was de autoweg maar via een rijbaan te gebruiken wat een file op leverde van ruim 5 kilometer. Nadat de brand geblust was kon de container weer worden opgeladen en afgevoerd. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voor gedaan.


Foto Persbureau Meter.


Video Arjan Tien - 112Fotografiemedia.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
DRENTHE - De provincie Drenthe is op zoek naar kandidaten voor de Grote Culturele Prijs van Drenthe. De Grote Culturele Prijs van Drenthe is een oeuvreprijs voor jarenlange prestaties in één of meerdere kunstdisciplines in de provincie Drenthe. Kandidaten aanmelden kan tot 7 december 2015.

Ga door met lezen van "Kandidaten voor Grote Culturele Prijs"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
RUINEN - Vrijdag 27 november vond er de Pietenmiddag plaats op het IKC. Alle kinderen uit ruinen van 2 tot 12 jaar waren welkom, en gelukkig was de opkomst erg groot. De kinderen hebben een sinterklaasspel gedaan, speculaas versiert, geschminkt en geknutseld. En als kers op de taart kwam Zwarte Piet langs om samen met de kinderen een dans voor Sinterklaas te oefenen! We kunnen terugkijken op een gezellige en fantastische middag!

Sinterklaas Ruinen (1)A

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
FORT - Op maandag 30 november kunt u tijdens een inloopavond in dorpshuis de Snikke in Fort kennismaken met Meta Kroon en Jacqueline Smit van Woonzorg De Berkenhof. Zij worden de nieuwe eigenaren van het schoolgebouw in Fort.

In het gebouw willen ze een kleinschalige woonzorgvoorziening voor ouderen starten. In Kerkenveld en Ansen hebben ze eerder al twee gebouwen tot kleinschalige woonzorgvoorziening omgebouwd. Na een zorgvuldige voorbereidingsperiode willen de initiatiefnemers en de gemeente belangstellenden graag informeren over de plannen met het schoolgebouw. Heeft u vragen of opmerkingen over de woonzorgvoorziening, dan is dit een mooie gelegenheid om ze te stellen of te uiten. U kunt maandag 30 november binnenlopen tussen 19.30 uur en 21.30 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
Herinrichting Dijkhuizen voorbeeldinitiatief tijdens congres Kennisnetwerk Krimp Noord-Nederland (KKNN)

RUINERWOLD - De Herinrichting van Dijkhuizen wordt door KKNN gezien als één van de kleurrijkste burgerinitiatieven van Noord-Nederland. Ons project was dan ook één van de 24 inspirerende voorbeeldinitiatieven die zich op donderdag 26 november tijdens het Krimpcongres in De Oosterpoort in Groningen mocht presenteren.

Lea Prins en Wim Slomp waren namens de projectgroep en Dorpsbelangen aanwezig. Er was veel belangstelling voor de herinrichting van Dijkhuizen en daar zijn we trots op! Ruinerwold op de kaart! De initiatieven zijn gebundeld in het boekje 'Bewoners aan zet'. Ook in het boekje aandacht voor Belevingsbos in Alteveer-Kerkenveld.

KKNN bestaat vijf jaar en besloot dit met een congres te vieren. Het is een netwerk van organisaties die zich bezighouden met de effecten van bevolkingskrimp in Noord-Nederland. Krimp is niet tegen te houden, maar er kan wel naar oplossingen worden gezocht voor de veranderende vraag.

20151125 kknnAA

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
IJHORST - Op maandag 7 december 2015 wordt de maandelijkse ledencontactvergadering van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” gehouden. Aanvang is om 20.00 uur en de plaats is KroKo MultiPunt, Heerenweg 42 te IJhorst. Na de vergadering en de daarop volgende pauze geeft Evert Rolleman een presentatie over bomen: “Bomen breed”. De presentatie gaat over bomen in de breedste zin van het woord, waarbij de invloed van de boom op de leefwereld om ons heen met de mens aan de ene en de natuur aan de andere kant wordt besproken. Daarnaast wordt gekeken naar toepassingen van bomen in cultuur en kunst. Het belooft een interessante presentatie te worden, waar iedereen weer van harte welkom is.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
RUINEN - De storm van zondagavond veroorzaakte in zuid-Drenthe een melding van een boom over de weg. Voor deze stormschade rukte de brandweer van Ruinen uit, om het houtwerk van de weg te halen, zodat het verkeer weer zonder gevaar van deze weg De Leeuwte gebruik kon maken. Op deze weg tussen Ruinen en Pesse, was tijdens de hevige wind een stuk van een boom naar beneden gekomen en versperde deels de straat. Met de kettingzaag werd korte metten gemaakt met de dikke takken zodat de weg weer berijdbaar werd.


foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
RUINERWOLD - zondagmiddag startte om 15.45 uur de wedstrijd KIOS - Rigterbleek. De Spekbraanders en de ploeg uit Enschede zijn bekenden van elkaar. Vorig seizoen pakte KIOS nog het kampioenschap af van Rigtersbleek, dus de gasten hadden nog een rekening te vereffenen. KIOS had een wijziging in de opstelling. Ronald Wagter was afwezig (is papa geworden), hiervoor speelde Rogier Nijdam.

Rigtersbleek begon scherper aan de wedstrijd en maakte gelijk de 0-1. KIOS was wat rommeliger en had moeite om het eigen spel te spelen. Vooral in de pasing was het niet heel scherp, dit ging ten koste van de kwaliteit. Via een vrije bal van Janita Zantinge vond het echter de aansluiting. Rommelig bleef het, maar ook aan beide kanten. Rigtersbleek was beter in het rommelen en via 2 afstandsschoten liep het uit naar een 1-3 voorsprong.

Ga door met lezen van "Belangrijke overwinning KIOS"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DE WOLDEN - ‘Hoe ervaren ondernemers de dienstverlening van de gemeente?’ Dat wil gemeente De Wolden graag weten. Daarom heeft de gemeente in samenwerking met MKB Nederland een oproep gedaan aan de ondernemers om een digitale enquête in te vullen. In de komende week ontvangen ongeveer 2500 Woldense ondernemers per brief een uitnodiging. De resultaten van deze enquête worden in het voorjaar van 2016 bekendgemaakt.

Elke twee jaar onderzoekt MKB Nederland de dienstverlening van gemeenten in Nederland. Het doel van het onderzoek is om gemeenten te prikkelen om het lokale ondernemersklimaat te verbeteren. Wethouder Jan ten Kate: “De afgelopen jaren hebben we verschillende maatregelen genomen om het ondernemersklimaat in De Wolden te stimuleren. Naast het aanstellen van vaste contactpersonen in de gemeentewinkel en een bedrijvencontactfunctionaris als aanspreekpunt voor ondernemers is daar ook het organiseren van de Open Bedrijvendag Drenthe en een bouwvergunning in een halfuur bijgekomen. Er is continue aandacht voor minder regels voor de ondernemers. Ik ben dan ook bijzonder nieuwsgierig naar de resultaten van dit onderzoek.”

Enquête
Ondernemers krijgen vragen over vier thema’s: tevredenheid van de ondernemers over de eigen gemeente, het imago bij ondernemers buiten de gemeente, communicatie en beleid en de gemeentelijke lasten. De enquête moet voor 20 december zijn ingevuld.

Bedrijvendag (4)A
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
KOEKANGE - Vanaf maandag 30 november start een asfaltaannemer met het uitvoeren van onderhoud aan het Commissaris Cramerpad tussen de Koekangerveldweg in Koekange en de gemeentegrens met Westerveld (brug over de Ruiner Aa) in Eursinge. Het onderhoud bestaat uit het repareren van asfalt en het aanbrengen van een nieuwe laag asfalt over de hele lengte (8,5 kilometer) van dit fietspad.

Tijdens de werkzaamheden is het pad gestremd voor al het (brom)fietsverkeer. Er zijn helaas geen goede alternatieven om het fietsverkeer om te leiden. Ter plaatse van de werkzaamheden moeten fietsers afstappen en langs het werkvak lopen. De aannemer schat in dat de werkzaamheden een week of twee in beslag zullen nemen. (Weers)omstandigheden kunnen aanleiding geven tot wijziging van de planning. Meer informatie over de werkzaamheden is verkrijgbaar via de afdeling Beheer van gemeente De Wolden.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
KOEKANGERVELD - In dorpshuis De Veldhoek houdt Biljartclub de Veldhoek uit Koekangerveld vlak voor de kerst en direct daarna voor de zesde maal het Open 4-Ballen-Biljarttoernooi aan de Ruinerweg 24a. Normaal wordt bij biljarten gespeeld met drie ballen: een witte, gele en rode. Bij het 4-ballen toernooi wordt daaraan een vierde, blauwe, bal toegevoegd. Het is een leuk kleinschalig evenement voor mensen die eens wat anders willen dan met drie ballen biljarten. Er wordt op drie dagdelen gespeeld. De begintijden zijn: 9.00 uur, 13.30 uur en 19.30 uur.

