'

Dec 31
REGIO - De Arbeidsmarktregio Drenthe zit in de landelijke top bij het realiseren van extra banen vanuit de banenafspraak. Dit zijn banen voor mensen die kunnen werken, maar door een arbeidsbeperking niet zelfstandig een minimumloon kunnen verdienen. In de regio moeten werkgevers voor eind 2016 280 ‘baanafspraakbanen’ realiseren.

Ga door met lezen van "Extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
REGIO - Met nieuwjaarsduik wordt de jaarlijkse duik in het water bedoeld op nieuwjaarsdag. Vooral in Nederland is het een traditie geworden en op vele plaatsen wordt de nieuwjaarsduik gehouden. Ook in veel andere landen kent men nieuwjaarsduiken, maar Nederland kent de meeste nieuwjaarsduikplekken en het grootste aantal deelnemers. Er komen zelfs buitenlanders naar Nederland voor de nieuwjaarsduik.

Een van de oudste nieuwjaarsduiken vindt plaats in Canada. Daar organiseert Vancouver Polar Bear Swim Club sinds 1920 jaarlijks een nieuwjaarsduik. Initiatiefnemer was Peter Pantages. Bij de eerste editie doken/zwommen er tien deelnemers, in 2000 kende het 2128 deelnemers, een recordaantal. De oudste nieuwjaarsduik van Nederland wordt in Zandvoort georganiseerd. In 1960 begon daar Ok van Batenburg en een groep zwemmers van Njord '59 uit Haarlem met de traditie die ondertussen navolging kent in vele badplaatsen. De enige uitzondering hierop is Voorthuizen. Hier wordt geen nieuwjaarsduik, maar een oudjaarsduik genomen. Deze vindt op de laatste zaterdag van het jaar plaats in het Recreatiegebied Zeumeren.

Ga door met lezen van "Nieuwjaarsduik is traditie in Nederland"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
IJHORST - Op maandag 2 januari 2017 zal de eerste ledencontactvergadering van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” in 2017 worden gehouden. Dit is tevens de nieuwjaarsbijeenkomst van de vereniging. De aanvang is om 20.00 uur en iedereen is welkom bij Kroko Multipunt, Heerenweg 42 in IJhorst.

Ga door met lezen van "Strunen door bos, heide en vennen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
Meer zekerheid voor huisdiereigenaren

DE WIJK - Vakbekwaamheid, betrouwbaarheid en kwaliteit. Drie termen welk elk bedrijf hoog in zijn vaandel dient te hebben. Dierenpension en Hondentrainingscentrum De Wijk is zo een bedrijf. Dierenpension en Hondentrainingscentrum De Wijk heeft dit jaar voor het vierde opeenvolgende jaar het felbegeerde Dierbaar-certificaat ontvangen.


Ga door met lezen van "Opnieuw Dierbaar-keurmerk voor Dierenpension De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
ZUIDWOLDE - Het Rode Kruis in De Wolden heeft in Zuidwolde al langer een telefooncirkel. Iedere ochtend zo rond negen uur belt een vrijwilliger van het Rode Kruis naar de nummer 1 van de deelnemerslijst. Deze belt vervolgens de nummer 2 en zo gaat het door tot het aantal deelnemers van de lijst op is.

Ga door met lezen van "Rode Kruis heeft telefooncirkel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
DRENTHE - Het aantal Nederlanders dat in Duitsland vuurwerk koopt, blijft stijgen. Afgelopen weekend lag het aantal Nederlandse klanten bij de Marktkauf in Meppen ruim tien procent hoger dan vorig jaar. Dat constateert de bedrijfsleiding van de Duitse supermarkt.


Ook de verkopers in de regio doen goede zaken.

Ga door met lezen van "Steeds meer Nederlanders kopen vuurwerk in Duitsland"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
DRENTHE - Het Drents Museum in Assen verwacht 2016 af te ronden met in totaal 215.000 bezoekers. Dat is een toename van meer dan 40% ten opzichte van 2015 toen het museum 150.000 bezoekers trok. Publiekstrekkers in het afgelopen jaar waren de tentoonstellingen Maya’s - Heersers van het Regenwoud, Window of my eyes – 75 jaar Harry ‘Cuby’ Muskee en Peredvizhniki – Russisch Realisme rond Repin 1870 – 1900 (nog te zien tot en met 2 april 2017). De gasten, waarvan ruim 80% buiten Drenthe afkomstig was, gaven de tentoonstellingen en het museum een waarderingscijfer van 8,3.

Ga door met lezen van "Topjaar Drents Museum met 215.000 bezoekers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 31
DE WIJK - Op dinsdag 27 en woensdag 28 december heeft het RIJS Toernooi weer plaats gevonden in de sporthal in Staphorst. Tijdens de poulewedstrijden werd door 56 teams uit Rouveen, WIJC en Staphorst in diverse leeftijdscategorieën gestreden om een plek in de finaleronde op de woensdagavond. Van WIJC wisten vijf teams de finale te bereiken. In een bomvolle sporthal werden de finales gespeeld. Drie teams van WIJC wisten hun finale te winnen. Al met al een bijzonder geslaagd zaalvoetbaltoernooi.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
REGIO - Steeds meer Europeanen grijpen december en januari aan om op vakantie te gaan. Dit blijkt uit onderzoek van Taxi2airport, waarbij duizenden -in het buitenland geboekte- taxiritten van en naar luchthavens in 9 Europese landen zijn onderzocht. In Italië werden in december en januari liefst 36% extra zogenaamde ‘airport transfers’ geboekt ten opzichte van vijf jaar geleden.

