'

Feb 29
REGIO - Het college van B&W heeft besloten dat zowel in de Ruinerweg en als in De Weidenweg nabij de N375 een landbouwsluis wordt aangelegd, zoals dat in de raadsvergadering van 11 december 2014 is vastgesteld. Bent u het als belanghebbende niet eens met een besluit? Dan kunt u binnen zes weken na de bekendmaking aan de aanvrager een bezwaarschrift indienen bij het college van B&W. Vindt u dat uw belangen zo dringend zijn, dat u het besluit daarop niet kunt afwachten? Dan kunt u aan de rechtbank Noord-Nederland om een voorlopige voorziening vragen. U kunt ook digitaal een verzoekschrift indienen bij de rechtbank.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 29
RUINEN - In de voorjaarsvakantie zijn er verschillende activiteiten en wandelingen in het Dwingelderveld. De huifkartochten en wandelingen starten bij bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen. Het centrum wordt momenteel verbouwd en is daarom iedere dag open van 10.00 tot 16.00 uur met een kleine inforuimte. De kinderactiviteiten worden tijdens de verbouwing gehouden bij Theehuys Anserdennen, schapendrift 1 in Ansen.
Voor alle wandelingen en activiteiten is vooraf aanmelden nodig. Dit kan via de website www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.

Ga door met lezen van "Veel activiteiten in het Dwingelderveld "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 29
DE WOLDEN - De drie zwembaden in gemeente De Wolden openen op zaterdag 30 april hun deuren. Tot 3 september kunnen alle zwemmers weer terecht in de openluchtbaden in de Wijk, Zuidwolde en Ruinen. Het college van B&W heeft de tarieven voor komend seizoen vastgesteld. De prijs van een abonnement wordt verhoogd met 0,8%, dat is gelijk aan de consumentenprijsindex huishoudens.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Zwembaden in De Wolden gaan open op 30 april"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 29
REGIO - Leerlingen vanaf groep drie van de basisscholen in de gemeente mogen in de maanden maart en april strijden om de titel: ‘Knikkerkampioen De Wolden’. In zeven voorrondes ‘strijden’ de deelnemers om deelname aan de gemeentelijke finale op 4 mei in Veeningen.

Ga door met lezen van "Nieuwe knikkerkampioen De Wolden gezocht "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
IJHORST - Op maandag 7 maart 2016 wordt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” gehouden. Aanvang is om 20.00 uur en de plaats is KroKo MultiPunt, Heerenweg 42 te IJhorst. Tijdens deze algemene ledenvergadering zullen onder andere de jaarverslagen van de penningmeester en de secretaris worden behandeld.

Ga door met lezen van "Algemene ledenvergadering Natuurbeschermingsvereniging"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
REGIO - De auto- en motorbranche behaalde in het vierde kwartaal van 2015 bijna 24 procent meer omzet dan in dezelfde periode een jaar eerder. Hiermee komt de omzetgroei over heel 2015 uit op bijna 11 procent. Na de piek in omzet in het vierde kwartaal verwachten ondernemers een terugval in de omzet in het eerste kwartaal van 2016. Deze verwachte omzetkrimp lijkt in januari al deels uitgekomen met de historisch lage verkoopcijfers van nieuwe personenauto’s. Dit meldt het CBS in de Kwartaalmonitor Auto- en motorbranche.Ga door met lezen van "Autosector verwacht terugval na sterke jaarafsluiting"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
FORT - Op dinsdag 1 maart kan men weer terecht voor een kop soep in Fort. Voor de vijfde keer wordt er in dorpshuis De Snikke ‘onder ons bij de soep’ georganiseerd. De buurtwerkers van Welzijn De Wolden verzorgen samen met een aantal bewoners deze maaltijd. Gezellig met elkaar eten is het doel. Dit keer in de voorjaarsvakantie zodat jong en oud kan aanschuiven, ook kinderen met hun ouders zijn van harte welkom. De inloop is vanaf 12.00 uur. De richtprijs om deel te nemen is € 3,00. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lotte Koolhof: lottekoolhof@welzijndewolden.nl of 0528-378686.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
Projectgroep vraagt om begrip voor overlast