De voorrondes worden gespeeld op woensdag 23 december (ochtend, middag en avond) en maandag 28 december (middag en avond). De tweede ronde wordt gespeeld op dinsdag 29 december (middag en avond). Op woensdag 30 december wordt ´s middags de halve finale gespeeld en ´s avonds de finale. Meedoen? Stuur een e-mail naar p.vandermaelen@hetnet.nl. De inschrijving sluit op 11 december. Er wordt voor deelneming qua moyenne vastgehouden aan een bovengrens van 5.00.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
REGIO - Hotels, restaurants, snackbars en cafés hebben in het derde kwartaal 1,3 procent meer omgezet dan in het tweede kwartaal van 2015, meldt CBS. De horeca realiseert hiermee al tweeënhalf jaar aaneengesloten omzetgroei. Vooral hotels boekten dit kwartaal meer omzet. Het volume, het aantal consumpties en overnachtingen in de horeca, steeg met 1 procent.

Ga door met lezen van "Omzet horeca stijgt al tweeënhalf jaar onafgebroken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
REGIO - Oude kleding, schoenen, jassen, dekens, lakens of gordijnen die u niet meer nodig heeft, zijn vaak nog goed genoeg voor hergebruik. Gooi uw oude textiel daarom niet bij het restafval, maar lever het in! Niet alleen het textiel wat geschikt is voor hergebruik, want alle textiel is welkom in de textielcontainers.

Inleveren kan op drie manieren:
•in de textielcontainers bij u in de buurt
•tijdens de huis-aan-huisinzamelingen
•bij een kringloopwinkel
•2e hands kledingwinkels


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Gooi oude textiel niet bij het restafval!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
ANSEN - Toneelvereniging De Boemerang in Ansen speelt zaterdag 28 november het stuk ‘t Zit in de Zenen van Henk Roede. Het heet van oorsprong ‘Extra hulp op de eerste hulp, maar is door Ben te Velde in het Drents vertaald. De voorstelling vind plaats in dorpshuis Bastogne en begint om 20.00 uur.

Het toneelstuk speelt in een klein ziekenhuis waar niet alles zo loopt als zou moeten. De spelers Janet Wormgoor, Bart Muthert, Marian Gritter, Jan Steenbergen, Alie Broekman, Arend van Dijk, Ria van Dijk, Gert-Jan van den Bosch en Inge Wiekema gaan naar verwachting voor de nodige lachwekkende situaties zorgen. De regie is in handen van Anneke Luning en Gerda Tissingh, souffleur is Marja Mendel en geluid wordt weer geregeld door Anne Koster.

Ga door met lezen van "Boemerang houdt van korte termijn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
ECHTEN - Toneelvereniging De Heidebloem houdt zaterdagavond 28 november haar jaarlijkse toneeluitvoering in de Westerbergen in Echten. Dit keer wordt het blijspel ‘Aan het eind van de regenboog’, geschreven door Hans van Wijngaarden, opgevoerd. De jeugdige spelers van Echten worden aangestuurd door regisseuse Roelie Hut en ondersteund door souffleuse Miranda Lip. Het stuk begint om 20.00 uur. In de pauze is er een verloting. Na afloop zorgt de PCFE voor gezellige muziek. Het belooft een gezellige avond te worden, waarbij veel gelachen gaat worden.

