'

Feb 28
DE WIJK - Wij nodigen hierdoor onze leden uit voor de jaarlijkse ledenvergadering van begrafenisvereniging R.I.P De Wijk welke gehouden zal worden op woensdag 1 maart 2017 in Ontmoetingscentrum De Havezate, Dorpsstraat 78, de Wijk. ’s Avonds om 20.00 uur.

Ga door met lezen van "Jaarlijkse ledenvergadering R.I.P De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
RUINERWOLD - Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe is genomineerd voor de Publieksprijs Beste Uitje van Nederland 2017 in de categorie speeltuinen. In deze nieuwe verkiezing van diverse Nederlandse dagbladen, waaronder het AD, worden de beste uitjes van Nederland gekozen! Door mee te doen maakt u kans op mooie prijzen! Wat dacht u bijvoorbeeld van een reis naar Curacao? Stem op de Drentse Koe

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
In samenwerking met de Welkoop De Wijk

DE WIJK - Korfbalvereniging RoReKo de Wijk/IJhorst en Welkoop de Wijk organiseren dit jaar weer een potgrondactie. Evenals vorig jaar wordt de ( Welkoop RHP Potgrond 40 lt.) verkocht. per zak € 5,00 en 3 zak voor € 12,00. En gedroogde koemest (Welkoop 25 Lt.) van een eerste klasse kwaliteit, voor maar € 12,00 per zak, door ons aan huis bezorgd. (dus zelf geen gezeul met de zakken potgrond)

Ga door met lezen van "Potgrondactie Korfbalvereniging RoReKo"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 28
ZUIDWOLDE - Natuurvereniging Zuidwolde doet graag mee met de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Op zaterdag 11 maart gaan vrijwilligers aan de slag om de Vlindertuin voorjaarsklaar te maken. Ze gaan de bloemenperken opschonen en opnieuw inplanten. De informatieborden worden schoongemaakt en de paden krijgen een nieuwe laag houtsnippers.


foto: Joop Verburg


Ga door met lezen van "NLdoet-actie voor Vlindertuin Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
ZUIDWOLDE - Op zaterdag 11 maart steken de bewoners van de Bremstraat de handen uit de mouwen om een ontmoetingsplek te creëren voor jong en oud in de buurt. De eerste werkzaamheden zullen bestaan uit het rooien van de beplanting van het perk. NL Doet, Dorpsvisie Zuidwolde, het Rabobank Stimuleringsfonds en Initiatiefrijk De Wolden hebben financieel bijgedragen om de plannen te kunnen realiseren.

Ga door met lezen van "NL doet Bremstraat Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
Vierde editie agrarische missverkiezing

DRETNHE – Ook dit jaar blijkt agrarisch Nederland weer veel schoonheden verborgen te hebben gehouden op het platteland. Uit wederom honderden aanmeldingen zijn vijftien prachtige dames geselecteerd voor de jaarlijkse boerinnenkalender, waaronder Anetta Arends uit Pesse. Samen met acht andere gegadigden gaat zij op 4 maart aanstaande strijden om de titel Miss Boerin 2017. Allen trots zijn op hun agrarische afkomst en welwillend de sector in een stralend daglicht te zetten.

Ga door met lezen van "Drentse Anetta gaat voor titel ‘Miss Boerin 2017’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
DRENTHE - Het Mantingerzand in Drenthe biedt op 10, 11 en 12 maart podium aan de locatie-voorstelling WINDSTILLEVEN van Collectief Walden. WINDSTILLEVEN was afgelopen zomer een hit op het grootste locatie-theater festival van Europa, het Terschellingse Oerol.

Ga door met lezen van "Succesvoorstelling Oerol komt naar Mantingerzand"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
DE WIJK - De Historische Vereniging de Wijk-Koekange houdt de ledenvergadering op vrijdag 24 maart 2017 in het ontmoetingscentrum ” de Havezate” van de Wijk. Aanvang 20.00 uur. Na de korte ledenvergadering(20.30 uur) gaan we kijken naar een film over het Reestdal, met afwisseling van een quiz over de Wijk en Koekange. Welkom op deze avond.

cafe-centraal-met-tram

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 27
ECHTEN - Vrijdag 3 maart gaan de leerlingen van ODBS ’t Echtenest, tezamen met hopelijk alle kids uit ons dorp en overige belangstellende kids,´van Binnen naar Buiten´ om met z´n allen te gaan fietsen! De Sponsorcross wordt georganiseerd om hen kennis te laten maken met fietscrossen. Lekker buiten bewegen met deze sport vol snelheid, techniek, fietsbeheersing en spektakel!

Ga door met lezen van "Echtense Sponsorcross"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
IJHORST - Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” viert haar 60-jarig jubileum en deze prestatie mag niet onopgemerkt voorbij gaan. Op maandag 6 maart aanstaande is er een feestelijke jubileumviering in zaal Spoorzicht, waarvoor alle leden van deze vereniging zijn uitgenodigd. Aanmelden hiervoor kan nog tot uiterlijk 3 maart bij jubileum@nbvijs.nl.