RUINERWOLD - De herinrichting van Dijkhuizen, dorpskern in Ruinerwold, nadert zijn voltooiing. De verwachting is dat eind maart het unieke overheidsparticipatieproject wordt afgerond. Ook in deze fase staat veiligheid voorop. De projectgroep, bestaande uit inwoners uit Ruinerwold, en aannemer Roelofs vragen begrip voor enige overlast.

laatste fase herinrichting Dijhuizen Ruinerwold

Ga door met lezen van "Veiligheid voorop tijdens Herinrichting Dijkhuizen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
DE WIJK - Elke eerste dinsdag van de maand zal mr. Marloes Boonstra van Het Erfrechtkantoor spreekuur houden van 14.00 – 16.00 uur bij het wijksteunpunt De Wijk in woonzorgcentra Dunninghe. De bewoners van Dunninghe maar ook de overige bewoners van De Wijk kunnen er dan terecht met vragen over bijvoorbeeld onenigheid tussen erfgenamen, discussies met de executeur of vereffenaar, uitleg van het testament, berekening legitieme porties, legaten, wilsrechten, de aangifte erfbelasting en de afwikkeling/verdeling/vereffening van nalatenschappen.

Ga door met lezen van "Het Erfrechtkantoor houdt spreekuur"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
RUINERWOLD - Wegens groot succes heeft het bestuur van museumboerderij De Karstenhoeve besloten een tweede antiekveiling naast die van oktober te houden, op zaterdag 2 april 2016. Vanaf een boerenwagen wordt er op die dag allerlei antiek en curiosa geveild.

Taxatiemiddag (1)A
foto: Petra Nieuwenhuis

Ga door met lezen van "Taxatiemiddag in de Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
DE WIJK - Wij nodigen hierdoor onze leden uit voor de Jaarlijkse ledenvergadering welke gehouden zal worden op woensdag 2 maart 2016 in Ontmoetingscentrum De Havezate, Dorpsstraat 78, de Wijk. ’s Avonds om 20.00 uur.

Ga door met lezen van "Jaarlijkse ledenvergadering R.I.P. De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
ZUIDWOLDE - In de maanden februari, maart en april zijn in het programma Studio Politiek van de Streekradio vertegenwoordigers van alle vijftien dorps-, streek- en plaatselijk belangenorganisaties in de gemeente De Wolden per toerbeurt te gast in de studio. Zij geven informatie over hun dorp, de activiteiten, hun wensen en de relatie met de gemeente. Studio Politiek wordt elke donderdag van 19.00-20.00 uur uitgezonden op de Streekradio

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
DE WIJK - Atelier C en de Openbare Bibliotheek, beide in De Wijk, hebben met boeken te maken. De één leent ze uit en de ander repareert oude, of maakt nieuwe met de hand, die kunstzinnig worden vormgegeven. Vanaf nu organiseren ze samen een maandelijkse voorleesmiddag, waarbij een inwoner/ster uit De Wolden uitgenodigd wordt, in hun moedertaal ook een bijdrage te leveren. Donderdag 3 maart om 15.00 uur begint de eerste voorleesmiddag in de Openbare Bibliotheek in De Wijk.

Kees opmeer

Ga door met lezen van "Maandelijkse voorleesmiddag in Bibliotheek De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
REGIO - Er is veel water in de Kop van Overijssel. Nationaal park De Wieden en Weerribben vormen met de randmeren prachtig kano water. Eigenlijk wel vreemd dus dat daar geen Kanovereniging is. Door het gebied rijden veel auto’s rond met kanodragers op het dak. Op het water zitten ook veel kanoërs, maar waar die vandaan komen is natuurlijk onduidelijk. Het zou aardig zijn die gelijkgestemden uit de regio een keertje bij elkaar te hebben. Kennis maken en wie weet eens samen te varen. Als dat dan meerwaarde heeft een vaargroep samenstellen of wellicht zelfs een vereniging oprichten.