Verhaal Het toneelstuk speelt zich af in een vakantiehuis van mevrouw Stam (Ilona Nijboer) en haar zoon Hans (Mark Krikken). De familie Enkelaar logeert hier en heeft andere bedoelingen dan alleen een rustige vakantie. Vader Wout (Gerard Mul) heeft ontdekt dat zijn grootvader tijdens de oorlog in dit huis heeft gewoond. Hij gaat op zoek naar de schat die zijn grootvader destijds heeft verstopt. Moeder Ada (Lisanne Engelsman) en dochter Karin (Ellen van Oosten) helpen hem met zijn zoektocht. Het zoeken naar de schat verloopt niet geruisloos en dat merken de andere gasten duidelijk. Tante Bep (Gina Fieten) die hardhorend is en Bram de Wilde (Bas Hempen) die zijn rust zoekt, merken dat er iets gaande is.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
DE WIJK - Eind november, de koude tijden komen er weer aan, lanceert Motorclub De Antrappers hun nieuwe jubileumdrankje. Het betreft een zorgvuldig samengesteld drankje van rodolm (bruinachtig) Reestwater vermengd met 35 (genees)krachtige kruiden uit het Reestdal, waarvan enkele een licht verdovende werking hebben. Het drankje heeft dan ook de toepasselijke naam ‘Kroepeulie’. Het drankje zit verpakt in een origineel 0,5 L olieblik (MC 35) en is vanaf 30 november te verkrijgen bij de slijterij van supermarkt COOP Dunnink in De Wijk (of via mail bestelling bij de club). Het blikje ‘Kroepeulie’ kost € 7,50 en is natuurlijk een leuk en origineel cadeau voor Sint of Kerst.

smeureulie1

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
RUINERWOLD - In de hervormde kerk in Ruinerwold wordt zondag 29 november een jeugddienst gehouden. Aanvang is 9.30 uur. Voorganger in deze dienst is Joël Treuren uit Apeldoorn. Het thema van de dienst is: Leren verlangen naar Jezus. Tijdens de dienst verleent de Kapelklanken (gelegenheidsgroep) medewerking.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
Onthullend boek over de gevaren van sexting bij jongeren!

MEPPEL - Bij Uitgeverij Just Publishers verschijnt volgende week een nieuw boek. 1 op de 7 jongeren gaat wel eens uit de kleren voor een sexy selfie of een filmpje. Een kwart van alle tieners is bereid om dat te doen. Het sturen van een naaktfoto naar je vriendje lijkt onschuldig, maar uit een studie van Internet Watch Foundation blijkt dat 88% van de beelden doorgestuurd wordt. Via social media worden ze razendsnel verspreid. Veel tieners zien die gevaren niet. En de ouders? Die weten niet eens met wie hun kinderen chatten. In dit nieuwe spraakmakende boek van Maria Genova vertellen slachtoffers en ouders over de gevolgen van het maken van onschuldige naaktfoto’s. Én vertellen daders waarom ze die verspreid hebben. De slachtoffers worden zo erg gepest en bedreigd dat sommige tieners zelfmoord proberen te plegen. In Rotterdam sprong een vijftienjarig meisje van zes hoog toen haar naaktfoto op Twitter verscheen en zij door iedereen werd gepest. Sexy selfies duikt diep in de online wereld en bevat veel tips voor onzekere tieners en onwetende ouders.

Ga door met lezen van "Nieuw boek bij Uitgeverij Just Publishers "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
ZUIDWOLDE - De zorg verandert, maar blijft broodnodig. Welke (zorg)vragen hebben de inwoners van Zuidwolde en hoe kan geregeld worden dat ieder de ondersteuning krijgt die hij of zij nodig heeft? Daarvoor houden Icare Verpleging & Verzorging, Icare Ledenvereniging en Zorg Verandert een zorgmarkt. Informatief Dit gebeurt op 1 december, tussen 14.00 en 18.00 uur in de Binnentuin van de Zantingerhof in Zuidwolde. De zorgmarkt is informatief en gezellig, met 25 stands van zorggerelateerde instellingen en organisaties. Interactief Tussen 16.30 en 18.00 uur is er een interactieve bijeenkomst in het hart van de markt. Onder leiding van de gespreksleider van Zorg Verandert, krijgen de bezoekers uitleg over de veranderingen in de zorg en wordt met elkaar gediscussieerd. Iedereen is van harte welkom.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 27
MEPPEL/ROUVEEN - Vrijdagmiddag is op de A28, richting Hoogeveen, tussen Rouveen en Meppel een personenbusje met acht personen van de weg geraakt. Hierdoor ontstond er tussen Meppel en De Wijk een file van meer dan drie kilometer. De bestuurder schrok door een inhaalactie van een medeweggebruikers en stuurde naar rechts. Hierdoor belande het busje van de weg en sloeg over de kop en kwam op de kant in de berm tot stilstand. Het was een wonder dat maar een enkele inzittende zich door het ambu personeel aan hun lichte verwondingen moest laten behandelen. Een man werd per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De berger heeft het busje op de wielen gezet en afgevoerd.foto's: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 12, totaal 225 artikelen)