'

Sep 30
RUINERWOLD - Als de peren rijp zijn in Ruinerwold vindt op de eerste zaterdag in oktober de traditionele antiek- en curiosaveiling plaats. Er wordt twee keer per jaar een veiling gehouden die de enige in haar soort is in de wijde omgeving. Eén keer in oktober samen met de perenpluk en één keer in april als de voorjaarsschoonmaak achter de rug is.

antiekveiling-fotobroerpetra

Ga door met lezen van "Antiekveiling de Karstenhoeve 1 oktober"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
DRENTHE - De Drentse bands Loop Alley en Blackbriar en singer-songwriter Timo de Jong mogen optreden tijdens Eurosonic 2017. De acts werden tijdens het festival Drentsch Peil XL door een team van professionals geselecteerd voor het internationale festival. De bands worden de komende maanden onder de naam ‘Drenten uit de pap’ gecoacht om een goed concert neer te zetten.

Ga door met lezen van "Timo de Jong, Loop Alley en Blackbriar naar Eurosonic "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
ZUIDWOLDE - Als voorbereiding op de Kindergemeenteraad op donderdag 13 oktober, krijgen ongeveer 100 leerlingen een rondleiding in het gemeentehuis in Zuidwolde. Burgemeester Roger de Groot ontvangt de leerlingen uit groep 8 van de Harm Vonckschool, OBS Het Veldboeket, OBS De Rozebottel, OBS Het Groene Hart en IKC De Horst.

Ga door met lezen van "Leerlingen krijgen rondleiding in gemeentehuis"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
MEPPEL - Op dinsdag 25 oktober 2016 starten drie nieuwe theatercursussen van Honk N JeugdTheaterSchool Drenthe in Meppel. De lessen voor kinderen vinden plaats in het speellokaal van CBS Het Kompas in Meppel. Er start een cursus van 12 weken voor kinderen in de leeftijd van 6-8 jaar, 9-12 jaar en voor jongeren vanaf 12 jaar een cursus van 24 weken. Alle kinderen en jongeren uit Meppel en omstreken, die het leuk vinden om toneel te spelen en verhalen te vertellen kunnen meedoen.


Ga door met lezen van "Nieuwe cursussen Honk N JeugdTheaterSchool Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
DE WIJK - Het heeft enige jaren geduurd, maar nu is het dan toch zover. Woningcorporatie Actium is afgelopen week in De Wijk van start gegaan met de bouw van in totaal 33 woningen. Het gaat om zevenentwintig eengezinswoningen en zes levensloopbestendige woningen. Deze worden gerealiseerd aan de Beatrixweg, Briëtweg, Parkweg en Wilhelminaweg. Omwonenden zijn allemaal geïnformeerd middels een nieuwsbrief over de bouwplannen.

bouwplaats-de-wijk-1a


Ga door met lezen van "Bouw huurwoningen in De Wijk eindelijk van start "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
Minister Jet Bussemaker spreekt tot aanwezigen

DRENTHE - Dit jaar vieren twee Drentse kinderprojecten hun 15-jarig jubileum. Het gaat om Oktobermaand Kindermaand en het scholenproject Culturele Mobiliteit. Omdat beide projecten tot doel hebben kinderen van 4 tot en met 12 jaar kennis te laten maken met culturele instellingen en culturele activiteiten wordt het verjaardagsfeest gezamenlijk gevierd. Het feest richt zich vooral op de vrijwilligers en leerkrachten die beide projecten mogelijk maken.

Ga door met lezen van "Viering jubileum Kindermaand en Culturele Mobiliteit "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
RUINERWOLD - Met optredens van De Wethouders, Danny Christian en DJ Tim Little is de programering rond voor het jaarlijkse Oens Noajoar festival op 1 oktober in de feesttent achter café Centraal.

Poster Sjaak1

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
DE WIJK - Met een goed gevoel heeft Willem Stadman de voorzittershamer van vv Wacker overgedragen aan Frans Zinger. Dit gebeurde afgelopen woensdag tijdens de ledenjaarvergadering in de kantine van de club. Ook secretaris Jan van der Wal nam afscheid. Zijn plaats zal worden ingenomen door Klaas de Graaf.

willem-stadman-2a

Ga door met lezen van "Voorzittershamer bij vv Wacker overgedragen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
FORT - De gemeenteraad van De Wolden heeft in 2015 een miljoen euro beschikbaar gesteld voor de regeling Initiatiefrijk De Wolden. Doel hiervan is meer ruimte bieden aan initiatieven van inwoners. Op verschillende locaties in de gemeente zijn ideeën uitgewerkt, worden plannen gemaakt en wordt een beroep gedaan op de regeling. Inmiddels hebben diverse initiatieven een bijdrage uit deze regeling ontvangen. We laten u de komende tijd kennismaken met een aantal initiatieven. Sommige zijn al succesvol afgerond. Sommige zijn nog volop bezig.

Ga door met lezen van "Fort blij met nieuwe speeltuin "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DE WOLDEN - Op 19 en 27 september 2016 zijn de eerste twee bijeenkomsten geweest om te komen tot een actieplan Klimaat & Energie. Hierin komt een overzicht van de scenario’s en acties waarvoor initiatieven, ideeën en draagvlak bestaan binnen de gemeente.