Ga door met lezen van "Jubileumviering Natuurbeschermingsvereniging"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
ZUIDWOLDE - Samen met de eigenaar, projectontwikkelaar Nikkels, Le Clerq Planontwikkeling en Buning Wegenbouw B.V., wil het college van De Wolden woningbouw realiseren op het terrein van de voormalige camping Ekelenberg in Zuidwolde. Nu is de overeenkomst ondertekend om deze woningbouwontwikkeling mogelijk te maken.

Ga door met lezen van "Gemeente maakt bouw mogelijk op locatie Ekelenberg"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 26
MEPPEL - Belangstellenden kunnen vanaf woensdag 8 maart een vierdelige serie ontmoetingen bijwonen over het doorgeven van waarden in opvoeding. De vier themaontmoetingen ‘Waardevol opvoeden’ duren elk twee uur en vinden plaats bij het Apostolisch Genootschap, aan de Witte de Withstraat 2.

Ga door met lezen van "Themaontmoetingen ‘Waardevol opvoeden’ "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
IJHORST - ‘Wordt mijn uitgebrachte stem door politici verkwanseld?’ ‘Functioneert onze parlementaire democratie nog zodanig dat mijn mening ook gehoord wordt in ‘Den Haag’?’ Deze en andere vragen worden bediscussieerd in het derde levensbeschouwelijk café dat de Protestantse Gemeente IJhorst - De Wijk houdt. De column wordt in de kerk aan de Reest uitgesproken door de burgemeester van de Gemeente De Wolden, de heer Roger de Groot. Hij is vrij in de keuze van zijn onderwerp, dus dat vernemen we op zondagmiddag 12 maart in de kerk aan de Kerkweg 10 te IJhorst.

Ga door met lezen van "Derde editie Levenscafé ‘Aan de Reest’ komt er aan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
ZUIDWOLDE - In april 2013 heeft de gemeenteraad besloten om het vak met de oudste graven op de begraafplaats in Zuidwolde (vak K) vrij te maken voor nieuwe graven. Het gaat om ruim 400 graven waarin tussen 1932 en 1970 is begraven. Het college is van plan dit besluit in 2018 uit te voeren. Ter voorbereiding hierop staan vanaf maart bij het betreffende deel van de begraafplaats in Zuidwolde bordjes waarop hiervan melding wordt gemaakt.

Ga door met lezen van "Gemeente maakt ruimte voor nieuwe graven"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
DE WOLDEN - Mensen die hulp nodig hebben bij de belastingaangifte of toeslagen aanvragen, kunnen in maart en april terecht in de Bibliotheken van Ruinen en Zuidwolde. Samen met Welzijn De Wolden biedt de bibliotheek gratis belastingspreekuren om mensen te ondersteunen.Ga door met lezen van "Bibliotheek De Wolden helpt bij belastingaangifte"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
DE WIJK - Op 17 januari 2017 heeft het college van B&W besloten de aula op de begraafplaats in de Wijk over te dragen aan Gerda Habes Uitvaartzorg in de Wijk. Met als uitgangspunt dat de aula beschikbaar blijft voor alle inwoners. Op 16 februari 2017 heeft de gemeenteraad deze beslissing overgenomen.

Ga door met lezen van "Herinrichting aula begraafplaats de Wijk "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
RUINEN - “Dit is wat we nodig hebben”, vond VVD-Tweede Kamerlid Helma Lodders tijdens haar werkbezoek aan ’t Vershuus in Ruinen, “nieuwe initiatieven en samenwerking. Nieuwe manieren om betere kwaliteit sneller bij de consument te krijgen. Waarbij mensen weer rechtstreeks kennis kunnen maken met verse landbouwproducten. Wij als politiek hebben ervoor te zorgen dat beperkende regels op dat punt worden weggenomen.”Ga door met lezen van "Tweede Kamerlid Helma Lodders bezoekt Boerderijwinkel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
ZUIDWOLDE - In ‘t Wheemhuus in Zuidwolde start vanaf 1 maart een avondspreekuur van Verloskundigenpraktijk Hoogeveen. Dit is een zelfstandige 1e lijns praktijk, met een vestiging in ziekenhuis Bethesda (begane grond, naast de apotheek). Het team bestaat uit vijf verloskundigen met jarenlange ervaring, die zelf ook allemaal moeder zijn. De praktijk scoort hoog op het gebied van cliënttevredenheid (cijfer 8,9 gegeven door zwangeren).

Ga door met lezen van "Avondspreekuur gaat van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
DE WIJK - Het nieuwe jaar is net begonnen en menigeen is bezig zijn leven te beteren. Meer bewegen en gezonder eten zijn veel voorkomende goede voornemens en wat zou een betere manier zijn om er invulling aan te geven dan een moestuin te beginnen?

Ga door met lezen van "VTV De Slenken begint aan nieuw tuinseizoen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
REGIO - De gemeenten De Wolden, Hoogeveen en Midden-Drenthe mogen de gratis cursus Politiek Actief organiseren. Deze cursus wordt aangeboden door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Er kunnen slechts vijftien regio’s in Nederland aan dit project meedoen. Met dit landelijke project wil ProDemos de lokale democratie versterken en mensen laten ervaren hoe lokale politiek in de praktijk werkt.

Ga door met lezen van "Cursus over politiek aanbieden "

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 10, totaal 186 artikelen)