'

Sep 1
ZUIDWOLDE - Op zaterdag 2 september om 14.00 uur opent wethouder Mirjam Pauwels het Lang Leve Thuis huis in Zuidwolde. Dit doet zij samen met de eerste twee gasten van het huis; Geke en Geert. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Diezelfde middag wordt ook Brasserie Buitengewoon bijzonder geopend door Eline, één van de medewerkers van de brasserie. Eline heeft het syndroom van Down. Het Lang Leve Thuis huis heeft, in de opstartfase, vanuit ‘Initiatiefrijk De Wolden’ een financiële bijdrage van de gemeente De Wolden gekregen. Wethouder Pauwels is vanaf de ontwikkeling nauw betrokken geweest bij dit project.

Ga door met lezen van "Opening Lang Leve Thuis huis Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 1
REGIO - Vanaf 1 oktober heeft sportschool De Berk een nieuwe eigenaar: Atlas Sport. De sportschool is gevestigd op de bovenverdieping van Zorgplein Balkbrug, Molenstraat 14. De huidige eigenaar, Jannie Schutterop, gaat zich volledig toeleggen op haar andere sportschool, De Eik in Slagharen.

Fit in De Wijk nieuwe eigenaars (3)A
In april 2016 werd Fit in De Wijk overgenomen van Tonnie Korsten. (linksonder)

Ga door met lezen van "Sportschool De Berk vanaf oktober Atlas Sport"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 1
REGIO - De leiding van de politie eenheid Oost-Nederland heeft een medewerker uit die eenheid ontslagen vanwege ernstig plichtsverzuim. De medewerker die werkzaam was in Overijssel, was in november 2016 buiten functie gesteld. Uit onderzoek van de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten blijkt dat de medewerker in privétijd drugs heeft verhandeld tijdens een muziekevenement. Het in bezit hebben en verhandelen van drugs door een politieambtenaar, ook in vrije tijd, is onacceptabel en wordt aangemerkt als ernstig plichtsverzuim. Daarom heeft de politieleiding besloten de man te ontslaan. De strafzaak tegen de man loopt nog. Binnenkort moet hij zich voor de rechter verantwoorden.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 1
ZUIDWOLDE - In Museum de Wemme is de tentoonstelling “De roerige jaren 60 – Liever langharig dan kortzichtig” te zien. Vijftig jaar geleden was het 1967 en daarom hadden de vrijwilligers van het museum bedacht om de 1967-ste bezoeker in het zonnetje te zetten.


Foto: Arie-Leen van Schoonhoven

Ga door met lezen van "1967-ste bezoeker bij Museum De Wemme"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 1
RUINEN - Vrijdag 8 september wordt dorpshuis ’t Neie Punt weer omgetoverd tot bioscoop. Na een succesvol vorig seizoen heeft de filmcommissie besloten weer een nieuw seizoen te vullen met prachtige films. De vrijdagmiddag is speciaal voor kinderen en begint om 16.00 uur. De entree bedraagt € 3,50 en is incl. popcorn en ranja.

Ga door met lezen van "Film in Ruinen gaat weer van start!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 1
DE WIJK - Op zondag 3 september trapt Atlas Sport het nieuwe sportseizoen af met een spinningmarathon. Deelnemers kunnen maximaal zes uur lang meefietsen maar korter mag natuurlijk ook. Een uur fietsen moet minimaal vijf euro per fiets opleveren voor het goede doel maar meer is natuurlijk mooier. Wat dat goede doel is, bepaalt de deelnemer zelf; als het maar een lokale vereniging is. Wethouder sport van gemeente De Wolden, Jan van ’t Zand, heeft al toegezegd dat hij op de fiets stapt!

Ga door met lezen van "Spinningmarathon voor lokale verenigingen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 1
FREDERIKSOORD – De laatste dagen gaan in voor Corso Frederiksoord. De 12 wagens zijn bijna klaar en zullen vrijdag onder politiebegeleiding naar de tent gereden worden waar rond 14.00 uur het bloemenprikken begint: de traditionele ‘De Nacht van Frederiksoord’, waar ruim 500 vrijwilligers de hele nacht gezamenlijk zullen prikken. Het thema is Mythen en Sagen, bedacht door Tom Enserink uit Wilhelminaoord.

Ga door met lezen van "Bloemencorso stort zich op Mythen en Sagen"

Geplaatst door B S

Tweet This!