'

Mei 31
RUINERWOLD - De zoektocht naar de stoffelijke resten van een vermist bemanningslid van een bommenwerper die 29 december 1943 bij Ruinerwold door de Duitse luchtmacht werd neergehaald, heeft geen resultaat opgeleverd. Een nieuwe zoektocht in de toekomst wordt niet helemaal uitgesloten, maar dan moet nader onderzoek wel sterke aanwijzingen opleveren.

Ga door met lezen van "Stoffelijke resten vermist bemanningslid niet gevonden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 31
DRENTHE - De provincie Drenthe wil zich blijven inzetten voor het behoud en de herbestemming van karakteristieke panden in Drenthe. De provincie stelt via de regeling ‘Subsidie behoud/herbestemming karakteristiek bezit 2017-2020’ bijna 3,5 miljoen euro beschikbaar. De regeling treedt 1 juni in werking. Doel is om karakteristiek bezit in Drenthe te behouden en (dreigende) leegstand en verval hiervan te voorkomen door herbestemming te stimuleren.

Ga door met lezen van "Miljoenen extra voor karakteristieke panden in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 31
ZUIDWOLDE - Stichting Theaterkuil De Falieberg nam op 30 mei een cheque in ontvangst van het Rabobank Stimuleringsfonds voor de organisatie van het Falieberg Festival. Op zondag 9 juli vindt in Zuidwolde dit theaterfestival plaats met het Faliebergbos als uniek decor. Rabobank Zuidwest-Drenthe ondersteunt het nieuwe culturele initiatief. De organisatie kan hiermee zorgen voor een goede aankleding en bewegwijzering van de festival locatie.

Ga door met lezen van "Rabobank Zuidwest-Drenthe steunt Falieberg Festival"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 31
DE WIJK - Woensdag 7 juni organiseert het beheer van ontmoetingscentrum de Havezate een bingomiddag. Iedereen uit de Wolden e.o. die het leuk vindt om een spelletje bingo te spelen kan mee doen. Er zijn diverse kleine prijzen te winnen. Waar: Ontmoetingscentrum de Havezate Dorpsstraat 78 7957 AW De Wijk. Tijd: 14.00. Kosten: € 2.50 p.p. Tel : 0522 444200

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 31
ZUIDWOLDE - De jongens van autocrossteam Ruinerwold hebben er al een paar crossen op zitten en hebben de smaak helemaal te pakken. Volgende week zondag (1e pinksterdag ) zijn de heren coureurs dan ook te vinden op de grote autocross in Zuidwolde waar in verschillende klassen word gestreden.Ga door met lezen van "Ruinerwolds autocrossteam naar Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 31
ECHTEN - Aanstaande vrijdag 2 juni is het alweer de laatste vogelwacht van dit jaar in Echten. We hopen dat er veel kinderen komen kijken naar de laatste ontwikkeling van de vogels en hun jongen in het bos. We maken er een feestelijke vogelafsluiting van. De start is weer om 19.00 uur bij het Huus met de Belle.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 31

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 31
Clinicweek Studenten Sport en Bewegen Drenthe College

DRENTHE - Deze week doen ruim 350 studenten van de opleiding Sport en Bewegen van Drenthe College uit Emmen en Assen mee aan Clinicweek 2017. Van maandag 29 mei tot vrijdag 2 juni zullen de studenten deelnemen aan 40 verschillende clinics door de hele regio.

Ga door met lezen van "Werkveldverkenning Sportief Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
bommenwerper Ruinerwold

RUINERWOLD - De zoektocht naar de stoffelijke resten van een vermist bemanningslid van een bommenwerper die 29 december 1943 bij Ruinerwold door de Duitse luchtmacht werd neergehaald, heeft vandaag vooralsnog geen resultaat opgeleverd.

Ga door met lezen van "Vandaag geen resultaat zoektocht bemanningslid"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
DE WIJK - Op woensdag 31 mei 2017 is het echtpaar Hoogeveen-De Vries 60 jaar getrouwd. Burgemeester Roger de Groot feliciteert het echtpaar namens het gemeentebestuur op woensdag 31 mei 2017. Het echtpaar woont aan de Postweg in de Wijk.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
ZUIDWOLDE - Het Faliebergbos is zondag 9 juli 2017 het unieke decor van een dag vol theater. Stichting Theaterkuil Falieberg organiseert in het kader van de Cultuurexplosie De Wolden een festival met tussen 11.00 en 17.00 uur vele optredens die letterlijk tussen de bomen plaatsvinden. Van cabaret tot muziek, van theater tot goochelaar, een programma vol vermakelijke acts voor jong en oud.


