'

Jul 31
RUINEN - Heb je wel eens door het bos lopen dwalen en kon je de weg niet meer terug vinden? Dan is de nieuwe speurtocht echt iets voor jouw! Met een speurkaart en kompas in de hand zoek je de weg door Nationaal Park Dwingelderveld. Dat kan deze zomer vanaf bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen met de vernieuwde kompastocht. Trek de wandelschoenen aan en ga op ontdekkingstocht in de natuur.

Ga door met lezen van "Lopen met kompas in het Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 31
DE WOLDEN - Initiatiefnemers hebben de gemeente afgelopen kwartaal blij verrast met het indienen van veertien ideeën bij Initiatiefrijk De Wolden. Tien initiatieven zijn gehonoreerd.

Ga door met lezen van "Initiatiefrijk De Wolden: update van een succesformule"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 31
BERGHUIZEN - Het is de jarenlange ervaring in de agrarische sector die Alwin Koops op het idee bracht om met een mobiele mestscheider de boer op te gaan. Sinds 2013 is de ondernemer uit Berghuizen actief met zijn bedrijf Koops Dienstverlening in de agrarische en industriële dienstverlening.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Met mobiele mestscheider de boer op"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
DRENTHE - Van 19 november 2017 tot en met 27 mei 2018 slaan het Drents Museum en de Kunsthalle Emden (Duitsland) de handen ineen voor de internationale kunsttentoonstelling The American Dream - Amerikaans Realisme 1945 – 2017. De dubbeltentoonstelling – tegelijkertijd te zien in Assen en Emden – is een primeur voor Europa: het is de eerste keer dat zo’n uitgebreid overzicht van naoorlogse Amerikaanse figuratieve kunst in Europa getoond wordt.

Ga door met lezen van "Drents Museum toont overzicht Amerikaans realisme"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
Toekomstplannen Havezate gepresenteerd

DE WIJK - Dinsdag 11 juli werden de toekomstplannen van de Havezate uit de doeken gedaan. De presentatie werd verzorgd door de Belangen Vereniging de Wijk. Het plan is gemaakt in samenwerking met de Gemeente, en met medewerking van Anne Prins. De man van Sport Drenthe is aangesteld door de Gemeente, en heeft veel ervaring om dit soort projecten aan te sturen.

havezate-ingang1
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Professionals en vrijwilligers gezocht om Havezate te behouden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
REGIO - In 2015 hadden bijna 152 duizend 15- tot 27-jarigen een uitkering, dat is 6,0 procent van het totaal. In 2014 ging het nog om 160 duizend (6,4 procent). Het gaat hierbij om jongeren met een arbeidsongeschiktheids-, bijstands- of WW-uitkering. Ruim zes op de tien uitkeringsontvangers woonden op zichzelf. Dat meldt het CBS op basis van in de Jeugdmonitor nieuw gepubliceerde cijfers over jongeren met een uitkering.

Ga door met lezen van "Aantal uitkering ontvangende jongeren daalt"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
DE WIJK - De Historische Vereniging De Wijk - Koekange organiseert dit seizoen voor het eerst tijdens de avonduren een wandeling onder leiding van een gids langs historische plaatsen in het dorp De Wijk en het prachtige Reestdal. Dit kan nog op 3 augustus om 19.00 uur.

cafe-centraal-met-tram

Ga door met lezen van "Wandeling onder leiding van een gids"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 30
MEPPEL - Bijgaand treft u de marktconsultatie aan ten aanzien van het gebied gemeente Meppel. Hiermee nodigen we u uit om uiterlijk 4 september 2017, 12.00 uur aan te geven of u concrete plannen heeft om binnen drie jaar in dit gebied een NGA-breedbandnetwerk aan te leggen naar alle vermelde woningen en bedrijven.

Ga door met lezen van "Marktconsultatie NGA-breedbandnetwerk gemeente Meppel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
DE WOLDEN - De ombudsman van De Wolden, Maas van Egdom, houdt elke maand spreekuur. U kunt daar met uw klachten of vragen over uw behandeling door de gemeentelijke organisatie terecht. Het eerstvolgende spreekuur is op maandag 31 juli 2017. U kunt voor dat spreekuur een afspraak maken met Anita van Ulsen, T. 14 0528. U kunt voor het maken van een afspraak ook mailen naar ombudsman@dewolden.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
DE WOLDEN - Zoals elk jaar wordt in oktober de tijdens de Maand van de Vrijwilliger, de vrijwilligersmarkt georganiseerd. Ook dit jaar willen we weer een ‘markt’ organiseren, maar dan met meer ofwel: de Sociale Buurtmarkt. Dit jaar zullen we gaan samenwerken met wijdewolden.nl. Dé website van De Wolden waar vraag en aanbod van maatschappelijke initiatieven bij elkaar komen! Hiermee worden dan niet alleen vrijwilligersorganisaties uitgenodigd, maar ook initiatieven en aanbiedingen uit de buurt.

Ga door met lezen van "Sociale Buurtmarkt"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 29
RUINEN - Vilten is een eeuwenoude techniek waarbij wol vezels door middel van water, zeep en wrijving gevormd worden tot wollen lappen. Op dinsdag 1 augustus wordt de eerste workshop vacht vilten gegeven bij bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen. De vachten zijn afkomstig van de Drentse heideschapen die op het Dwingelderveld grazen. Vijf deelnemers kunnen meedoen aan deze workshop. Vooraf aanmelden is nodig en kan via www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.