Ga door met lezen van "Inwoners denken mee over Klimaat & Energie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
ZUIDWOLDE - In het centrum van Zuidwolde wordt 2 oktober de Bikkelloop gehouden. Net als voorgaande jaren is gekozen voor de eerste zondag in oktober. Voor vele deelnemers kan deze wedstrijd mooi gelden als een laatste test voor de 4-mijl van Haren naar Groningen of één van de najaarsmarathons. In goed overleg gaat supermarkt Jumbo Termeulen in Zuidwolde later open, dit om problemen met het verkeer te voorkomen. De Jumbo is deze zondag geopend van 16.00 uur tot 19.00 uur.

Ga door met lezen van "Loopcircuit viert finale tijdens Bikkelloop"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
RUINERWOLD - Op 1 oktober is het weer Perenpluk dag op de Dokter Larijweg in Ruinerwold. Om 9:00 uur start de veilingmeester met het veilen van de opbrengst van de perenbomen aan de 7 km lange perenlaan. Iedereen die een ‘boom’ gekocht heeft mag daarna beginnen met plukken. Een prachtig schouwspel met emmers, lakens, ladders en slimme pluk-attributen volgt dan.

perenverkoop-2016-2a

Ga door met lezen van "Perenpluk met diverse activiteiten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
ZUIDWOLDE - Weet jij wat een Kargadoor is? Of een letterzetter? In museum De Wemme in Zuidwolde staan heel veel oude handkarren. Die werden vroeger gebruikt bij verschillende beroepen. Je leert niet alleen veel over die oude beroepen, maar ook of dat beroep er nog steeds is. Want zou je vader of opa nu ook nog als Kargadoor kunnen werken?

Ga door met lezen van "'Karren en zo' voor kinderen in Museum De Wemme"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
RUINEN - Als het donker wordt in het bos en op de hei, komt het nachtleven op gang. De Nachtwachter van het Dwingelderveld kent als geen ander de geheimen van de nacht. Het is Natuurmonumenten gelukt om met deze bijzondere figuur een afspraak te maken. Op vrijdag 14 en 21 oktober om 19.00 uur neemt de Nachtwachter verstokte dagmensen mee de nacht in. Deze wandeling is leuk voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Vooraf aanmelden is nodig en kan via www.nm.nl/bcdwingelderveld.

Brunssummerheide

Ga door met lezen van "Beleef de nacht met de Nachtwachter Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
RUINERWOLD - Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold organiseert in samenwerking met Go-Kids, MultieBuldtie en Kledingverhuur De Bonte Koe op 22 en 23 oktober a.s. een griezelleuk Halloweenweekend. In dit weekend in de herfstvakantie zijn er diverse leuke Halloween extra’s voor de kinderen, met als hoogtepunt op beide dagen om 15 uur de Halloween Goochelshow van Magic John (Nederlands Kampioen Kindergoochelaar). De kinderen worden deze dagen uitgenodigd mee te doen aan de verkleedwedstrijd!

Ga door met lezen van "Halloween bij Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
ECHTEN - Er worden geen statushouders gehuisvest in recreatiepark Van Harte in Echten. Het recreatiepark is tot 31 december van dit jaar verhuurd. De nieuwe huurder en potentiele koper van het park heeft andere plannen met het park dan huisvesting van statushouders.

Van Harte

Ga door met lezen van "Geen statushouders in recreatiepark Van Harte"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
FORT - Op 8 oktober aanstaande organiseert gemengd algemeen koor de “Melody Singers Meppel” een studiemiddag in Fort (Veeningen) bij de pianist Tjako van Schie. De dag wordt afgesloten met een gratis toegankelijk openbaar concertje in Dorpshuis De Snikke in Fort. Op het programma staat muziek uit diverse periodes, zoals de medley “Beestenboel” op gedichten van Kees Stip, de Schubertparafrases van “Die Launische Forelle”, bekende meezingers en meer! Het koor staat onder leiding van dirigent Gé de Wit uit Zuidwolde en wordt aan de piano begeleid door concertpianist Tjako van Schie. Aanvang 19.30 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
DE WIJK - Samen eten en elkaar te ontmoeten. Dat kan weer bij het sociaal eetpunt op woensdag 12 oktober in Ontmoetingscentrum de Havezate. Deze keer op het menu: Gekookte aardappelen, Wortelen en broccoli, Gehaktbal en Toetje. De kosten bedragen € 5.00 en aanschuiven kan om 17.00 uur. Opgave tot en met 10 oktober. Tel: 0522 444200 of E: hildakalter@welzijndewolden.nl


Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
IJHORST - Op maandag 3 oktober 2016 zal de maandelijkse ledencontactvergadering van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” worden gehouden. De aanvang is om 20.00 uur en iedereen is welkom bij Kroko Multipunt, Heerenweg 42 in IJhorst. Na de pauze geeft Evert Jan Woudsma, werkzaam voor PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland, een lezing over het Duinlandschap in deze provincie. PWN is beheerder van de duinen in Noord-Holland en Woudsma is, als boswachter, goed bekend met de flora en fauna in dit gebied. Woudsma vertelt hier enthousiast over, uiteraard met mooie beelden. Iedereen is weer welkom.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
ECHTEN - Nog iets minder dan vier maanden, dan is het weer Oud & Nieuw. Maar de carbidbussen kunnen al eerder uit de schuur worden gehaald. Woensdag 28 september 2016 houdt de gemeente De Wolden in samenwerking met de Stichting Carbidschieten Drenthe in partycentrum De Molenhoeve (Echtenseweg 15) in Echten een informatieavond over carbidschieten. De informatieavond begint om 19.00 uur.

Carbidschieten Ruinerwold (20)A
Carbidschieten Ruinerwold 31-12-2015 foto's: BS/Weblog-dewolden.nl


Ga door met lezen van "Informatieavond over carbidschieten in Echten"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 10, totaal 198 artikelen)