'

Nov 30
HOOGEVEEN – Een aanrijding tussen drie auto’s op de Zuidwoldigerweg in Hoogeveen woensdagmiddag. Een persoon raakte hierbij gewond. Een van de auto’s botste achterop een voorganger en de derde raakte de tweede aan de achterzijde. De politie heeft de sporen van het ongeval vast gelegd om achter de oorzaak te kunnen komen.


Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
KOEKANGE - Blommerie Kim uit Koekange en Pitch en Putt Koekange zijn een leuke samenwerking aangegaan. Woensdag 14 december en Zaterdag 17 december organiseren wij een Kerstworkshop. Op deze avond neemt u deel aan een echt verwen arrangement waar u met iets moois de deur uit gaat.

Ga door met lezen van "Kerstworkshop"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
DE WIJK - Wie goed luistert kan de Midwinterhoorns alweer horen klinken aan de oevers van de Reest. Vanaf de Adventstijd die zondag 28 november begon zijn de Rieste Bloazers weer actief. Elke woensdagavond vanaf 19.00 uur zijn ze te horen ter hoogte van de Reestbrug en op de begraafplaats in het Reestdalgebied. Op zaterdagmiddag vanaf 16.00 uur staan ze bij de Wieker Meule in De Wijk. De gehele adventsperiode t/m drie Koningen op 8 Jan 2017 zullen zij blazen om het kwade te verjagen en het goede aan te roepen.

Riestebloazers (2)A

Ga door met lezen van "Rieste Blaozers laten weer van zich horen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
RUINERWOLD - De Coop Doekoe-spaaractie, die dit jaar voor de derde keer georganiseerd werd door de Coop Supermarkten, Unilever, Arla Foods en de Johan Cruyff Foundation is een groot succes geworden. Klanten konden daarbij sparen voor sport- en spelmaterialen voor scholen uit het dorp. Woensdagmorgen werden de bedragen bekend gemaakt die gespaard zijn.

Ga door met lezen van "Coop Doekoe-spaaractie groot succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
DE WOLDEN - Bruisend ZP De Wolden wil zelfstandige ondernemers uit de gemeente De Wolden met elkaar in verbinding brengen. Het doel is om samen te werken met de ondernemingsverenigingen, wat moet leiden tot een sterkere lokale economie. Volgens Bruisend ZP De Wolden komt kennis over allerlei vakgebieden bij elkaar als zelfstandige ondernemers elkaar beter leren kennen. Zo ontstaan mogelijkheden om samen te werken en elkaar te versterken. Het initiatief is voortgekomen uit een project van de gemeente De Wolden en de Rabobank.

Ga door met lezen van "Bruisend ZP De Wolden brengt zelfstandige ondernemers in verbinding"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
DE WIJK - Zwembad De Slenken in de Wijk en De Waterlelie in Zuidwolde gaan verzelfstandigen. Met name dankzij inspanningen van Belangenvereniging de Wijk en Dorpsbelangen Zuidwolde ligt er een gedegen plan wat op draagvlak kan rekenen van de beide belangenverenigingen. Hierdoor kan de verzelfstandiging gerealiseerd worden per 1 januari 2017.

Swim2walk (3)A
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Verzelfstandiging zwembaden de Wijk en Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 30
OOSTEINDE - De band Always Sunday speelt op zaterdag 10 december bij café Oosteinde. Deze band speelt stevige Blues Rock muziek. Aanvang 19.00 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
HOOGEVEEN - In de Alteveerstraat in Hoogeveen is de waterleiding lek geraakt dinsdagavond. De straat stroomde vol water en aanwonenden kwamen zonder water te zitten. De waterleidingsmaatschappij Drenthe heeft de leiding eerst afgesloten om met de reparatie te kunnen beginnen.


Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
RUINEN - Op dinsdag 1 november zijn alle leden voorgesteld die zitting gaan nemen in Sport Rune. Sport Rune is een sportplatform dat is opgericht met als doel de sportverenigingen in Ruinen te behouden en versterken.

Ga door met lezen van "Mooie samenwerking sportverenigingen Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
HOOGEVEEN - De eerste lachstudio van Drenthe staat in Hoogeveen. Lachyoga Drenthe vestigt zich in een kantoor aan de Van Limburg Stirumstraat om van daaruit lessen en workshops te verzorgen. Oprichter en eigenaar Rob Pot is Hoogevener en werd zelf een kleine vier jaar geleden gegrepen door lachyoga. Na een eerste kennismaking was hij zo enthousiast dat hij besloot een cursus te volgen om lachyoga-docent te worden. Inmiddels is hij gecertificeerd docent, is hij gespecialiseerd in lachyoga voor kinderen en heeft hij veel ervaring opgedaan met ouderen.