Ga door met lezen van "December steeds populairder als vakantiemaand reizigers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
DRENTHE - De bijenhouders cursussen van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging NBV die in Drenthe worden georganiseerd door de samenwerkende Drentse afdelingen stromen voor het volgend jaar snel vol. De toeloop is dermate groot dat de organisatie heeft besloten voor volgend jaar een volwaardig nieuwe lesplaats te openen in Zuidlaren. Hier wordt zowel theorie als praktijk gegeven.

Ga door met lezen van "Veel belangstelling voor bijencursussen in Drenthe."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
RUINERWOLD - Op 1 januari vanaf 01.00 uur is er een Nieuwjaarsfeest bij café Centraal. DJ Arend zorgt voor gezellige muziek. Gratis entree.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
DE WIJK/IJHORST - Op tweede kerstdag werd in De Wijk voor de tweeëntwintigste keer de traditionele kerstwandeling gehouden. Deelnemers konden kiezen uit een lange route van 11 kilometer en korte route van 6 kilometer. De routes liepen een stukje langs de Reest en door de bossen in de omgeving van de Wijk en IJhorst.

Ga door met lezen van "Drukbezochte kerstwandeling De Wijk-IJhorst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
DE WOLDEN - Gemeente De Wolden werkt nauw samen met de politie en de brandweer voor, tijdens en na de jaarwisseling om dit voor iedereen veilig en feestelijk te laten verlopen. Afsteken van vuurwerk mag alleen van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 2.00 uur.

Ga door met lezen van "Samen veilig het nieuwe jaar in! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
STAPHORST - Op donderdagavond 29 december heeft Boer Staphorst haar 300.000ste bezoeker van 2016 ontvangen. Die avond stapten meneer en mevrouw van der Sluis uit Zwolle nietsvermoedend het bouw en woonwarenhuis Boer Staphorst binnen. Bij binnenkomst werden ze blij verrast door afdelingshoofd Moniek Lindenholz.

Ga door met lezen van "300.000e bezoeker van 2016 bij Boer Staphorst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
DRENTHE - In de periode tussen 1 april 2015 en 1 april 2016 is de werkgelegenheid in Drenthe nagenoeg gelijk gebleven (-0,2%). Daarmee lijkt de arbeidsmarkt in Drenthe zich te stabiliseren, na een tijd die zich kenmerkte door werkgelegenheidsdaling. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het provinciaal werkgelegenheidsonderzoek.

Ga door met lezen van "Werkgelegenheid Drenthe stabiliseert"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
DE WIJK - Graag willen we ons koor uitbreiden met een aantal nieuwe leden. Of je nu arm of rijk, dik of dun, oud of jong bent iedereen is van harte welkom eens een repetitieavond bij te wonen om de sfeer te proeven van ons gezellig mannenkoor. Het bijwonen van een repetitie is geheel vrijblijvend en je bent tot niets verplicht. Wanneer je geïnteresseerd bent wordt je bij deze uitgenodigd. Eerst nog nadere informatie, neem dan contact op met het secretariaat op tel. 06-46266662.

D GEUZEN1

Ga door met lezen van "Nieuwe leden Dickninger Geuzen zijn welkom"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 30
ECHTEN - Het carbidschieten wordt dit jaar weer vanuit het kerkje georganiseerd. Ook dit jaar weer met een spektakel van een 13 schots carbidopstelling! Aanvang 13.30 uur. Direct na 00.00 uur begint het feest in d'Olde Karke. De uitgelezen kans om het nieuwe jaar met elkaar feestelijk te openen! Bij de deur wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
MEPPEL - Donderdagmiddag is door vuurwerk een kleine brand ontstaan in een kerk aan het Kerkplein in Meppel. Het vuurwerk belande in de dakgoot van de kerk waardoor het dakbeschot vlam vatte. De brandweer kon erger voorkomen en heeft de brand geblust. Er raakte niemand gewond.


Foto's/Video Arjan Tien - 112Fotografiemedia.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
DE WIJK - De kipcommissie bestaand uit Peter, Emmy, Sandra en Herman keken op 24 december om 12.45 uur heel tevreden terug op kipactie RoReKo. Nog nooit hadden ze zoveel hulp gehad en was het op zo’n vlotte manier verlopen. Niet alleen de manier waarop leden deelnamen, maar ook ouders van jonge Roreko leden hebben de bestellingen uitgevent en vonden het ook nog leuk en gezellig.

Ga door met lezen van "Gezellige kipactie in record tempo afgerond"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 29
RUINERWOLD - Het trefbal team van groep 8 van basisschool De Dissel Ruinerwold heeft zich prima geweerd op het provinciale trefbal kampioenschap van Drenthe. Op donderdag 29 december werd in de Esdalhal te Emmen gestreden tegen teams uit de gemeente Westerveld, Meppel, Hoogeveen, Emmen en Noordenveld. Na drie gewonnen wedstrijden in de poule was al de halve finale bereikt.

Ga door met lezen van "De Dissel Groep 8 Drents Kampioen Trefbal"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 11, totaal 216 artikelen)