Ga door met lezen van "Workshop vacht vilten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 28
DRENTHE - Tien bedrijven zijn in de race voor de titel Drentse Onderneming van het Jaar 2017. De jury heeft ze gekozen uit de 122 inzendingen die zijn binnengekomen. De genomineerder zijn: Bouwprodukten Zomer (Tynaarlo), Complies (Tynaarlo), Drentea (Emmen), IMDS (Roden), Pandriks Bake Off (Meppel), Resato (Assen), Team6 Game Studios (Assen), TerraCarta (Hoogeveen), Van Spijker Infrabouw (Meppel) en Waterking (Tynaarlo).

Ga door met lezen van "Tien Genomineerden voor Drentse Onderneming van het Jaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 28
Steunpunt Vrijwilligerswerk en wijdewolden.nl slaan handen ineen

DE WOLDEN - Voor het derde jaar vindt in oktober de Maand van de Vrijwilliger plaats. Dit jaar zal het Steunpunt Vrijwilligerswerk de samenwerking aangaan met wijdewolden.nl. Dé website van De Wolden waar vraag en aanbod van maatschappelijke initiatieven bij elkaar ko-men. Samen hebben ze besloten de Sociale Buurtmarkt te gaan organiseren.

Ga door met lezen van "Maand van de Vrijwilliger!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 28
RUINEN - Ruinen is omringd door prachtige natuurgebieden met heidevelden, bossen en vennen. Maar ook dichterbij het dorp bevinden zich waardevolle landschapselementen, zoals de vele bosjes, houtwallen en poelen. Landschapsbeheer Drenthe is op zoek naar enthousiaste inwoners van Ruinen die mee willen helpen bij het onderhoud van deze elementen.

Ga door met lezen van "Natuurbeheerders Ruinen gezocht!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 28
DE WOLDEN - Iedereen wil graag prettig wonen in een leuke buurt. Soms lukt dat niet omdat de relatie met de buren niet goed is. De oorzaak daarvoor is vaak iets kleins dat langzaam uitgroeit tot een conflict dat het woonplezier bederft. Een goed gesprek doet wonderen. Vrijwilligers van Buurtbemiddeling helpen als u dat zelf niet goed lukt. Voorkom ergernis en bespreek uw problemen met de buren.

Ga door met lezen van "Problemen met je buren? Buurtbemiddeling! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 27
ZUIDWOLDE - Dorpsbelangen Zuidwolde is druk doende alle buurtverenigingen in het dorp te mobiliseren om glasvezel in het dorp een succes te maken. Op dit moment is de paarse brigade van Glasvezel De Wolden druk bezig met het realiseren van aansluitingen in Ruinen, maar Zuidwolde is na de zomervakantie het volgende dorp in de rij. Een belangrijk dorp met de meeste huishoudens.

glasvezel1

Ga door met lezen van "Paarse brigade richt zich op Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 27
KOEKANGE - Na het succes van vijf jaar geleden gaat het dit jaar weer gebeuren: het Koekanger Kampioenschap Paalzitten. Op vrijdag 25 augustus klimmen de deelnemers in de paal, ze moten zo lang mogelijk op de paal blijven zitten. Op zondag om 20.00 uur is de finish. Tijdens het paalzitten is er genoeg amusement voor de deelnemers en supporters: een stoepkrijtwedstrijd, kubben, kinderdisco, gehaktbalwedstrijd, stikkevoetbal en een frikadellen eetwedstrijd. Aanmelden: dorpshuis deschakel@gmailcom

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 27
RUINEN - Kom tijdens de zomervakantie bij het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen en beleef daar spetterende natuuractiviteiten voor jong en ouder. Het centrum is elke dag geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Aanmelden voor één van de vele activiteiten kan via www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.


foto's: Natuurmonumenten – Andries de la Lande Cremer

Ga door met lezen van "Wilde Zomerweken in het Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 27
DRENTHE – De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit 'hen niet zal overkomen'. Toch loopt iedereen - jong en oud - de kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Het gebeurt regelmatig dat dieven met een smoesje aanbellen en zo een huis weten binnen te komen. Soms vragen ze u om een glaasje water of om pen en papier en glipt een handlanger uw huis binnen terwijl u hiermee bezig bent. Ook doen dieven zich wel voor als meteropnemer of reparateur. Vaak zijn oudere mensen slachtoffer van deze praktijken, maar ook jonge mensen lopen een risico. Om te voorkomen dat u hier het slachtoffer van wordt, bieden wij u een aantal preventietips:

Ga door met lezen van "Politie waarschuwt voor babbeltrucs"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 27
REGIO - Om Burgernetmail nog beter af te stemmen op de wensen van de ontvangers, is er eind vorig jaar een enquête gehouden onder 4500 Burgernetdeelnemers in Noord Nederland. Van de ondervraagden geeft 95% aan dat Burgernetmail bijdraagt aan inzicht over veiligheidsincidenten die in de eigen woonomgeving plaatsvinden. 86% heeft het gevoel door Burgernetmail een bijdrage te kunnen leveren aan de veiligheid in de buurt.

Ga door met lezen van "Burgernetmail wordt positief ontvangen "

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 10, totaal 193 artikelen)