'

Sep 30
bij peuterspeelzaal in Ruinerwold

RUINERWOLD - Van 2 tot en met 8 oktober is de Week van de Opvoeding, met dit jaar als thema: ‘Buiten de lijntjes’. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk en soms best lastig. Daarom staat deze hele week in het teken van opvoeden en ouderschap. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden, staan er namelijk niet alleen voor.

Peuterspeelzaal 4A

Ga door met lezen van "Mirjam Pauwels trapt Week van de Opvoeding af"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
DE WOLDEN - Gemeente De Wolden is voornemens om per 1 oktober 2017 de gros-wachtlijstsystematiek te hanteren bij meervoudige onderhandse aanbestedingen voor civiele werken.

Ga door met lezen van "Gros-wachtlijst voor meervoudige onderhandse aanbestedingen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
RUINEN - Tijdens de ledenvergadering van VV Ruinen op 27 september werd met name de aftredende voorzitter nadrukkelijk in het zonnetje gezet. Rini Hut trad af na een periode van 22 jaar in het bestuur, waarvan 18 jaargangen als voorzitter. Vanuit de KNVB werd hij zelfs geëerd met de gouden speld.


Ga door met lezen van "KNVB eert Rini Hut met gouden speld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
DE WIJK - 24 uurs Opvang stichting Vrijheid in Christus in aan de Commissieweg in De Wijk biedt oude stalmest aan voor gebruik van moes-, sier- en fruittuinen. De vaste mest is langer dan een jaar verteert en afkomstig van de melkgeiten, schapen, varken, kippen, ezels en pony’s van de Opvang en stevig gemaakt met stro.

Ga door met lezen van "Oude stalmest aangeboden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
RUINERWOLD - Zelf je stoofperen plukken? Dat kan in Ruinerwold op de eerste zaterdag van oktober. Vanaf 09.00 uur vertrekt de veilingmeester ter hoogte van Dokter Larijweg nr. 1 voor zijn tocht langs de 7 km lange weg met perenbomen. Zo’n 1100 perenbomen van oude rassen staan te wachten tot ze van hun vruchten worden ontdaan. Je kunt bieden op een boom ( ze worden per opbod verkocht ) waarna je de hele dag de tijd hebt om, gewapend met ladders, harken en zeilen de peertjes uit de boom te krijgen.

Ga door met lezen van "Perenpluk in Ruinerwold op zaterdag 7 oktober"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
ZUIDWOLDE - In de Ontmoetingskerk in Zuidwolde vindt zondag om 15.00 uur de opening plaats van de reizende tentoonstelling ’Al waren onze monden vol van zang, gedichten en foto’s uit Kerk & Israël Onderweg’. Deze tentoonstelling bestaat uit een selectie van elf meditatieve foto’s uit het magazine die tezamen een verhaal vormen waarin elke bezoekers zijn/haar levensverhaal kan teruglezen.

Ga door met lezen van "Tentoonstelling doet Zuidwolde aan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
DE WOLDEN - De openingstijden van de bibliotheken De Wijk, Ruinen en Ruinerwold gaan iets veranderen. De donderdagavonduitlening vervalt in Ruinen en Ruinerwold, in plaats daarvan zijn deze bibliotheken op donderdag van 11.00 tot 17.00 uur doorlopend geopend.Ga door met lezen van "Openingstijden van bibliotheken veranderen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 30
Raadsleden geven les op vijf basisscholen

ZUIDWOLDE - Leerlingen van groep 8 van vijf basisscholen en raadsleden uit De Wolden maken zich gezamenlijk op voor de vijfde Kindergemeenteraad. Raadsleden komen langs op vijf basisscholen om les te geven over politiek. De raadsleden, die optreden als fractiecoaches voor de deelnemende kinderen, vertellen over de lokale democratie. Daarnaast geven zij de ‘fracties’ handige tips voor het maken van hun voorstel voor de Kindergemeenteraad.

Ga door met lezen van "Scholieren stappen in kindergemeenteraad"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DE WOLDEN - Voor uitbreiding van het huidige team Vrijwillige Thuisondersteuning (VTO) zoeken wij vanuit Welzijn de Wolden, Informele zorg in samenwerking met ViP De Wolden, nieuwe vrijwilligers. Als vrijwilliger van de VTO bied je hulp en/of ondersteuning bij iemand thuis die geen of een niet toereikend netwerk heeft. Ben je geïnteresseerd? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 12 oktober 2017 in het Neie punt in Ruinen.