Ga door met lezen van "Theater tussen de bomen met het Falieberg Festival"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
Reageren is niet meer nodig, we hebben iemand gevonden.

DE WIJK - De redactie van dewijk.info zoekt met onmiddellijke ingang een gemotiveerde/enthousiaste bezorger M/V voor het krantje dewijk.info Bij voorkeur een scholier(e) vanaf 14 jaar die een zakcentje wil verdienen. Bezorgen 1x per 14 dagen op donderdag/vrijdag of uiterlijk zaterdag. (Op een moment wanneer het jou past!) Het gaat om iets van 350 bezorgadressen in een woonwijk/deel van De Wijk. (bebouwde kom) Hij/zij dient zelf in De Wijk te wonen. We hebben inmiddels iemand gevonden.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
ECHTEN - Vanaf maandag 29 mei wordt gestart met de aanleg van de locatie aan het eind van de Kruisweg in Echten. Deze locatie draagt de naam De Wijk-100. Om de locatie aan te kunnen leggen wordt het benodigde materiaal aangevoerd via De Kruisweg.

Ga door met lezen van "NAM werkzaamheden Echten Kruisweg"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
RUINERWOLD - Woensdag 29 december 1943, zeven uur ’s avonds. Een Halifax bommenwerper wordt onderschept door een Duitse Messerschmitt en boort zich in een weiland ten noorden van Ruinerwold. Het toestel was vanuit Engeland met zeven bemanningsleden op missie naar Berlijn om daar te bombarderen. Korte tijd na het neerstorten ontploften de bommen aan boord, waaronder een 2000 ponder. Het toestel brandde grotendeels uit. Identificatie van de bemanningsleden was daarom erg moeilijk.


Paul Skelly (rechts) met zijn zus op 3 mei bij het herdenkingsmonument voor de omgekomen bemanning. foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Militairen zoeken vermist bemanningslid neergehaalde bommenwerper"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
RUINERWOLD - Volleybal vereniging V.C.R. gaat dit jaar weer, vlak voor Pinksteren, heerlijke koeken verkopen. Onder andere Caramias, Choco chip koeken, Karrewiel koeken, Hazelnoot koeken en Nogatine koeken en als klapstuk een overheerlijk Walnotentaartje (6 pers.). De koeken worden geleverd met medewerking van Opoe’s Erfenis uit Ruinerwold (van bakkerij UBAK te Staphorst en banketbakkerij Amoureus te Meppel ). De bewoners in Ruinerwold kunnen de V.C.R.-leden op donderdag 1 juni aan de deur verwachten om koeken te kopen.

Ga door met lezen van "Koekenactie Volleybalvereniging V.C.R."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
RUINEN - Op zaterdag 3 juni zal op het Bezoekerscentrum van het Dwingelderveld de nieuwe voorlichtingswagen van de Ruiner imkers officieel in gebruik worden genomen. Dit gebeurt live tijdens de uitzending Hemmeltied van RTV Drenthe, tussen 10 en 12 uur aan de Benderse 22 in Ruinen.Ga door met lezen van "Feestelijke inwijding voorlichtingskraam imkers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 30
DE WOLDEN - Gemeentebelangen De Wolden en Gemeentebelangen Hoogeveen hebben woensdagavond gezamenlijk een aftrap gegeven richting verkiezingen 2018. Hiervoor was André Krouwel uitgenodigd, Universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Krouwel heeft veel onderzoek gedaan naar de opkomst van lokale partijen en hij is de bedenker van Kieskompas. Deze stemhulp is inmiddels in vijftig landen actief. Krouwel kent als geen ander de stemtrends en de motivatie van kiezers wanneer zij stemmen.

Ga door met lezen van "Aftrap richting gemeenteraadsverkiezingen 2018"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
MEPPEL - In het leegstaande winkelpand Kruisstraat 1 wordt donderdag 8 juni een expositie geopend van de Meppelse Josca Nefkens met als titel ‘De Bizarre Realiteit van Dromen’. De driedaagse expositie maakt onderdeel uit van haar afstudeerproject voor de opleiding Vormgeving aan de Minerva Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Het wordt een multidisciplinaire expositie, waarin meerdere talenten van Josca aan bod komen.

Ga door met lezen van "De Bizarre Realiteit van Dromen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 29
MEPPEL - Om een gezonde levenstijl te promoten organiseert de Positive Action Groep DC Meppel vandaag de actie Betrapt! Iedereen wordt gestimuleerd om, waar mogelijk, de trap in het gebouw te nemen. Met medewerking van verschillende Meppelse bedrijven is een actief programma samengesteld.

Ga door met lezen van "Drenthe College Meppel neemt de trap!"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 12, totaal 239 artikelen)