Ga door met lezen van "Kanoclub De Wieden zoekt gelijkgestemden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
DE WIJK - Gymvereniging WGV uit de Wijk houdt donderdagmiddag 3 maart een gratis instuif voor alle kinderen. WGV is een gymvereniging die voor jongens en meisjes turnen, acro, badminton, bewegen op muziek, selectie turnen,spelletjesgym, kleutergym, spring/turngroep en freerunning geeft. Om kinderen te laten ontdekken hoe leuk gym is, wordt een instuif gehouden zodat ze kunnen zien en proberen wat het is. Deelname is gratis en er is voldoende begeleiding aanwezig om te helpen en antwoorden te geven op vragen. De instuif is tussen 13.30 en 16.00 uur in sporthal de Slenken in de Wijk.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
ZUIDWOLDE - Expositie schilderijen Roel Kuiken in de Ontmoetingskerk Zuidwolde. De expositie bestaat uit 12 schilderijen die allemaal een verhaal uit de Bijbel verbeelden. Bijbelse verhalen zijn meestal heel beeldend, als je ze leest zie je het verhaal zich als een film voor je afspelen. Daarom lenen deze verhalen zich zo goed als thema voor een schilderij.

Ga door met lezen van "Expositie schilderijen Roel Kuiken in Ontmoetingskerk "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
BTW vrije happy days bij Boer Staphorst

BTW vrije happy days bij Boer Staphorst. Profiteer van flinke korting op donderdag 3, vrijdag 4 en zaterdag 5 maart 2016. Een exclusieve actie waarbij BTW-voordeel wordt gegeven op bijna het gehele assortiment.
Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.boer-staphorst.nl/btw-vrij
TIP: donderdag en vrijdag koopavond tot 21.00 uur.

 photo happy-days1_zpsh2pfheb4.jpg

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
RUINERWOLD - Toneelvereniging UDI speelt op zaterdag 12 maart het stuk ‘Bij de dokter’ in Café Centraal in Ruinerwold. De middagvoorstelling, speciaal voor senioren, begint om 14:00 en de avondvoorstelling begint om 20:00 uur. Tevens speelt UDI het stuk op zaterdag 19 maart in Dorpshuis De Barg’n in Berghuizen om 20:00 uur. Het belooft een leuke voorstelling te worden. Het stuk is geschreven door Evelien Evers.

Foto spelers1

Ga door met lezen van "Toneelvereniging UDI speelt ‘Bij de dokter’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
DE WIJK - Op woensdag 9 maart is de jaarlijkse ledenvergadering van speeltuinvereniging de Speulhorst. Tijdens deze vergadering zullen we 2015 evalueren en vooruitkijken naar 2016. Welke speeltuinen verdienen nog extra aandacht, zijn er wellicht andere zaken die spelen, hoe gaan we het doen met de activiteiten etc. Tevens zal er een bestuurswisseling plaatsvinden. Na ruim 7 jaren in het bestuur te hebben gezeten, waarvan de laatste jaren als voorzitter, treedt Tineke Martens af.

Ga door met lezen van "Algemene Ledenvergadering De Speulhorst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
RUINEN - In de afgelopen maanden is er veel gebeurd bij Speeltuinstichting Ravotti uit Ruinen. Er zijn nieuwe schommels (Hinkenkamp en Zandkamp) en een klimboom (Esweg) geplaatst. Dit was mogelijk door de financiële steun van donateurs, sponsors en inkomsten van het oud papier.

wethouder

Ga door met lezen van "Ravotti bedankt wethouder Mirjam Pauwels"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 10, totaal 184 artikelen)