Ga door met lezen van "Hoogeveen krijgt eerste lachstudio"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DRENTHE - De komende vier jaar ontvangt het Drents Museum een stipendium van de Stichting Van Achterbergh-Domhof. Het gaat om een jaarlijks bedrag van € 5.000, waarmee de Stichting Van Achterbergh-Domhof musea in staat wil stellen hun collectie toegepaste kunst – met name hedendaagse keramische kunst – aan te vullen en te versterken. Naast het Drents Museum is het stipendium ook toegekend aan het Gemeentemuseum Den Haag en het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

Ga door met lezen van "Stipendium Stichting Van Achterbergh-Domhof toegekend aan Drents Museum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
MEPPEL - Dinsdagmorgen vroeg heeft een uitslaande brand de zolderverdieping van een vrijstaande woning aan de Heemskerkstraat in Meppel verwoest. De brandweer kon uitbreiding voorkomen. De rest van de woning heeft veel waterschade opgelopen. Er zijn geen persoonlijke ongelukken gebeurd.


Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
RUINERWOLD - De wedstrijd was nog maar een paar minuten oud. Iwan Bennink stond achter de bal. Elf meter bedroeg de afstand tussen hem en de doelman van Peize. Één geplaatst schot en Ruinerwold zou een grote stap zetten richting lijfsbehoud in de 3e klasse. De aanloop zag er prima uit, het schot was zwak.

Ga door met lezen van "Ruinerwold pakt punt na krankzinnige slotfase"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
DE WIJK - ‘Rustig leven en niet aan de pimpel gaan’ een ander geheim voor hun 60 jarige huwelijk is er volgens Teun Zondag (83) en Hennie Zondag-Schepers (84) uit De Wijk niet. ‘Er is altijd wel een mankement, daar moet je jezelf overheen zetten’.

echtpaar-zondag-3a
Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Echtpaar Zondag 60 jaar getrouwd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 29
ECHTEN - Op dinsdag 13 december is er in ‘d Olde Karke in Echten een Kerstworkshop. Aanvang 20.15 uur. We gaan tijdens de kerstworkshop een Festoen maken. Een bekendere naam is natuurlijk een deurhanger een soort druppelvormige groene hanger. Vaak wordt er voor de kerst op de deur gekozen voor een krans maar een festoen is eigenlijk net zo’n leuke vervanger. Je kunt het natuurlijk ook binnen aan de muur hangen of aan een kast dat is net waar je zelf voor kiest. Voor deze Festoen moet ook de ondergrond zelf gemaakt worden. Zo leer je naast het creatieve gedeelte ook een stukje bloembinderstechniek.

Ga door met lezen van "Kerstworkshop in ‘d Olde Karke "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
DE WIJK - Op 27 november vierde vrouwenkoor Meander haar twintigjarig jubileum met een volle zaal in de Havezate in De Wijk. Het koor repeteert al net zo lang wekelijks vol enthousiasme. Wanneer er een optreden is, is dat altijd een groot succes. Zondagmiddag was dat wederom het geval.

meander-1a
foto: BS/weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Vrouwenkoor Meander viert jubileum met groot succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
HOOGEVEEN - Rijkswaterstaat voert van vrijdag 2 december 22.00 uur tot maandag 5 december 05.00 uur onderhoudswerkzaamheden uit aan de spoortunnel in Hoogeveen (A28). Tijdens de werkzaamheden is de A28 voor verkeer richting Zwolle afgesloten tussen aansluiting Fluitenberg (nummer 27) en aansluiting Hoogeveen (nummer 26), inclusief de op- en afritten. Het verkeer wordt door gele borden omgeleid.

Ga door met lezen van "Verkeershinder A28 Hoogeveen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
STAPHORST - Zaterdag 10 december is het klus- en veilig wonen dag bij bouw- en woonwarenhuis Boer Staphorst. Deze dag staat in het teken van veiligheid rondom uw woning. Zo komt ex-inbreker Evert Jansen voorlichting geven en zal de brandweer tips geven over brandveiligheid. Ook is er een demonstratie waarin de mogelijkheden van draadloos schakelmateriaal worden uitgelicht.

Ga door met lezen van "Inbreker komt naar Boer Staphorst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
DE WIJK - Op maandag 28 november 2016 is het echtpaar Zondag 60 jaar getrouwd. Burgemeester Roger de Groot feliciteert het echtpaar namens het gemeentebestuur op maandag 28 november 2016. Het echtpaar woont aan de Albert van Kuyckweg in de Wijk.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 28
DE WIJK - Businessclub Wacker uit De Wijk is vrijdagmiddag op bedrijfsbezoek geweest bij Moderna in Hardenberg. Moderna Textielservice is een landelijk opererend, professioneel familiebedrijf met een totaalpakket aan dienstverlening op het gebied van linnen, bedrijfskleding, schoonloopmatten en sanitair hygiëne. BCW kreeg een exclusief kijkje achter de schermen bij dit dynamische en vooruitstrevende bedrijf. Waar ruim driehonderd personen werkzaam zijn. Dit was zeker interessant.

bcw-8a

Ga door met lezen van "BCW op bedrijfsbezoek bij Moderna"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 10, totaal 197 artikelen)