Ga door met lezen van "Vrijwillige thuisondersteuning zoekt vrijwilligers!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
Lees de hele folder door op de stofzuiger te klikken, op de aluminium huishoudtrap klikken kan ook.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DROGTEROPSLAGEN - De bovenloop van het Reestdal is uitgebreid met 60 hectare nieuw ingerichte natuur. In de buurt van Drogteropslagen is de oude loop van de Reest weer zichtbaar gemaakt. Langs de beek zal een gevarieerd landschap ontstaan van broekbos met hier en daar kleinschalige hooilanden. Het bovenloop gebied kan daarbij water langer vasthouden. Hierdoor houdt de omgeving van Meppel droge voeten in tijden van veel regen.

Ga door met lezen van "Water- en natuuropgave in het Reestdal gecombineerd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
ZUIDWOLDE - Lely Center Zuidwolde, groot geworden in agrarische automatisering, houdt zaterdag 30 september een grote open dag. Het is een dag uit voor het hele gezin. Een catwalk met de innovatiefste apparatuur voor de agrarische sector, een tweedehands markt met melk- en voerrobots, een bedrijvenmarkt, een filmpremière en tal van kinderactiviteiten. Zuidwolde staat op 29 en 30 september in het teken van het 10-jarige bestaan van het Lely Center.

Ga door met lezen van "Lely Center Zuidwolde houdt een grote open dag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
REGIO - In het kader van Oktober Kindermaand organiseert kindercircus Okidoki drie activiteiten. Zondagmiddag 8 oktober verzorgt circus Okidoki een voorstellingsmiddag. Deze begint om 15.00 uur. Onze jeugdige artiesten spelen dan de show Koffers. Na de pauze treedt circustheatergroep Ketu op met de voorstelling Jailbirds.

Ga door met lezen van "Oktober Kindermaand bij Circus Okidoki"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DE WIJK - De peuters van Doomijn hebben op 25, 26 en 27 September heerlijk gewandeld in het Dickningebos. Dit om het thema ‘Kunstige Herfst’ in te luiden. We hadden gelukkig genoeg ouders bereid gevonden om ons met de auto naar de ingang van het bos te brengen. Vandaar hebben heerlijk gewandeld en heel veel herfstspullen gevonden.


Ga door met lezen van "Peuters naar het bos"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 29
DE WOLDEN - Gemeente De Wolden stapt per 1 januari 2018 uit het werkvoorzieningsschap Reestmond. De gemeenteraad ging in haar vergadering op 28 september akkoord met het zogenaamde uittredingsplan. Wethouder Mirjam Pauwels: “Iedereen die kan werken, heeft recht op een kans op de arbeidsmarkt. Soms is daarbij extra ondersteuning nodig.”


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Medewerkers Reestmond in dienst bij De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
Vraag art 37a Raadsvergadering 28 september 2017

ZUIDWOLDE - a. De verschillende artikelen die deze zomer in de Wolder Courant hebben gestaan over wat er wel en niet in de verschillende afvalcontainers mocht. b. Inwoners van De Wolden wilden grof vuil aan huis laten ophalen.

Ga door met lezen van "Vragen over grof huisvuil en geldzaken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
DE WOLDEN - De Jongerenraad De Wolden brengt donderdag 28 september een bezoek aan de gemeenteraad. Dat gebeurt voorafgaand aan de raadsvergadering in het gemeentehuis in Zuidwolde. Om 19.00 uur worden de jongeren ontvangen door de raadsleden Albert Haar (D66) en Gerrie Hempen-Prent (Gemeentebelangen).

Ga door met lezen van "Jongerenraad bezoekt gemeenteraad De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
REGIO – Aan de Rechterenseweg in Staphorst is donderdagmorgen een boerderij in vlammen opgegaan. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan. De brandweer zette groot in bij deze brand om overslaan naar naast gelegen panden te voorkomen. Dit is gelukt. De boerderij had een dak van asbestplaten. Er is dan ook asbest vrijgekomen. Het nabluswerk zal nog enige tijd vergen.


Foto: Arjan Tien - www.112fotografiemedia.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
DROGTEROPSLAGEN - Gemeente de Wolden heeft het startsein gegeven voor het bouwrijp maken van het nieuwe woningbouwplan in Drogteropslagen. In de week van 2 oktober gaat aannemer Buning starten met de werkzaamheden. De werkzaamheden worden uitgevoerd in circa acht weken. Door het bouwverkeer is er tijdelijke overlast. De kavels zijn naar verwachting begin december bouwrijp.

Ga door met lezen van "Aanvang werkzaamheden woningbouw Drogteropslagen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 28
DE WOLDEN - Basisschoolkinderen uit de gemeenten De Wolden en Hoogeveen kunnen de komende drie jaar genieten van Smaaklessen. Tijdens deze lessen staat het beleven van voedsel centraal.Ga door met lezen van "Smaaklessen in De Wolden en Hoogeveen"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 10, totaal 185 artikelen)